Şimdi Ara

Beyler ilk 800 olur mu Boğaziçi Bilgisayar istiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
3
Favori
984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Mühendislikler çok küçük bir alanda ve evet, çoğu tek kat, veya ufak bir alanda. Örneğin BOUN EE = 1 adet Yüksek Gerilim Lab. + 1 Binanın katı, ODTÜ EE = 7 Ayrı bina.
    Peki ama üniversite binasıyla şunla bunla mı ölçülür, mezun olduktan sonra verdiği iş imkanları ile ölçülür bence ve BOUN zaten burada fark atıyor.

ODTÜ'nün makale olayında net bir bilgim yok ama akademisyen sayılarını göz önünde bulundurmak lazım, BOUN ODTÜ kadar fazla akademisyene sahip değil sanırım.
  • UGzeg U kullanıcısına yanıt
    Söylediğin şeyleri kıyaslarken üniversitelerin diğer özelliklerine de bakmalısın.
    1.bir çok okul boğaziçini bilimsel yazı vs SAYISI konusunda geçiyor, ama bu gayet doğal çünkü boğaziçi diğer okullar gibi kalabalık değil. Hem öğrenci hem öğretmen sayısı az. Sen bi de o akademik yazıların vs. ETKİ DEĞERİ ( işte önemi gibi, dünyada geçerliliği fln) ne bi bak, BOĞAZİÇİ BİRİNCİ.
    2. Bilgisayar mühendisliğinin kendi ayrı binası var, 6 katlı falan heralde. Ama yine de bence bu olay ayrılan binaya,kata göre gelişecek değil pek. Yahu boun ee 300 küsürler le kapatıyo, odtüyse 2binle. Bilgisayarda da boun 800le alırken odtü 3.400le alıyo. Eğer eğitimi gerçekten iyi olsaydı sıralaması bu kadar düşük olmazdı.
    3.Yönetici olmak için mühendislik okumaya gerek yok denmiş ama bu da değişiyo. İşletmenin pek bi özelliği kalmadı ve kalifiye mezun değiller. Şirketler artık "adam gibi konularda bilgisi olan" mezunları başa geçiriyolar. Yani ben yönetici olucam zaten diyip mühenslik tutuyoken işletmeye gitmek çok büyük ihtimal yazık etmektir.
    4.Boğaziçinde okumak insanın alanını genişletir, mezun çıkınca sadece mühendis olmak zorunda değildir, daha kolay yönetici olur, satışta pazarlamada vs bir sürü yerde çalışır. Ama bi odtü mezunun çok farklı alanlara yönebileceğini sanmıyorum. Ama hala ısrar edip odtü bounden iyi müh yetiştiriyo dersen de, madem odtü birinci, boğaziçi de eğitim konusunda ikimci olsun, nolucak ki, her türlü bin basar. Sonuçta ülkede bir sürü müh var, boun de bir değil ikinci olmuş ne fark eder.
    6.ayrıca tüm mühendislikler için aynı genellemeyi yapıyo ama mesela boğaziçi endüstri alanında öncüdür türkiyede. Ve o da bir iki mühendsilikle aynı 4-5 katlı binayı paylaşıyo...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ovamaltine -- 3 Temmuz 2016; 10:13:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bilgisayarı bilmem ancak boğaziçi ee de kesinlikle köpük var zincirleme olay gibi sanırsam eğer istanbul da koçun burslu kontenjanını arttırma durumu olursa gelecek yıllarda boğaziçi ee nin sıralaması düşebilir yanılmıyorsam 400 civarında bir neñ ile kapatıyor bilkent ile aynı tabi kontenjanı daha fazla ancak iistanbul'un nüfusu ankara'nın kaç katı dediğim gibi bilgisayarı bilmem ancak ee için odtü veya bilkent istanbul isteniyorsa illa ki o zaman ancak boğaziçi seçilebilir diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maebara keiichi -- 3 Temmuz 2016; 10:36:25 >
  • boğaziçini görmeeden laf atıyorlar ya.
    arkadaşım dinleme bunları , o okula gidenler ilk bine giren adamlar burda işleri bile olmaz sözelmiş
  • JequeL J kullanıcısına yanıt
    Boundan mezun olan kişi yönetici oluyor ODTÜ mühendis oluyor. Çalışma alanları böyle genelde. Ayrıca ODTÜ'nün iş olanağı olarak BOUN'dan çok farkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UGzeg -- 4 Temmuz 2016; 0:06:33 >
  • ovamaltine O kullanıcısına yanıt
    Burada bilgisayardan bahsediyoruz. Boğaziçi'nin etki değerliği ile ilgili sıralamasını nerede gördüğünü yazarsan sevinirim. Şu ana kadar baktığım her yerde ODTÜ daha öndeydi. ODTÜ daha iyi olsa sıralaması daha yüksek olurdu demişsin. Fakat şunu unutmamak lazım, BOUN daha eski bir üniversite ve bu yüzden daha fazla saygınlığı var, İstanbul da çok güzel bir konumda olması da artı. Fakat ODTÜ BOUN'a göre çok yeni ve Ankara'da BOUN'un konumu ile kıyaslanamayacak bir yerde. Ayrıca şu da var Türkiye'de sıralama ile üniversite seçmek çok yanlış. Çünkü eğitimi sıralama belirleniyor. Ya da eğitim sıralamayı belirlemiyor. Sıralamayı okulun yaptığı sosyal etkinlikleri, yaptığı reklamlar belirliyor.

