Şimdi Ara

Beyaz Eşya Önerileri (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
10.523
Cevap
79
Favori
1.511.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fırında indirim yapmadılar. peşin fiyatınının yarısı eklendi. bulaşık makinasında da ne kadar indirdiler tam hatırlamıyorum. ama fırının yarı ücretini 1350 den çıkarırsanız bulaşık o fiyata geliyor. ikisini toplam 1350 ye aldım. nakitte.

• Gürcan bey birşey soracağım.Ben S serisinin ithal olanının Almanya'daki sitede muadili modelini inceledim ve yüke göre dozaj tavsiyesi özelliği görünüyordu.Ancak o ithal modelin türkçe kullanma klavuzunu indirdiğimde böyle bir açıklamanın olmadığını gördüm.Sizin bu konu hakkında bir bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 16 Şubat 2007; 18:09:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Gürcan bey birşey soracağım.Ben S serisinin ithal olanının Almanya'daki sitede muadili modelini inceledim ve yüke göre dozaj tavsiyesi özelliği görünüyordu.Ancak o ithal modelin türkçe kullanma klavuzunu indirdiğimde böyle bir açıklamanın olmadığını gördüm.Sizin bu konu hakkında bir bilginiz var mı?

benimde bilgim aynı yönde ama bende tam bilgiye ulaşamadım telefonla aradığım halde,fırsatını bulunca izmir merkez servise bizzat gidecegim,telefonla sallıyorlar
    bende oğlanla daha türkiyeye gelmeden o modeli inceledim orada var gözüküyor aynı siteyemi baktık bilemeyecegim ama izmirde ümit ticaret magaza müdürü arkadaşım bana bu S modellerinde bu özellik yok dedi kim dogruyu biliyor anlamadım

ama verdigim linklerde var yazıyor

• Evet verdiğiniz linkte var diyor.Ama olsa kullanma klavuzunda açıklaması gerekirdi herhalde.Ürünün kendisini incelemek gerek.Ben çok beğendim valla.O özellik de varsa bence piyasada alınabilecek en iyi makine.
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Evet verdiğiniz linkte var diyor.Ama olsa kullanma klavuzunda açıklaması gerekirdi herhalde.Ürünün kendisini incelemek gerek.Ben çok beğendim valla.O özellik de varsa bence piyasada alınabilecek en iyi makine.

birde şu var kadeşimin evine orbital makine geldiginde ben farkettim kullanma kulavuzunda hata vardı eksik bilgiler içeriyordu belki bu makinenin kullanma kulavuzundada bu hata olmuş olabilir,

evet bazı özellikleri güzel ama aslında bu çalışma mantıgı basite dayanıyor 14 leke olayı siz lekeyi seçtiginiz zaman yıkama süresini ve tambur hareketlerini degiştiriyor içindeki asimetrik pedalların dönüş yönüne kara veriyor bencede 4 kişiden fazla kalabalık aile iseniz alınabilir,bana 6 kilo fazla geliyor
  • Biz de 3 kişilik bir aileyiz ama 6 kg'ın az geldiği de oluyor.Çamaşır yıkama alışkanlığına bağlı.Yani sık sık az miktarda yıkayan da var biriktirip belli bir düzenle yıkayan da.Bence büyük parçalar ve bazı durumlar için 8 kg güzel bir çözüm.Ben makineyi tasarımı,leke tanıması,özel tamburu ve eğer var ise dozaj tavsiyeleri ve en önemlisi emsallerine göre uygun fiyatlı olmasıyla beğeniyorum.Birçok özelliğiyle rakipsiz bir makine.Şimdi ihtiyacım olsa hiç düşünmeden alırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gurcan1

birde şu var kadeşimin evine orbital makine geldiginde ben farkettim kullanma kulavuzunda hata vardı eksik bilgiler içeriyordu belki bu makinenin kullanma kulavuzundada bu hata olmuş olabilir,

gürcan bey ne diyorsunuz siz Allah aşkına, bosch siemens böyle bir hata yaparmı hiç yaw. Arçelik Beko gibi türk malları olsa neyse :))
  • quote:

