Merhaba, 4'lü beyaz eşya almayı düşünüyorum. Öncelikli tercihim hem servis açısından hem de fiyat açısından Arçelik düşünüyorum. Siemens ve Bosch için (özellikle Türkiye üretim olanlar) gereksiz paraları verip bir de servislerinde aşırı pahalı ücretler ödemek istemiyorum. Ancak farklı görüşlere de açığım. Buzdolabı -> 450lt üstü, alttan donduruculu ve inox olmalı. Bulaşık Makinası -> 13-14 kişilik ve inox olmalı. Çamaşır Makinesi -> 9kg+, 1200devir+ olmalı. inox tercihen ancak şart değil. Kurutma Makinesi -> 10kg+ olmalı. inox tercihen ancak şart değil. Öneri yapabilirseniz sevinirim. Ben şu şekilde bir liste yapmıştım: Arçelik 283614 IEI Alttan Donduruculu Buzdolabı Arçelik 12140 PM Çamaşır Makinesi Arçelik 61112 I WF Bulaşık Makinesi Arçelik 900 KMX S Kurutma Makinesi |
Beyaz Eşya önerisi (100-120k TL)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hocam nasipse temmuzda düğün var benim bütçe kısıtlı olduğu icin Altus tercih ettim. Araştırdığım kadarıyla F/P diyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
7 yildir profilo kullaniyorum ilçedeyim 2 arcelik 1 bosch simens servisi var.Şuana kadar ihtiyac duymadim ama arcelik beko servisleri 7/24 calişiyor.Madem ömürlük aliyorsun kaliteden şaşmiyacaksin,+4 garanti uzatirsin 7 yil şartsiz koşulsuz kullanirsin,ama arada ciddi ciddi şöyle 20-30k fark varsa sen bilirsin arcelik olabilir ama 5-10k için değmez,aradaki fiyatlari karşilaştirman mantikli.
Profilo da bsg grubunda, ona da bakabilirsin, model kodları bile aynı bosch ve Siemens ile, fiyat olarak daha düşük
Bosch ürünlerinde çamaşır makinasını en uygun olanı alabilirsiniz. En pahalısı ile aynı işlevi görürler. Satıcının bana dediği: Görsel olarak biraz daha süslü püslü, bir de buharlı kurutma/yıkama var pek de lazım olan bir özellik değil. O yüzden pahalı olan modellerde var. Kazanı vs hepsi aynı dedi. Yani nabza göre şerbet. En pahalısının en iyi olacağı düşüncesi ile alanlar var. Mesela Miele markası. O kadar pahalı ki, sırf zengin görünmek için alınan bir marka sanırım.
Burada neyi alayım, kim, nasıl demekten ziyade, hangi firmanın hangi işte uzman olduğu önemli. Mesela Lg, Samsung önceden çamaşır makinası, bulaşık makinası gibi beyaz eşyalarda yoktu. Ben evime hep Lg almıştım her şeyi. Garantileri bitti, cihazın motoru, bilmem ne contası, eve sırf bulaşık makinası için 4-5 kere servis geldi.
Çamaşır makinası beyazları iyi yıkamıyordu. Bosh markasına geçtim. Meğerse Lg beyazları 1 saat 30 dakikada yıkadığı için çıkmıyormuş lekeler. Bosch makinasında 3,5 saat neredeyse beyazları yıkama.
Türk markalarına gelince; Zamanında çok çektim bunlardan. Tabii aradan yıllar geçti. Düzeldiler mi, sorun var mı pek bilmiyorum.
Kısadan hisse; Kasap kasaplığını, manav manavlığını bilecek. Bu işin duayenleri de Bosch, Siemens'tir.
-
O olmalı, bu olmalı tam bir şehir efsanesi.
Bosch marka her ürün işini görür.
Bosch harici önermiyorım. Servis hizmeti ve ürün kalitesi çok iyi.
Bundan önce ki çamaşır makinemiz bosch 13 sene kullandık. Gittik yine bosch aldık.
Bulaşık makinesine 8 program koyuyorlar. Adam dedi ki abi 6 programda aynı yıkıyor, 8 programda.
Kaç tane program kulllanacaksın ki?
Vestel ve arçelik mağazasının önünden bile geçmeyin.
Beyaz eşyada tamamen dijital, full teknoloji vs önermem.
Ortalama bir bosch ürün temiz kullanıldığında rahat 10 sene gidiyor. Zaten ömürleri 10-15 sene.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 16 Şubat 2025; 6:47:20 >
Yorumlarınız için öncelikle teşekkür ederim. Ancak bütçe 100.000 - 120.000 arası ve buna uygun 4'lü paket önerileri link olarak da iletebilirseniz hem benim hem de aynı durumda alışveriş yapması gereken arkadaşlar için oldukça faydalı olacaktır.
Benzer içerikler
- arçelik çamaşır makinesi kapak ışığı sürekli yanıyor
- çamaşır makinesinin altından neden su gelir
- kapalı balkonda kurutma makinesi
- vestel çamaşır makinesi alınır mı
- bosch çamaşır makinesi sıkarken kazan vuruyor
- beyaz eşya markaları
- en iyi kurutma makinesi
- en iyi çamaşır makinesi
- en iyi bulaşık makinesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X