Son olarak şunu demek istiyorum. Yönetici olucam zaten diyip mühendislik tutuyorken işletmeye gitmek çok büyük ihtimal yazık etmektir demişsin. Buna da katılmıyorum. Kuzenim işletme enformatik okuyor şu anda ve onun gördüğü işletme ile ilgili bilgileri mühendislikte alman çok zor. Çünkü sana orada mühendislik bilgisi verecekler ama şirketler okulun adından dolayı yönetici yapmaya çalışacaklar.

• Boğaziçi hakkında söylenenleri okuyunca ağzım açık kaldı. Birisi "Duyduğuma göre boğaziçi mühendislik için tek kat ayırmış." filan yazmış. Okul kesinlikle muazzam bir okul ve 50 tane tercih hakkım olsa 50'si de boğaziçi olur her anlamda. Bunun dışında merak ettiğin konular varsa sorabilirsin.
  • cagrigungor55 C kullanıcısına yanıt
    gelebilir.
  • kurosawa kullanıcısına yanıt
    mühendislik konusunda boğaziçi tam bir balon. bunu okuyanlar bile biliyor. zaten çoğu da mühendislik yapmıyor mezun olduktan sonra:) ekonomi işletmesi iyi olabilir ama bu okulun her bölümde iyi olduğu anlamına gelmez.
  • Forumda bilkent ee mezunu Decade5 diye biri var. ilk 100e girip kazanmış zamanında. başlığı da var hatta. adam bizzat kendi diyor mühendislikte bilkent odtü mezunları boğaziçi mezunalrına göre daha çok tercih ediliyor diye. Mühendislik yapmayacaksan boğaziçi iyi bir tercih diyor. Adam piyasanın içinde kendisine sorun ya da açtığı soru-cevap başlığını okuyun. bi bölümün sıralamasının yüksek olması o bölümün en iyi olduğu anlamına gelmez. koç tıp daha 4 sene önce açıldı hacettepe tıptan yüksek puanı. koç o zaman hacettepe tıptan iyidir mi diycez:D hacettepe tıp mezunları ülkedeki en iyi doktorlardır mesela. daha 4 senelik fakültenin hacettpeeden iyi doktor yetiştirdiğini düşünmek ne kadar saçmaysa boğaziçinin puanı yüksek en iyi mühendisler buradan çıkıyor demek de baya saçmadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarhero111 -- 4 Temmuz 2016; 16:18:00 >
  • guitarhero111 G kullanıcısına yanıt
    Iste asil problem bu. Ben bogazici muhendislik egitiminde bir numaradir gibi bir sey soylemedim. Okulun odtu itu gibi diger okullara gore kucuk oldugunu ve ozellikle bu yuzden laboratuvar acisindan bu okullara gore daha kisitli imkanlara sahip oldugunu zaten herkes biliyor. Bu durum sadece ilk 100e girmis bir bilkentliden ogrenilebilecek gizli bir bilgi degil. Ama gelin gorun ki bir tane muhendislik mezunu bile sordugum "bunlari daha onceden bilsen baska yere gider miydin?" Sorusuna evet giderdim cevabini vermiyor. Ama bogazicinde okumamis insanlar cok rahat yorumlar yapiyorlar bogazici kotudur sadece adi vardir orasinin diye.

Sunu soylemem lazim ki ben bogazici konusunda bogazicili olmayan birinin yorumunu ciddiye alamiyorum. Buna hak verirsiniz umarim.

Bogazici muhendislik konusunda kesinlikle yetersiz degil ama en iyisi de degil. Mesela odtu 100 puan degerinde egitim veriyorsa bogazici 90 puan degerinde egitim veriyor ve bu da gayet yeterli bir miktar. Ama sunu net olarak soyleyebilirim ki bogazici egitim disinda kalan diger tum alanlarda turkiyedeki tum okullardan cok daha fazlasini kazandiriyor insana. Su okulun bana kazandirdigi vizyonu hicbir seye degismem. Liseliyken bu gibi seyleri duydugumda cok komik gelirdi ama icine girince anladim ki cidden baska bir sey var burada. O yuzden cok rica ediyorum icine girmeden bu konuda bu kadar radikal yorumlar yapabilmeye cesaret etmeyin.

