Şimdi Ara

Beslenme ve Diyet - Bizi Yıllardır Kandırdılar! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
9
Favori
10.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: BKR-C

Arkadaşlar bilginin de zekatı vardır. Artık doldum taştım bu konuda ve sizleri bilgilendirmek istedim.
    Ben kendimi bildim bileli kiloluyum ve neredeyse 13 yıldır boza boza, bırakıp tekrar başlaya başlaya diyet yapıyorum (9 yaşımdan beri). Yıllardır hiçbir şey başaramadım, kilo veremedim. En sonunda, annemin bir doktor tanıdığına gittik. Kendisi İzmir Mavişehir'de bir tıp doktoru, aynı zamanda beslenmeden de çok iyi anlıyor. Reklam yaptım zannedilmesin diye buradan adını vermiyorum, isteyenler bana ulaşabilirler PM yoluyla. Zaten sizi doktora yönlendirmek değil amacım, amacım doğru bilinen yanlışları düzeltmek.

Bize Ne Dediler?

1- Asla kırmızı et yiyemezsin. Kırmızı et kalbe zararlıdır, vücutta yağ depolar kilo yapar.
    2- Yumurtayı haftada maksimum 1 kere yiyebilirsin. Yumurta diyete zararlıdır.
    3- Kibrit kutusu büyüklüğünde %1 yağlı beyaz peynir ve yanında 3 adet tuzsuz ve zeytinyağsız zeytin yiyebilirsin.
    4- Balık ve tavuk yiyebilirsin, ama yağsız ve haftada 2-3 kere maksimum.
    5- Diyete başlar başlamaz spora başlamalı, kardiyo egzersizlerini haftada en az 4 kere yapmalısın. Yürüyüş yapmak hiçbir şeyi çözmez.
    6- Haftada iki top beyaz dondurma veya ufak bir kalıp çikolata yiyebilirsin.
    7- Haftada bir kez diyetini bozup kendini ödüllendirebilirsin.
    8- Sabah 6'da koşuya çıkmalı, yağ yakmalısın.
    9- Asla ağzına kebap süremezsin, maksimum 3 tane köfte yiyebilirsin.
    10- Ara öğünlerde bir meyve yemelisin.

ve benzeri yalanlar söylediler bize...
    Tamam, bu maddeler arasında spor yapmak gibi göze hoş görünen şeyler olabilir. Ama gelin bu maddelere gereken anti tezleri verip, geleneksel diyet anlayışına büyük bir darbe vuralım.

İşte Cevaplarımız!

