Şimdi Ara

BOYUN MR HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üniversite hastanede ki doktor boyun röntgeni çekti boynun düzleşmiş dedi
    Devlet hastanesinde Boyun MR çekindi boyunda bir problem yok diye rapor tutmuşlar şimdi hangisine inanayım.
    Mr sonucunda doktor bir şey yok dedi boynun ağrır sadece diyor adam. Düzeltmek adına yada önlemek adına bir şeyde demiyor.

Boyun MR sorunucu:

Servikal lordoz normaldir
    Vertebra Korpus Yükseklikleri normaldir.
    İntervertebral disk yükseklikleri ve intensiteleri normaldir
    Medulla spinalis sinyal intensitesi, kranioservikal bileşke ve posterior fossa
    oluşumları normaldir.
    Disklere yönelik aksial kesitler değerlendirildiğinde;
    C4-C5 düzeyinde sağ parasantral bulging görüntülenme dikkati çekmiştir. Nöral foramenler açıktır
    C5-C6 düzeyinde posterior santral hafif fokal bulging görüntüleme dikkati çekmektedir.
    Nöral foramenler açıktır.

BOYUN MR HAKKINDA

BOYUN MR HAKKINDA

BOYUN MR HAKKINDA

İstanbul Cerrahi Hastanesi Boyun Düzleşmesinde ki sorunları belirtmiş sitesinde
    ya devlet hastanesinde ki doktorlar bir şey bilmiyor yada bunlar olayı abartıp insanları kandırıyor.

Aşağıda yazan tüm belirtiler bende mevcut.

Baş ağrısı: Daha çok ense kökünden başlayan, yer yer, şakak ve göz çevresine kadar yayılan tiptedir. Migren ve Gerilim tip baş ağrısı zannedilebilir. Her iki hastalığı taklit ederek hekimi yanıltabilir.

Denge bozukluğu: Hasta tarafından baş dönmesi olarak adlandırılsa da aslında vücut dengesinin bozulmasıdır. “sarhoş gibi yürümek, zeminin ayakların altından çekilmesi hissi, itilme hissi” şeklinde tanımlanır.

Çarpıntı: Kalp ritminde artma ve genellikle kalp atımlarının hasta tarafından kuvvetle hissedilmesi tarzındadır.

Anksiyete Bozukluğu: Endişe, olaylar karşısında aşırı tepki verme, çabuk üzülme veya çabuk sinirlenme olarak tarif edilir.

Kan basıncı dengesizlikleri: Hastalığın ilk yıllarında hipotansiyona daha sık rastlanırken ilerleyen yıllarda özellikle bir tip boyun fıtığında hipertansiyon gelişir.

Terleme Anormallikleri: Özellikle saç diplerinde ve yüzde aşırı terleme çok sık gözlemlenir. Ama vücudun sadece bir kısmında veya tamamında da aşırı terlemenin boyun fıtığına eşlik etmesi nadir değildir.

Barsakların yavaş çalışması, aşırı üşüme, dikkat dağınıklığı ve unutkanlık, uyku bozuklukları gibi yakınmaların da boyun fıtığı ile ortaya çıkabileceğihatırlanmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 6 Mayıs 2020; 15:38:46 >

• boyun mr sonucunda boyun fıtığı mı var şimdi anlayamadım ?
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    MR da sağ tarafta fıtık var diyor C4-5 te.
  • Eğer öyleyse bir şey yok sadece baş boyun ağrısı yapar diye doktor neden beni gönderiyor anlamıyorum
  • Hocam bendeded var bu da mr görüntüsünu doktor rapor cikmadan pc den baktı düzleşme dedi mr i raporlayan doktorda sonuca düzleşme yazmış (ben bakiyorum bu nasil duzlesme bildigin yamuk bu diyorum)

Belirtilerde bazen şiddetli baş ağrısı oluyo mide bulantısı çok nadir en çok sol koluma vuran halsizlik sol kolumu spor salonunda unutmusum gibi halsiz oluyo rastgele parmaklara vuran ağrı bazen iki parmağa bazen birine
    Nadirende bu belirtiler sağ kolumda oluyo şuan bunu yazarken sol kolumda halsizlik var dün akşamda şiddetli baş agrım olmuştu sebebide dün sabah biraz klima altinda kalmıştım ondan olsa gerek bazı şeylere dikkat etmek gerekiyo etmezsen acı is coming

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rahat_lnsan -- 1 Mayıs 2020; 0:42:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Rahat_lnsan R kullanıcısına yanıt
    Hocam baş ağrısı kronik bende boyun ağrısı zaten çabası sol el güçsüzlük ve kalp atışlarını hissediyorum ayrı olarak biraz nabzım artsa bu kalp atış hızı gözlerime vuruyor göz çevresinde siyah gölgelenme oluyor. Doktor baş ağrın mı var deyip biz neler gördük bu ne der gibi dalga geçiriyorlar bu durumu çözme yada azaltma adına dedikleri bir şey yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bel Mr Sonucu
    2 yıl önce açıldı
    Bel mr yorumlayan var mı ?
    7 ay önce açıldı
    MR sonucu yorum
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.