arkadaslar merhaba. bosch wfo 2062 model çamaşır makinesine sahibim ve yardımınıza ihtiyacım var.
öncelikle makinanın ekranında hiçbir arıza kodu gözükmüyor. makinenin sorunu şu: makineyi açıyoruz normal yıkamayı yapıyor fakat durulamay gecmıyor. elle durulamaya alırsak durulamaya geciyor fakat bu seferde alttan su bırakıyor. once sıktırıp sonra durulamaya alırsak herhangi bir su kacagı olmuyor.
benim oglum makinenin tuslarıyla cok oynadı. acaba servis ayarlarına girip bir ayarını değiştirmiş olabilirmi? makineyi resetlemenin, fabrika ayarlarına döndürmenin bir yolu varmıdır?
selam ustalar. benim eski bir beko camasir makinam var. sanirim modeli 2600. çamaşır makinasında yıkadığımız çamaşırlarda minil minik delikler açılımaya başladı. deliklerin her biri susam buyuklugunde bazıları daha da buyuk. bir elbisede 10-15 delik olabiliyor. sebebi ne olabilir? ne yapmam lazım teşekkurler
Candoğan Bey, Acil yardımınız lazım çok yakın bi akrabam 5 sene önce yeni çamaşır makinesi aldı ve Eski makinesi Arçelik FA4500 ü kiracısına verdi ancak kiracısı dün çıkmış kendi getirdiği makineyle(bozuk AEG LV43) 4500ü bırakmış o da hala çalışmakta olan efsanesini tekrar yaşatmak istiyor yazlığa götürecekmiş ancak bazı sorunları var deterjan kutusu komple değişmesi gerek+tamburu çökük+suyu çok çok yavaş attığından su pompası değişecek+program tablosu-düğmeler vs. yani full kontrol paneli değişecek. Bunlar olursa makine sıfır gibi olacakmış ancak kontrol paneli hariç bu parçaları AEG LV43 ten temin edebilimiyim diye soruyor?Olmassa Arçelik servisi yaparmı sizce?İkimiz yapmaya çalışacağız makineyi.. Yardımlarınızı bekliyoruz.
quote:
Orijinalden alıntı: robotica
quote:
Orijinalden alıntı: robotica
Merhaba arkadaşlar, kendime ikinci el bir buzdolabı aldım, kendisi AEG marka, derin dondurucusu ayrı olan bir alet. 17-18 senelik dolap.
Şimdi soracağım soru şu, bu dolabın kompesörü 2-3 saati geçik aralıksız çalışıp, sonra duruyor, 3-4 saat sonra yine çalışıp yine 2-3 saat çalışıyor... Bu normal bir durum mudur? Eski dolaplarda böyle mi oluyor?
Tekrar bir soru, arkadaşın bekosu da 8 dakika çalışıp, 8 dakika duruyor, sonra yine 8 dakika çalışıp 8 dakika duruyor.... Bu böyle sürekli devam ediyor. Bu iki durum da normal mi? Sıcaklardan mıdır?
Sanırsam gözden kaçmış.
candoğan beyin tavsiyesiyle profilo 1001ctr çamaşır makinası aldım. ancak pek memnun değiliz,hanım arçelik istiyordu, ben burda araştırdım ve herkes profiloyu tavsiye ediyor diye gittik profilo aldık, hanımın dırdırından kurtulamıyoruz artık. acaba kullanmamızdan kaynaklanan bir şeymidir, memnun olmadığımız konu yıkandıktan sonra çamaşırlardaki lekeler, ufak ufak noktacıklar halinde bazen biraz daha büyük lekeler oluşuyor ve bu lekeler çamaşırlar makinaya konduktan sonra oluşuyor.teşekkürler.
arkadaşlar arçelik marka ocaklı fırında sorun var. ocaklar açıkken kendi kendine kapanıyor.neden olabilir acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: antares07
arkadaşlar arçelik marka ocaklı fırında sorun var. ocaklar açıkken kendi kendine kapanıyor.neden olabilir acaba?
Ocağı yakarken düğmeye 2sn kadar daha basmaya devam ederek gaz emniyet sisteminin ısınmasını bekleyin.
quote:
Orijinalden alıntı: avtaha
candoğan beyin tavsiyesiyle profilo 1001ctr çamaşır makinası aldım. ancak pek memnun değiliz,hanım arçelik istiyordu, ben burda araştırdım ve herkes profiloyu tavsiye ediyor diye gittik profilo aldık, hanımın dırdırından kurtulamıyoruz artık. acaba kullanmamızdan kaynaklanan bir şeymidir, memnun olmadığımız konu yıkandıktan sonra çamaşırlardaki lekeler, ufak ufak noktacıklar halinde bazen biraz daha büyük lekeler oluşuyor ve bu lekeler çamaşırlar makinaya konduktan sonra oluşuyor.teşekkürler.
Bu sorun makinenin kazanına yabancı bir maddenin bulaşması veya küflenme yapması sonucu olabilir.
Makinenizin deterjan çekmecesini ve çekmecenin yuvasını iyice temizleyip pislik olup olmadığını kontrol edin. Aynı kontrolü çamaşır doldurduğunuz yerdeki lastiğin girintilerinde de kontrol edin.
