Şimdi Ara

Bel ve boyun fıtığı başlangıcı yardım....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
3
Favori
13.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaşım 19 ve kronik bel ağrım var ilerde fıtık bile olabilirmiş.Daha önceden taekwondo sporu ile uğraştım karın kası yapmak için çok fazla mekik çektim ve sonunda belimde ağrılar oluştu.Ayrıca pc basında çok vakit geçirmekte boyun fıtığına birebirmiş.Ameliyat olursam kurtulurmuyum yoksa hiç ilerletmeden nasıl yaşarım bilgisi olan varmı ameliyat olan varsa bilgisini deneyimlerini paylaşabilir mi? lütfen.
    Sonuçlar:
    Bel

Boyun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eatpraylove -- 19 Nisan 2013; 15:11:32 >

• yukarı
  • Yukarı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisi olan yokmu.....................
  • Aynı dertten muzdaribiz kardeşim yaşım 25 bilgisayar başında eskiden günde 10 saat kadar kalıyordum şimdiler de 2-3 e düşürmeye çalışıyorum.Seninki başlangıç olduğu için şanslısın sana tavsiyem bilgisayarda oturmayı azalt fazla kilon göbeğin varsa kilo ver .Bende de bel fıtığı mevcut hemde 2 tane biri damara baskı yapıyor ağrı yapıyor fizik tedavi aldım doktor bu geçmeyecek bununla yaşayacaksın ve kendine dikkat edeceksin diyor 1 adette boyun fıtığı mevcut oda her insan da olur dedi doktor fazla kafaya takmayacaksın stres yapmayacaksın ağır kaldırmayacaksın sana tavsiyem bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToMa46

Aynı dertten muzdaribiz kardeşim yaşım 25 bilgisayar başında eskiden günde 10 saat kadar kalıyordum şimdiler de 2-3 e düşürmeye çalışıyorum.Seninki başlangıç olduğu için şanslısın sana tavsiyem bilgisayarda oturmayı azalt fazla kilon göbeğin varsa kilo ver .Bende de bel fıtığı mevcut hemde 2 tane biri damara baskı yapıyor ağrı yapıyor fizik tedavi aldım doktor bu geçmeyecek bununla yaşayacaksın ve kendine dikkat edeceksin diyor 1 adette boyun fıtığı mevcut oda her insan da olur dedi doktor fazla kafaya takmayacaksın stres yapmayacaksın ağır kaldırmayacaksın sana tavsiyem bunlar.

Öncelikle sizede geçmiş olsun Hocam ameliyat olsanda geçmezmi dedi doktor. Pc ye artık 1 saat takılıyorum max.Az önce hapşurdum tekrar ağrı başladı bide alışkanlık bağırarak hapşuruyorum.babam boyun fıtığı ndan ameliyat oldu şimdi gayet iyi halısahya da gidiyor .devlet doktorlarıda ilgisiz biraz öğrenciyim evdende uzağım

• quote:

Orijinalden alıntı: eatpraylove

quote:

Aynı dertten muzdaribiz kardeşim yaşım 25 bilgisayar başında eskiden günde 10 saat kadar kalıyordum şimdiler de 2-3 e düşürmeye çalışıyorum.Seninki başlangıç olduğu için şanslısın sana tavsiyem bilgisayarda oturmayı azalt fazla kilon göbeğin varsa kilo ver .Bende de bel fıtığı mevcut hemde 2 tane biri damara baskı yapıyor ağrı yapıyor fizik tedavi aldım doktor bu geçmeyecek bununla yaşayacaksın ve kendine dikkat edeceksin diyor 1 adette boyun fıtığı mevcut oda her insan da olur dedi doktor fazla kafaya takmayacaksın stres yapmayacaksın ağır kaldırmayacaksın sana tavsiyem bunlar.

