Şimdi Ara

Beyaz ve Griye Son! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
3.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazı arabalara en çok beyaz yakışıyor. Onun dışında renk benim için başkalarının seçiminde asla olamaz. İStediğim, sevdiğim rengini alırım. En zor satılacak renk ile en kolay arasında 500TL oynar. O da benim keyfim olur. Milleti de renk takıntısı konusunda pek anlamıyorum.

"Yaşı ileri olanlar kalantor arabaya biner." "aileler sıradan görünür" tarzı klişeler beni illet ediyor. 60-65 yaşında bir adamın otomobilden keyif alması yasak mıdır? Parası varsa illa takoz gibi bir Mercedes'e binmelidir? Yoksa keyfine varabileceği bir cabrio aldığında, azgın teke damgası mı yemek zorundadır? 61 yaşında bir amca, kafasında ingiliz kasketiyle arabanın üstünü açıp gezemez mi? Bence gezer.

Açıkçası umrumda değil. Babam 61 yaşında. Ömrü boyunca spor araba hayali varmış. Abim ve benim varlığım buna engel olmuş. Annem araba aldığında, babamın arabası eskimekte olduğu için gene spor alamamışlar. Biri eskirken diğeri yeni olur şeklinde 55 yaşına kadar gelmişler. Biz büyüdük. Onlarla tatil yapmaz olduk. Şimdi keyif zamanları geldi. Önce 3 sene BMW Z4'e bindiler, şimdi kendi beyaz, tentesi kiremit rengi S-line A3'e biniyorlar. Bu eskiyince de onlara GT86 cabrio beğendim, hayırlısı...

İnsanların klişeleri, halkımızın dedikoduculuğu ve çekememezliği, ikinci el pazar kaygısı falan tırt gözümde. Umrumda değil. Bir arabaya kırmızı yakışıyorsa kırmızısını alırım. Benim aldığım araba zaten 200.000km üzeri binileceği için satarken 300-500 eksiğe gitse umrum olmaz. Keyfimi yerine getirdi mi? Getirdi.

Bir insan 60 yaşında da, 80 yaşında da kırmızı arabaya binebilir. Zevk onun değil mi pembeye biner isterse. Kafanızda klişelere yer vermeyin. Gelecekte kendinizi böyle saçma şeylerle sınırlamayın. Hayattan keyif almaya bakın.

Şimdiye kadar bir kere istediğim renk araba alamadım. O da bana Focus kiraladığımız dönemdi. Kırmızı istedim. Kiralama firması "satarken zarar ederiz" dedi. "Farkını ben vereyim" dedim. Kabul etmediler. Avalon gri aldım arabayı. Bok gibi bir renk bence. Hele baz modeline hiç yakışmıyor. Nikelajsız falan çekilecek renk değil. Gri diye geçtiği için koltuk çizgilerim gri oldu. Arabanın adını Gaffur koydum. 3 sene it gibi bindim. Hayatımda en hor kullandığım araba oldu. Aracı teslim ettiğimde teslim alan adam da, "Şimdiye kadar teslim aldığım en temiz araba!" dedi. İçimden "30.000km sonra turbosu patladığında da aynı şeyleri düşünecek misin acaba" diye geçirmedim değil. Kırmızı olsa aracı biraz daha fazla sevebilirdim...

Piyasaymış, değer kaybıymış hele ki çok satılan sıradan arabalarda önemli değil. İki haftada satmazsınız, bir ayda satarsınız. 75 milyon nüfus var bu ülkede. Size benzer zevkte binlerce adam içinden o sırada sizin arabanızı arayan biri elbet çıkacaktır.

• Bende isterdim kırmızı bir Rio sahibi olmamızı ama ellerinde sadece beyaz vardi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avagadroo

beyaz ve gri renkli otomobillerden sıkılmadınız mı?halbuki çok hoş alternatif renkler var.örneğin fiestanın elektrik kırmızısı çok tatlı duruyor,citroen ds4 karamel kahve muhteşem görünüyor,i30un mavisi de öyle.sizin de ''şu modele şu renk gidiyor'' dedikleriniz var mı?

Bahsettiğin Fiesta nın kırmızısı, elektrik kırmızısı olarak geçiyor ve eğer alan arkadaş yalan söylemiyorsa o boya normal boyaya göre 7 kat olarak atılmış deniliyor
  • Parlament mavisi Scirocco da çok iyi görünüyor.