Orjinalden alıntı: ege45

gürcan bey ne diyorsunuz siz Allah aşkına, bosch siemens böyle bir hata yaparmı hiç yaw. Arçelik Beko gibi türk malları olsa neyse :))

Bakın ege bey gürcan bey ile ben her zaman olduğu gibi yine yanlış anlaşılıyoruz.İthal mal değil,iyi mal öneriyoruz.Belki yaptığınız şaka ama hoş değil,gerçeği yansıtmıyor çünkü.Hatta Bosch'ta tercüme hatalarından kataloglarında veya kullanma klavuzlarında çok daha fazla hata var.(Bu olay Samsung'da almış başını yürümüştür)Saygılarımla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ege45

quote:

Orjinalden alıntı: gurcan1

bakın ben olabilir diyorum burada karalama yok sadece fikir yürütüyorum başımıza gelmeyen olaylar degil

ben 6 ay siemens XLS 140 A kullanma kulavuzunu bekledim zorla en az 20 telefonla bana fotokopisini gönderdi sayın siemens,servislerinin bilgisi arçelik servisleri düzeyinde siemens IQ çamaşır makinesi aldım bir Allahın kulu servis elemanı bana tam kullanmasını anlatamadı ne servis ne müşteri danışmadaki kişiler dahalen epmreyelenme bana dönüp ne demek anlatamadılar bilgi sıfır servis abi ilk defa sizde bu çamaşır makinesini kuruyorum dur ben gidip tam ögreneyim yarın size anlatırım diyen servislere sahipler amaç marka degil servis gene biziz

benim sözümü candogan beyde benimsedi her marka herşeyi iyi yapamaz bunu anlayalım yeter, biz her şeye kötü demiyoruz benim bakış açım ayrı candogan beyin bazı konularda farlı bence arçelik buzdolabı alınabilir ama siemens alınmaz diyorum zaten şikayet varda bu görülebilir,yani her mala atlayıp yerli malları almayın demiyoruz örnek ariston ithal ve kesinlikle alınmaz bir ürün grubuna sahiptir bunuda atlamayalım
    iyi geceler dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 17 Şubat 2007; 1:47:06 >

• http://www.birdunya.com/Store/productdetail.aspx?language=tr&productId=56332&stockId=58193

candoğan bey ve gürcan bey bu midi fırın hakkındaki düşünceleriniz nedir?Bosch midi fırın yerine düşünülebilirmi teknik özellik açısından?
  • quote:

Orjinalden alıntı: yasin123456

http://www.birdunya.com/Store/productdetail.aspx?language=tr&productId=56332&stockId=58193

candoğan bey ve gürcan bey bu midi fırın hakkındaki düşünceleriniz nedir?Bosch midi fırın yerine düşünülebilirmi teknik özellik açısından?

sayın arkadaşım bosch midi fırın yerine kesinlikle düşünülemez tavsiye etmiyorum candogan bey ne der bilemem iyi geceler

• quote:

Orjinalden alıntı: yasin123456

http://www.birdunya.com/Store/productdetail.aspx?language=tr&productId=56332&stockId=58193

Pek kaliteli bir fırına benzemiyor.Buhar desteği olması iyi ama sizin aradığınız buharlı fırın tadını vermez.İç hazne-kapak-düğme malzemesinde Bosch'un daha iyi olduğu resimlerden bile belli zaten.Ayrıca Bosch daha ucuz,daha büyük iç hacimli ve kalitesi daha yüksek.Piliç çevirmesi var.(gri olan modelde)Bence Bosch'u tercih edin.

