Şimdi Ara

Bel düzleşmesi ve bel fıtığı olanlar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
33.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar salı günü bel ağrısı şikayeti ile doktora gittim baktı etti sordu nerende ağrı herşeyi söyledim bel fıtığı falan başlangıcı olacağını sanmıyorum sana ilaç vereyim egzersiz vereyim uygula sonra tekrar gel dedi ya da emar çektirelim dedi bende içim rahatlasın dedim emar çektirdim emarı çeken kişinin gördüğüne göre BEL FITIĞI ve BEL KEMİĞİ DÜZLEŞMESİ varmış emar sonuçlarını daha doktora götürmedim ama psikolojik olarak bittim yaşım daha 24 :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BöcekBaşı -- 17 Aralık 2011; 18:12:53 >

• bendede 22 yasımdan beri var 32 yasındayım spor yapıyorum düzenli. ve tabi egzersiz. 45 de ameliyat olurum :)
  • ne ilaçları kullanıyosun
  • İlaç ağrı kesici ve kas gevşetici idi kullandım bitti.Ancak şuanda fizik tedaviye gidiyorum pek düzelme olduğunnu söyleyemem ağrılara devam anlayacanız.Ameliyat olmayı istemiyorum bu bel çekenler sırıkçılar falan onlara gitsem tavsiye edermisiniz?
  • Boynumda da ağrılar mevcut ne zor yaşam ya :S
  • Bende sırt tutulmalarından dolayı sanırım belde düzleşme başladı. uzun süre stresle oturmak ve yanlış sandalyelerde oturmak, spor yapmamak, kötü beslenmek gibi nedenler bele vurdu anlayacağınız. iki kez ciddi sırtım tutuldu. fıtık başlangıcı var. fizik tedavi diyorlar ama oranın verdiği hareketlerden ciddi fayda görmedim. ne yapacağım bende bilmiyorum adam gibi. fizik tedavi merkezlerine gidenler ciddi fayda gördüyse anlatırsa sevinirim.
  • EOrtopedi.com

ORTOPEDİ BİLGİ BANKASI

Arkadaşlar bu siteyi şiddetle tavsiye ederim ,
    Tüm ortopedik hastalıklar ile ilgili net anlaşılır ve detaylı bilgilerin yer aldığı çok kapsamlı bilgilendirme sitesidir.
    Ayrıca ameliyat animasyonlarıda bulmak mümkündür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara bel fıtığı
    geçen yıl önce açıldı
    BEL FITIĞI KESİN ÇÖZÜM
    6 yıl önce açıldı
    Bel ve Sırt Ağrıları
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • EOrtopedi.com

ORTOPEDİ BİLGİ BANKASI

Arkadaşlar bu siteyi şiddetle tavsiye ederim ,
    Tüm ortopedik hastalıklar ile ilgili net anlaşılır ve detaylı bilgilerin yer aldığı çok kapsamlı bilgilendirme sitesidir.
    Ayrıca ameliyat animasyonlarıda bulmak mümkündür.

• Bel düzleşmesi bende de var. Bilgisayar başında yanlış bir oturmayla çok durunca Temmuz'da başladı bu sakatlık ama son 2 haftadır bitti diyebilirim. Hiç geçmeyecek diye ağladığım bile oldu çünkü futbolu çok özlemiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beşiktaş Ulan

Bel düzleşmesi bende de var. Bilgisayar başında yanlış bir oturmayla çok durunca Temmuz'da başladı bu sakatlık ama son 2 haftadır bitti diyebilirim. Hiç geçmeyecek diye ağladığım bile oldu çünkü futbolu çok özlemiştim.

Haci nasıl bitti ya?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acemi_Uyducu

Bende sırt tutulmalarından dolayı sanırım belde düzleşme başladı. uzun süre stresle oturmak ve yanlış sandalyelerde oturmak, spor yapmamak, kötü beslenmek gibi nedenler bele vurdu anlayacağınız. iki kez ciddi sırtım tutuldu. fıtık başlangıcı var. fizik tedavi diyorlar ama oranın verdiği hareketlerden ciddi fayda görmedim. ne yapacağım bende bilmiyorum adam gibi. fizik tedavi merkezlerine gidenler ciddi fayda gördüyse anlatırsa sevinirim.

Geçen sene fizik tedavi aldım bi süre rahat ediyorsun ancak sonrasında gene ağrılar başlıyor
  • Slm...
    Bel ve boyun ağrısı uyanınca ,tutukluk ile beraber oluyo ise ,bel fıtığı olmaması lazım..Hele hele FTR gördükten sonra ağrı
    tekrarlıyo ise,Ankilozan spondilit olabilir...Bir romatoloji uzmanına başvurmak gerekir..

Geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: expert****or

Slm...
    Bel ve boyun ağrısı uyanınca ,tutukluk ile beraber oluyo ise ,bel fıtığı olmaması lazım..Hele hele FTR gördükten sonra ağrı
    tekrarlıyo ise,Ankilozan spondilit olabilir...Bir romatoloji uzmanına başvurmak gerekir..