1- Kırmızı et yemelisin çünkü vücudunun yapı taşı proteindir. Kırmızı et, yağlarından arındırıldığı ve nitelikli olduğu sürece kalbe çok yararlıdır, ömür uzatıcı, doyurucudur. Vücutta yağ falan depolamaz yağları yanında yenmediği sürece.
    2- Yumurta tam bir protein bombasıdır. Vücuda yararlıdır ve her gün yenmelidir. Sarıları, beyazları kadar yararlı olmasa da, günde 1 adet kayısı veya rafadan yumurtanın zararı değil yararı vardır.
    Yumurta ile ilgili şu linke bakın; Her Gün Bir Yumurta Hücreleri Yeniliyor
    3- Peynir protein deposudur. Değil kibrit kutusu, istersen PS Vita kutusu büyüklüğünde peynir yiyebilirsin. Tabi ki bu işin abartı kısmı o kadar yememek lazım tabi ki de, zararlı olan peynir değildir. Peynirin içindeki 2 gram yağdan hiçbir zarar gelmez, ki zaten vücudun yağa da ihtiyacı vardır. Zeytin ise kalbe aşırı faydalı bir yiyecektir ve tuzlu seviyorsanız tuzlu yemenizde hiçbir sıkıntı yoktur. Tuzun tek fonksiyonu vücutta su tutup sizi tartıda biraz daha yüksek çıkarmasıdır. Günde 4-5 zeytinden alacağınız tuz zaten normal ölçülerdedir, günde 6 grama kadar tuz tüketebilirsiniz. Zeytinyağının ne kadar faydalı olduğunu da Egelilerin ne kadar uzun ve sağlıklı yaşadığından rahatlıkla anlayabilirsiniz.
    4- Balık ve tavuğu her gün yesen de zararı olmaz. Izgara olmak kaydıyla, ve yanında nitelikli 2 dilim çavdar ya da çok tahıllı, olmadı kepek ekmeği yiyerek çok sağlıklı bir yemeğe dönüşebilir tavuk ve balık.
    5- İşte ipin koptuğu nokta. AĞIR SPOR VE KARDİYO, DİYETİN İLK AYLARINDA ÇOK ZARARLIDIR. ÇOK ÇOK ÇOK ZARARLIDIR. Ağır bir kardiyo antrenmanı, ağır bir spor ŞEKERİ yükseltir, şeker yükseldikçe karın acıkır, acıktıkça yemek yersiniz! Ama günde 2-3 km yürüyüş, o kadar faydalıdır ki. 150-200 k.kalori yakar, acıkmaz, kendinizi iyi hissedersiniz. Spor, artık 20-25 kilo verildikten sonra, vücudun sarkmaması için ve kiloyu korumak için yapılmalıdır. Örneğin boyu 1.68 olan benim gibi biri için, spora başlamanın ideal zamanı 85-90 kiloya indikten sonradır. Siz 120 kiloluk adamı diyete başlatır başlatmaz koşu bantlarına, bench press'lere mahkum ederseniz, adamı değil diyetten, hayattan soğutursunuz. Yaptığı diyet pazartesi başlayıp salı biter.
    6- ŞEKER VE BEYAZ EKMEK TÜKETİMİNİ EN AZA İNDİRMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR. Haftada iki top beyaz dondurmanın veya ufak bir çikolatanın bize bir zararı olmaz gerçekten ama, şeker yedikçe, beyaz ekmek tükettikçe acıkır, daha çok yeriz. Diyet yaptığımız süre boyunca ve genel olarak hayatımızda, düşmanımız et ve protein değil, beyaz ekmek ve şekerdir.
    7- Haftada değil, ayda bir kez diyetinizi bozabilirsiniz. Onu da bozmamayı tavsiye ederim. Haftada 1 kez diyetinizi bozduğunuz taktirde direnciniz kırılır ve hafta sonunu bekleyemeyip hafta içinde canınızın çektiği şeylere saldırırsınız. Ama ayda bir kez diyetinizi bozmakta pek bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
    8- Sabah 6'da koşuya çıkmak, alışılması çok zor ve bıktırıcı bir aktivitedir. Kilolar verildikten ve "yeni bir hayata" başladıktan sonra yapılmasında belki de yarar vardır, ama diyet gibi bıkılması kolay bir süreçte psikolojiye zararı vardır.
    9- Karnınız acıktıysa gidip karışık kebap yiyin. Yanında ekmeklerini, pidelerini ve beyaz pilavını yemeyin yeter! Yanında salatasını, biberini, domatesini bol bol yiyin.
    Gittiğiniz mekanda siyah ekmek yoksa (çavdar, kepek vb.) bulgur pilavını ekmek niyetine tüketebilirsiniz. Bulgur pilavı çok yararlıdır. Ne 3 köftesi? 1 buçuk porsiyon köfte yeseniz ne çıkar! Yanında ekmek yemeyin, yiyorsanız siyah ekmek yiyin yeter.
    10- Ara öğün olarak, güya açlığınızı bastırması için bir meyve yemek kendinize yapacağınız en büyük kötülüklerden birisidir çünkü ara öğünde yediğiniz meyvenin içindeki doğal şeker açlıktan süründürür sizi. En temizi bir avuç kavrulmamış yağsız çiğ badem veya çifte kavrulmuş leblebi yemenizdir.

