Şimdi Ara

Beyin MR'ı Hakkında?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.A, arkadaşlar bir sorum var bilenler vardır belki aranızdan; beyin MR'ı çekilmeden önce iğne vuruyorlar mı ?

Şimdiden teşekkürler, hayırlı geceler herkese...

• Hayır vurmazlar iğne fobin mi var ?
  • Malasef evet :) o yere girmekte sorun yok kendi açımdan lakin şu iğne meselesi canımı sıkıyor. Kimi arkadaşlar iğne vuruyorlar diyorlar da kafama takıldı renkli bir sıvı enjekte ediyorlarmış damardan.Acaba beyin MR'ında da böyle mi bu durum.
  • Hayır değil ben çekildiğimde her hangi bir iğne vurulmadı, üzerinde telefon vs. olmaması yeterli makine içerisine koyuyorlar o kadar iğne gibi bir eylem yok. İçerisi sesli biraz o kadar.
  • tamam teşekkür ederim ilgin için var ol..
  • Ben belimin MR'ını çektirdim. Aletin içinde hareketsiz beklemekten başka bir şey yapmadım. Girişte üzerime ince bornoz tipinde bir kıyafet verdiler. Onu giyip 15 dk. kadar bekledim Girişte üzerindeki tüm metal alet edevatı çıkarttırıyorlar zaten.
  • Rica ederim önemli değil umarım büyük bir rahatsızlığın yoktur, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne saçma bir alettir yahu, gülmemek için zor tutmuştum o aletin içinde. Gürültülü garip sinir bozucu birşey. Normalde yatağımda yatarken dakikalarca kıpırdamadan durabilirim ama o alet içinde insanın kımıldayası geliyor.

İğne falan vurulmuyor. Kemer vs. çıkarıyorsun metal olmayacak. Ama benim dişlerimde tel vardı, kemeri çıkarmamın hiç önemi yoktu hemen beynin dibinde diş teli vardı. Saçma bir görüntü oluşmuştu. Tam verimli bir MR olmamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

Ne saçma bir alettir yahu, gülmemek için zor tutmuştum o aletin içinde. Gürültülü garip sinir bozucu birşey. Normalde yatağımda yatarken dakikalarca kıpırdamadan durabilirim ama o alet içinde insanın kımıldayası geliyor.

İğne falan vurulmuyor. Kemer vs. çıkarıyorsun metal olmayacak. Ama benim dişlerimde tel vardı, kemeri çıkarmamın hiç önemi yoktu hemen beynin dibinde diş teli vardı. Saçma bir görüntü oluşmuştu. Tam verimli bir MR olmamış.

Dua et diş tellerinle makinaya yapışmamışsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

quote:

Ne saçma bir alettir yahu, gülmemek için zor tutmuştum o aletin içinde. Gürültülü garip sinir bozucu birşey. Normalde yatağımda yatarken dakikalarca kıpırdamadan durabilirim ama o alet içinde insanın kımıldayası geliyor.

Makina sadece görüntüleme yapıyor, manyetik bir çekim etkisi yok ki. Yolladığı ışın vs. artık her neyse metal olunca parlama yapıyormuş, benim tellerden dolayı görüntü pek okunamamış, parlamış hep. Tehlikeli bir şey olsa zaten izin verilmez.

Ama normalde de böyle şeyleri pek sevmiyorum, vücudum kim bilir ne kadar radyasyona maruz kalmıştır.

• aletin ismi manyetik rezonans... eğer ki üzerinizde demir nikel kobal gibi manyetizmadan etkilenen bir şey varsa görün o zaman çekiyor mu çekmiyor mu, metal olmamasının sebebi ise metallerin her halükarda manyetik rezonansta yoğun radyoopak alan oluşturmasıdır star-birşey diye bir terim vardı, ismi de odur, göremezsiniz hiçbir şeyi o metal görüntüyü komple bozabilir.. makinenin içinde gülmemeniz için motive edici bir şey buldum gülme sorunu yaşayanlara da, aletin içine ne için yattığınızı düşünün, o bölgede ciddi bir sorun çıkabileceği ihtimalini aklınıza getirin yahut ciddi bir şey beklemiyorsanız, rastlantı bulgusu olarak malin bir şey bulunabileceği olasılığını aklınıza getirin yeterli olacaktır..
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

quote:

Makina sadece görüntüleme yapıyor, manyetik bir çekim etkisi yok ki. Yolladığı ışın vs. artık her neyse metal olunca parlama yapıyormuş, benim tellerden dolayı görüntü pek okunamamış, parlamış hep. Tehlikeli bir şey olsa zaten izin verilmez.