Geçmiş olsun

A.selam
    Mr çektirmiştim doktor fıtık dedi 4 yerde dedi sanırım yada 3 dü ve bel düzleşmesi var demişti bu aralar gene azıtıı. :(
  • ben gazetede okumustum ne kadar dogrudur bilmiyorum one dogru egilmek dolayisiyla omurlari germek nasil zararliysa omurlari esnetmek yani iki eli kalcanin ustunde tutup omurlari esnetmek geriye yaslanma hareketi yapmak da omurlara iyi geliyormus. zaten ne geliyorsa pasif hayattan geliyor eski spor hocam gordu gecen tanidi hemen ilk dedigi cok kilo almissin oldu sagligin ciddi tehlikede emin ol dedi tabii kendisi gulerken de somurturken de hep ayni yuz ifadesine sahip oldugundan verdigi mesaj ne kadar ciddi olsa da unutup gittik. kilo vermeye calisiyorum az yiyorum ama hala hareket 0. plates yapayim dedim ebru salliyi actim bir hareket esnasinda belime feci bir agri girdi. zaten doktorunuza danisin uyarisi da yapiyor ebru platese baslamadan once. evde de mumkun oldugunce yastik dayiyorum ya da bagdas oturmaya calisiyorum. dikkat etmek lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herr18 -- 3 Ocak 2013; 13:10:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: herr18

ben gazetede okumustum ne kadar dogrudur bilmiyorum one dogru egilmek dolayisiyla omurlari germek nasil zararliysa omurlari esnetmek yani iki eli kalcanin ustunde tutup omurlari esnetmek geriye yaslanma hareketi yapmak da omurlara iyi geliyormus. zaten ne geliyorsa pasif hayattan geliyor eski spor hocam gordu gecen tanidi hemen ilk dedigi cok kilo almissin oldu sagligin ciddi tehlikede emin ol dedi tabii kendisi gulerken de somurturken de hep ayni yuz ifadesine sahip oldugundan verdigi mesaj ne kadar ciddi olsa da unutup gittik. kilo vermeye calisiyorum az yiyorum ama hala hareket 0. plates yapayim dedim ebru salliyi actim bir hareket esnasinda belime feci bir agri girdi. zaten doktorunuza danisin uyarisi da yapiyor ebru platese baslamadan once. evde de mumkun oldugunce yastik dayiyorum ya da bagdas oturmaya calisiyorum. dikkat etmek lazim.

pilates fıtık için zararlıdır haberin olsun!

• quote:

Orijinalden alıntı: jacob85

quote:

ben gazetede okumustum ne kadar dogrudur bilmiyorum one dogru egilmek dolayisiyla omurlari germek nasil zararliysa omurlari esnetmek yani iki eli kalcanin ustunde tutup omurlari esnetmek geriye yaslanma hareketi yapmak da omurlara iyi geliyormus. zaten ne geliyorsa pasif hayattan geliyor eski spor hocam gordu gecen tanidi hemen ilk dedigi cok kilo almissin oldu sagligin ciddi tehlikede emin ol dedi tabii kendisi gulerken de somurturken de hep ayni yuz ifadesine sahip oldugundan verdigi mesaj ne kadar ciddi olsa da unutup gittik. kilo vermeye calisiyorum az yiyorum ama hala hareket 0. plates yapayim dedim ebru salliyi actim bir hareket esnasinda belime feci bir agri girdi. zaten doktorunuza danisin uyarisi da yapiyor ebru platese baslamadan once. evde de mumkun oldugunce yastik dayiyorum ya da bagdas oturmaya calisiyorum. dikkat etmek lazim.

hocam konuyu hortlatmissin resmen, ne kadar zararlidir acaba bu yargiya neye dayanarak vardin? biraz daha ac istersen.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jacob85

quote:

hocam konuyu hortlatmissin resmen, ne kadar zararlidir acaba bu yargiya neye dayanarak vardin? biraz daha ac istersen.

Hakketen de hortlatmışım farkında olmadan. Pardon.
    Pilates yaparken insanlar ister istemez beli zorluyor. Normalde fıtık olanların belini 20 derecelik açıdan fazla eğmemesi lazım ama
    pilates bel sorunu olmayanların esnek olması için tasarlandığı için insanları bu konuda uyarmıyor.
    Bu yüzden insanları uyarmak en iyisi

• Konuyu bende horlattım ama

bugün itibariyla doktora gittim ve bendede bel düzleşmesi var hareket verdi

kurtulan varmı geçermi bu arada yaşım 17 bu yaşta nasıl olduysa gerçi normal evden dışarı çıkmayan hareketsiz düzensiz beslenen birisi olarak normal sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0peth

Konuyu bende horlattım ama

bugün itibariyla doktora gittim ve bendede bel düzleşmesi var hareket verdi

kurtulan varmı geçermi bu arada yaşım 17 bu yaşta nasıl olduysa gerçi normal evden dışarı çıkmayan hareketsiz düzensiz beslenen birisi olarak normal sanırım

Aynen öyle kardeşim hareketsizlikten bilgisayarı bırakman lazım çık gez dışarıya yürüyüş yap geçmez yoksa.
  • Beyler maalesef her gün fizik tedavi hareketlerini yapmadan rahatlamıyorum. Size tavsiyem hemen bel için fizik tedavi hareketlerine başlayın. sonra yavaş yavaş düzelirsiniz. Bırakmayında. Diğer türlü ani bir harekette, sabah kalkınca belki bir ağır yük taşırken yığılıp kalıverirsiniz. Fıtık çoğunlukla ameliyatısız, bazen ameliyat ile birlikte bile geçmiyor. kilo arttıkça da riskiniz artıyor.

Bel ve karın kaslarını ne kadar güçlendirirseniz o kadar iyi. Bunun yanında benim bir ara çok fazla arttı bel ağrılarım. Meğer vitamin eksikliğindenmiş. Vücudum vitamin olmadığı için zayıf düşmüş. Eğer bu ne arkadaş nazar mı değdi bana dökülüyorum diyorsanız gerçekten vitamin eksikliği olabilir. One-day vitaminlerinden kullandım çok iyi gelmişti haberiniz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acemi_Uyducu -- 17 Ağustos 2013; 9:54:45 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.