Öncelikle sizede geçmiş olsun Hocam ameliyat olsanda geçmezmi dedi doktor. Pc ye artık 1 saat takılıyorum max.Az önce hapşurdum tekrar ağrı başladı bide alışkanlık bağırarak hapşuruyorum.babam boyun fıtığı ndan ameliyat oldu şimdi gayet iyi halısahya da gidiyor .devlet doktorlarıda ilgisiz biraz öğrenciyim evdende uzağım

Ameliyatla geçme olasılığı var ancak sıkıntılı bir ameliyat kötü geçerse yarın insan oluyormuşsun tavsiye edilmiyor.
    Devlet hastanesi durumuna katılıyorum adama boynuma ağrıyor diyorum bel fıtığıyla alakalıdır diyor gittim özele orda boyundan da mr çektirdim boyunda da fıtık çıktı.Böyle yaşamaya alış dedi bana doktor sıcak suya gir,yüz ve yürüyüş yap hayatına sporu kat diyor bende spora başladım bol bol yürü iyi geliyor fazla ayakta kalma.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bel fıtığı hakkında!
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Ameliyatla geçme olasılığı var ancak sıkıntılı bir ameliyat kötü geçerse yarın insan oluyormuşsun tavsiye edilmiyor.
    Devlet hastanesi durumuna katılıyorum adama boynuma ağrıyor diyorum bel fıtığıyla alakalıdır diyor gittim özele orda boyundan da mr çektirdim boyunda da fıtık çıktı.Böyle yaşamaya alış dedi bana doktor sıcak suya gir,yüz ve yürüyüş yap hayatına sporu kat diyor bende spora başladım bol bol yürü iyi geliyor fazla ayakta kalma.

Ben internetten araştırdım biraz ameliyatlarda eskisi gibi risk yok diyorlar. Hocam doktor bana spor yapma dedi yürüyüş yapmayı sordum bi ona tamam dedi normalde spor yapmayı çok seven birisiyim bu şekilde yaşarsak kendini iyileştirebilirmi peki bilginiz varmı

• Ameliyatı en son düşünün, başlangıç seviyesindeki fıtıklar boyun ve karın kaslarını güçlendirerek iyileştirilebiliyor. fizik tedavi yani.

Tabi bu egzersizler çok dikkatli ve yavaş yavaş yapılmalıdır, karın kasımı güçlendireyim diyerek 200 tane mekik çekmek işleriyi iyice bozabilir. Önce çekirdek bölgesini güçlendiren egzersizler ile başlayın.

Geçmiş olsun.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ben internetten araştırdım biraz ameliyatlarda eskisi gibi risk yok diyorlar. Hocam doktor bana spor yapma dedi yürüyüş yapmayı sordum bi ona tamam dedi normalde spor yapmayı çok seven birisiyim bu şekilde yaşarsak kendini iyileştirebilirmi peki bilginiz varmı

Tabiki başlangıçtaysa idare eder seni iyi de olursun diye düşünüyorum ama çok dikkat etmelisin ilerleyen zamanlarda.Belini güçlendirmelisin mesela.

• quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

Ameliyatı en son düşünün, başlangıç seviyesindeki fıtıklar boyun ve karın kaslarını güçlendirerek iyileştirilebiliyor. fizik tedavi yani.

Tabi bu egzersizler çok dikkatli ve yavaş yavaş yapılmalıdır, karın kasımı güçlendireyim diyerek 200 tane mekik çekmek işleriyi iyice bozabilir. Önce çekirdek bölgesini güçlendiren egzersizler ile başlayın.

Geçmiş olsun.

Teşekkürler. Bugün hem boyun hemde bel içi. Mr çekildin hayırlısı bakalm boyun için egzersiz yaptım baya bi etki oldu iyi olsunda her zamn yaparım ana bel için ortam uygun değil ancak yürüyüş yapabiliyorum öğrenciyim ve yurtta kalıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eatpraylove -- 22 Mart 2013; 1:19:45 >
  • quote:

quote:

Ameliyatı en son düşünün, başlangıç seviyesindeki fıtıklar boyun ve karın kaslarını güçlendirerek iyileştirilebiliyor. fizik tedavi yani.

Geçmiş olsun.

Teşekkürler. Bugün hem boyun hemde bel içi. Mr çekildin hayırlısı bakalm boyun için egzersiz yaptım baya bi etki oldu iyi olsunda her zamn yaparım ana bel için ortam uygun değil ancak yürüyüş yapabiliyorum öğrenciyim ve yurtta kalıyorum

geçmiş olsun...

kesin cerrahi gereklilikler oluşmadıktan sonra ameliyat olmak size bir şey kazandırmayacaktır. indrar -barsak tutamama ya da bacakta güç kaybı yoksa ameliyat olmak mantıklı değil zira amelitat sonrası yine ağrılar kesin olacak. ek olarak ameliyat handikapları ile uğraşacaksın.madem mrg çekildi, sonucunu ya da görüntülerini gönderirsen daha net tavsiyelerde bulunabilirim. geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyaz-siyah

quote:

quote:

Geçmiş olsun.

geçmiş olsun...

kesin cerrahi gereklilikler oluşmadıktan sonra ameliyat olmak size bir şey kazandırmayacaktır. indrar -barsak tutamama ya da bacakta güç kaybı yoksa ameliyat olmak mantıklı değil zira amelitat sonrası yine ağrılar kesin olacak. ek olarak ameliyat handikapları ile uğraşacaksın.madem mrg çekildi, sonucunu ya da görüntülerini gönderirsen daha net tavsiyelerde bulunabilirim. geçmiş olsun.