Ama normalde de böyle şeyleri pek sevmiyorum, vücudum kim bilir ne kadar radyasyona maruz kalmıştır.

sigara içiyorsan eğer ne kadar radyasyon aldım diye düşünmene gerek yok bu arada sigaranın içinde bulunan polonyum 210 ve radon sana daha da fazla radyasyon veriyor...

bu da alıntı:Günde 1-9 adet sigara içiminin sonucu kansere yakalanma riskinin Japonya'ya atılan atom bombasına maruz kalanların sadece %1'inden azının almış olduğu 3 Sv'lik bir dozun neden olacağı riske eşdeğer olduğu da belirtilmektedir. 3 Sv'lik bir doz ancak 10.000 göğüs röntgen filmi çektirilmesiyle alınabilen çok yüksek bir dozdur. Günde iki paket sigara içen bir kimsenin akciğer kanserine yakalanma riskine eşdeğer risk oluşturan atom bombası dozu ise anında öldürücüdür. kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dt.Görkem -- 5 Ekim 2010; 21:51:44 >

• Kapalı mekan fobisi olanlar için çok kötü ayrıca çıkarttığı o sesler de adamın sinirini bozuyor ...
  • Sigara falan içmiyorum.
  • başka şekilde içini rahatlatayım mr ın yaydığı radyasyon oldukça düşüktür tam sürelerini bilmiyorum ancak belli bir süre tv izleyip telefonla konuştuğunda alacağın radyasyona denktir diye tablolarımız vardı =)
    quote:

Sigara falan içmiyorum.
  • bende belimden doktora gidicem mr isticem bakalım nasıl bi alet
  • ısmarlama mr... iyiymiş...
    quote:

Orijinalden alıntı: Erdem

bende belimden doktora gidicem mr isticem bakalım nasıl bi alet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dt.Görkem

ısmarlama mr... iyiymiş...
    quote:

Orijinalden alıntı: Erdem

bende belimden doktora gidicem mr isticem bakalım nasıl bi alet

evet öle arada mr a gidiyorum çıplak felan giriyorum yüz üstü yatıyorum felan fantazi işte naparsın
  • Sinir bozucu bir alet sanki çamaşır makinesi içindesiniz. Benim şu baş ağrılarıma da net bir teşhis koyamadılar çek babam çek.
  • quote:

başka şekilde içini rahatlatayım mr ın yaydığı radyasyon oldukça düşüktür tam sürelerini bilmiyorum ancak belli bir süre tv izleyip telefonla konuştuğunda alacağın radyasyona denktir diye tablolarımız vardı =)
    quote:

Sigara falan içmiyorum.

Arkadaşım radyasyondan kaçmak tamamen izole edilmiş bir ortamda olma gibi bir çabam yok ama o aletler pek hoş şeyler değil -ki telefon, televizyon gibi aletlerden bir nebze olsun daha fazla radyasyon yaydıkları düşüncesindeyim çünkü hamile vs. ve bazı rahatsızlıkları olanları zorunlu olmadıkça almıyorlar.- Çok geniş bir bilgiye sahip değilim, öyle telefonları sar değerlerinden falan korkmamda ama bu şeyler beni rahatsız ediyor. MR olsun röntgen olsun, (diş tadavisi oldum orada da tedavi bitiminde garip bir aletle görüntüleme yaptılar.) Görüntüleme yapan aleti kullanan kişi bile alet çalışırken dışarıya çıkıyor. Yani günlük hayatta kullandığımız aletlerden daha zararlı olsuğu bir gerçek.

• fetüsün gelişimi sırasındamaksimum koruma sağlamaya çalışırız, anne adaylarına genelde sigara alkol kullanmayın cep telefonu mikrodalga fırın vs vs kullanmayın yahut minimuma indirin de deriz.. ancak genelde sadece röntgenlerden filan uzak dururlar.. sigara alkol cep telefonu tv pc hepsi aynen gider.. yani demek istediğim anlık olarak evet daha yüksek bir radyasyondur oysa normal şartlar altında kullandığınız cihazların etkilerinin sürekliliği düşünüldüğünde... o zaman daha zayıf bir radyasyon haline geçiyor..
    quote:

quote:

başka şekilde içini rahatlatayım mr ın yaydığı radyasyon oldukça düşüktür tam sürelerini bilmiyorum ancak belli bir süre tv izleyip telefonla konuştuğunda alacağın radyasyona denktir diye tablolarımız vardı =)
    quote:

Sigara falan içmiyorum.

Arkadaşım radyasyondan kaçmak tamamen izole edilmiş bir ortamda olma gibi bir çabam yok ama o aletler pek hoş şeyler değil -ki telefon, televizyon gibi aletlerden bir nebze olsun daha fazla radyasyon yaydıkları düşüncesindeyim çünkü hamile vs. ve bazı rahatsızlıkları olanları zorunlu olmadıkça almıyorlar.- Çok geniş bir bilgiye sahip değilim, öyle telefonları sar değerlerinden falan korkmamda ama bu şeyler beni rahatsız ediyor. MR olsun röntgen olsun, (diş tadavisi oldum orada da tedavi bitiminde garip bir aletle görüntüleme yaptılar.) Görüntüleme yapan aleti kullanan kişi bile alet çalışırken dışarıya çıkıyor. Yani günlük hayatta kullandığımız aletlerden daha zararlı olsuğu bir gerçek.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.