|
Tuvaletimi Yapamıyorum
Tuvaletimi yapamama sorunu, kabızlık ile karıştırılmamalıdır. Kabızlık, bağırsak hareketlerinin seyrek ve zorlaşmasıdır. Tuvaletimi yapamama ise bağırsak hareketlerinin tamamen durmasıdır.
Tuvaletimi yapamamanın çeşitli nedenleri olabilir. Bunlardan bazıları şunlardır:
- Dışkı tıkanması: Sert dışkı maddeleri bağırsaklarda birikebilir ve bağırsak hareketlerini engelleyebilir.
- Bağırsak kanseri: Bağırsak kanseri, bağırsaklarda bir tümör oluşmasına neden olabilir ve bu da bağırsak hareketlerini engelleyebilir.
- Bağırsak divertiküliti: Bağırsak divertiküliti, bağırsakların duvarlarında küçük keselerin oluşmasına neden olabilir ve bu da bağırsak hareketlerini engelleyebilir.
- Bağırsak düğümlenmesi: Bağırsak düğümlenmesi, bağırsakların bükülmesi veya kıvrılmasıdır ve bu da bağırsak hareketlerini engelleyebilir.
Tuvaletimi yapamama sorunu yaşıyorsan, aşağıdakiler gibi bazı ev ilaçlarını deneyebilirsin:
- Bol sıvı tüketmek: Su, meyve suyu veya çay gibi sıvılar dışkının yumuşamasına yardımcı olabilir.
- Lifli besinler yemek: Meyve, sebze ve tam tahıllar gibi lifli besinler bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olabilir.
- Hafif egzersiz yapmak: Yürüyüş veya yüzme gibi hafif egzersizler bağırsak hareketlerini tetiklemeye yardımcı olabilir.
Ev ilaçları işe yaramazsa, tıbbi yardım alman gerekir. Doktorun, bağırsak hareketlerini engelleyen altta yatan nedeni teşhis etmek ve uygun tedaviyi önermek için fizik muayene yapacak ve testler isteyecektir.
Tuvaletimi yapamamak ciddi bir sorundur ve eğer bu sorunu yaşıyorsan tıbbi yardım alman önemlidir. Erken tedavi, altta yatan nedeni tedavi etmeyi ve bağırsak hareketlerini yeniden düzenlemeyi sağlayabilir.
Anahtar Kelimeler:
- Kabız değilim ama tuvaletimi yapamıyorum
- Büyük tuvaletimi yapamıyorum
- Kaka yapamıyorum
- Tuvaletimi yapamıyorum
- Kakamı yapamıyorum
- Büyük tuvaletimi yapamıyorum ne yapmalıyım
- Kabızım tuvaletimi yapamıyorum ne yapmalıyım