Tavsiyelerim

1- Eğer kola seviyorsanız haftada 1-2 kez bir kutu light kola içmenizde hiçbir zarar yoktur. Hiç içmeseniz tabi ki çok iyi, sonuçta kola doğal bir şey değil ama eğer benim gibi çok sevenlerdenseniz Pepsi light'ı tavsiye ederim, resmen normal kola gibi tadı hele ki soğukken ayırt edemezsiniz.
    2- Asla beyaz pilav, beyaz ekmek ve şeker ağzınıza sürmeyin.
    3- Çayınızı tatlandırıcıyla için, Splenda ve Canderel önerilerim. "Tatlandırıcı da çok zararlıymış" diyenlere aldırış etmeyin, ne yapalım taş kökü mü yiyelim? Günde 10 tek tatlandırıcıya kadar hakkınız var, 10'u geçmeyin. Kahve içiyorsanız Jacobs 2'si 1 arada alın. 55 kalori bir bardağı, tatlandırıcı da attınız mı alın size 3'ü 1 arada. Nescafe'nin 2'si 1 arada'sı 75 kalori mi ne, yazık günah yani. En temizi sade filtre kahve içmek.
    4- Bu ne ya hem diyet yapıyorsun hem kebap yiyorsun diyen kör cahillere aldırış etmeyin. Ben size anlattıklarımı harfiyen uygulayarak 3 ayda 15 kilo verdim hem de hiçbir yerim sarkmadan. 120 kiloydum, şu an 104.8'üm Allah'ıma şükürler olsun.

Arkadaşlar ben anlattıklarımı harfiyen uygulayarak 3 ayda 15 kilo verdim. Benim insülin direncim olduğu için doktorumun bana verdiği ilaçlarımı da kullandım ama bu ilaçların kilo verdirme değil acıktırmama özelliği var. Siz belki irade konusunda biraz daha zorlanabilirsiniz, doktorunuza danışın her şeyden önce.
    Arkadaşlar verdiğim tavsiyeleri size gönül rahatlığıyla vermemin sebebi kendi üzerimde deneyip tamamen yararını görmemdir ve kesinlikle bilimsel temelleri olan şeylerdir. Prof. Dr. Canan E. Karatay benim burada verdiğim tavsiyelere çok paralel şeyler söylemektedir. Yine de mesuliyet almak istemem. Tavsiyelerimi uygulamak veya uygulamamak sizin tasarrufunuzdadır. Ama beni bir kardeşiniz olarak görün, gerçekten bütün samimiyetimle sizin iyiliğinizi düşünerek yazdım bu satırları. Saygılarımla.

Valla bir tek seni kandırmışlar Kırmızı et yiyemezsin koşu yasak falan diye Cevaplarımız kısmını okumadım ama Sana dedikleri yanlış bir tek sen öyle biliyorsun diyette koşu nasıl yasak olsun kandırmışlar seni

• anlıyorum seni kardeşim
  • bende seni anlıyroum acı bir durum
  • Yalniz senin yalan dedigin o seylere uyarak ve bol spor yaparak 3 haftada 10 kilodan fazla verdim ben.
  • Sen bir türlü zayıflayamadığın için atın ölümü arpadan olsun diyerek ipleri koparmışsın.
  • çok guzel konu
  • Yaklaşık 2 haftadır pek düzenli olmasa da bir diyet yapıyorum. Arkadaşın dediği gibi et ve yumurtada sakınca yoktur,ama bunların bol yağda pişirilmesi sorun olabilir. Her neyse 2 haftadır ekmeği,colayı,şekeri,abur cuburu ve çoğu yağlı şeyi bıraktım ve tamı tamına 3 kilo verdim.. Aslında programlı olsam daha çok verebilirim.. Ayrıca bu süre zarfında et de yedim,yumurta da yedim.. Sabahları 1 adet yeşil elma yiyorum,sonra minibüse binip,durakta iniyorum ardından 1 veya 2 km yol yürüyüp okuluma varıyorum,okulda gün içinde pek bir şey yemiyorum eğer yersem bir simit veya poğaça yerim,su tüketimim oldukça fazla günde en az 2 en çok 4 lt su tüketiyorum.. Akşam eve geldiğim vakit ise çorba içiyorum veya ton balığı,tavuk göğüsü gibi ürünler yerim,gene o akşam meyve tüketirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratsorizzo -- 30 Nisan 2012; 17:27:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sensation +

