Şimdi Ara

Bel fıtığı hakkında!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
8.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aşağıdaki şu teknik bilgileri bir bilen yorumlayabilir mi acaba? Durum nedir ciddi midir?

L3-L4 düzeyinde diskte minimal bulging. Spinal kanal ön-arka çapında azalma

L4-L5 düzeyinde geniş tabanlı santral disk hernisi. Spinal kanal ön-arka çapında azalma. Nöral foramenlerde bilateral daralma

L5-S1 düzeyinde santral disk hernisi. Anterior epidural yağlı dokuda obliterasyon. Spinal kanalda stenoz. Tekal saka indentasyon. Nöral foramenlerde bilateral kısmen daralma

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drQuark -- 7 Aralık 2012; 15:05:26 >
  • Mr sahibi benim. 22 yaşındayım. Tanıdık bir doktora gitmiştim. Kendisi sonuçlara bakıp babamla konuşmuş. Fıtık başlangıcı olduğunu söylemiş. Bazı bel hareketleri, kas gevşetici ve belimi sürekli sıcak tutmamı tavsiye etti. 2 hafta sonra kontrole gideceğim. Şikayetler azalmazsa fizik tedavi görecekmişim. Ağrı oluyor evet, ve de hareket kısıtlılığı yaratıyor. 10 gündür doktorun verdiği kas gevşetici ilaçları kullanıyorum onlar biraz iyi geldi ama sürekli yatıyorum. Fazla harekete gelmiyor yine. Hemen ağrımaya başlıyor belim ve bacaklarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykanca -- 26 Ekim 2008; 11:28:42 >
  • Allah yardımcın olsun arkadasım..ben 20 yasında bel bıtıgından ameliyat oldum fizik tedavi imkansızdı senin en azından oyle bir sansın var umarım senin için faydalı olur eğilmene kalkmana cok dikkat et egzersizlerini duzenli olarak yapmayı ihmal etme
  • quote:

Orjinalden alıntı: Birce

Allah yardımcın olsun arkadasım..ben 20 yasında bel bıtıgından ameliyat oldum fizik tedavi imkansızdı senin en azından oyle bir sansın var umarım senin için faydalı olur eğilmene kalkmana cok dikkat et egzersizlerini duzenli olarak yapmayı ihmal etme

Teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun. Acaba sizin durumunuz nasıldı? Ameliyattan sonra nasıl oldunuz? Bir de fizik tedavi gerçekten iyi sonuç veriyor mu? Yani fıtığı tamamen yok edebiliyor mu? Bilgi verebilirseniz sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykanca -- 26 Ekim 2008; 15:22:19 >
  • ben iki adım dahi atamıyordum biliyosun fıtık bacağa giden sinirlere baskı yapıyor..o yuzden ameliyattan baska kaçış yolu yoktu
    2 sene oldu şimdi cok sukur iyiyim bel ağrısı varmı diye sorarsan o tamamen ayrı bir mesele fıtıkla hiç bir ilgisi yok..ceviz dedikleri seyin yırtılması sonucu olusuyormus kendimi cok yorarsam tabiki azda olsa ağrılarım oluyo
    fizik tedavi de fıtıgı tamemen yok etmiyor sadece oradaki basıyı rahatlamayı sağlıyor benim ablamda da fıtık var fizik tedavi gordugu için oradan biliyorum tekrar geçmis olsun bu konuya bir goz at derim

http://forum.donanimhaber.com/m_13199173/mpage_1/key_//tm.htm#13199173

• geçmiş olsun ark'daşım zaten gerekli taviseyede bulunmuş diğer ark'daşalr
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BEL FITIĞI KESİN ÇÖZÜM
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yardımlarınız için sağolun arkadaşlar. Teşekkürler...
  • Arkadaşım geçmiş olsun bende temmuz ayında birden belimden rahatsızlandım ve iğne mr felan fıtık başlangıcı dendi beyin cerrahına gittim 4 gün hiç kalkmadan yat geçer dedi ama geçmedi bacağmdan çekiyodu ve biraz çalışınca ağrı yapıyodu

