Şimdi Ara

Bel ve boyun fıtığı başlangıcı yardım.... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
3
Favori
13.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sağolun,dediğiniz gibi doktorum geçen haftaki kontrolde ameliyatlık bir durum olmadığını ilaçların işe yaramış olduğunu söyleyip egzersiz verdi.Çok dikkat ediyorum eğilmek ağır taşımak filan hiç yok 10 saat yatıyorum,ağrı azaldı iyice ama ilaç kullanmayı bıraktım bir haftadır.Kas gevşeticiyi midem kaldırmıyordu halen kendine gelemedi en azından ciğerlerim sökülüyor gibi olmuyor artık.Diskin yıpranmasına neden olan faktörler elense bile eskisi gibi olmasını bende beklemiyorum kendini toparlamasıda kolay olmayacak sanırım.Her gün 5-10 saat pc başında çalışmak zorundayım.Zaten sürekli solda hafif bası devam ediyor ağrı olmasa bile.Sağ kolumun mause kullanırken ağrımasıda gitmişti ilacı bırakınca tekrar arttı.Önceden 13-14 saat pc başında çalışırdım zararlarını görünce artık boşladım işi gücü,sizde zaman ayırıp yazdınız teşekkür ederim.
  •  Bel ve boyun fıtığı başlangıcı yardım....

Bel ve boyun fıtığı başlangıcı yardım....

hocam bel ve boyun için sonuçlar bunlar doktor gene anlatmadı hiç bir şey.Yorumlarınıza ihtiyacım var :)
    Yaşım:19 boy:177 kilo:79
    anlamadığım bazı yerler var şimdi bu fıtıklar her zamanmı sinirlere baskı yapıyor yoksa zorlanınca mı?Bide her fıtık ameliyatından sonra %10 hareket kayıbımı oluyor oluyorsada nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eatpraylove -- 19 Nisan 2013; 15:36:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: beyaz-siyah

geçmiş olsun

MRG sonuçlarına göre L5-S1 omurları arasında kalan mesafedeki diskte fıtıklaşma mevcut. fıtığın derecesi çok büyük değil ancak yaşam kalitesini bozacak kadar ağrıya neden olur ancak kesinlikle cerrahi bir durum değildir. sakın cerrahi olmayın! diğer seviyelerdeki bahsedilen bulging ifadeleri terminolojik olarak fıtık değildir, fıtk başlangıcı olarak nitelendirilese de fıtık değildir ( ancak o da ağrıya katkıda bulunur). S3 vertebra korpusunda hemanjiomun her hangi bir önemi yoktur anlamı 3. kuyruk sokumu omurunun gövdesnde damar yumağı olmasıdır. lomber lordoz düzleşmiş (belde düzleşme olarak halk arasında meşhurdur), omurga etrafındaki kasların spazmına bağlı gelişir ağrı ile beraber hemen her zaman ortaya çıkar ve ağrı geçince düzelir ancak uzun süre devam etmesi belde başka fıtıkların oluşmasına ve mevcut hasarın ilerlemesine neden olur.

şimdi gelelim tedavi:
    yaş, kilo ve boy durumunu hesaba katarsak sadece günlük yaşamızda dikkatli olmanız bile tama yakın ağrı kontrolü sağlar, ancak ilaçlar ve fizik tedavi bu sürecin daha konforlu geçmesine ve daha kısa sürmesine yardım eder. bununla beraber dokuda olacak iyileşme miktarını arttırır. bu sebepten ilaç ve fizik tedavi olmanızı tavsiye derim. esmax kullanmanızın tedavinize katkısı olur kasları nispeten gevşetir ve ağrı üzerine olumlu etkileri vardır ancak tedavinize ayrıca bir kas gevşetici eklemekte faydalı olurdu.

daha önce de belirttiğim gibi doku ne kadar iyileşse de tam iyileşmeyecek. L5-s1 diskinde yıpranma gerilemekle beraber kalıcı bir özellik gösterecektir. bu sebepten diskin yıpranmasına neden olan faktörleri elemek tedavinin ana prensibini oluşturur. önümüzdeki haftalarda şayet belinizi iyi korursanız ağrınız tama yakın geçecektir ancak zorlamalar halinde tekrar ortaya çıkabilir. yaşamınızın geri kalan kısmında da ara sıra ağrı olacak . ağrı sıklığı, şiddeti ve süresi ne kadar olur bu az önce bahsettiğim nedenlerden dolayı size bağlı.

koruma tedavisinden günlük yaşam aktiviteleri kadar önemli egzersiz yapmakta vardır. hekim arkadaşlarım önermiştir mutlaka ama ben yinede hatılatayım; bel ve karın kaslarınızı güçlü tutmak ağrının önlenmesinde önemlidir.

kafanıza takılan olursa yazarsınız.

geçmiş olsun...

selamlar.

bel ve boyun kaslarını güçlendirici hareketlerin yapılışları ve tekrar sayıları ile ilgili resim / video paylaşımında bulunabilirmisiniz.

bende de aşırı derece bel , bel bölgesi ve kalçadan ayaklarıma vuran ağrılar mevcut.

10 gün içerisinde MR çektireceğim.

• bilgisayar başında oturmaktan mı oluyor? uzun süreli bilgisayar başında, okulda rahatsız sıralarda oturuyorum. egzersiz varsa biz de yapalım faydası mutlaka olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: paintov

bilgisayar başında oturmaktan mı oluyor? uzun süreli bilgisayar başında, okulda rahatsız sıralarda oturuyorum. egzersiz varsa biz de yapalım faydası mutlaka olur.

bir sorununuz yoksa. 30 dakikada bir kalkarak 1 kaç esneme hareketleri yapın.

bu yeterli olur sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: paintov

bilgisayar başında oturmaktan mı oluyor? uzun süreli bilgisayar başında, okulda rahatsız sıralarda oturuyorum. egzersiz varsa biz de yapalım faydası mutlaka olur.

Pc basında çok durmak etki ediyor ayrıca doktor sunu dedi herkese özel bil egzersiz programı vardır egzersiz yaparken felç bile kalabilirsiniz dedi doktora görünmekte fayda var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eatpraylove

hocam bel ve boyun için sonuçlar bunlar doktor gene anlatmadı hiç bir şey.Yorumlarınıza ihtiyacım var :)
    anlamadığım bazı yerler var şimdi bu fıtıklar her zamanmı sinirlere baskı yapıyor yoksa zorlanınca mı?Bide her fıtık ameliyatından sonra %10 hareket kayıbımı oluyor oluyorsada nasıl?

geçmiş olsun

MRlarınızda bahsedilen segmentlerdeki anuler taşmalar aslında fıtık değiller. bulging=kabarıklaşma=taşma!=fıtık başlangıcı olarak yorumlanır. korkulacak bir durumunuz yok ancak kilo fazlanız var bence biraz kilo vermenizde fayda var. doktorunuzun önerdiği ilaçları kullanıp yaşam stilinize dikkat ederseniz sorun kalmaz. cerrahi bir durumunuz yok.

fıtıklar tam olarak iyileşmese de küçülürler, küçüldüğünde sinir ve sinir kılıfı üzerindeki baskı kalktığı için ağrılar geçer.
    cerrahi sonrası herhangi bir hareket kaybı olacak diye kesin bir şey yoktur ki bazı cerrahilerden sonra değişen oranlarda komplikasyon olarak güç kaybı gibi durumlar ortaya çıkabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: yusufziya

quote:

geçmiş olsun

MRG sonuçlarına göre L5-S1 omurları arasında kalan mesafedeki diskte fıtıklaşma mevcut. fıtığın derecesi çok büyük değil ancak yaşam kalitesini bozacak kadar ağrıya neden olur ancak kesinlikle cerrahi bir durum değildir. sakın cerrahi olmayın! diğer seviyelerdeki bahsedilen bulging ifadeleri terminolojik olarak fıtık değildir, fıtk başlangıcı olarak nitelendirilese de fıtık değildir ( ancak o da ağrıya katkıda bulunur). S3 vertebra korpusunda hemanjiomun her hangi bir önemi yoktur anlamı 3. kuyruk sokumu omurunun gövdesnde damar yumağı olmasıdır. lomber lordoz düzleşmiş (belde düzleşme olarak halk arasında meşhurdur), omurga etrafındaki kasların spazmına bağlı gelişir ağrı ile beraber hemen her zaman ortaya çıkar ve ağrı geçince düzelir ancak uzun süre devam etmesi belde başka fıtıkların oluşmasına ve mevcut hasarın ilerlemesine neden olur.

şimdi gelelim tedavi:
    yaş, kilo ve boy durumunu hesaba katarsak sadece günlük yaşamızda dikkatli olmanız bile tama yakın ağrı kontrolü sağlar, ancak ilaçlar ve fizik tedavi bu sürecin daha konforlu geçmesine ve daha kısa sürmesine yardım eder. bununla beraber dokuda olacak iyileşme miktarını arttırır. bu sebepten ilaç ve fizik tedavi olmanızı tavsiye derim. esmax kullanmanızın tedavinize katkısı olur kasları nispeten gevşetir ve ağrı üzerine olumlu etkileri vardır ancak tedavinize ayrıca bir kas gevşetici eklemekte faydalı olurdu.

daha önce de belirttiğim gibi doku ne kadar iyileşse de tam iyileşmeyecek. L5-s1 diskinde yıpranma gerilemekle beraber kalıcı bir özellik gösterecektir. bu sebepten diskin yıpranmasına neden olan faktörleri elemek tedavinin ana prensibini oluşturur. önümüzdeki haftalarda şayet belinizi iyi korursanız ağrınız tama yakın geçecektir ancak zorlamalar halinde tekrar ortaya çıkabilir. yaşamınızın geri kalan kısmında da ara sıra ağrı olacak . ağrı sıklığı, şiddeti ve süresi ne kadar olur bu az önce bahsettiğim nedenlerden dolayı size bağlı.

koruma tedavisinden günlük yaşam aktiviteleri kadar önemli egzersiz yapmakta vardır. hekim arkadaşlarım önermiştir mutlaka ama ben yinede hatılatayım; bel ve karın kaslarınızı güçlü tutmak ağrının önlenmesinde önemlidir.

geçmiş olsun...

selamlar.

bel ve boyun kaslarını güçlendirici hareketlerin yapılışları ve tekrar sayıları ile ilgili resim / video paylaşımında bulunabilirmisiniz.

bende de aşırı derece bel , bel bölgesi ve kalçadan ayaklarıma vuran ağrılar mevcut.

geçmiş olsun

bahsettiğiniz klinik durumda(yakınmalarınız ciddi ) egzersiz yapmak yakınmalarınızı arttırabilir, ağrısız dönemlerde ve muayenede egzersiz yapmaya engel bir durum yoksa egzersiz yapmanızı öneririm.
    bununla ilgili videolar mevcut video arama sitelerinde abdominal isometric ve lumbar extension isometric exercise (bu iki video bel için) olarak aratırsanız ilgili videoları izleyebilirsiniz ancak şu an yapmanız çok uygun değil.

siteye video ekleme ile ilgili sorunum var(benden kaynaklı). kafanıza takılan olursa yazasınız.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yusufziya

quote:

geçmiş olsun

şimdi gelelim tedavi:

geçmiş olsun...

selamlar.

geçmiş olsun

bahsettiğiniz klinik durumda(yakınmalarınız ciddi ) egzersiz yapmak yakınmalarınızı arttırabilir, ağrısız dönemlerde ve muayenede egzersiz yapmaya engel bir durum yoksa egzersiz yapmanızı öneririm.
    bununla ilgili videolar mevcut video arama sitelerinde abdominal isometric ve lumbar extension isometric exercise (bu iki video bel için) olarak aratırsanız ilgili videoları izleyebilirsiniz ancak şu an yapmanız çok uygun değil.

siteye video ekleme ile ilgili sorunum var(benden kaynaklı). kafanıza takılan olursa yazasınız.

teşekür ederim.