• bilgilendirmeniz için teşekkür ederim sadece buhar özelliği olması ilgimi çekti bosch midi fırın son kararım onu alıcam.saygılarımla...
  • Arkadaslar merhaba

3 gun önce 14 yıılık arcelik 2200 makinamız iflas etti. Acil olarak camasır makinesine ihtiyac vardı, (ben doktorum, esim de oyle), vaktimizde olmadıgından pek kullanmadığım halde internetten arastırmaya karar verdim. Hasbel kader sitenizi ve bu forumu okudum. İnanın yazılanlar o kadar ilgimi çektiki...Sadece makinalar hakkında olanlar değil, insanlarımızın konuya yaklaşım biçimleriyle ilgili... Bu durumda katılııp düşümcelerimi ifade etmeden gecemedim. Ve ayrıca hayatımda ilk kez, mağza mağza dolaşmadan ve hiçkimsenin fikrini sormadan bu gun bir ev aleti aldım sayenizde. Bu nedenle bu foruma katkıda bulunan herkese sonsuz teşekkürler...

Ne aldım diye merak ediyorsanız, Sıemens wm 16S740... Hala içimde bir merak var. Aynı cihazın 1200 devirlisi daha ucuzdu. Benim için devir sayısı cok önemli degil çünkü yüksek devirde kullanmıyorum. Benim için sessizliği en önemlisi çükü gece çamasır yıkamak zorundayız. Acaba 1200 devirli cihazla 1600 devirli cihaz arasında ses ve kalite yonünden fark varmıydı, merak ediyorum .. (Sorum Gürcan 1 e) Eski yazıların birinde 1200 devirli olan yerli montaj vs vs deniyordu.

Şimdi kafanızda yabancı meraklısı paralı DR imajı yaratmak istemiyorum. İsteiğim sey arıza yaratmaması, çünkü gercekten evde servis bekleyecek kimsemiz yok bizim, ayrıca milliyetci duygularım aracılığıyla paramın sömürülmesini istemiyorum, çünkü bu beni daha çok yaralıyor. Aslında sizlerle paylaşmak istediğim düşüncelerimin ana fikrini oluşturuyor bu konu.

Sizlere eski bir anımı anlatacağım. 18 yıl once (Ben 41 Yasındayım) abim doğu hizmetine gittiğinden 131 Şahin markalı arabasını bana emanet etmişti.Çok dikkatli kullanıyordum. Bir süre sonra araba benzin kokmaya başladı. Servise, tamircilere gittim, bişey bulamadılar. Napayım ne edeyim derken kokunun sola dönüşlerde olduğunu fark ettim. İnanabiliyormusunuz, sola dönerken benzin kokan araba... Neyse, herkes bana aptal muamelesi yaptı bunu anlattığımda. Sonra akıllı servisin biri buldu arızayı. Benzin alma yerinden depoya giden boru delinmiş, sola dönerken benzin sağa yattığından bu delikten taşıyormuş. Bu boruyu orjinali ile değiştirilmesini istedim, sıkı durun, servisten bana çelikmi takalım mikamı diye sordular. Orjinali ne dedim, ikiside orjinal dediler. Kafayı yemiştim. Benzin alma musluğunun oturtulduğu boru mika olabilirmi arkadaşlar. Ama TOFAŞ (Türkiye Otomobil Fabrikaları Anonim Ortaklığı) Kendi vatandaşlarına verdiği arabaya mika benzin borusu takmış ama servislerinde çelik boru da satıyordu. Bu nasıl mantık, o zamanlarda dünyada bu borusu mika olan basşka model varmıydı bilemiyorum. Türkiyede bu nedenle arabası yanan, yaralanan yada ölen varmı onuda bilemiyorum. Ama söylemek istediğim şu: Hiçbir türk firması kendi karını düşünmeden kendi milletini düşünmüyor. Globalleşen dünyada bu davranışta normal sayılabilir onu da anlarım. Anlamadığım, bazı vatandaşlarımız nasıl oluyorda ONLAR ADINA ONLARDAN DAHA MİLLİYETÇİ oluyorlar? Çok anlamam ama bu aynen futbol fanatkliği gibi... İnanıyorumki birçok ünlü takımın futbolcusu, yöneticisi, o takımın cefakar, vefakar, on kuruşluk kazancının 3 kurusunu yağmur çamur demeden o takımını seyretmek, desteklemek için o takıma veren taraftarı kadar düşünmüyor yada tabiri caizse sallamıyor ama öyle görünüyor.
    Lafı uzattım kusura bakmayın. En az sizler kadar bu vatanı seviyorum ama kendimin ve sizlerin iyi şeylere layık olduğumuzu düşünüyorum. Bunun parayla çokda alakası yok. İyi mal pahalı mal demek değil. Sadece kalite istiyoruz. Bu yönüyle Gürcan 1 arakaşıma ARÇELİK, VESTEL gibi markalar hakkındaki yorumlarına sonuna kadar katılıyorum.
    Son Söz: PARTİLERE, HÜKÜMETLERE, İDARECİLERE, ŞİRKETLERE, KURUMLARA, KULÜPLERE BİZİM DİNİ, MİLLİ, SİYASİ DÜŞÜNCELERİMİZİ SÖMÜRMELERİNE, BU DUYGULARIMIZDAN ÇIKAR SAĞLAMALARINA İZİN VERMEYELİM. BU PLATFORMDAKİ İLETİŞİM TÜM VATANDAŞLARIMIZ ARASINDA OLSA (İNŞALLAH BİR GÜN OLUR) HEPSİDE KENDİLERİNE ÇEKİDÜZEN VERMEK ZORUNDA KALIRLAR VE BİZ ÇOÇUKLARIMIZA ÇOKDAHA GÜZEL, MUTLU VE GERÇEK BİR DÜNYA ÜLKESİ OLAN BİR TÜRKİYE BIRAKIRIZ.....
    SAYGILARIMLA...

