Şimdi Ara

Beyaz Eşya Sorunları(GENEL) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
2
Favori
28.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • candoğan bey size özelden msj atmak istedim ama atamıyorum konuyla alakasız olacak ama sizin yardımınıza ihtiyacım var elektrik süpürgesi aldım 1 hafta deşimim sürem var sizin teknik bilgilerinize ihtiyacım var.. benim aldığım elektirik süpürge electrolüx 3922 340 wat emişi 68 sesi 1800watt motor fiyatı 397 tl satrunden altım 60tl garanti yaptırdım özümün kaldığı philips 9170 500 wat emiş fiyatı 599 tl ...Sizce hangisi uzun ömürlüdür malzeme kalitesi olarak hangisi iyidir zamanla emiş kaybı hangisinde yaşarım... yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim
  • Bulaşık makinemin yaklaşık bir yıldan beri cam eşyalarda yıkama perfonmansı çok kötü. Özellikle bardaklar beyaz puslu bir hal alıyor ve silince bile çıkmıyor bu lekeler.

Ben bunun tuz ayarından olduğunu düşünüyorum artık. Bir sene önce aynı ilde başka bir ilçeye taşındık ve bulaşık makinesini kendimiz kurduk. Makinenin tuz ayarınıda değiştirmedik. Kombine tablet deterjan kullanıyoruz bu arada. Eski oturduğumuz yerde su sertliği 32 dH , şimdiki oturduğumuz yerde de 21 dH. Bugün makinenin tuzu bitti, artık tuz koymadan sadece kombine tablet deterjan kullansam bu promlem çözülür mü acaba?

Ben bu forumdan faydalanarak bu sonuca vardım ama bu konuda bilgisi olanlar yorum yaparsa çok sevinirim çünkü bu konuda pek bir bilgim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trefle35

Bulaşık makinemin yaklaşık bir yıldan beri cam eşyalarda yıkama perfonmansı çok kötü. Özellikle bardaklar beyaz puslu bir hal alıyor ve silince bile çıkmıyor bu lekeler.

Ben bunun tuz ayarından olduğunu düşünüyorum artık. Bir sene önce aynı ilde başka bir ilçeye taşındık ve bulaşık makinesini kendimiz kurduk. Makinenin tuz ayarınıda değiştirmedik. Kombine tablet deterjan kullanıyoruz bu arada. Eski oturduğumuz yerde su sertliği 32 dH , şimdiki oturduğumuz yerde de 21 dH. Bugün makinenin tuzu bitti, artık tuz koymadan sadece kombine tablet deterjan kullansam bu promlem çözülür mü acaba?

Ben bu forumdan faydalanarak bu sonuca vardım ama bu konuda bilgisi olanlar yorum yaparsa çok sevinirim çünkü bu konuda pek bir bilgim yok.

TUZ KULLANMAYIN.MAKINEYI BOŞ EN YUKSEK ISIDA MAKINE TEMIZLEYICIYLE TEMIZLETIN.MARKETLERDE SATILIYOR.

FILTRE PERVANELERIDA TEMIZLEYIN.

• Cevap için teşekkür. Filtre ve pervane temizliğini düzenli olarak yapıyorum o konuda sorun yok sanırım. Makine temizleyeci yılda 2 sefer kullanıyorum.

Makine temizleyici ile boş olarak çalıştırıp, bundan sonra tuz kullanmadan sadece tablet deterjan kullanırsam sorunum çözülür umarım. Tekrar teşekkür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trefle35

Cevap için teşekkür. Filtre ve pervane temizliğini düzenli olarak yapıyorum o konuda sorun yok sanırım. Makine temizleyeci yılda 2 sefer kullanıyorum.

Makine temizleyici ile boş olarak çalıştırıp, bundan sonra tuz kullanmadan sadece tablet deterjan kullanırsam sorunum çözülür umarım. Tekrar teşekkür.

BELKI MAKINENIN MODELI NEDIR TUZ AYARINI KISIN
  • Benim bir sorum var bulaşık makinemizin altına epeyce su birikmiş ve sürekli boşaltma yapıyor su kaçağı nerede olabilir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: egenin_efesi

Benim bir sorum var bulaşık makinemizin altına epeyce su birikmiş ve sürekli boşaltma yapıyor su kaçağı nerede olabilir acaba?

