Merhabalar, 3-4 hafta kadar önce Türk Telekom sokağa yeni bir hat çekti. Önce turuncu bir kablo çekiyorlardı, daha sonra sokaktaki apartmanlardan bir ikisi kablonun rengini beğenmediğinden binalarının önünden geçmesine izin vermemişler. Daha sonra Türk Telekom yetkilileri ile aralarında konuşarak bir şekilde anlaştılar fakat ilk çekilen turuncu kablo sökülüp, siyah bir kablo çektiler. Bina içine de bir kutu koydular (bu kutudan dairelere bir bağlantı yok): Son durum: sokak başına kadar turuncu bir kablo geliyor, devamında sokak içine siyah bir kablo devam ediyor. Sokak başındaki turuncu - siyah kablo değişiminin yaşandığı kutuya bina mesafesi 30-40 metre. Mevcut kullandığım servis: Netspeed Ultimate 2022 100/8 Mbps VDSL (şu anki speedtest sonucu: 51/7 mbps, kablosuz bağlantı olduğundan yanıltıcı olabilir) Türk Telekom sitesinden adres alt yapı sorgulaması yaptığımda "Bu lokasyonda Türk Telekom ADSL internet hizmetinden faydalanabilirsiniz." yanıtı dönüyor. Netspeed'e yazıdım adresinizde fiber hizmeti gözükmüyor dedi. Ek olarak Netspeed ve Turknet web sitelerinden yeniden altyapı sorguladığımda 14-15 mbps internet hizmeti alabileceğim yazıyor. Bu da ilginç çünkü mevcut bağlantım daha hızlı. (NetSpeed ek olarak şu bilgiyi dönüyor: Santral/Saha Dolabı Tahmini Mesafe 127 Metre") Binada zaten VDSL hizmeti vardı diye biliyorum. Bu siyah kablo bakır kablo olup, aslında binaya yeni gelen internet te VDSL mi olmuş oluyor? Evet ise, zaten VDSL vardı, kutu yaklaştığından o kutudan eve hat çektirsem internet hatırı satılır derecede iyileşir mi? Bu kutudan hat çekimini sadece Türk Telekom mu yapabilir? Bu konularda yeteri bilgim olmadığından işin içinden çıkamadım. Teşekkürler, |
Türk Telekom binaya yeni kutu koydu
-
-
-
Çok teşekkürler :)
Fiber aktif edildikten sonra bağlantıyı Turknet yada Türk Telekom harici başka bir servis sağlayıcı üzerinden de alabilirim değil mi?
Bu kutu 28 Eylül'de binaya konulmuş. Bu kadar sürede aktif edilmemesi normal midir? İlk olarak Türk Telekom'u arayıp, aktif olma durumunu sorayım o zaman.
-
Rica ederim.
Evet TT altyapısını kullanan (Turknet, Millenicom, Netspeed, Comnet vs.) herhangi bir firmaya abone olabilirsiniz.
28 eylülden bu yana neredeyse 2 ay geçmiş. Bize kutu yerleştirildikten 10 gün sonra altyapı aktifleştirilmişti. Siz bir de şu 2 adresten altyapı sorgulaması yapıp sonuçların ekran görüntülerini paylaşabilir misiniz?
https://goknet.com.tr/internet-altyapi-sorgulama/
https://altyapim.net/
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
-
Evet daha fiber aktif görünmüyor. İsterseniz TT'yi arayabilirsiniz ama müşteri temsilcileri bu işleri bilmezler. Onlar da sizin benim gibi altyapıyı kontrol eder karşısındaki sonuç ne ise onu söyler. Bu altyapı meselesini müdürlükteki planlama birimiyle görüşmeniz daha iyi olur. Müdürlüğe gidip planlama ekibine kutunun fotoğrafını gösterin, 28 eylülde yerleştirilmesine rağmen fiber altyapının hâlâ aktif edilmediğini belirtin ve aktivasyon tarihi hakkında bilgi talep edin. Oradaki arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
Yan binayı kontrol ettim, aynı gün onlara da bu kutudan takmışlardı ve aktif edilmiş. Bu iyi haber olabilir :)
Hatta normal planda benim yaşadığım binaya sanırım bu kutudan takılma planı yoktu. Camdan görüp sorduğumda, sen de talep ediyor musun demişti görevli. Ben de evet deyince taktılar kutuyu sağ olsunlar :)
-
Rica ederim. İyi forumlar.
-
santral adı yazan sorguyu nereden yapabiliriz acaba?
-
Yukarıda @Dejuf'un paylaştığı linklerden biri o şekilde bir bilgi dönüyor:
-
teşekkürler
-
-
Ben santral isimlerini bilmiyorum ama arayüzü ve verdiği detaylı bilgiler hoşuma gitmişti hocam. :D
-
yalnız bu doğru çalışmıyor sanırım
binamızda sadece türksat fiber var telekomun da sadece kablosu var ama sorguladığımda bu çıkıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kickboxer_18 -- 22 Kasım 2022; 19:5:17 > -
tamam türksat fiberde 1000 verebiliyor zaten niye yanlış çıksın
-
Ama diğer isslerin sitesinde de 1000 mbps çıkıyor.. Veya 100 çıkıyor.. Telekomun sorgu ekranından almışlar sanırım.. Türksat 100 veriyor en fazla..
türksat fiber gpon altyapıya sahipseniz 1000 alabiliyor olmanız lazım 100 değil fiberde bunu sağlıyorlar çünkü, eski tip uydu kablosu ile internet sağlanılan bölgelerde 100'e kadar veriyorlar arkadaşım eski tip altyapıya sahip 100 alıyor başka bir arkadaş vardı o fiberdi o istediğini alabiliyordu
-
Binada gpon kutu var ama koaksiel kablodan sonra fibere dönüyo.. Sitesinde 100 alabilirsiniz diyor. Tt fiber kutusu bekliyoruz 3 sene olacak bi kutu gelip takmadılar.
yan binayı aktif edip sizi unutmuş olabilirler, gidip siz durumu anlatın gelip yapsınlar benim oturduğum binayı tam 6 ay sonra gelip aktif ettiler unutup gittikleri için
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X