bi konuda yardımınıza ihtiyacım var. 2 kit 4 gb kingstonhyperx ram aldım şuan makinamda takılı olanlarla birlikte kullanmak istiyorum ikisininde modellerini ve kısaca bilgilerini yazdım..: KHX7200D2K2/1G 1GB kit DDR2 900MHz Non-ECC CL5 (kit of 2 - 512MB) 5-5-5-15-1 2.0V KHX8500D2K2/4G 4GB kit DDR2 1066MHz Non-ECC CL5 (kit of 2 – 2GB) 5-5-5-15 2.2-2.3V
Boardım Asus P5B yani 800 mhz derstekliyor ramlari
(ami biosumun son versiyonu yüklü) sorum bios dram ayarım auto iken şu iki ram arasındaki voltaj farkından ötürü bir çakışma ve daha korkutucusu bi bozulma yanma olabilir mi yoksa dramdaki auto bu işi kendi içinde çözer mi? kendimce çözüm önerim... 1 gb ramları çıkartmak. peki çıkarttıktan sonra yeni takılan ramların voltaj ayarlarını manuel olarak kendim mi girmeliyim yoksa biosum o işi benim yerime halleder mi
herkese şimdiden teşekkürler...
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
suvari_mertkan
2x2gb ramleri takın slotlara ve 2x512 (umarım yanlış anlamadım) ramlerinizi de donanımhaber 2.el forumunda hemen satın
Yani 4gb (2x2)gb ramin yanında 512mb.lık ramin yeri yok..Anakartı bozmaz merak etme de, çakışma ve uyumsuzluk yaratması çok olağan..
Arkadaşım RAM 'inin özelliklerini biraz inceledim ve kısaca şu şekilde :
Aldığın ramlar 1066 MHZ. Belleğin kullanıldığı anakart otomatik olarak belleği 800 MHZ frekansında 5-5-5-18 zamanlaması ile 1.8 voltta çalıştırabilir. (İngilizcem elverdiğince :):)
benim anladığım biostan 1.8 volt ayarlamasını yapabiliyosan çalışır. Fakat mesuthaksoy dostumunda dediği gibi 512 likleri elden çıkar. Bi anlam ifade etmiyo artık onlar. Kolay gelsin
ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim... 512 likler çıkıcak.. Manuel olarak 2,3 v yapmam herhangi bir risk yaratırmı? Yoksa asıl autodan 1,8 v ayarlaması mı büyük risk? Birde çok pipirikliyim di mi ?
Doğrudur hak veriyorum dostum. bende elektriksel ayarlarla fazla oynanmaması gerektiğinin taraftarıyım. 2.3 volt olarak kalabiliyorsa ilk önce ölee denemeni tavisye ederim. Eğer sistemde tutarsız davranışlar gözlemlersen. 1.8 çekip tekrar deneyebilirsin. Ama gene söylüyorum mesuliyet kabul etmem :) sadece ben olsam kendi sölediklerimi birer birer uygulardım.
boardun türkçe kitapçığını buldum oradan biraz daha araştırıp dediğini yapıcam ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim son olarak 4. gb u görmesi için win xp ye yapılan crack ne derece sağlıklı?
hocam site içinde ve yabancı sitelerde biraz araştırdım voltaj limiti 2,1 olduğu söyleniyor.. Bu durumda ne yapmalı? önce dramdan 1066 yı deniyecem sonrada ultimateden kontrol ederim ne derece kabul ediyor etmezsede voltajı 2.1 e yükselteyim diyorum 0,1 lik bir oran ram e zarar vermez herhalde..
o kadar bir oran zarar vermez dostum .. bu arada rica ederim birazcık yardımım olduysa sevindim...
Packard bell tj65 - f2465- DT-005tk ALDIM. cpu-z ve everestten anladığım kadarıyla ramlarim ve anakart 800 mhz i destekliyo.Ramlarde pc2-6400(400 mhz ) yazıyo.Anakart Packard bell SJV50MV ,chipset intel pm45 ,bios versiyonu 1.30 phoenix electronics,FSB:DRAM = 3:5 diyo.JEDEC#3 400mhz 6-6-6-18-24 1.8 V gösteriyo. Ama ramler 667 de çalışıyo JEDEC#2 5-5-5-15-20 1.8v .Biostan ramlere karışamıyosun sadece toplam belleği gösteriyo o kadar.Başka bilgi yok.Acaba bios güncel değil ondan mı?Bi de 1:1 FSB:DRAM olması gereken en iyi oran mı?İşlemci t6600 ve FSB = 800 MHZ o zaman ramler 667 iken bu oran nasıl 3:5 oluyo.işlemci FSB si halbuki daha yüksek.Biosa girmeden ramleri 800 mhz yapacabileceğim bir program yok mu?Şimdiden SAĞOLUN
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme