Şimdi Ara

Beyler ACİL YARDIM. Bu fiyata bu sistem nasıl ? AMD A10 7870K vs. vs.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba 1500 tl bütçe ile oyun oynamak için bir masaüstü kasa toplamak istiyorum. Aklımdaki sistem bu. Bu sistemle ne kadar performans sağlayabilirim ? Hangi oyunları oynarım, hangilerini oynamam ? Uzun vadeli düşününce mantıklı bir sistem olur mu ? Yani bir ekran kartı ekleyip sistemi güncel oyunlarla oynayabilir miyim vs.vs. ?

Acil yorumlarınızı bekliyorum. En kısa zamanda toplamam gerekiyor sistemi.

ASUS A58M-A/USB3 A58 Soket FM2+ DDR3 2400MHz(O.C.) USB 3.0 DVI&HDMI Anakart

AMD A10 7870K Soket FM2+ 3.9GHz 4MB Önbellek 95W 28nm İşlemci + R7 GPU

GSKILL 8GB (2x4GB) Trident X DDR3 2400MHz CL10 1.65V Dual Kit Ram

FRISBY FC-8865G 500W MidT ATX SİYAH KASA

Seagate 3.5" 500GB Barracuda Sata 3.0 16MB Cache 7200Rpm Harddisk

• Kasayı degıstırın. Ve bu soket oldu bır daha yenıden almak zorunda kalcaksın bence ıkıncı elde fıyat araması yap daha ucuza alırsın.
    Bır de sıstem tavsıyelerı bolumune konu ac .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Beyler ACİL YARDIM. Bu fiyata bu sistem nasıl ? AMD A10 7870K vs. vs.
    sinerji.gen.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 860K -- 4 Eylül 2015; 11:54:20 >
  • O fiyata i3 sistem alınabilir amd onboard gereksiz olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jeocem kullanıcısına yanıt
    i3 4160 ile sistem kurabilirsin.APU GERÇEKTEN çok saçma bir tercih olur.
  • Yukarıda görünen sistem alınmıştır. Tavsiyeleriniz için teşekkürler ama şunu söylemeden geçemeyeceğim. İzlediğimiz videolarda vs oyun performansının fena olmadığını gördüm Atilla, GTA V vs. tam bilemiyorum ama kulağıma bu devirde i3 sistem toplamak biraz ilginç geliyor. Zamanla örneğin 2 yıl sonra yapılacak bir ekran kartı takviyesiyle bu sistemin 4 yıl güzel iş göreceği kanısına vardık ve aldık bakalım ne olacak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeocem -- 5 Eylül 2015; 4:25:36 >
  • hayirli olsun testleri bekliyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler merhaba sistemi topladık, parçaları vatan bilgisayardan aldık ve orada toplattık. Sonrasında windows 7 kurduk aşağıdaki hatayı verdi. Windows 10 kurduk yine aynı hatayı verdi. Ardından vatana götürdük onlar da win7 kurdular işletim sistemini düzgün kuramadınız herhalde fln dediler. fakat ne hikmetse yine hata verdi. hata şu; pc kendini birden kapatıyor ve aşağıda resmini attığım mavi ekranı veriyor. neden böyle yapıyor ? nedir bu işin çözümü ? bilen, yardımcı olabilecek olan var mı ??? Çıldırmak üzereyiz.

ayrıca şöyle de bir durum var. bios a girince ramlar 1600 mhz de çalışıyor görünüyor. aldığımı ramler 2400 mhz lik acaba ondan dolayı mı ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeocem -- 15 Eylül 2015; 4:17:06 >

h81 anakart almışsınız ama 2400mhzlik rammi aldınız ? anakart en fazla 1600mhz e kadae destekliyor bu birincisi.. mantıken anakart ramlerin hızını düşürüe otomatik ayarlar diye düşünüyorum ama yaniliyorda olabilirim zira anakartın desteklediginden daha yüksek hızlı bir rami bi anakarta takıp denemedim.. sorun ramlerden olabilir yani..

• Slm.

Apu'nun üst düzeyini alıyorsanız anakartın mutlaka a88x olması tercih edilir.
    Hem overclock, hem hızlı ram kullanımı için gereklidir.

Edit: ramleri anakart üzerinden overclock yapmanız lazım. Anakart özelliklerinde 2400 mhz yazdığına göre voltaj vs ayarlarını otomatik olarak yapacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isoomail -- 15 Eylül 2015; 13:10:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazy585858

h81 anakart almışsınız ama 2400mhzlik rammi aldınız ? anakart en fazla 1600mhz e kadae destekliyor bu birincisi.. mantıken anakart ramlerin hızını düşürüe otomatik ayarlar diye düşünüyorum ama yaniliyorda olabilirim zira anakartın desteklediginden daha yüksek hızlı bir rami bi anakarta takıp denemedim.. sorun ramlerden olabilir yani..

anakart özelliklerinde ddr3 2400 mhz yazıyor. bu desteklediği anlamına gelmiyor mu ?
    anakartınızın modeli nedir ? h81 çipset max 1600mhz ram hızı destekler

• quote:

anakartınızın modeli nedir ? h81 çipset max 1600mhz ram hızı destekler

ASUS A58M-A/USB3 A58 Soket FM2+ DDR3 2400MHz(O.C.) USB 3.0 DVI&hdMI Anakart

anakartın modeli bu vatan pc den alındı.

• arkadaşlar anakart göründüğü üzere 2400 mhz i destekliyor fakat bizim ram ler bios da 1600 mhz ile çalışıyor görünüyor windows hatasına bakılacak olursa da sanki bundan kaynaklı bir sorun varmış gibi geliyor bana.

bu ram leri nasıl 2400 e yani normal çalışma hızına çıkarırım bilen var mı ?
    hocam yukarda i3 sistem aldım demeye getirmişsiniz bende h81+ core i3 aldinız saniyorum :) bu anakart yerine msi a68hm e33 v2 alsaydiniz keske hem daha ucuz hemde a68 çipset :) soruna gelecek olursa anakart 2400mhz e kadar overclock ile destek veriyor yani biosdan ayarlamaniz lazim bide ramleri tek tek deneyin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy585858 -- 15 Eylül 2015; 17:54:41 >
  • quote:

hocam yukarda i3 sistem aldım demeye getirmişsiniz bende h81+ core i3 aldinız saniyorum :) bu anakart yerine msi a68hm e33 v2 alsaydiniz keske hem daha ucuz hemde a68 çipset :) soruna gelecek olursa anakart 2400mhz e kadar overclock ile destek veriyor yani biosdan ayarlamaniz lazim bide ramleri tek tek deneyin :)

dediğiniz anakartın ram frekansı düşük. sistemin parçaları ile alakalı bir sıkıntı yok sadece ya parçalarda bir sorun var üreticiden vs kaynaklı ya da ram lerin frekansından dolayı hata veriyor.
  • Arkadaşlar sizden hayır yok ben bari bundan sonra bu konuya bakacak arkadaşlar için yazmış olayım. Belki işlerine yarar. Sıkıntı ram ler ile ilgili çıktı G-Skill 8 gb 2400 mhz ram lerin yerine Corsair 8 gb 2400 mhz ramleri takınca 2400 mhz de pc açıldı ve stabil çalışıyor. Hadi eyvallah.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.