Bir adet cd verdiler hocam. Rapor halinde 15 gün sonra çıkar dedi görevli. Merak ettigim su ameliyat olursam eski sağlığıma kavusur muyum?sonucu en kısa zamanda göndericem size. Tşk.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Geçmiş olsun.

geçmiş olsun...

Bir adet cd verdiler hocam. Rapor halinde 15 gün sonra çıkar dedi görevli. Merak ettigim su ameliyat olursam eski sağlığıma kavusur muyum?sonucu en kısa zamanda göndericem size. Tşk.

eski sağlığından kastın ağrısız sorunsuz bir hayatsa bir kere fıtık tanısı alan kişiler hayatlarının geri kalan kısımlarında ağrı çekerler. cerrahi tedavi tedavi bu durumu değiştirmez... ek olarak dokuda cerrahi travmanın neden olduğu ağrılarda işe karışabilir ki bazen daha ciddi sorunları beraberinde getirir. bu yüzden tıbbi gereklilik olmadıkça(muayene ile karar verilmeli)ameliyat önermem.

Önemli olan ne sıklıkla ve şiddette ağrı olacağıdır. bunu fıtığın durumu, sayısı, günülük yaşam aktivitelerin, hobilerin, eşlik eden ek sorunları varlığı gibi bir kısım faktörler belirler. kısaca iyi bakarsan yıllarca ağrısız yaşarsın bakmaz isen sık sık ağrılar tekrarlar. mr sonucu ile tekrar konuşuruz. geçmiş olsun

• Beyin sinir cerrahisi uzmanı Rheumon sprey,Endol 25mg ve Esmax 10mg verdi.Esmaxı neden verdi anlamadımgaribime gitti
    Boy:165 Kilo:54 Yaş:31
    **Lomber lordoz hafif düzleşmiştir.
    **L5-S1 diskinde dejenarasyona dekonder yükseklik ve sinyal kaybı izlenmektedir.
    **S3 vertebra korpusunda hemanjiom lehine T1A ve T2A serilerde sinyal artışı.
    **L3-4 diskinde epidural yağ planlarını silen ve her iki nöral foramende daralmaya neden olan geniş tabanlı posterior diskal bulging izlenmektedir.
    **L4-5 diskinde pidural yağ planlarını silenve solda belirgin her iki nöral forameni daraltan geniş tabanlı sol ağırlıklı posterior diskal bulging izlenmektedir.
    **L-5S1 diskinde epidural yağ planlarını silen ve tekal saka santralden hafif bası yapan ve her iki nöral foramende daralmaya neden olan geniş tabanlı posteriordisk protrüzyonu izlenmiştir.
    Aksiyel serilerde çalışan diğer intervertebral disklerde disk patolojisi ile uyumlu görünüm saptanmamıştır.
    Spinal kanal ön arka çapları diğer nöral foramenler,vertebra korpus ve faset eklemler normal sınırlardadır.
    İzlenebilen spinal kord volüm ve intensitesi normaldir.
    Konus medüllaris normal seviyede sonlanmaktadır.
    Çevre yumuşak dokular normal sınırlardadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: firari43