öncelikle MR çektireyim.

sonrasında 1-2 beyin ve sinir hastalıkları uzmanına göstereyim. sonra belki fizik tedavi uzmanına göstereyim.

çözümü masaj ( fizyoterapistlerde ararım önce. )

çözüm olmassa bir prof a 500 kayma nayılıp ne yapacağımızı konuşuruz artık.

• quote:

quote:

geçmiş olsun

MRlarınızda bahsedilen segmentlerdeki anuler taşmalar aslında fıtık değiller. bulging=kabarıklaşma=taşma!=fıtık başlangıcı olarak yorumlanır. korkulacak bir durumunuz yok ancak kilo fazlanız var bence biraz kilo vermenizde fayda var. doktorunuzun önerdiği ilaçları kullanıp yaşam stilinize dikkat ederseniz sorun kalmaz. cerrahi bir durumunuz yok.

fıtıklar tam olarak iyileşmese de küçülürler, küçüldüğünde sinir ve sinir kılıfı üzerindeki baskı kalktığı için ağrılar geçer.
    cerrahi sonrası herhangi bir hareket kaybı olacak diye kesin bir şey yoktur ki bazı cerrahilerden sonra değişen oranlarda komplikasyon olarak güç kaybı gibi durumlar ortaya çıkabilir.

Hocam çok teşekkürler içim aydınlandı fiZik tedaviye yazın gidicem öğrenciyim o zamana kadar yürüyüş yapıcam doktor bana direk fıtık dedi ilaçda vermedi fizik tedavi dedi bide futbol oynamamda sorun var mı ?

• quote:

quote:

quote:

geçmiş olsun

Hocam çok teşekkürler içim aydınlandı fiZik tedaviye yazın gidicem öğrenciyim o zamana kadar yürüyüş yapıcam doktor bana direk fıtık dedi ilaçda vermedi fizik tedavi dedi bide futbol oynamamda sorun var mı ?

disk kabarıklaşmaları fıtık olarak kabul edilmese de ağrı yapar. ağrılı dönemler hariç futbol oynamak için bir sakınca yok.

• quote:

yaşım 19 ve kronik bel ağrım var ilerde fıtık bile olabilirmiş.Daha önceden taekwondo sporu ile uğraştım karın kası yapmak için çok fazla mekik çektim ve sonunda belimde ağrılar oluştu.Ayrıca pc basında çok vakit geçirmekte boyun fıtığına birebirmiş.Ameliyat olursam kurtulurmuyum yoksa hiç ilerletmeden nasıl yaşarım bilgisi olan varmı ameliyat olan varsa bilgisini deneyimlerini paylaşabilir mi? lütfen.
    Sonuçlar:
    Bel

Boyun

Öncelikle geçmiş olsun....

1-Gece uykudan uyandıran bel ağrınız varmı?
    2-Sabah kalkınca bel ağrısı ve belde tutukluk varmı_?

Cevaplarsanız yardımcı olabilirim...

Tekrar geçmiş olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: expert****or

quote:

yaşım 19 ve kronik bel ağrım var ilerde fıtık bile olabilirmiş.Daha önceden taekwondo sporu ile uğraştım karın kası yapmak için çok fazla mekik çektim ve sonunda belimde ağrılar oluştu.Ayrıca pc basında çok vakit geçirmekte boyun fıtığına birebirmiş.Ameliyat olursam kurtulurmuyum yoksa hiç ilerletmeden nasıl yaşarım bilgisi olan varmı ameliyat olan varsa bilgisini deneyimlerini paylaşabilir mi? lütfen.
    Sonuçlar:
    Bel

Boyun

Tekrar geçmiş olsun...