Biriken su temizse ventilden kaynaklanıyor ventil bozulmuş değiştirilmesi gerekiyor, eğer pis su birikiyorsa tahliye borusundan geri tepme sorunu var.Bu arada pompa çalıştığı halde makine suyu atmıyorsa pompadada bir sorun olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gökoş

quote:

Benim bir sorum var bulaşık makinemizin altına epeyce su birikmiş ve sürekli boşaltma yapıyor su kaçağı nerede olabilir acaba?

Biriken su temizse ventilden kaynaklanıyor ventil bozulmuş değiştirilmesi gerekiyor, eğer pis su birikiyorsa tahliye borusundan geri tepme sorunu var.Bu arada pompa çalıştığı halde makine suyu atmıyorsa pompadada bir sorun olabilir.

biriken su deterjanlıydı devirdaim pompasından olur mu acaba?

ekleme: makineyi öne eğince bir miktar su aktı ama altında yerdeki fayanslarda epeyce su vardı. Normalde içindeki suyu atabiliyor dışına deterjanlı su sızıntısı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egenin_efesi -- 28 Temmuz 2013; 3:00:36 >
  • quote:

quote:

quote:

biriken su deterjanlıydı devirdaim pompasından olur mu acaba?

ekleme: makineyi öne eğince bir miktar su aktı ama altında yerdeki fayanslarda epeyce su vardı. Normalde içindeki suyu atabiliyor dışına deterjanlı su sızıntısı var.

Makinenin altından su sızıntısımı var? eğer su makinenin altından geliyorsa borularda bir hasar oluşmuş olabilir ilk önce musluğu kapatın fişi çekin makinenin içini boşaltın sonra makineyi yan yatırın altından borularına bakın bir hasar varmı diye

• gökoş G kullanıcısına yanıt
    Önerileriniz için teşekkür ederim. Mahalledeki servisi çağırdık baktı sirkülasyon pompasının değişmesi gerekiyormuş. Yapılacak tamirat işlem türlerine göre 150 ile 350 lira arası fiyat seçenekleri çıkardı biz de yaptırmadık. Yenisini almaya karar verdik. Kuvvetle muhtemel Bosch SMS58N02TR alacağız.
  • quote:

Önerileriniz için teşekkür ederim. Mahalledeki servisi çağırdık baktı sirkülasyon pompasının değişmesi gerekiyormuş. Yapılacak tamirat işlem türlerine göre 150 ile 350 lira arası fiyat seçenekleri çıkardı biz de yaptırmadık. Yenisini almaya karar verdik. Kuvvetle muhtemel Bosch SMS58N02TR alacağız.

Sirkülasyon motoruyla su sızıntısını nasıl bir alakayla birbirine bağlamış tamirci şaşırdım şuan eğer makine yıkıyor ancak sadece su sızıntısı oluyosa pompada motorda sorun yoktur ayrıca 350 çok yüksek makineniz 5 yaşından büyükse bencede yenisini alın seçtiğiniz model gayet iyi.
  • quote:

Arkadaşlar, buraya Beyaz Eşyalarınızda oluşan arızaları ve sorunları rahatça yazabilirsiniz, sorunları hep birlikte çözeceğiz.
    Buzdolabı, Çamaşır, Kurutma, Bulaşık Makineleri, Fırın ve Ankastre Eşyalar ile ilgili sorunlarınızı artık buraya yazabilirsiniz..

Sizce elektrik tüketimi bakımından ikinci el (kahverengi, eski büro tipi arçelik flex... marka <marka kopmuş gerisini bilmiyorum>) buzdolabı mı alayım yoksa sıfır mı?
  • quote:

quote:

Sirkülasyon motoruyla su sızıntısını nasıl bir alakayla birbirine bağlamış tamirci şaşırdım şuan eğer makine yıkıyor ancak sadece su sızıntısı oluyosa pompada motorda sorun yoktur ayrıca 350 çok yüksek makineniz 5 yaşından büyükse bencede yenisini alın seçtiğiniz model gayet iyi.

