Şimdi Ara

Beyler artık milli işletim sistemi geliyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PeerNet*

pardus zaten linux?

Alıntıları Göster
    öyle ama debian mint centos gibi kendini ispatlamış sürümler varken niye zilyonuncu linux sürümünü yaratıyoruz ki? sadece yerli üretim demek için mi? yurtdışına para ödenmiyor ki herhangi bir linux için ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan anlamıyorum. Burada donanımhaber forumda bir yazılım mühendisi bile işletim sistemi çekirdeği yazarken biz neden linux kernel kullanıyoruz? Yav hocam yerli yerli diyip kandırmayın kendinizi. Pardusta bulunan libreoffice "açık kaynak kodlu" denmesine rağmen açıklamayan o kadar çok ayrıntısı var ki

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Steam bu hafta içinde linux oyun portları ile ilgili açıklama yaptı, inceleyebilirsin. PS = GIMP Microsoft Office = LibreOffice

• Linux'un kurucusu Finlandiya asıllı Amerikan vatandaşı yazılımcı Linus Torvalds'mış. EE NE ANLADIM BEN BU İŞTEN ŞİMDİ ?
  • Pardus linux distrosudur, linux da hiç bir yere ait değildir.

Yerli milli olayı yok yani.

Tabiki devlet dairesinde Microsoft kullanmaktan iyidir, lisans parası ödenmez en azından. Ne kadar sağlıklı olur orasını bilemem. Reklam kokan hareketler. Bugüne kadar neredeydiniz diye sormazlar mı adama.?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C834D35AF

Ulan anlamıyorum. Burada donanımhaber forumda bir yazılım mühendisi bile işletim sistemi çekirdeği yazarken biz neden linux kernel kullanıyoruz? Yav hocam yerli yerli diyip kandırmayın kendinizi. Pardusta bulunan libreoffice "açık kaynak kodlu" denmesine rağmen açıklamayan o kadar çok ayrıntısı var ki
    adamlara şöyle bi mail attım bakim tenezzül edip cvp vercekler mi :D

Beyler artık milli işletim sistemi geliyor.

• < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sunbird kullanıcısına yanıt
    bu da debian tabanlı zaten. Nedenine gelirsek, devlet kurumları için veya ülke için genel bir özelleştirme yapılması olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-10D285547

İnsanların pardusu kullanması için bir gerekçe yok

lüzumsuz
    Pardus değilde, unix tabanlı herhangi işletim sistemi gerekli. Diyelim devlette windows kullanılıyor. E daha lisans parası var?

Edit: unix yerine debian da diyebiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi requizm -- 23 Ağustos 2018; 1:41:51 >
  • Milli işletim sisteminden önce,milli yazılıma ihtiyacımız var.
    Daha muhasebe programını yurt dışından alıyorken,işletim sistemine girişmek çok komik kaçıyor.
    İşletim sistemi bu işin Nirvanasıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hll knk

Alıntıları Göster
    İlk önce işlemci üretelim ondan sonraki aşama sizinki.

• quote:

Orijinalden alıntı: hll knk

Alıntıları Göster
    -Yazılımı kullanan kişi onu her türlü amaç için çalıştırmakta özgürdür. Özgür yazılımlar kullanıcıları kısıtlamazlar.

-Yazılımı kullanan kişi yazılımın nasıl çalıştığını incelemekte ve kendi özel ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmesi için yazılım üzerinde değişiklik yapmakta özgürdür. Kendisi yeterli bilgiye sahip değilse bunu bir başkasına da yaptırabilir.

-Yazılımı kullanan kişi elindeki yazılımı dağıtmakta ve toplum ile paylaşmakta özgürdür.

-Yazılımı kullanan kişi yazılımı geliştirmekte ve geliştirdiği yeni halini toplum ile paylaşmakta özgürdür.

Bu yazılımı kullanmanın maliyeti yok. Sıfırdan işletim sistemi yapmak yerine linux dağıtımı üzerinden değiştirmek daha kârlı. Adamlar açık kaynak bir işletim sistemi sunuyor bize. Tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok yani. Pardus kullanın denmesinin sebebi, windows lisans maliyeti. Ayrıca bir yabancıların yaptığı işlemciye işletim sistemi yazmak gereksiz bir şey. Çünkü en iyisini kendileri yazdılar, işlemciyi bildikleri için. Biz daha iyi/geniş işlemci üretirsek, buna işletim sistemi yazmak önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi requizm -- 23 Ağustos 2018; 1:56:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: requizm

-Yazılımı kullanan kişi onu her türlü amaç için çalıştırmakta özgürdür. Özgür yazılımlar kullanıcıları kısıtlamazlar.

-Yazılımı kullanan kişi yazılımın nasıl çalıştığını incelemekte ve kendi özel ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmesi için yazılım üzerinde değişiklik yapmakta özgürdür. Kendisi yeterli bilgiye sahip değilse bunu bir başkasına da yaptırabilir.

-Yazılımı kullanan kişi elindeki yazılımı dağıtmakta ve toplum ile paylaşmakta özgürdür.

-Yazılımı kullanan kişi yazılımı geliştirmekte ve geliştirdiği yeni halini toplum ile paylaşmakta özgürdür.

Bu yazılımı kullanmanın maliyeti yok. Sıfırdan işletim sistemi yapmak yerine linux dağıtımı üzerinden değiştirmek daha kârlı. Adamlar açık kaynak bir işletim sistemi sunuyor bize. Tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok yani. Pardus kullanın denmesinin sebebi, windows lisans maliyeti. Ayrıca bir yabancıların yaptığı işlemciye işletim sistemi yazmak gereksiz bir şey. Çünkü en iyisini kendileri yazdılar, işlemciyi bildikleri için. Biz daha iyi/geniş işlemci üretirsek, buna işletim sistemi yazmak önemli.

Alıntıları Göster
    olm varya dediğinden hiçbişey anlamadım ama haklısın helal olsun çok güzel yazmışsın harbiden

• Bazı belediyeler e evrak sistemine geçti. Mesleğimle alakalı Pendik belediyesini biliyorum. Bizden projeleri internet ortamında isteyip sonrasında projeleri oradan okuyamadıkları için basılı şekilde istediler. Memurların %80 i sistemden okuma hala yapamıyor. Nereden baksan 5 yılı geçti. Yerli sisteme geçmenin bir avantajı Benim gözümde yok. Var olan geçişte yaşanan problemleri hiç bir zaman devlet değil daima biz yaşıyoruz.

Birde vergi daireleri gerçeği var. Hala xp kullanan var. Sistem çok eski ve yavaş. Fakat asıl olay memurun yavaşlığı.

Birde çevre ve şehircilik bakanlığı gerçeği var. İnatla ie5 kullanmak zorundasınız. Yapı denetim sistemi 2015 de bıraktığımda hiç bir tarayıcıyı desteklemiyordu. İe5 r getirip öle giriyorduk.

Kısaca kafa sabit kaldığı sürece isterse robot koysunlar devlet daireleri çöp.

• Stabil degil patlar gider en son 3 sene once kurmustum cok lesti zaten gecileceginden degil 1 2 gostermelik hareket yazilim gelene kadar bastakiler duser zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-10D285547

Her konuda sen varsın veletmisin anlamadım

• tekerleği baştan icat etmeye gerek yok.
  • Konu baştan aşağı bilgisizlik, cahillik kokuyor. Midem bulandı yemin ederim.

• Keşke gelişse yıllardır bir gelişim kaydetmemiş çoğu programın yan sanayisini kullanabileceğiniz ve stabil olmayan sistem geçmiş olsun

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.