Şimdi Ara

beyler artık yeni 12 lere tavsiye zamanı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
10
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hem protein hem vitamin hem karbonhidrat hem mineral

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Tm iseniz ve özellikle Tm3'ten bir yer istiyorsanız
    Her şeyden daha çok edebiyat çalışın. Sene başından beri ama. Bütün ayrıntıları ezberleyin zaten erken başladığınız için vaktiniz olacak. Bütün yazarların, eserlerin her şeyini bilin. Yutun kısacası edebiyatı, yazarak mı çalışırsınız sesli sesli mi okur musunuz bilmem.
    Aman ben geometri yapamıyorum ne yapacağım bittim ben gibi bir şeye kapılmayın. En az o etkiliyor. Kalın kalın geometri test kitapları almayın, ince bir tane alın. Fem'in soru bankasını alabilirsiniz. Onu çözün ara ara. Dersleri dinleyin. Yaparsınız geometride bir şeyler.
    Lys matematiğe -edebiyatı bırakmadan- özen gösterin. Konuların mantığını iyi anlayın ve çok fazla soru tipi görmeye çalışın. Çünkü bazı soru tipleri aynen çıkıyor ve sınavda küçük bir moral oluyor. Hızlı olmalısınız. Süre tutmayı unutmayın. Sonra integralleri göremiyorsunuz tecrübeyle sabit olarak.
    Biraz ygs'ye bakarsak (yukarıdaki tm olma şartı geçerli)
    Ygs Fen çalışayım herkesin önüne geçeyim, diğerlerini herkes yapar ben fen çözersem avantajlıyım diyip ygs fene
    fazla zaman ayırmayın. Hatta ayırmayadabilirsiniz. Bazı dersanede tm'lere anlatıyorlar fen onları dinleyin yeter.
    Ya da 1 hafta kala bakın biraz. Abi ben - net yaptım fenden (çünkü çalıştığım için biraz yapıyım bari dedim
    2 soru seçtim kolay diye, onlar da sıkıntılı sorularmış) 28 bin idi ygs sıralamam.
    Türkçe çok çok çok çok önemli. Zaten bu konuda iyiyseniz çalışmayabilirsiniz. Çok iyi değilseniz çalışın. Dilbilgisine falan bakın. Onun dışında tavsiye verilemez yorumlamanıza bağlı. Hızlı olun. 25 dakikada bitirdim arkadaşlar da ben şimdi övünmek gibi olmasın.
    Sosyal de şansınıza bağlı. Ne soracakları belli olmuyor.
    YGS mat çalışın tabi. Ama rahat olmanız daha önemli.

• Bi up yapalim

• Ozellikle mf de ilk 10 bine girmis arkadaslar yorumlarinizi esirgemeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetulus

http://ahmetemirulus.blogspot.com.tr/2014/07/2015-ygs-lys-snavna-girecek-ogrencilere.html

beyler artık yeni 12 lere tavsiye zamanı

Hocam dereceniz kaç

• yazın yatın açık liseye geçin okul açılınca günde 6 saat
    yardırın soluğu ilk binde alırsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: gregoryhouse1996

yazın yatın açık liseye geçin okul açılınca günde 6 saat

Hocam 480 puanlik okula gidiyorum ad yapmis bi okul biraksam diplomada sorun olmaz mi

• 12 de zaten adamı boş bırakırlar ben de öyle bi okuldaydım son üç ay okula gitmedim zaten lise diplomasının önemi katsayılar kalktıktan ve herkes eşitlendikten sonra kalmadı bence ama sen yine ailenle görüş arkadaşlarınla konuş şimdi tek başına olursan sıkıntı olur onlara da söyle 4-5 kişi birlikte geçerseniz iyi olabilir ama son karar senin yine

• quote:

Orijinalden alıntı: SewerusS

quote:

Orijinalden alıntı: gregoryhouse1996

yazın yatın açık liseye geçin okul açılınca günde 6 saat

Hocam 480 puanlik okula gidiyorum ad yapmis bi okul biraksam diplomada sorun olmaz mi

