Şimdi Ara

Beyaz Eşya Sorunları(GENEL) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
2
Favori
28.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha öncede yazmıştım ama tekrar yazmak istiyorum

yaklaşık 1,5-2 ay önce calgonit quantum tabletim bitince yerine calgonit classic aldım.
    ve ilk kullanmamda bütün yıkanan eşyalarımda lekeler oluştu. 2. yıkamamda sadece bardaklarımda lekeler olmaya başladı.

markete gidip eskisi gibi calgonit quantum aldım, parlatıcı ve tuzunu ekledim tekrar makineye ve aradan 1,5 ay geçmesine rağmen hala bir değişme olmadı. bardaklarım feci şekilde çıkıyor. çatal, kaşıklar yada tabaklarımda, tencerelerimde sorun olmuyor. pırıl pırıl çıkıyorlar. ne yapabilirim

makinem Bosch SGI55E05TR yarı ankastre
  • Bardaklardaki lekelenme silinince geçiyor mu, yoksa kalıcı mı?

Kalıcı beyazlama varsa Quantum yanında tuz kullanmanızdan kaynaklanır. Quantum kullandığınız zaman cihazın tuz ayarını "0" konumuna almalısınız.
  • inat ettim 2 haftadır yine classic kullanıyorum. çünkü ekonomik diye 100'lü tablet almıştım. Quantum'da bir köşede duruyor

sorunuza cevap ise çay bardaklarımda ki lekeler silinince çıkıyor. ama su bardaklarımda ki lekeler kalıcı olarak kaldılar çıkmıyorlar. yukarıdan aşağıya süzen açık beyaz renkli lekeler yoğun bir şekilde kaldı
  • bu arada sularım aşırı kireçli, bu kadar kireçli su hiç görmedim, pendik tuzla bölgesindeyim. her gün eviyemi cifliyorum. ayda bir demlikleri kireç sökücülerle temizliyorum. ama dediğim gibi 7 aydır kullanıyorum. ve 2 aydır bu bardaklardaki lekelenmeleri yaşıyorum

bir sorum daha olacak benim makinemin tabanı çelik değil , plastik bunun ne gibi dezavantajı var. sadece kurutmada mı sorun yaşatır. başka şeylerede sebep olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslim82 -- 6 Ocak 2012; 17:47:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslim82

bu arada sularım aşırı kireçli, bu kadar kireçli su hiç görmedim, pendik tuzla bölgesindeyim. her gün eviyemi cifliyorum. ayda bir demlikleri kireç sökücülerle temizliyorum. ama dediğim gibi 7 aydır kullanıyorum. ve 2 aydır bu bardaklardaki lekelenmeleri yaşıyorum

bir sorum daha olacak benim makinemin tabanı çelik değil , plastik bunun ne gibi dezavantajı var. sadece kurutmada mı sorun yaşatır. başka şeylerede sebep olur mu?

Kullandığınız Quantum tuz etkisi içerdiğinden kireçlenmeyi engeller.
    Classic tablet kullanımında ise kireç oranınıza göre uygun tuz ayarı yapılması gerekir.
    Tabletiniz bardaklardan iyi durulanmıyorsa ve iz bırakıyorsa kırıp yarım olarak kullanmanız iyi olur. Finish tablet kalitesini çok düşürdü, ben de hiç memnun değilim. Durulamada sıkıntınız yoksa tam olarak kullanabilirsiniz.

Kısacası sizin yaşadığınız problem bana göre tuz ve parlatıcı ayarlarından kaynaklanıyor.

Gereğinden fazla tuz cam eşyalarda geri dönüşü olmayan beyazlamaya neden olur.

Gereğinden az parlatıcı bulaşıklar üzerinde kurumuş su damlalarına; fazla parlatıcı ise bahsettiğiniz gibi bardaklar üzerinde silinebilen su yolları lekelerine neden olur.

Ne yapmanız gerektiğine gelirsek;

-Kullanma kılavuzundan bakarak tuz ayarını 1. kademeye getirin.
    -Parlatıcı ayarını doldurulan kısımdaki yerden 2 konumuna alın.
    -Classic tabletle bu şekilde deneyin. Bulaşıklarda kayganlık görürseniz yarım tablet kullanın.

Bardaklar ilk yıkamada düzelmeyecektir. Düzelmeleri 4-5 yıkama sürer. (Çünkü makine yaptığınız yeni tuz ayarını 50-60lt su kullandıktan sonra oturtacaktır)

Tabanın plastik olmasının makine yeniyken bir süre yeni malzeme kokusu vermesi dışında olumsuz bir etkisi yoktur. Çelik tabanlı makinelerin de zaten filtrenin alt grubu plastiktir. Polinox tabanlı makinelerde bu malzeme daha fazla kullanılmıştır sadece. Bu sebepten dert edilecek bir konu değildir.

En sağlıklısı suyunuzdaki kireç oranını dH (Alman sertliği) birimiyle öğrenmek veya su sertlik ölçme şerit kağıdını kullanarak kirecinizin miktarını öğrenerek buna uygun ayar yapmaktır. Muhtemelen 1. kademeye denk gelecektir.

Classic tableti bitirip Quantum'a geçtiğinizde tuz ayarını tekrar 0 kademesine getirmeyi unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 6 Ocak 2012; 18:51:51 >

• carsamba gunu samsung wd0804wn model kurutmalı camasır makınesı aldık ve bugun aksamustu kurulumu yaptırdık.ilk yıkama ve ılk kurutmamda en ufak sorun olmadan yıkamayı yaptı.ancak sonrakı yıkamalarda ılgınc bır sorunla karsılasıyorum;ekran kısmındakı ledlerden bebek gıysılerı ve outdoor gıysı lambaları devamlı yanıyor,kurutma bıle yapsam bunlar yanıyor,ledlerde ıse yazılar okunamıyor,misal 800 deir yazısının yarısı sılınmıs cıkıyor.start tusuna basınca normal ayarladıgım gıbı yıkama vs yapıyor,szaman zama hersey duzelıyor sonra tekrar ısıkla yanıyor vs.acaba ne olmustur,alalı carsamba gunu 1 hafta olucak,ınternety uzerınden aldım,gerı verebılırmıyım eger arıza cıkarsa 15 gun dolmadan yoksa kullandıgım ıcın bu hakkımı kullanamam mı?
    bu arada yıkama ve kurutma performansı super aletin.
  • Merhaba ,yaklaşık 19 yıllık Candy bulasik makinamı çalıştırdım baktım 1 saat sonra 1 den 2 ye geçmemiş takılmış,kendim düğmeyi biraz çevirdim ,biraz ilerledi sonra yine takıldı,sonra durulamaya kadar ilerledi,yine takıldı,yine ilerlettim vs. başinda bekleyerek bulaşığı yıkadı.(tabi bu arada ne kadar su harcadi Allah bilir)Öncelikle bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir,tamir olabilir mı çünkü makinadan memnunum. Şimdiden teşekkürler...
  • Cihazın termostadı bozulmuş olabilir. Eski Candy cihazlar güzeldir ama parçasını bulma şansınız çok az.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Cihazın termostadı bozulmuş olabilir. Eski Candy cihazlar güzeldir ama parçasını bulma şansınız çok az.

COK tesekkurler Candogan Bey....
  • arkadaşlar benim sorunum şu:
    bizim eve hangi beyaz eşya alsak sorunlar oluyor..marka onemli degil..lcd tv aldık ..ıkı ay sonra..fotoraf makınası flası gıbı..ekran ısık patlayıp soner oldu..tamıre gitti geldi..simdi tam ortasında karınca kadar sıyah nokda var..o şekilde kullanıyoruz..
    buzdolabımız bozuldu..ıkısenelık dı daha..yenı dolap aldık bı ay once daha..sogutma sorunu var dolabın..ama şöyle.. mesela gun ıcınde sabahtan calısıyo.. ogleden sonra da duruyo..yemekler gerıye soguklukdan ılıklıga gecıyo..gece gene duzelıyo flan sogutma...cmsr mknesi..bozuldu..yeni hat cektık elektrık prızı yanı..oda olelıkle duzeldı bıraz..

pc'm var masaustu..ozaten ayrı bi cins calısıyo..
    pes2012 yükledim...oyun yapayzeka uzerıne bılıyosunuz... ama sankı oyunda..başka bi yapı vargibi..
    ornegin ben sert şut atıyorum..adamlar aynı tuş kombinasyonuyla..aşırtma atıyolar..başka bilgisayarda aynı tuşları denıyorum..sert şut oluyor?..
    veya ara pası atıyorum..adamın koşu yoluna atcagına..adam tutup tac cizgisine doru alakasız biyere atıyor..pasını..
    gene diger oyunlarda da ole..
    strateji oynuyorum..tam rakıbımın ordusu canları cokaz kalıyor..sonra takılıp kalıyor orda..hic ölmüyorlar..devamlı benim ordularım çerez gibi gidiyor..rakipin her adamı her ordusu her binası son canına gelince ölümsüzleşiyolar..
    call of duty gibi silahlı oyunlarda da aynı durum var... hedef alıyorum..hani adamların vücuduna gelir enazından kafasına denkgelmese de..yaralar felan..
    ben mercekden tam ustune hedef alıp vuruyorum rakıbı ama..
    ateş patlama animasyonları gokyuzunde cıkıyor sılahın..tabı rakıpde vurulmuyor olmuyor..
    diceksiniz ki bitek oyunlar mı bole..
    hayır malesef.. :( tüm internet tarayıcılarıyla..denedim.. internete girince sayfa acılıyor..işlem bitiriliyor.. ama sitelerin icerigi cıkmıyor..örnek vermek gerekirse..ben forumdonanıma giriyorum..ana ekranda yazılar mazılar cıkmıyor..sadece solust koşede forumdonanım logosu var...ve turuncu arka fon var..ama sıtenın ıcerıgı cıkmıyor... ben bı kac kez..tekrarlatınca site geliyor...bu hersite icin böle arkadaşlar.? hatta google da da böle ...??