Ayrica bahsettiginiz koc ve hacettepe tip farki tamamen kontenjandan kaynaklaniyor. Konumuzla alakasi yok yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurosawa -- 4 Temmuz 2016; 20:20:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cagrigungor55

ygs 2800

mat 50

geo 30

fizik 24 6 y (fiziğim iyiydi ama sözel sorularda sıçmışım)

kimya 27 3

biyo 26 4

NOT ORT. 95

bazı sorular iptal edilebilir gibi duruyor ama neyse iptal edilmezse bu puanla 2014 e göre oluyor 2015-2013 e göre rahat oluyor ama 2012 yılı filan gibi gelirse 1000-1500 arası

Bu sene fulle yakın yapan kişi sayısı oldukça az olacak gibi hocam. Sınav zor değildi ama sözel sorulardan dolayı herkesin 2-3 yanlışı çıktı yüksek sıralamalarda. Bana o yüzden çok rahat gelir gibi geldi.

• Hocam boğaziçi bilgisayarın sıralaması bence bu sene 600 e falan gelir umut kırmak falan istemem ama ülkemizdeki bazı inek tayfa ygs birincisi orayı tercih etmek istediğini söyledği için orayı yazabilir.
    benim lisemden 6-7 kişi boğaziçine gitti benim dönemden. hala aynı adamlar:) sadece biraz g.tleri kalktı o kadar. çok bi vizyon kazandıkalrını düşünmüyorum. ailesi dindar olduğu için hala akpye oy veriyolar falan:D ayrıca bilkent odtü de boğaziçi kadar eski okullar. onların vizyonu yok mu? ne alaka?

son bi örnek daha vereyim. liseden iki üst dönem biri vardı. adam türkiye derecesi yaptı boun ee ye gitti. mezun oldu geçen sene. facebooktan takip ediyorum naptı diye. adını hiç duymadığım bi şirkete analyst diye girmiş. bu adama deha gözyüle bakıyolardı lisede. o kadar ağır eğitimi al ama analist ol. yazık valla. mühendislik eğitimi aldıysan o eğitimn hakkını vermen gerek. saçma sapan işlere giriyo boun mühendislik mezunları. gidip bankacı oluyor, tuvalet kağıdı satan şirkette analist oluyor falan. bu mu boğaziçinden beklenen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarhero111 -- 4 Temmuz 2016; 22:53:15 >
  • guitarhero111 G kullanıcısına yanıt
    kardeşim analist nedir ne iş yapar bir fikrin var mı? bir de ne kadar ingilizce bildiğini sorabilir miyim? ismini bilmediğin şirket de muhtemelen sağlam danışmanlık şirketlerinden birisidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onurlu Bir Adam

quote:

Orijinalden alıntı: ali_6195

boğaziçi patron odtü, bilken mühendis yetiştirir.
    Hakkınızda hayırlısı olacaksa inşallah tutar hocam

dünyanın en büyük yalanı bilkent veya odtü istanbulda olsaydı kimse boğaziçinin yüzüne bakmazdı tek avantajı boğaz o kadar

Başlı başına istanbulda olması oldukça büyük bir avantaj, büyük ve uluslararası şirketlere erişimin daha fazla. Boğaziçi'nin yetiştirme şekli işletme mezunu gibi çalışmaya daha uygun ama buradan Boğaziçi mezunu mühendislik yapmaz anlamı çıkmaz, gayet de yapıyorlar. Ben olsam da bilgisayar için bilkent tercih ederim ve Boğaziçi'nin mühendislikler konusunda balon olmasına katılıyorum ama çok da balon değil, hala çok iyi hocaları var ve tekrar söylüyorum İstanbul her anlamda başlı başına bir avantaj, Boğaziçi mühendisliklerini gömmeyin yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

lol kolej mezunuyum bi sene de amerikada lise okudum. biçok boğaziçi mezunundan iyidir ingilizcem:) adam "elektrik elektonik mühendisi" ashdahdasdad. analisti bilsem ne bilmesem ne:D elektrik elektronikle ilgili olmadığı kesin sonuçta ve aldığı eğitimden bambaşka bir iş yapıyor. anlatabiliyor muyum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarhero111 -- 4 Temmuz 2016; 23:23:53 >
  • size basit bir şey söyleyeyim kavram yanılgınız sona ersin bir kere boğaziçililer mezun olunca yönetici olur cümlesi külliyen yalan hiçkimse mezun olunca yönetici olmaz.Kavram yanılgınız şundan kaynaklanıyor bir şirkette mühendislikle ilgilinen insanlar da vardır idari işlerde ilgilenenler de türkiyede idari işlerle ilgilenenle yönetici ve daha fazla maaş alıyor diye bir kavram böyle bir şey yok bir mühendis idari işlerle ilgilenen insanlardan daha fazla maaş da alır daha üst pozisyonda da olur.Ben size netaşta müdürlük yapmış kuzenimin bana söylediğini söyleyeyim: genellikle boğaziçililerin teknik bilgileri yetersiz onları daha çok idari işlerde kullanıyoruz biz öncelikle bilkent ve odtülüleri tercih ediyoruz... burada boğaziçilileri üstün kılan hiçbir pozisyon yok ama öğrenciler kavram yanılgısına düşüp mezun olunca müdür olcam kafasıyla tercih yapıyor malesef

• bilkent>öttü>.......................>boun.....................................................................>koç...>itü

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.