Evt hocam dusuncelerinizi bekliyorum

• dershanede hep üst sınıflarda olmaya çalışın. bir konuyu çalışırken yazarak çalışın konuyu tam olarak anladıktan sonra mutlaka 2-3 tane test çözün. eğer konuya çalıştıktan sonra test çözmesseniz çalıştığınız konu boşa gider. çok az verim alırsınız. konuları bu şekilde bitirdikten sonra çok sayıda deneme çözün. deneme çözmek ygs için çok önemli. ama konuların çoğunu yani %80 mümkünse tamamını bitirdikten sonra denemelere başlayın. Lys ygs'den farkı şudur ygs sınavında biraz mantık, biraz zeka konuşur. lys ise kalıp soruların olduğu soru bankalarıdaki sorularda aslında çokta farklı olmayan sorular vardır. Lysde bu yüzden denemeden çok konu konu soru bankasından tüm testleri çözmeniz gerekiyor. yani ygsye deneme çözerek lys'ye ise soru bankası bitirerek hazırlanmak lazım diye düşünüyorum. son olarakta allahtan her zaman için hayırlısını isteyin. hayatınızda kötü bir şey olduğunda sakın umutlarınızı yitirmeyin vardır bir hayır deyip çalışmaya devam edin. unutmayın kaybettiğinizde değil vazgeçtiğinizde yenilirsiniz

• Şu gariban sözelciden sözelci arkadaşlara tavsiyeler.Bu kadar uzun olduğu için özür dilerim ama inşallah beğenirsiniz

Bu yazıyı forumdan bir arkadaşa özel mesaj yolu ile atmıştım belki size faydası olur diye atayım dedim.Ayıretten soracaklarınız olursa cevaplarım.YGS ye de Ağustos sonu gibi başladım ve hiç sayısal çalışmadım.Sadece Antremanlarla Matematik kitabı var onun 1-2 serisini aldım bu bana YGS de 10 matematik,fen de 7.25 net yapmama yardımcı oldu :)

Şimdi hedefinizin ne olduğunu bilmiyorum ben Ts2:2280 sıralama yaptım hedefim Boğaziçi Edebiyat inşallah siz daha iyisini yaparsınız diyerekten ders ders anlatmaya başlıyayım.

Tarih;Ne yalan söyleyeyim edebiyat okumak istesem bile tarihe ilgim hep vardır.Liseye başladığımdan beri hep tarih kitapları alır,okurum.Bilmiyorum sizin ilginiz ne denli fazla ama ilgi olmadan tarihe çalışmak zor.Ha benimde ilgim vardı ama 36 d 8 y yaptım orası benim salaklığım boşverin :) Dershaneye gidecek misiniz bilmiyorum ama dershanenin konu anlatımlı kitabı varsa sizin ekstra konu anlatımlı almamıza gerek yok.Ben almadım,kötü net yaptım diyemem çünkü bildiğim soruları kaçırdım genelde.Soru bankası olarak İşleyen Zekanın coğrafyasını çözmüştüm tarihi almamıştım nedense bu yayını tavsiye ederim ama dikkatinizi çekerim zor bir yakındır benden demesi.Başka önerebileceğim tarih adına şey var benim fikrim çok soru çözmek yerine sorudan çok konu çalışın.Ezberlenecek oldukça şey var evet zor ama en azından çağrışım yapabilecek şeyleri ezberlemenizde fayda var.
    Örneğin:Bu sene çıkan soruda Doğu Anadolu'da vakıf,okul yaptıran komutanı sordular.Ben cevabını bilmiyordum ama Kazım Karabekir'in Doğu Anadolu'da görev yaptığını bildiğim için onu işaretledim ve doğru çıktı.ÖSYM tarihte ayrıntı sorar bu yüzden yüzeysel sorular çözmek yerine derinlemesine konu çalışın.

Coğrafya1-2:Ikisini de aynı anlatacağım çünkü pek farkı yok.Benim Coğ1 18 d 6 y cog2 11 d 3 y evet bu da kötü ama ben yine de şükrediyorum.Coğrafya için önerebileceğim pek bir şey yok.Yine yayın olarak Işleyen Zeka öneririm ve bu sefer konudan ziyade soru çözmemizde fayda var.Çünkü ÖSYM bilgi ve yorum iç içe sordu o yüzden sadece bilgi yetmedi.