Teşekkürler Hocam geceleri uykudan kaldıran bir ağrım yok sabahları tutukluk olmasada azda ağrı oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eatpraylove -- 22 Nisan 2013; 15:26:12 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

geçmiş olsun

disk kabarıklaşmaları fıtık olarak kabul edilmese de ağrı yapar. ağrılı dönemler hariç futbol oynamak için bir sakınca yok.

Tekrar geçmiş olsun..

Bir kerede bir romatoloji uzmanına grünseniz ii olur....
    AS??

• Bende 20 yasında unıversıte ogrencısıyım. Ayagımda ve ellerımde uyusma var . Doktor bel fıtıgı var dedı. Suan bırde boyun fıtıgı oldugumu dusunuyorum belkı cok yatmaktandır bılmıyorum 10 gundur yatıyorum.2 gundur boynumun arkadasında bır agırlık hıssedıyorum ve yururken kollarımın arkadasında agrı hıssedıyorum 10 gundur bel agrılarım yenı yenı gecıyor. Fıtık okulda cok rahatsızlık verıyor mu ve ne sıklıkla agrıların oluyor . Bılgılendırırsen sevınırım sımdıden tesekkurler.
  • beyaz-siyah B kullanıcısına yanıt
    Merhaba.Benimde sağ ve sol olarak 2 fıtık çıktı Mr da.Beyin cerrahı hiç ilgilenmedi doğru dürüst ameliyat dedi.Ortobedi uzmanı bir tanıdığa gösterdim ameliyatlık bir durum yok dedi.Mezoterapi veya fizik tedavi önerdi.Mezoterapiyi kendisi yapıyor.Bende fıtık belirtisi yok aslında.Mr da çıktı.Bacakta çekme,elde ayakta uyuşma veya başka birşey yok.Sadece 6 ayda senede bir kilitlenip kalıyorum.Yaklaşık 1 hafta sürüyor.Kas gevşeticilerle,sıcak tutarak 1 hafta 10 gün sonra normale dönüyorum.Raporum cuma çıkacak burada paylaşırım.Benim hangi doktora görünmem daha iy olur.Birkaç doktora daha görüneceğim.Hangi branşları tercih edeyim.Teşekkürler.
  • bu kadar hafif bir klinik durum için cerrahi önermek katliamdan başka bir şey değil. MR sonuçlarına çok aldanma mr hiç bir yakınması olmayan kişilerde de fıtık tespiti (semptomsuz kişilerde) yapabilir. bahsettiğin gibi ise durum sadece ilaç tedavisi ve bel-karın kaslarını güçlendirecek egzersizler yeterli olur. MR sonuçlarını eklersen yine konuşuruz . geçmiş olsun.
  • Arkadaslar tekrar MR a girdim ve bu sefer hiçbirşey çıkmadı ama belimde ağrı hala var anlamadım

• quote:

Arkadaslar tekrar MR a girdim ve bu sefer hiçbirşey çıkmadı ama belimde ağrı hala var anlamadım

sürekli mr a girip durmayın. Radyasyon diye bir şey var.

2. pisikolojinizi bosmayın.

3. yatağınızı değiştirin. yüzünüz tavana bakacak şekilde yatın. yada yana yataken bacak aranıza yastık alın.

4. kanda ki B ve D vitaminleri değerlerinize baktırın.

5. bel ve boyun ağrıları için egzersizler var. bunlar çok önemli. bel için süpermen hareketi var. araştır.

geçmiş olsun.
  • quote:

Arkadaslar tekrar MR a girdim ve bu sefer hiçbirşey çıkmadı ama belimde ağrı hala var anlamadım

Tekrar geçmiş olsun...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.