Beyin sinir cerrahisi uzmanı Rheumon sprey,Endol 25mg ve Esmax 10mg verdi.Esmaxı neden verdi anlamadımgaribime gitti
    Boy:165 Kilo:54 Yaş:31
    **Lomber lordoz hafif düzleşmiştir.
    **L5-S1 diskinde dejenarasyona dekonder yükseklik ve sinyal kaybı izlenmektedir.
    **S3 vertebra korpusunda hemanjiom lehine T1A ve T2A serilerde sinyal artışı.
    **L3-4 diskinde epidural yağ planlarını silen ve her iki nöral foramende daralmaya neden olan geniş tabanlı posterior diskal bulging izlenmektedir.
    **L4-5 diskinde pidural yağ planlarını silenve solda belirgin her iki nöral forameni daraltan geniş tabanlı sol ağırlıklı posterior diskal bulging izlenmektedir.
    **L-5S1 diskinde epidural yağ planlarını silen ve tekal saka santralden hafif bası yapan ve her iki nöral foramende daralmaya neden olan geniş tabanlı posteriordisk protrüzyonu izlenmiştir.
    Aksiyel serilerde çalışan diğer intervertebral disklerde disk patolojisi ile uyumlu görünüm saptanmamıştır.
    Spinal kanal ön arka çapları diğer nöral foramenler,vertebra korpus ve faset eklemler normal sınırlardadır.
    İzlenebilen spinal kord volüm ve intensitesi normaldir.
    Konus medüllaris normal seviyede sonlanmaktadır.
    Çevre yumuşak dokular normal sınırlardadır.

Sizede geçmiş olsun hocam doktorunuz ne önerdi gelişme var mu ?

• sağolun doktor 3 hafta ilaç kullandırıyor sonra bakacağız tekrar önerdiği bir şey yok dikkat ediyorum o kadar.
  • quote:

quote:

quote:

Geçmiş olsun.

geçmiş olsun...

Hocam ben sonuçları aldım rapor halinde uzun. Süre olmuş ama daha yeni alabildim en kısa zamanda size göndereceğim

• Günlük bir kaç saat yürü çok iyi geliyor :)
  • geçmiş olsun

MRG sonuçlarına göre L5-S1 omurları arasında kalan mesafedeki diskte fıtıklaşma mevcut. fıtığın derecesi çok büyük değil ancak yaşam kalitesini bozacak kadar ağrıya neden olur ancak kesinlikle cerrahi bir durum değildir. sakın cerrahi olmayın! diğer seviyelerdeki bahsedilen bulging ifadeleri terminolojik olarak fıtık değildir, fıtk başlangıcı olarak nitelendirilese de fıtık değildir ( ancak o da ağrıya katkıda bulunur). S3 vertebra korpusunda hemanjiomun her hangi bir önemi yoktur anlamı 3. kuyruk sokumu omurunun gövdesnde damar yumağı olmasıdır. lomber lordoz düzleşmiş (belde düzleşme olarak halk arasında meşhurdur), omurga etrafındaki kasların spazmına bağlı gelişir ağrı ile beraber hemen her zaman ortaya çıkar ve ağrı geçince düzelir ancak uzun süre devam etmesi belde başka fıtıkların oluşmasına ve mevcut hasarın ilerlemesine neden olur.

şimdi gelelim tedavi:
    yaş, kilo ve boy durumunu hesaba katarsak sadece günlük yaşamızda dikkatli olmanız bile tama yakın ağrı kontrolü sağlar, ancak ilaçlar ve fizik tedavi bu sürecin daha konforlu geçmesine ve daha kısa sürmesine yardım eder. bununla beraber dokuda olacak iyileşme miktarını arttırır. bu sebepten ilaç ve fizik tedavi olmanızı tavsiye derim. esmax kullanmanızın tedavinize katkısı olur kasları nispeten gevşetir ve ağrı üzerine olumlu etkileri vardır ancak tedavinize ayrıca bir kas gevşetici eklemekte faydalı olurdu.

daha önce de belirttiğim gibi doku ne kadar iyileşse de tam iyileşmeyecek. L5-s1 diskinde yıpranma gerilemekle beraber kalıcı bir özellik gösterecektir. bu sebepten diskin yıpranmasına neden olan faktörleri elemek tedavinin ana prensibini oluşturur. önümüzdeki haftalarda şayet belinizi iyi korursanız ağrınız tama yakın geçecektir ancak zorlamalar halinde tekrar ortaya çıkabilir. yaşamınızın geri kalan kısmında da ara sıra ağrı olacak . ağrı sıklığı, şiddeti ve süresi ne kadar olur bu az önce bahsettiğim nedenlerden dolayı size bağlı.

koruma tedavisinden günlük yaşam aktiviteleri kadar önemli egzersiz yapmakta vardır. hekim arkadaşlarım önermiştir mutlaka ama ben yinede hatılatayım; bel ve karın kaslarınızı güçlü tutmak ağrının önlenmesinde önemlidir.

kafanıza takılan olursa yazarsınız.

geçmiş olsun...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.