Bir de gördüğünüz lekeler ne tarz lekeler? Sadece beyaz çamaşırlarda mı oluyor yoksa renklilerde mi?
quote:
Orijinalden alıntı: candogan62
quote:
Orijinalden alıntı: avtaha
Bu sorun makinenin kazanına yabancı bir maddenin bulaşması veya küflenme yapması sonucu olabilir.
Makinenizin deterjan çekmecesini ve çekmecenin yuvasını iyice temizleyip pislik olup olmadığını kontrol edin. Aynı kontrolü çamaşır doldurduğunuz yerdeki lastiğin girintilerinde de kontrol edin.
Bir de gördüğünüz lekeler ne tarz lekeler? Sadece beyaz çamaşırlarda mı oluyor yoksa renklilerde mi?
LEKE DAHA VAR MI? BİR ŞEY SORDUNUZ NEDEN CEVAP YAZMAMIŞSINIZ?
konu açtım ama birde buraya sorayım buzdolabının dıştaki fan pervanesi kırılmış duruyor onu kendim alıp değiştirsem motor çalışıyor sadece fan kırık değiştrebilirmiyim sizce
quote:
Orijinalden alıntı: orinmicek
konu açtım ama birde buraya sorayım buzdolabının dıştaki fan pervanesi kırılmış duruyor onu kendim alıp değiştirsem motor çalışıyor sadece fan kırık değiştrebilirmiyim sizce
Başka fan alıp değiştirebilirsiniz. de o fan nasıl kırılmış acaba merak ettim?Ayrıca 3 kanatlı almayın 4 veya 5 kanatlı alın daha verimli olur.Bendeki Miele Buzdolabının fanı 5 kollu ve büyük bayağı verim sağlıyor.Bulabilirseniz 5 kollu fan alın derim..
fanı motordan çıkan demire sabitleyen tırnaklar onu tutan demir halka boyunca kırılmış. sanırım 1 sene önce taşınırken zorlanmış başka bir ihtimal yok öyle kırılabilmesi için aynı fandan buldum 5 kollu plastik (buzdolabi tamircisinden 5tl) yerine takmam dolabı çekip yerine itmek dahil 2 dakika o kadar düşündüğüme değmezmiş. ses kesildiğinden arada bir gidip bakıyorum çalışıyormu diye alışamadım sessizliğe ilginize teşekkür ederim
evden uzun süre ayrı kalacağım için, 2 haftalık buzdolabının (electrlux enb52810x) fişini çektim, içini boşaltıp ılık elma sirkeli suyl sildim ve sonra da kuruladım. sonra 2 kapısını da örtülmeyeck şekilde önüne bir engel koyarak açık bıraktım. zaten kullanma kılavuzunda da böyle yazıyordu...acaba doğru mu yaptım yoksa çalışır vaziyette mi bırakmam gerekirdi? sizin de fikirlerinizi almak istedim.
quote:
Orijinalden alıntı: emrahsnr
evden uzun süre ayrı kalacağım için, 2 haftalık buzdolabının (electrlux enb52810x) fişini çektim, içini boşaltıp ılık elma sirkeli suyl sildim ve sonra da kuruladım. sonra 2 kapısını da örtülmeyeck şekilde önüne bir engel koyarak açık bıraktım. zaten kullanma kılavuzunda da böyle yazıyordu...acaba doğru mu yaptım yoksa çalışır vaziyette mi bırakmam gerekirdi? sizin de fikirlerinizi almak istedim.
Buzdolabında Tatil konumu varsa ayarlasaydınız keşke, ama bişi olmaz. Döndüğünüzde fişe takın ve içine 3 saat kadar bişi koymayın.
quote:
Orijinalden alıntı: gökoş
quote:
Buzdolabında Tatil konumu varsa ayarlasaydınız keşke, ama bişi olmaz. Döndüğünüzde fişe takın ve içine 3 saat kadar bişi koymayın.
evet vardı...ama kılavuzunda da benim yaptıgım şeyler yazıyordu. annem de kendisinin öyle yaptığını söyleyince ben de yaptım. bir zararı olur mu? valla inme iner ha daha ilk taksidini bile ödemedim.
bir de, ben iş gereği yılın 10 ayı falan şehir dışında oluyorum...nasıl bir yol izlemem gerekir sizce? her ayrılışta temz,leyip fiş mi çekeyim yoksa tatil moduna mı alayım?
quote:
Doğrusu bu, iyi yapmışsınız.
Geçen hafta aldığım SN26M282EU ile iki yıkama yaptık. kurutma problemi var sanırım. Bu tip problemle karşılaşan var mıdır? Makineye has kronik bir durum mudur normal midir?
Cevaplarınızı önerilerinizi bekliyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Duff MC ®
Geçen hafta aldığım SN26M282EU ile iki yıkama yaptık. kurutma problemi var sanırım. Bu tip problemle karşılaşan var mıdır? Makineye has kronik bir durum mudur normal midir?
Bu makinede fanlı kurutma yokmu?Parlatıcı koyup ayarını 1 veya 2 ye getirin..
quote:
Orijinalden alıntı: gökoş
quote:
Orijinalden alıntı: Duff MC ®
Bu makinede fanlı kurutma yokmu?Parlatıcı koyup ayarını 1 veya 2 ye getirin..