Şimdi Ara

Mesh sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tp link deco e4 mesh sistem almayı düşünüyordum ama piyasada daha uygun fiyatlı ürünler gördüm.

Modem alt katta, fakat aynı katta bile her yerde iyi çekmiyor, mesh sistem ile üst katta da interneti kullanabilmek istiyorum.

Şuan repeater var, fakat sürekli kopuyor.

Voip üzerinden görüşmeler yaptığımdan, maksimum hız vermesinden çok kopmaması daha önemli.

Sizce Tenda, TCL, Mercusys gibi ürünler yeterli performansı gösterir mi?

Teşekkürler

• E4 de gigabit ethernet yok onu bilin.
    Ev 2 katlı ise üst kata modemden giden bir kablo var mı?

Modeminiz mesh destekli değilse birden çok ssid olmaması için modemin wifisini kapatacaksınız. 2 li mesh alırsanız birini modemin olduğu yere koyup diğerini üst kata koyacaksınız. Eğer üst kata giden kablo yoksa ikinci parçayı birincinin çekim alanında bir yere koyacaksınız.

TCL i bilmiyorum, AC1200 Deco M4 ve AC1900 Halo H50G kullanan arkadaşlarım var ikiside çok memnun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 26 Haziran 2022; 23:8:55 >
  • çok teşekkür ederim.

üst kata giden kablo yok. Bir üniteyi modeme kablo ile bağlayıp, diğerini üst kata koymayı planlamıştım dediğiniz gibi. Modemde de mesh yok.

e4ün lan bağlantısı 100 mbps olduğunu okudum ama bana yeterli.

aslında daha düşük maliyetli olan s12 (yada bahsettiğim diğer ürünler) iş görür mü diye merak ediyorum. E4e göre dahi yarı yarıya fiyat farkı var ama iş görmezse daha pahalıya mal olmuş olacak tabi :)

• alibaba A kullanıcısına yanıt

"E4 de gigabit ethernet yok onu bilin."

Sadece teknik olarak soruyorum meraktan, ilk mesh ünitesine internet kablosuz olarak iletilse, bu 100 mbit kısıtlamasından kurtulunabiliyor mu?

• Ensarrrrr E kullanıcısına yanıt
    Evet ama ilk ünitenin yani mesh masterin buna uygun olması lazım.

son bir sorum olacak, powerline adaptörleri verimli olur mu sizce?

• Ensarrrrr E kullanıcısına yanıt
    Aynı katta tek faz olursa ve uzatma kablosu kullanılmazsa sorun olmuyor ama iki kat 3 faz kullanıyorsanız tavsiye etmem.
    Bende fritzbox 7530 modem (mesh master) ve 1750E repeater var. Modem salonda, repeater bir üst katta, çatı katına da yetiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 27 Haziran 2022; 19:30:7 >

bant genişliğindeki kaybı önemsemiyor musun?

ya da yarı yarıya olan bu kaybı nasıl önlüyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 28 Haziran 2022; 1:3:48 >
  • bant genişliğindeki kaybı önemsemiyor musun? Ne yaptığınıza bağlı. Elbette uzaklaştıkça sinyal zayıflar, Üst kattaki hızı çatıda alamıyorum ama Netflix izleyebiliyorum

ya da yarı yarıya olan bu kaybı nasıl önlüyorsun? Yarı yarıya kayıp diye bir şey söylenemez tamamen mesafe ile alakalı

Mesela kullandığım 1750E repeater in incelemesine linkten bakabilirsiniz:

techstage
    Test: AVM Fritz WLAN Repeater 1750E mit Mesh-Unterstützung
    https://www.techstage.de/test/test-avm-fritz-wlan-repeater-1750e-mit-mesh-unterstuetzung/vd1yzje

Burada da H50G nin bir incelemesi var.

https://www.telepolis.pl/artykuly/testy-sprzetu/mercusys-halo-h50g-mesh-wi-fi-test-recenzja-opinie

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 28 Haziran 2022; 11:33:46 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.