Türk Telekom binaya yeni kutu koydu
Merhabalar,
3-4 hafta kadar önce Türk Telekom sokağa yeni bir hat çekti.
Önce turuncu bir kablo çekiyorlardı, daha sonra sokaktaki apartmanlardan bir ikisi kablonun rengini beğenmediğinden binalarının önünden geçmesine izin vermemişler. Daha sonra Türk Telekom yetkilileri ile aralarında konuşarak bir şekilde anlaştılar fakat ilk çekilen turuncu kablo sökülüp, siyah bir kablo çektiler.
Bina içine de bir kutu koydular (bu kutudan dairelere bir bağlantı yok):
Son durum: sokak başına kadar turuncu bir kablo geliyor, devamında sokak içine siyah bir kablo devam ediyor.
Sokak başındaki turuncu - siyah kablo değişiminin yaşandığı kutuya bina mesafesi 30-40 metre.
Mevcut kullandığım servis: Netspeed Ultimate 2022 100/8 Mbps VDSL (şu anki speedtest sonucu: 51/7 mbps, kablosuz bağlantı olduğundan yanıltıcı olabilir)
Türk Telekom sitesinden adres alt yapı sorgulaması yaptığımda "Bu lokasyonda Türk Telekom ADSL internet hizmetinden faydalanabilirsiniz." yanıtı dönüyor. Netspeed'e yazıdım adresinizde fiber hizmeti gözükmüyor dedi. Ek olarak Netspeed ve Turknet web sitelerinden yeniden altyapı sorguladığımda 14-15 mbps internet hizmeti alabileceğim yazıyor. Bu da ilginç çünkü mevcut bağlantım daha hızlı. (NetSpeed ek olarak şu bilgiyi dönüyor: Santral/Saha Dolabı Tahmini Mesafe 127 Metre")
Binada zaten VDSL hizmeti vardı diye biliyorum. Bu siyah kablo bakır kablo olup, aslında binaya yeni gelen internet te VDSL mi olmuş oluyor? Evet ise, zaten VDSL vardı, kutu yaklaştığından o kutudan eve hat çektirsem internet hatırı satılır derecede iyileşir mi? Bu kutudan hat çekimini sadece Türk Telekom mu yapabilir? Bu konularda yeteri bilgim olmadığından işin içinden çıkamadım.
Teşekkürler,
Mesh sistem tavsiyesi
Merhaba,
Tp link deco e4 mesh sistem almayı düşünüyordum ama piyasada daha uygun fiyatlı ürünler gördüm.
Modem alt katta, fakat aynı katta bile her yerde iyi çekmiyor, mesh sistem ile üst katta da interneti kullanabilmek istiyorum.
Şuan repeater var, fakat sürekli kopuyor.
Voip üzerinden görüşmeler yaptığımdan, maksimum hız vermesinden çok kopmaması daha önemli.
Sizce Tenda, TCL, Mercusys gibi ürünler yeterli performansı gösterir mi?
Teşekkürler
Arctic Freezer 34 eSports DUO Am4 için vida
|
Msi afterburner - gösterilen çekirdek hızı
|
Samsung 24 inç CRG 50 kullanan?
|
Son Giriş: 7 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 219
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 6.056 (Bu ay: 157)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 54 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar