< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Beyler tuvaletin yanında duran şu lavabomsu şey nedir? (2. sayfa)
-
-
pisuvar
-
Parfümü de o boklu götlerini silmediklerinden fransızlar tarafından bulundu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
fransızlarda taharet kültürü yokmuş pisliklerini dışarı atarlarmış ve yoldan gidenlerin üstleri başları kirlenmesin diye şemsiye icat edilmiş, yine topuklu ayakkabı da bu sebepten icat edilmiş pislikler atılınca kirlenmesin diye. @trkgncr
taharet musluğu son derece hijyensiz ve sağlıksız bişey olduğu için böyle bişey yapmışlar. kakanı yaptığın yerde kaka suyunu kaldırarak kıçını yıkama diye yapmışlar onu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: scapegoat111taharet musluğu son derece hijyensiz ve sağlıksız bişey olduğu için böyle bişey yapmışlar. kakanı yaptığın yerde kaka suyunu kaldırarak kıçını yıkama diye yapmışlar onu.
Osmanlılardan 100 yıl sonra bile sıradan evler şöyle dursun, Avrupa saraylarında bile tuvalet yoktu. İhtiyaç leğenler vasıtasıyla gideriliyordu. Bugünkü lazımlık bu sebepten icat edilmiştir. Sonra bu leğenler hizmetçiler tarafından sarayın penceresinden aşağı boşaltılıyordu. Pislik insanların kafasına düşebiliyordu. Hatta bazı kaynaklarda, şemsiyenin bu sebepten ötürü icat edildiği öne sürülür...
Pis kokuları bastırmak için parfümü icat ettiler
Saray odaları mâlum sebeple son derece pis kokuyordu. Bu yüzden oda parfümünü icat ettiler.
Sokaklar pisliklerle dolduğundan insanlar ayaklarına pislik bulaşmasın diye topuklu ayakkabıyı icat ettiler. Buna ilaveten pis kokularını bastırmak için parfümü icat ettiler. Parfüm şişelerinin üzerinde “eau de toilette” şeklinde bir yazı bulunur. “Tuvaletten sonra kullanılır” demektir. Gerçekten de parfüm yıkanmayı sevmeyen batı insanının üstüne sinen pis kokuları kısmen bertaraf etmek için icat edilmiştir. Malum her icat bir ihtiyaçtan doğar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izayoi -- 11 Kasım 2022; 10:31:26 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Oturarak abdest almak için...
-
Fransızlar taharetlenmeyi henüz 17.yy'da öğrendikleri için "bidet" denen şeyi geliştirmişler. Ne kadar kullanışlıdır bilemem. Yalnız bundan her yerde olmaz, o yüzden tuvalete su şişesiyle giren Müslümanlara kızıyorlar şimdilerde.
-
Ben ıslak mendilsiz çıkmıyorum yurtdışına
Kardeş bu taharet oturakları bana çok saçma gelsede 1985 - 1990 yılları arasında yaşadığım dünyanın en değerli para birimine sahip Kuveyt'te deki evimizde de vardı
Cüceler için o
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dubai’de de taharet musluğu yok ama tuvaletlerin yanında ufak duş başlığı gibi bir başlık oluyor. İlk taharet için sandım ama çok tazyikli fışkırtıyor suyu. Oramıza tutsak deler geçer valla. Onuda muhtemelen tuvalet fırçası yerine kullanıyorlar. Hiçbir tuvalette fırça görmedim çünkü Dubai’de.
Yaşlılar için ayak yıkama lavabosu
gotunu yikiyosun
Fotör şapka İngiltere'de tam da bu sebep dolayısıyla icat edilmiştir hocam.
Afedersiniz tasın içine kaka yapıp, camdan aşağı atarlarmış.
Şapkanın geniş çevresi kakanın yüze gelmesini önlemek içinmiş.
-
sene 2022 abi ya. hala 20 sene önce ki mail forward saçmalıklarına inanan mı var
" It is usually applied directly to the skin after bathing or shaving "
"toiletry products, Are Shampoos and other products regarded as beauty products,"
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X