• quote:

Orjinalden alıntı: dr mitral

Arkadaslar merhaba

3 gun önce 14 yıılık arcelik 2200 makinamız iflas etti. Acil olarak camasır makinesine ihtiyac vardı, (ben doktorum, esim de oyle), vaktimizde olmadıgından pek kullanmadığım halde internetten arastırmaya karar verdim. Hasbel kader sitenizi ve bu forumu okudum. İnanın yazılanlar o kadar ilgimi çektiki...Sadece makinalar hakkında olanlar değil, insanlarımızın konuya yaklaşım biçimleriyle ilgili... Bu durumda katılııp düşümcelerimi ifade etmeden gecemedim. Ve ayrıca hayatımda ilk kez, mağza mağza dolaşmadan ve hiçkimsenin fikrini sormadan bu gun bir ev aleti aldım sayenizde. Bu nedenle bu foruma katkıda bulunan herkese sonsuz teşekkürler...

Ne aldım diye merak ediyorsanız, Sıemens wm 16S740... Hala içimde bir merak var. Aynı cihazın 1200 devirlisi daha ucuzdu. Benim için devir sayısı cok önemli degil çünkü yüksek devirde kullanmıyorum. Benim için sessizliği en önemlisi çükü gece çamasır yıkamak zorundayız. Acaba 1200 devirli cihazla 1600 devirli cihaz arasında ses ve kalite yonünden fark varmıydı, merak ediyorum .. (Sorum Gürcan 1 e) Eski yazıların birinde 1200 devirli olan yerli montaj vs vs deniyordu.

Şimdi kafanızda yabancı meraklısı paralı DR imajı yaratmak istemiyorum. İsteiğim sey arıza yaratmaması, çünkü gercekten evde servis bekleyecek kimsemiz yok bizim, ayrıca milliyetci duygularım aracılığıyla paramın sömürülmesini istemiyorum, çünkü bu beni daha çok yaralıyor. Aslında sizlerle paylaşmak istediğim düşüncelerimin ana fikrini oluşturuyor bu konu.