Belki yanlış yaptım ama fıtık tedavi eden birisine gittim oda çok az var geçer dedi birşey yapmadı daha sonra başka birisine gittim o yanlız, çekmiyodu kesinliklede çektirme diyordu o kişi çok şükür beni iyileştirdi şu anda pek birşey yok 50-100 kg kaldırıyorum. yinede bazen ağrı yapıyo eskisine göre iyiyim

sana tavsiyem mutlaka doktara git ve tedavine bak yaşın genç ama ameliyat olma derim benim duyduğum ameleiyat pek çözüm olmadığı genede sen bilirsin ALLAH acil şifalar versin

kusura bakma biraz uzun oldu ama
  • Bu bir fıtık başlangıcı. Ayrıca disk kayması var. Yanlış hareketler, stres, kilo ve sürekli oturmak neden olabilir. Derhal gerekli hafif bel egzersizlerine başla. 20 dakikada bir hafiften yürü. Karıncalanma ve uyuşma başlarsa soluğu doktorda al.
  • merhaba ;

ben 22 yasındayım bel ağrısı ve sol dizimdeki ağrı yüzünden beyin cerrahisine gittim ve bana mr verdi. mr sonucumu yazıyorum. bilgi verirseniz çok sevinirim.

bulgular:
    - lomber lordoz tabidir. vertebra korpus yükseklikleri normal sınırlardadır. intervertebral disk sinyalleri tabiidir. endplate komşuluklarında yer yer schmorl nodülleri mevcuttur.
    - L3-L4 düzeyinde diskte minimal bulging izlenmektedir.spinal kanal ön arka çapı azalmıştır.
    - L4-L5 düzeyinde diskte minimal bulging izlenmektedir.spinal kanal ön arka çapı azalmıştır.
    - L5-S1 düzeyinde diskte bulging izlenmektedir.disk materyali anterior epidural yağlı dokuyu oblitere etmiştir. spinal kanal ön arka çapı azalmıştır. nöral foramenler bilateral daralmıştır.
    - paravertebral yumuşak dokularda ek patolojik bulguya rastlanmadı.medullar konus L1 korpus düzeyinde sonlanmaktadır.

Sonuç:
    - L3-L4,L4-L5 düzetinde diskte minimal bulging. Spinal kanal ön arka çapında azalma.
    - L5-S1 düzeyinde diskte bulging. Anterior epidural yağlı dokuda obliterasyon. Spinal kanal ön arka çapında azalma. Nöral foramenlerde bilateral daralma.

nedemek olduklarını çok merak ediyorum. doktorum pazartesi gününe kadar yok o kadar dayanamam.lütfen cevağ verir misiniz? şimdiden teşekkürler

• merhaba ;

ben 22 yasındayım bel ağrısı ve sol dizimdeki ağrı yüzünden beyin cerrahisine gittim ve bana mr verdi. mr sonucumu yazıyorum. bilgi verirseniz çok sevinirim.

bulgular:
    - lomber lordoz tabidir. vertebra korpus yükseklikleri normal sınırlardadır. intervertebral disk sinyalleri tabiidir. endplate komşuluklarında yer yer schmorl nodülleri mevcuttur.
    - L3-L4 düzeyinde diskte minimal bulging izlenmektedir.spinal kanal ön arka çapı azalmıştır.
    - L4-L5 düzeyinde diskte minimal bulging izlenmektedir.spinal kanal ön arka çapı azalmıştır.
    - L5-S1 düzeyinde diskte bulging izlenmektedir.disk materyali anterior epidural yağlı dokuyu oblitere etmiştir. spinal kanal ön arka çapı azalmıştır. nöral foramenler bilateral daralmıştır.
    - paravertebral yumuşak dokularda ek patolojik bulguya rastlanmadı.medullar konus L1 korpus düzeyinde sonlanmaktadır.

Sonuç:
    - L3-L4,L4-L5 düzetinde diskte minimal bulging. Spinal kanal ön arka çapında azalma.
    - L5-S1 düzeyinde diskte bulging. Anterior epidural yağlı dokuda obliterasyon. Spinal kanal ön arka çapında azalma. Nöral foramenlerde bilateral daralma.

nedemek olduklarını çok merak ediyorum. doktorum pazartesi gününe kadar yok o kadar dayanamam.lütfen cevağ verir misiniz? şimdiden teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.