|
Winsxs Silinebilir veya Temizlenebilir mi?
Winsxs, Windows işletim sisteminde bulunan ve genellikle "Windows SxS" veya "Windows Side-by-Side" olarak bilinen bir klasördür. Bu klasör, işletim sisteminin düzgün çalışması için gerekli olan birçok önemli dosyayı içerir.
Winsxs klasörünün boyutunun zamanla büyüyebileceğini ve bu da bilgisayarınızda depolama alanı sorunlarına neden olabileceğini belirtmek önemlidir. Bu nedenle, bazı kullanıcılar Winsxs klasörünü silmek veya temizlemek isterler.
Winsxs Silinebilir mi?
Kısacası, Winsxs klasörünü silmemelisiniz. Bu klasör, Windows işletim sisteminin düzgün çalışması için gereklidir. Winsxs klasörünü silerseniz, bilgisayarınız düzgün çalışmayabilir veya hatta başlamayabilir.
Winsxs Temizlenebilir mi?
Winsxs klasörünü temizlemek mümkündür, ancak bunu dikkatli bir şekilde yapmalısınız. Winsxs klasöründeki belirli dosyaları silerseniz, bilgisayarınız düzgün çalışmayabilir.
Winsxs klasörünü temizlemek için şu adımları izleyebilirsin:
- Sistem Dosyası Denetleyicisini Çalıştır: Komut İstemi'ni yönetici olarak aç ve şu komutu çalıştır:
sfc /scannow
. Bu komut, bozuk sistem dosyalarını tarayacak ve onaracaktır. - Disk Temizleme'yi Çalıştır: Başlat menüsünü aç ve "Disk Temizleme"yi ara. Disk Temizleme aracını kullanarak geçici dosyalar ve gereksiz sistem dosyaları gibi gereksiz dosyaları kaldırabilirsin.
-
Görev Zamanlayıcısını Temizle: Görev Zamanlayıcı, bilgisayarınızda belirli zamanlarda görevleri otomatikleştirmek için kullanılan bir araçtır. Görev Zamanlayıcı, Winsxs klasöründe geçici dosyalar oluşturabilir. Bu dosyaları şu şekilde temizleyebilirsin:
- Görev Zamanlayıcı'nı aç.
- "Görev Zamanlayıcı Kitaplığı"nı genişlet.
- "Microsoft" ve ardından "Windows"u genişlet.
- "Uygulama Verileri" klasörünü seç.
- "Tasks" klasörünü sağ tıkla ve "Sil"i seç.
Sonuç
Winsxs klasörünü silmemelisiniz, ancak temizleyebilirsiniz. Winsxs klasörünü temizlerken dikkatli olmalı ve yalnızca gereksiz dosyaları silmelisiniz. Winsxs klasörünü temizlemenin sistem performansı üzerinde herhangi bir etkisi olması muhtemel değildir, ancak depolama alanı açmanıza yardımcı olabilir.