Felsefe Grubu:Ben psikoloji ve mantığı lisede görmedim o yüzden sorudan ziyade konu çalıştım.Sosyoloji gördüm ama zaten oldukca kolay bir ders fazla çalışmadan da yapılabilir.Psikolojide Ezberlenecek terimler oldukça fazla bu yüzden sorudan çok konu çalışmanızda fayda var keza mantıkta da aynı şekil.Din kültürünü zaten bu sene çok kolay sordular seneye de aynı şekilde sorarlarsa hiç çalışmasanız bile yaparsınız merak etmeyin,Yine yayın olarak İşleyen Zeka

Edebiyat:Geldik en zor yere.Netimi utanarak söylüyorum 44 d 12 y evet çok kötü ama yine benim salaklığım.Edebiyat tabi çok büyük bir alan o yüzden ekstra konu anlatımlı kitaplar almanız gerekli.Bu ders için hazırlanan şifreli,karikatürlü kitaplar var oldukca faydası oldu almanızda fayda var.Yazar olarak bir tüyo vereyim İslami yazarlara biraz daha dikkat edin çıkma şansları yüksek olur.Ayrıca şu yazar çıkmaz deyipte atlamayın sakın.Bu sene çıkmaz dediklerimi sormuşlar.Bilinen yazarlar yani Necip Fazıl,Orhan Pamuk,Yaşar Kemal gibi kişiler yazar-eser olarak çıkmaz,eserlerinin konusunu verir bunu bilmemizi isterler.Yazar-eser olarak genelde bilinmeyenler çıkar.Batı edebiyatı hiç çalışmadım ve çıkmadı siz de bir göz gezdirin yeter.Dil bilgisi zaten kesinlikle çalışmanız gerek ve bol bol soru çözmeniz gerek.Paragraf zaten kolay,bazı anlatım biçimleri ile ilgili kavramlar var onları bildikten sonra paragraf sorularını yaparsınız tabi bol kitap okumak şartı ile.

Ders olarak diyeceklerim bu kadar şimdi gelelim genel önerilere:
    -Sınav Psikolojisi adlı kitap okunmalı,
    -Derslere istekli olunmalı,
    -Sınavdan ASLA korkulmamalı çünkü sınavı yapan insan ama sizi yapan Allah sizin yanınızda Allah var Allah'ın yanında olduğu birinin korkması sizce doğru mu,
    -Düzenli tekrar yapılmalı ve tekrar şu şekilde olmalı;
    Öğrenmeden hemen sonra yapılan 10 dk tekrar bilgiyi 1 gün,
    Ilk Öğrenmeden 24 saat sonra yapılan 10 dk tekrar bilgiyi 1 hafta,
    Ilk Öğrenmeden bir hafta sonra yapılan 10 dk tekrar bilgiyi 1 ay,
    Ilk öğrenmeden bir ay sonra yapılan 10 dk tekrar bilgiyi 6 ay hafızada tutar

Diyeceklerim bu kadar.Sınav maratonunda Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah kazanırsınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• up TM de ilk bin tavsiye yok mu ?
  • dershaneyi asla ama asla aksatmayın denemelerin hepsine girin eger okulda calisma ortami varsa mesela ozel okulsa kacta gideceginizi soylemiyorlarsa eve gitmeyin 10a 10.30a kadar okulda kalin kendinize biraz eziyet edin uykusuz gecen geceler daha sonra size rahat rahat uyuyabilme imkani verecek saygilar :)

• arkadaşlar ygs için matematikte hızlı olmak istiyorsanız 4 işleminiz hızlı olmalı bu yüzden basit diyip 4 işlem sorularını atlamayın bunlar antrenmandır . Ygs mat konularını güzelce bitirin problemlere bir çok kaynaktan çözmeniz daha verimli olacaktır . ygs türkçe için sürekli uzun sorulara kaçmayın uzun soruyolar diye kısa , yoğun sorulardan kaçmayın 2014 ygsde tam tersi kısa yoğun sorular geldi dil bilgisini bitirin ve her gün paragraf testi çözün.ygs feni için kimya çok basittir ygs kimyasını bitirmeniz 2 haftanızı almaz , fizik ve biyoloji için 2-3 kaynaktan soru çözmek şart sakın 1 kaynağa bağlı kalmayın.Sosyal için ben bişe diyemem çalışmamıştım ama çalışılacak tek coğrafya var diğer kısımları yorumla yapılıyor zaten üstte verdiği bilgiden hangisi doğrudur falan. Çoğu arkadaş ygsyi çok kasma lys daha önemli der doğru fakat eksik bi ifade , ygsniz çok iyi olmalı ki lys de daha da iyi olabilesiniz örneğin ygsde 50-60k olan biri lysde çok iyi yapmalıki 20-30 bine girsin ama ygsde 30-40 olan biri için lysde 20-30 çokda zor bişe değil umarım anlatabilmişimdir.