valla mahallede annem yazık kadının adı ugursuza cıkdı beyazesya yznden..
    fikri olan var mı :( ??

• quote:

Orijinalden alıntı: ylmzzz

arkadaşlar benim sorunum şu:
    bizim eve hangi beyaz eşya alsak sorunlar oluyor..marka onemli degil..lcd tv aldık ..ıkı ay sonra..fotoraf makınası flası gıbı..ekran ısık patlayıp soner oldu..tamıre gitti geldi..simdi tam ortasında karınca kadar sıyah nokda var..o şekilde kullanıyoruz..
    buzdolabımız bozuldu..ıkısenelık dı daha..yenı dolap aldık bı ay once daha..sogutma sorunu var dolabın..ama şöyle.. mesela gun ıcınde sabahtan calısıyo.. ogleden sonra da duruyo..yemekler gerıye soguklukdan ılıklıga gecıyo..gece gene duzelıyo flan sogutma...cmsr mknesi..bozuldu..yeni hat cektık elektrık prızı yanı..oda olelıkle duzeldı bıraz..

pc'm var masaustu..ozaten ayrı bi cins calısıyo..
    pes2012 yükledim...oyun yapayzeka uzerıne bılıyosunuz... ama sankı oyunda..başka bi yapı vargibi..
    ornegin ben sert şut atıyorum..adamlar aynı tuş kombinasyonuyla..aşırtma atıyolar..başka bilgisayarda aynı tuşları denıyorum..sert şut oluyor?..
    veya ara pası atıyorum..adamın koşu yoluna atcagına..adam tutup tac cizgisine doru alakasız biyere atıyor..pasını..
    gene diger oyunlarda da ole..
    strateji oynuyorum..tam rakıbımın ordusu canları cokaz kalıyor..sonra takılıp kalıyor orda..hic ölmüyorlar..devamlı benim ordularım çerez gibi gidiyor..rakipin her adamı her ordusu her binası son canına gelince ölümsüzleşiyolar..
    call of duty gibi silahlı oyunlarda da aynı durum var... hedef alıyorum..hani adamların vücuduna gelir enazından kafasına denkgelmese de..yaralar felan..
    ben mercekden tam ustune hedef alıp vuruyorum rakıbı ama..
    ateş patlama animasyonları gokyuzunde cıkıyor sılahın..tabı rakıpde vurulmuyor olmuyor..
    diceksiniz ki bitek oyunlar mı bole..
    hayır malesef.. :( tüm internet tarayıcılarıyla..denedim.. internete girince sayfa acılıyor..işlem bitiriliyor.. ama sitelerin icerigi cıkmıyor..örnek vermek gerekirse..ben forumdonanıma giriyorum..ana ekranda yazılar mazılar cıkmıyor..sadece solust koşede forumdonanım logosu var...ve turuncu arka fon var..ama sıtenın ıcerıgı cıkmıyor... ben bı kac kez..tekrarlatınca site geliyor...bu hersite icin böle arkadaşlar.? hatta google da da böle ...??

valla mahallede annem yazık kadının adı ugursuza cıkdı beyazesya yznden..
    fikri olan var mı :( ??

Voltajda sürekli ve anlık dalgalanmalar ve elektrikte saniyenin altında anlık göz kırpmalar oluyor mu?Bunu anlamanın en basit yolu güç kaynağı.Evinizde güç kaynağı(UPS) varmı?Varsa özellikle akşam saatlerinde ups'yi izleyin.Sürekli Çıt çıt diye ses çıkartıyorsa yada akü moduna geçiyorsa evinizdeki yada evinize gelen elektrikte problem vardır..Genelde mahalle trafosundan kaynaklanır.Eğer öyleyse mahallede imza toplayıp trafoyu yeniletin..Eğer sorun dışarda yani Mahalle trafosunda değilse evinizin içindeki elektriktedir.En kısa zamanda ehliyetli bir elektrikçi çağırmanızı tavsiye ederim... Düzensiz gelen elektrik en kaliteli ve pahalı elektronik eşyalarınızı bile bozar.Sub zero buzdolabını bile kısa zamanda mefta eder...elektronik eşyaların en büyük düşmanı nem ve düzensiz gelen elektriktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi economist52 -- 11 Temmuz 2012; 5:49:30 >