çok guzel konu

eyvallah kardeşim sağol. tamamen insanlara yardım amaçlı açtığım konumun değerini bilenler olduğunu bilmek güzel. inşallah bir gram da olsa yardımcı olabilmişimdir.
  • beyaz ekmek cidden sakat mutlaka yasaklanmali!
  • Aynen kardeşim ve alışınca çavdar çok lezzetli beyaz ekmek çok kuru geliyor
  • Bana "nerede okudun o diyetleri" diyen arkadaşlar alın bakalım en popüler diyetisyenlerden her gün kanal kanal gezen Taylan Kümeli'den diyet listesi ;

Doktor Taylan Kümeli, sağlıklı kilo vermek ve zayıflamak için kendi adını taşıyan taylan kümeli diyeti‘ni öneriyor. Kümeli diyeti sayesinde aç kalmadan, iştah kesici yiyecekleri tüketerek sağlıklı bir şekilde fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

Taylan Kümeli Diyeti :

Uyandığınızda aç karnına ılık suya limon dilimi atarak (dilerseniz içerisine karanfil ve çubuk tarçında ekleyebilirsiniz) kahvaltınıza başlayınız. Yanında ise küçük bir miktar beyaz peynir, 2-3 adet zeytini 1 adet 8 tahıllı ekmek ile dilediğiniz kadar yeşil biber, salatalık ve maydonoz yiyerek kahvaltınızı tamamlayabilirsiniz.

Ara öğün olarak 1 porsiyon meyve yiyebilirsiniz.

Öğle öğününde 1 tabak (porsiyon) sebze yemeği diyetinize devam edebilirsiniz. Doktor Kümelinindiyeti içerisinde kullanılmasını önerdiği bazı sebzeler ise; Enginar, patlıcan, barbunya, pazı,kuşkonmaz, bakla ve benzeri sebzelerdir. Ayrıca bu sebzeler bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkiler yapmaktadır.

İkindi öğününü ise ara öğün olarak görüp açlığınızı bastırmak için; 2 adet kuru kayısı veya kuru erik, 4-5 adet badem içi, 1 bardak yeşil çay ve akşam yemeğinden bir kaç saat önce de 1 porsiyon meyve yiyebilirsiniz.

Akşam öğününde hafif olması nedeniyle 1 tabak ton balıklı ve ya peynirli salata ile 1 bardak ayraniçebilirsiniz.

Ve diyetin son öğünü olarak yatmadan önce 1 bardak kefir ve 1 porsiyon meyve yiyebilirsiniz. Ya da 1 top light dondurma içerisine yarım kiwi, elma dilimleri, 4-5 adet çilek ve yarım dilim ananası atarak hazırlayabileceğiniz karışımı yiyebilirsiniz.

Taylan Kümeli

• Gercekten cok basarili olmus analizleriniz.
    Bal ve pekmezde seker var yanliz yaralarindan dolayi abartmadan gunluk tuketiyorum sagliklimidir.
    Birde spordan yarim saat once yag yakimini arttirmak icin hangi kahveyi tavsiye edersiniz(2 si bir arada nescafe jacos @ turk kahvesi.
    tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • savaskerem37 kullanıcısına yanıt
    Beyaz ekmek ise cok tehlikeli ara ara demir eksikligim oldugu icin kepekli ekmekte tuketmeyin diyor internette.
    Saglikli ekmek oneriniz varmidir ?
    tesekkurler

• BKR-C kullanıcısına yanıt
    Ustat sorularim sizlere yanlislikla kendimi cevaplamisim.
    tesekkurler...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.