• Uzun önerileridense, en önemlileri şunlardır; kesinlikle ama kesinlikle bir kararın ve hedefin olsun, mesela ben tüm seneyi benim hedefim yok kararsızım puanım nereyi tutarsa oraya giderim diyerek geçirdim ve sonuç kötü oldu :(
    bir diğeri mutlaka derslerde dersi dinle sonrasında tekrar et mutlaka
    denemelere katıl
    ve bunları yaparken bir yandan da MUTLAKA spor yap ne sporu olduğu farketmez fitness boks tenis yüzme satranç masa tenisi hangisi olursa olsun yeter ki hayatında spor olsun
  • kimseye kulak asmayın. sadece çoook çalışın. senenin başında 110 netle başlayan iyidir derlerdi la ben 70 netle başladım ve moralimi bozdular evet ama ygsden önceki son sınavım 145 netti. yazın mat-1(fem mat-1 konu özetli soru bankası yeterde artar bile) i bitirinve ygs ye kadar dersin suratına bile bakmayın ben öyle yaptım 1y 2b geldi.(zaten denemelerde mat-1 i sürekli tekrar etmiş gibi oluyoruz )okulda mat-1 kitabı bitirirlerdi kesinlikle çok gereksiz. ve okul başlamadan mat-2 yi de bitirin. ama ygsden çıktıktan sonrada piyasadaki mat-2 soru bankalarını toplayıp 2haftalık mat kampına girin. çıkmış soruları soyadınız gibi bilin. ve boş zamanlarınızda tekrar edin çünkü ÖSYM neredeyse birebir aynısını soruyor. yazın fen çalışmayın geo mat bitsin. sene içinde sosyal ve fene abanın. sosyali küçümsemeyin. sıralamayı iyi öne çekiyor. tarihten 2-3 soru bankası çözün ve konuları tekrar edin. coğrafyada genelde konu çalışın ben soru çözmenin pek faydasını görmedim. felsefeyi herkes yapamaz simetri felsefeyi kitap gibi okuyun ve soru çözmesenizde olur yalnız terimleri tekrar edin bu sene atturik zuttirik sorular çıktı bu kadarını tahmin etmiyordum(sınavdan 2 gün önce felsefeyi btirdim ve sadece 1 boşum var). fen derslerinin en kolayı herzaman için kimya oluyor. simetri lys ygs kmya kitaplarını bitirin başka kaynak çözmeye gerek yok. biyolojiyi tam biliyorum desenizde bazı sorular şansa kalmış ne kadar soru bankası çözsenizde ÖSYM her sene çeldirici 3-4 soru sorar ve kafadan atarsınız. O 3-4 çeldirici sorudan sonrakiler kolaydır. Fizik fenin babasıdır. onu sakın ihmal etmeyin. teknofemdeki fiziklerin hepsini not alarak başa sararak bazen sabahlayana kadar bitirin. sonra simetri lys fiziği bitirin. ders kitabı okuyun ve çıkmış sorulardan takılmış olduklarınızı bi deftere yapıştırıp düzenli tekrar edin. Denemelri ihmal etmeyin ve yapamadıklarınızı sorun. sınavdada panik olmazsanız iyi sonuçlar alırsınız. :)

• Bir an önce konuları bitirip DENEME çözün , ben bu yıl mezun oldum ve deneme çözmediğimden hiçbir sınavım adam gibi yetişmedi. Türev ve integralim gerçekten iyiydi fakat sınavda soruları göremedim.
    Benim tavsiyem ygs olsun lys olsun deneme çözün gerçekten çok önemli
  • Gaza gelip kitap almayın. Önce elinizdekileri bir bitirin. Elinizde bir dersle ilgili çözecek kaynak kalmadıysa en fazla 1-2 tane alın. Aldığınızda ertelemeyin, hemen bitirmeye çalışın. Yoksa sene boyunca bitmeyen kitaplar stres ve pişmanlık yapar. Yapmazsanız da sene boyu alıp da çözmediğiniz kitapları 11'lere verir, onları sevindirirsiniz en azından. Bir de klasik olacak ama Lys çok önemli. Ygsden önce çok ağırlık vermediğim ve iki ay kala ciddi çalıştığım lys, 11'in başından beri çalıştığım ygsye göre çok daha fazla emeğimin karşılığını verdi. Şimdi keşke ygsden önce konuları büyük ölçüde halledip son iki ayda daha fazla deneme çözebilseydim diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leiter -- 19 Temmuz 2014; 3:54:16 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.