Sizlere eski bir anımı anlatacağım. 18 yıl once (Ben 41 Yasındayım) abim doğu hizmetine gittiğinden 131 Şahin markalı arabasını bana emanet etmişti.Çok dikkatli kullanıyordum. Bir süre sonra araba benzin kokmaya başladı. Servise, tamircilere gittim, bişey bulamadılar. Napayım ne edeyim derken kokunun sola dönüşlerde olduğunu fark ettim. İnanabiliyormusunuz, sola dönerken benzin kokan araba... Neyse, herkes bana aptal muamelesi yaptı bunu anlattığımda. Sonra akıllı servisin biri buldu arızayı. Benzin alma yerinden depoya giden boru delinmiş, sola dönerken benzin sağa yattığından bu delikten taşıyormuş. Bu boruyu orjinali ile değiştirilmesini istedim, sıkı durun, servisten bana çelikmi takalım mikamı diye sordular. Orjinali ne dedim, ikiside orjinal dediler. Kafayı yemiştim. Benzin alma musluğunun oturtulduğu boru mika olabilirmi arkadaşlar. Ama TOFAŞ (Türkiye Otomobil Fabrikaları Anonim Ortaklığı) Kendi vatandaşlarına verdiği arabaya mika benzin borusu takmış ama servislerinde çelik boru da satıyordu. Bu nasıl mantık, o zamanlarda dünyada bu borusu mika olan basşka model varmıydı bilemiyorum. Türkiyede bu nedenle arabası yanan, yaralanan yada ölen varmı onuda bilemiyorum. Ama söylemek istediğim şu: Hiçbir türk firması kendi karını düşünmeden kendi milletini düşünmüyor. Globalleşen dünyada bu davranışta normal sayılabilir onu da anlarım. Anlamadığım, bazı vatandaşlarımız nasıl oluyorda ONLAR ADINA ONLARDAN DAHA MİLLİYETÇİ oluyorlar? Çok anlamam ama bu aynen futbol fanatkliği gibi... İnanıyorumki birçok ünlü takımın futbolcusu, yöneticisi, o takımın cefakar, vefakar, on kuruşluk kazancının 3 kurusunu yağmur çamur demeden o takımını seyretmek, desteklemek için o takıma veren taraftarı kadar düşünmüyor yada tabiri caizse sallamıyor ama öyle görünüyor.
    Lafı uzattım kusura bakmayın. En az sizler kadar bu vatanı seviyorum ama kendimin ve sizlerin iyi şeylere layık olduğumuzu düşünüyorum. Bunun parayla çokda alakası yok. İyi mal pahalı mal demek değil. Sadece kalite istiyoruz. Bu yönüyle Gürcan 1 arakaşıma ARÇELİK, VESTEL gibi markalar hakkındaki yorumlarına sonuna kadar katılıyorum.
    Son Söz: PARTİLERE, HÜKÜMETLERE, İDARECİLERE, ŞİRKETLERE, KURUMLARA, KULÜPLERE BİZİM DİNİ, MİLLİ, SİYASİ DÜŞÜNCELERİMİZİ SÖMÜRMELERİNE, BU DUYGULARIMIZDAN ÇIKAR SAĞLAMALARINA İZİN VERMEYELİM. BU PLATFORMDAKİ İLETİŞİM TÜM VATANDAŞLARIMIZ ARASINDA OLSA (İNŞALLAH BİR GÜN OLUR) HEPSİDE KENDİLERİNE ÇEKİDÜZEN VERMEK ZORUNDA KALIRLAR VE BİZ ÇOÇUKLARIMIZA ÇOKDAHA GÜZEL, MUTLU VE GERÇEK BİR DÜNYA ÜLKESİ OLAN BİR TÜRKİYE BIRAKIRIZ.....
    SAYGILARIMLA...

