Şimdi Ara

beyazın gözü yormasından bıktım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • internet sayfalarında gezinirken ya da XP pencereleri arasında dolaşırken şu beyaz rengin gözümü alıp durmasından bıktım. Gözlerimi çabuk yoran bu rengin etkisini gri renge çevirmek gibi en aza indirecek bir çözüm biliyorsanız bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selman.ss -- 29 Aralık 2009; 13:58:15 >

• Öncelikle bilgisayarınızın monitörünün ayarlarından parlaklık ayarlarıyla oynayıp ışığı biraz kısabilirsiniz.
    Bunun yanında windowsdaki beyaz arka plan rengini değiştirmen mümkün.
    Masaüstünde sağ ile tıkla özelliklere tıkla
    Açılan pencerede görünüm sekmesine tıkla
    Gelişmiş butonuna tıkla
    Açılan pencerede öğe kısmında PENCEREYİ seç.

Beyaz olan rengi isteğine göre değiştir..
  • çok teşekkür ederim sağol harikasın, valla bilmiyodum. Windows Resim ve Faks Görüntüleyicisi ile açılan görüntülerdeki arka planın rengini ayarlayabiliyo muyuz peki ?
    aslında program gibi bişi arıyodum bütün beyazları otomatik ayarlanan renge çevirecek ama bunlarda şimdilik iş görüyor ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selman.ss -- 30 Aralık 2009; 18:20:05 >
  • 1 saattir şu işe yarayacak bir program bulamadım : Klasör isimlerini ve dosya isimlerinde arama yaparak bunları toplu olarak değiştirmeme yarayabilecek bir program ya da yöntem.
    içlerinde onlarca resim bulunan onlarca klasörün isimlerinde ortak geçen bir kelimeyi kaldırmak yada değiştirmek istiyorum
    nasıl yapabilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim :)
  • bir öneri de benden olsun.
    gerçi mesuthaksoy arkadaş gerekeni tarif etmiş oaradan yapabilirsin.
    vistada bunu yapmak için ise aynı yerden klasik görünümü tercih ederek renk ayaralarını yapabilirsin ama senin kullandığın xp imiş.
    neyse.
    eğer firefox kullanıyorsan nette dolaşırken beyaz görünümden kurtulmak ve rahatlamak için şunları yapabilirsin:firefox açıkken araçlar>seçenekler>içerik tıkla
    altta renkler kutucuğunu yıkla.buradan metin ve arka plan yazan yerden arkaplan rengini değiştir.istediğin renklerde(bazı koyu renklerde yazıların renk değiştirmesi olabiliyor.mesela kırmızı tonlarına.bu durumda metin rengini de uygun renklerde tercih edebilirsin)

sonra alttaki iki kutucuktaki tik işaretini kaldırmalısın. tamam dersen tercihin karşına çıkacaktır.
    benimde gözlerim hassas olunca ancak böyle çare buldum.tabi monitör renk ayarlarınıda iyi yapmak gerekir.ben nerde ise % 70 ayarları düşürdüm.

kolay gelsin.

• :) yokya yemiyorum ama yemiş kadar oluyorm.
    artık hem monitörü ayarlayıp, tarayıcıyı ve bilgisayarın görüntü özelliklerini ayarlıyorum sayenizde oh mis gibi

bir de bi klasör içerisindeki fotoları slayt olarak izleyebilmemizi sağlayan XP nin resim görevleri altında slayt gösterisi olarak göster seçeneğiyle izlenebilen foto ların süresini ayarlayabilir miyiz bi şekilde regedit ten falan?
    baba gibi bi program var ama istediim bazı foksiyonları yapabilmemi kısıtladığı için slayt gösterisi olarak göster seçeneğiyle süreyi ayarlamam lazım!

şimdiden teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.