• stepway 2013 turkuazı

• Fiyat farkının yanında bekletiyorlar üstelik bi tanıdık sırf füme renk civic için 2 ay beklemişti

• Alfa Romeo Giulietta 8C Competizione Kırmızısı nefis...

Fiestadaki elektrik kırmızı ve şeker mavi de güzel ama malesef bu tip harika renkler için çok çok fazla fiyat farkı istiyolar. alfa 3600tl ford 1600 küsü isityo mesela. O zaman da tüketici de ister istemez aracı beyaz alıp, o paraya x-paket, güvenlik paketi spor paket gibi daha çok faydalanabileceği opsiyonlara para vermeyi tercih ediyor.
  • Bu ara doblolarlar ilgilendiğim için çöl grisi dobloya çok güzel gidiyor.
  • Kirmizinin yakistigi tek araba Mercedes tir bunu bilir bunu soylerim ben.

• Ayrıca beyaz aracı büyük gösteriyor.
    Kullanım açısından da çok güzel bir renk. Toprak rengi ile birlikte beyazı tek geçerim.
  • Audi a5 veya mercedes e serisi coupe veya cabrio alacak olsam hic dusunmeden kahverengi veyabordo tercih ederim
    Evoque a koyu yesil

• Bu renk seçimi ve zevki de dönemsel.

90'ların başında beyaz popülerdi, 90'ların sonu 2000'lerin başında gümüş gri. Sonra beyaz tekrar popülerleşti.
    Herhalde bir 10 yıl sonra gümüş gri tekrar kıymete binecek.

Ama benim bir araca en çok yakıştırdığım renk, lacivertin en koyusu oldu. Bir de Golf'te grafit mavi. Ama grafit mavi kullanması zor bi renk, kolay kirlenmenin yanında kılcal çizikleri de neredeyse vurgulayarak gösteriyor.

Golf'e en çok yakıştırdığım ikinci rengi aldım. Fırtına grisi. Sonraki aracım muhtemelen kırmızı olacak.

Not: Almanya'da Golf'te ayçiçek sarısı, patlıcan moru bile alabiliyorsunuz. Opsiyon fiyatları 1000-2000 Avro arası değişiyor. Muhtemelen seri üretim hattının akışını vurduğu için böylesi absürd fiyat farkı isteniyor. Birçok markada da Türkiye temsilcisinin kataloglarına koymadığı birçok renk mevcut.

Not2: Sedefli renk te bugünlerde metalik renkten daha pahalı satılan bir renk oldu. Bunun maliyet unsuru da var, ancak bir kısmı da fahiş kar.

Not3: Golf VI'da renk fiyatları şu şekildeydi (Almanya konfigurator): Opak Beyaz: Baz fiyat, Opak kırmızı, opak siyah: 200 Avro civarı fark, Metalik renkler: 450 Avro civarı bir fark. Bu nedenle Türkiye beyaz Golf cenneti oldu. Sonuçta fabrika çıkışı opak kırmızı daha pahalıyken Türkiye'de aynı fiyata satılıyordu. Burada temsilcinin de tercihi devreye girmiştir sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan0075 -- 19 Mart 2013; 16:07:06 >

• kırmızı ve mavi renkteki güneş yanıklarını görünce insanın beyaz alası geliyor. menekşe mavisi bir arabam vardı çok güzel bir renk, ama kaputun rengi güneşten attı.
  • Kırmızı C180'ler diğer C180'lerden çok farklı duruyor.
  • Kırmızı Peugeot 307'lere hastayım, mümkünse Cabrio olsun.
  • Bu arabaya yakışmayan renk varmı yahu

Beyaz ve Griye Son!

Beyaz ve Griye Son!

• Kırmızıyı sıfır alırken ucuza alıp ikinci elde emsallerinden daha pahalıya sattığın sürece bu ülkedeki beyaz aşkı bitmez :-)

• Benim eski arabam Getz Turkuaz renkliydi. Babamın İnsignia'sı metalik füme renkliydi. Babamın son 13 yıldır bütün arabaları
    gri ve tonları olduğu için beyaz istiyordu. Şansa Jetta'da da beyaz renk vardı onu aldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

quote:

Orijinalden alıntı: jubahakan

Yeni bmw 3 serisi m mavisi (rengin orjinal ismini bilmediğimden böyle yazdım)

Estoril Blue.
    Hastasıyım.

Beyaz ve Griye Son!

Aynen

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.