• ups yok ama..başka bi türlü anlama yolumuz yok mu bunu ?.. elektrikci bi abi var..dükkanı flan var.. o sanırım anlar bi sormalı ona da teşekkürler yardımınız icin..başarılı olursa yontem size burdan yine yazacagım ..
  • Arkadaşlar 1996da aldığımız ve şu an yazlıkta kullandığımız AEG nofrost buzdolabu 24 saat hiç durmadan sesli bir biçimde çalışıyor. tabi bu da faturalara olumsuz yansıyor. verdiği rahatsızlık da cabası. servis çağırmadan (servis bulunduğumuz yere, sadece gelme parası bile min 50 TL alıyor hiçbişi yapmasa bile, kendimizin yapabileceği şeyse boşa çağırmayalım dediim) yapabileceğimiz, bakabileceğimiz bişey var mıdır?

yardım için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

Arkadaşlar 1996da aldığımız ve şu an yazlıkta kullandığımız AEG nofrost buzdolabu 24 saat hiç durmadan sesli bir biçimde çalışıyor. tabi bu da faturalara olumsuz yansıyor. verdiği rahatsızlık da cabası. servis çağırmadan (servis bulunduğumuz yere, sadece gelme parası bile min 50 TL alıyor hiçbişi yapmasa bile, kendimizin yapabileceği şeyse boşa çağırmayalım dediim) yapabileceğimiz, bakabileceğimiz bişey var mıdır?

fikri-yorumu olan var mıdır acaba?
  • quote:

Arkadaşlar 1996da aldığımız ve şu an yazlıkta kullandığımız AEG nofrost buzdolabu 24 saat hiç durmadan sesli bir biçimde çalışıyor. tabi bu da faturalara olumsuz yansıyor. verdiği rahatsızlık da cabası. servis çağırmadan (servis bulunduğumuz yere, sadece gelme parası bile min 50 TL alıyor hiçbişi yapmasa bile, kendimizin yapabileceği şeyse boşa çağırmayalım dediim) yapabileceğimiz, bakabileceğimiz bişey var mıdır?

Termostat arzası gibi duruyor. Dolap sıcaklığı algılayamadığından sürekli çalışıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

24 Saat durmadan çalışıyor dediniz Peki soğutuyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gökoş

quote:

24 Saat durmadan çalışıyor dediniz Peki soğutuyormu?

yazlıktan dönmeden önce bi ara durduguna rast geldim :) ama çok kısa sürdü..

evet ..soğutması iyi....

• bosh marka bulaşık makınası gereğinden 2-3 saat fazla bulaşıkları yıkıyor.dikkat ettim fırça işareti olan yerde program düğmesi ilerlemesi gerekirken takılı kalıyor.elimle ufak ufak ilerlettiğimde bulaşığı bitiriyor bu neden kaynaklanır ? olası sorunu ve çözümü ne olabilir ? bilgili arkadaşlar fikir verebilirmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: takdogan

bosh marka bulaşık makınası gereğinden 2-3 saat fazla bulaşıkları yıkıyor.dikkat ettim fırça işareti olan yerde program düğmesi ilerlemesi gerekirken takılı kalıyor.elimle ufak ufak ilerlettiğimde bulaşığı bitiriyor bu neden kaynaklanır ? olası sorunu ve çözümü ne olabilir ? bilgili arkadaşlar fikir verebilirmi ?

Makinenizin modeli nedir?

Eski modellerdense ısıtma tesisatında (rezistans, termostat, kablo ağacı ya da beyin) sorun olduğundan takılma yapıyor. Eğer yeni 2-3 programlı modellerdense tasarruf ve iyi yıkama amaçlı bilerek uzatılmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: takdogan

bosh marka bulaşık makınası gereğinden 2-3 saat fazla bulaşıkları yıkıyor.dikkat ettim fırça işareti olan yerde program düğmesi ilerlemesi gerekirken takılı kalıyor.elimle ufak ufak ilerlettiğimde bulaşığı bitiriyor bu neden kaynaklanır ? olası sorunu ve çözümü ne olabilir ? bilgili arkadaşlar fikir verebilirmi ?

Makinenizin modeli nedir?

Eski modellerdense ısıtma tesisatında (rezistans, termostat, kablo ağacı ya da beyin) sorun olduğundan takılma yapıyor. Eğer yeni 2-3 programlı modellerdense tasarruf ve iyi yıkama amaçlı bilerek uzatılmıştır.

yeni 2-3 programlı modellerden eskı değil. tasarruf amaçlı olduğunu düşünmğyorum normalde 1 ssat civarı bitirmesi gereken yıkamayı ben ellemezsem 4 saate yayıyor

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.