Sirkülasyon motorunun pervane bağlantı kısmından kaçırma yapıyormuş sanırım zaten 2-3 aydır da sesli çalışıyordu. Makine 15 yıllıktı eskime belirtileri gösteriyordu zaten. Bugün akşam gittik fazla beklemeden bahsettiğim makineyi aldık. Pazartesi getirip kuracaklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: öğretmen34

quote:

Arkadaşlar, buraya Beyaz Eşyalarınızda oluşan arızaları ve sorunları rahatça yazabilirsiniz, sorunları hep birlikte çözeceğiz.
    Buzdolabı, Çamaşır, Kurutma, Bulaşık Makineleri, Fırın ve Ankastre Eşyalar ile ilgili sorunlarınızı artık buraya yazabilirsiniz..

Sizce elektrik tüketimi bakımından ikinci el (kahverengi, eski büro tipi arçelik flex... marka <marka kopmuş gerisini bilmiyorum>) buzdolabı mı alayım yoksa sıfır mı?

tabikide sıfır alın kahverengi renk arçelik buzdolapları 70-80 lerden kalma oluyor genelde hem çok fazla elektrik tüketir hemde düzgün soğutmaz ufacık bir arızada parçasıda bulunmayacağından elinizde patlar eğer ucuz olsun derseniz Altusun büro tipine bakın 399₺

• quote:

quote:

quote:

Sirkülasyon motorunun pervane bağlantı kısmından kaçırma yapıyormuş sanırım zaten 2-3 aydır da sesli çalışıyordu. Makine 15 yıllıktı eskime belirtileri gösteriyordu zaten. Bugün akşam gittik fazla beklemeden bahsettiğim makineyi aldık. Pazartesi getirip kuracaklar.

Sirkülasyon motoru normal bildiğimiz çamaşır makinesi motorunun aynısıdır tek farkı motor miline bağlı büyük bir kapalı sistem içinde pervane yardımıyla su basınçlı bir şekilde yıkama alanına gönderiliyor haliyle motora bağlı bu kapak su sızdırmasın diye contayla kaplı conta zamanla sıcaktan gevşeyip zarar gördüğü için sızdırma yapmıştır zaten 15 senelik demişsiniz o kadar tamir parası vermeye değmez yeni makineniz hayırlı olsun.

• quote:

quote:

quote:

hayırlı olsun makinanız güle güle kullanın

• Teşekkür ederim, biz de eski olduğu için yaptırmadık, yenileme kararı verdik. İnşallah en az 15 yıl işimizi görür.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: öğretmen34

quote:

tabikide sıfır alın kahverengi renk arçelik buzdolapları 70-80 lerden kalma oluyor genelde hem çok fazla elektrik tüketir hemde düzgün soğutmaz ufacık bir arızada parçasıda bulunmayacağından elinizde patlar eğer ucuz olsun derseniz Altusun büro tipine bakın 399₺

Büro tipinden bir büyük boy olan modellerde ucuz ve sağlam hangi ürünü önerirsiniz? Birde elektrik tüketimi önemli benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi öğretmen34 -- 28 Temmuz 2013; 12:27:22 >

• Merhaba bulaşık makinamla ilgili bir sorunum var. 4 sene önce sıemens SN25N230EU/07 bulaşık makinası almıştık , ancak son Zaman'larda yıkanan temiz bulaşıklarda pis bir koku var özellikle bardaklarda.

Kirli bulaşıkları makinaya doldurmadan önce sudan geçirip dolduruyoruz. Ev kalabalık olduğu için makina her gün çalışıyor. Program olarak yoğun 70 kullanılıyor. 2.15 dakika yıkıyor. Deterjan olarak fairy platiunum kullanıyoruz koku sorunu olduğundan beri çamaşır suyuda kullanıyorum ama hala devam ediyor.

Geçen hafta bim'in bulaşık makinası temizleyicisiylede boş 70 derede çalıştırdım. Şu iğrenç kokudan kurtulmam için ne yapmam gerek. Koku yüzünden su içemiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bizdede şu sorun var çamaşır makinesinde bir bu yıl başladı arada bir durmadan su alıyor ve ağzına kadar su doluyor :( ve sıkmaya aldım su boşalsın diye deterjan bölümünden fırladı su bende kapadım sonra tekrar açtım sıkmayı suyu sıktım arada bir bu oluyor bunun nedeni nedir?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.