İyi geceler arkadaşım çok iyi bir seçim yapmışsınız
    sorunuza gelince zaten 1600 deviri sadece pamuklu çamaşırların yıkanılıp sıkılmasında kullanacaksınız(iç çamaşırları,kot gibi) mutlaka kullanma kulavuzunu okuyun sizi zaten makine yönlendirir,ve size önerilen degerler dışına çıkmamaya çalışın,aklınıza takılan kullanım ile başka konu olursa yardımcı oluruz arkadaşlarla

1200 devir ile 1600 arasında azda olsa ses farkı vardır ama yerli bir makine ve ariston kadar degildir ve eski makineniz kadar hiç degil ama o eski makinenizde siemens patentli iyi bir makine idi

tekrar iyi geceler dilerim hayırlı olsun iyi günlerde kullanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 20 Şubat 2007; 1:46:33 >

• Arkadaşlar aşağıda linkleri olan 6 kg ve 7 kglık çift su girişli ve 1000 devir olan çamaşır makineleri hakkındaki görüşlerinizi almak istiyorum. Bu makinalardan 6 kg lık olanlar her 2 firmanında yetkili bayilerinde tek ödeme 750 YTL, 7 kg lık olanlar ise 880 YTL ye veriliyor. Ayrıca bu fiyatlar civarında olupta bunları değilde şunlardan alınabilir dediğiniz marka ve model varsa lütfen belirtiniz...

6 kg lık

http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7137970100.htm?productCode=7137970100&LANGUAGE=tr-TR

http://www.boschevaletleri.com/tr/products/product.asp?frmFiyat=camasir_mak.asp&ID=608&SCAT=21

7 kg lık

http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7137370100.htm?&productCode=7137370100

http://www.boschevaletleri.com/tr/products/product.asp?frmFiyat=camasir_mak.asp&ID=605&SCAT=21

• Elbette Bosch.Zaten Arçelik o modelerini Bosch çıkardıktan sonra taklit ederek çıkarmıştır.Tasarımından da anlaşılacağı üzere.Zaten bayilerde ikisini de incelerseniz farkı görürsünüz.Kesinlikle Bosch.Zaten burada bir arkadaş Arçelik 7kg aldı,motor sesinin fazlalığından şikayetçiydi iade de almadılar.Model derseniz de 7kg kalan zamanı göstermesi,değişik kumaşlara özel programları olması ve 15 dakikalık hızlı yıkaması olması dolayısıyla tavsiyemdir.(son 2 özellik Arçelik'te yoktur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 20 Şubat 2007; 13:52:29 >
  • candoğan arkadaşım;

Bu ürünleri bayilerinde inceledim. Açıkça söylemek gerekirse yan yana koyduğunuzda Arçelik'in albenisi bana göre çok daha fazla. Diğeri daha hantal ve eski görünüyor. Ayrıca öyle bir şey yazmışsınızki sanki bu şikayetler Bosch da hiç olmuyormuş gibi.
    Sikayetvar.com sitesindeki aşağıdaki linke tıklarsanız
    " BOSCH’un Sarsıntılı Çalışan Ve Temiz Yıkayamayan Çamaşır Makinesi, BOSCH Çamaşır Makinesi Alırken 2 Kere Düşünün Çünkü 2 Tane Almak Gerekiyor, BOSCH Çamaşır Makinesi Yıkama Süresince Çamaşırların Üstüne Küf Atıyor! , BOSCH’dan Kendini Uçak Zanneden Çamaşır Makinesi, BOSCH Makinemin Bitmeyen Gürültüsü! , BOSCH Marka Sesi Kesilmeyen Çamaşır Makinem!, BOSCH Kısa Süre Yıkama Programı Bir Bucuk Saat Sürüyor "
    diye uzayıp giden aynı şikayetlerin Bosch içinde geçerli olduğunu göreceksiniz.
    Şimdi bu durumda nasıl " Kesinlikle Bosch " alabilirsiniz gerçekten merak ediyorum.

http://www.sikayetvar.com/index.php?loc=categories&tree=339,366&level=3&id=366&fno=50

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.