Şimdi Ara

SİLİNEMEYEN 20 GB LIK 1539 adet DOSYA:(( NASIL SİLEBİLİRİM ? SORUN GİDERİLDİ KONU KAPATILABİLİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    120 GB lık harddiskimi 40+80 olarak 2 ye bölmüştüm. Amacım 40 lık kısmı işletim sistemi (Windows XP) ve birkaç yazılım tutmak, 80 GB lık yeri de kendi dosyalarımı (oyun/program/MP3/resim/video vs) atmak için kullanıyordum. Geçenlerde C sürücüsüne baktığımda 40 GB tan sadece 4,7 GB yer kaldığını gördüm. Neyin bu kadar yer kapladığını araştırdığımda; aşağıdaki yolda bulunan klasörün içinde toplamı 20 GB tutan ve uzantısı .rpt olan 1539 adet dosya gördüm :

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Kaspersky Lab\AVP6\Report

Dosya adları : "2198_Anti_Spam_eventlog.rpt" , "2182_AdBlocker_eventcritlog.rpt" gibi

bu dosyaları silmek istediğimde " dosya silinemiyor: Erişim engellendi. Diskin dolu veya yazmaya karşı korumalı olmadığından ve dosyanın şu anda kullanımda olmadığından emin olun" promptu alıyorum. Dosyaların oluşturulma tarihleri muhtelif ve sanki kaspersky nin günlük olay raporu dosyaları gibi duruyor.

Sorum şu : Bu dosyaları nasıl silebilirim ? Eğer silersem Kaspersky nin çalışmasına engel olur muyum ?

Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
    Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muRTah -- 20 Kasım 2007; 2:48:35 >

• mutlaka başka bir program bu dosyanın içindekileri kullanıyor kasperden şüpeleniyorsan kasperi kaldır sonra dosyayı silmeyi dene
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozan19881

mutlaka başka bir program bu dosyanın içindekileri kullanıyor kasperden şüpeleniyorsan kasperi kaldır sonra dosyayı silmeyi dene

Ondan şüphelenemiyorum. Zira program lisanslı. Para verip aldım . Ama yine de Kasper i kaldırırsam bu esnada modem bağlantımı da kesmemi önerir misin ? Zira kaldırdığım anda savunmamızda delik açılacak
    Saygılarımla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muRTah

quote:

mutlaka başka bir program bu dosyanın içindekileri kullanıyor kasperden şüpeleniyorsan kasperi kaldır sonra dosyayı silmeyi dene

Ondan şüphelenemiyorum. Zira program lisanslı. Para verip aldım . Ama yine de Kasper i kaldırırsam bu esnada modem bağlantımı da kesmemi önerir misin ? Zira kaldırdığım anda savunmamızda delik açılacak
    Saygılarımla.

sende diğerleri gibi paranoyak olmuşsun bırak serbest bırak ne var okadar önemli bilgisayarında

• kaspersky yapıyor onu bendede olmuştu bi ara
    300-400 mb lık bisürü dosya
    neden olduğunu anlamadım ama kaldırıp programı kendi sitesinden indirince sorun düzelmişti

şimdi ise kis7 kullnaıyorum 600 günlük lisansıyla hemde
    niye satın aldınki sen
  • quote:

sende diğerleri gibi paranoyak olmuşsun bırak serbest bırak ne var okadar önemli bilgisayarında

Benimki "PC min içindeki bilgiler çok önemli , birileri erişirse mahvolurum" paranoyası değil.
    "Eğer bir virüs vs. bulaşır da makinayı formatlamak zorunda kalırsam onca programı toplayabilmek için 1,5 sene daha uğraşamam. İşim gücüm ; ailem , çoluğum çocuğum var . Gece gündüz teenager gibi PC başında yatıp kalkamam" sıkıntısı.
    Değerli önerilerin için teşekkür ederim.
    Jargonunu da acilen düzeltmeni öneririm.
    Saygılarımla.
  • iki seçenek var:
    bu dosyaları güvenli kipte sil elinle...

ya da daha doğru olan budur;
    crap cleaner programı ile temizlik yap...
    program için resimli anlatım altta:
     SİLİNEMEYEN 20 GB LIK 1539 adet DOSYA:(( NASIL SİLEBİLİRİM ? SORUN GİDERİLDİ KONU KAPATILABİLİR

RESİMLİ ANLATIM

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ^^prince^^

kaspersky yapıyor onu bendede olmuştu bi ara
    neden olduğunu anlamadım ama kaldırıp programı kendi sitesinden indirince sorun düzelmişti

niye satın aldınki sen

Programı kaldırıp kendi sitesinden indirince dosyalar kayıp mı oldu yoksa silinebilir duruma mı geldiler. Bir de; kendi sitesinden indirdikten sonra aktive etmek için yine elimdeki CD de yazan lisans kodunu mu girmem gerek ?
    Saygılarımla.
  • bir de şu program var
    @xax sağolsun bugun yine baska konuda önermiş...

quote:

Orjinalden alıntı: xax

Your uninstaller,
    Silinmeyen dosyaları süratle siliyor,
    İnternet ve program kalıntılarını silerek makinayı rahatlatıyor.
    Bilgisayar açılırken istediğiniz programları başlat/kapat ile ayar yapabiliyorsunuz.

• quote:

quote:

niye satın aldınki sen

Programı kaldırıp kendi sitesinden indirince dosyalar kayıp mı oldu yoksa silinebilir duruma mı geldiler. Bir de; kendi sitesinden indirdikten sonra aktive etmek için yine elimdeki CD de yazan lisans kodunu mu girmem gerek ?
    Saygılarımla.

ya hocam iyi hatırlamıyorum benim olay biraz eski 1 sene önce falan
    lisans olayını da bi bilene danışmanda fayda var bence

• quote:

Orjinalden alıntı: penkala
    iki seçenek var:
    bu dosyaları güvenli kipte sil elinle...

ya da daha doğru olan budur;
    crap cleaner programı ile temizlik yap...
    program için resimli anlatım altta:

RESİMLİ ANLATIM

Program için çok teşekkür ederim. Çok faydalı ama benim derdime derman olamıyor. Zira uygulamalar sekmesinde Kaspersky ı göremedi.
    2. verdiğin programı deneyeceğim şimdi.
    İlgilendiğin için tekrar teşekkür ederim.
    Saygılarımla.

• quote:

quote:

Benimki "PC min içindeki bilgiler çok önemli , birileri erişirse mahvolurum" paranoyası değil.
    "Eğer bir virüs vs. bulaşır da makinayı formatlamak zorunda kalırsam onca programı toplayabilmek için 1,5 sene daha uğraşamam. İşim gücüm ; ailem , çoluğum çocuğum var . Gece gündüz teenager gibi PC başında yatıp kalkamam" sıkıntısı.
    Değerli önerilerin için teşekkür ederim.
    Jargonunu da acilen düzeltmeni öneririm.
    Saygılarımla.

her bilgisayarına virüs girenin verileri siliniyor diye bir kaidemi var. sana önerim hdd C ve D diye ikiye böl birine önemli programlarını D ye at diğerlerini ise C ye at ve windows ve gereksiz yazılımlar olsun ve her format atışında C ye at D ye dokunma olsun bitsin böylelikle format korkunda kalmaz.

argom içinde özür dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan19881 -- 20 Kasım 2007; 0:58:45 >

• quote:

her bilgisayarına virüs girenin verileri siliniyor diye bir kaidemi var. sana önerim hdd C ve D diye ikiye böl birine önemli programlarını D ye at diğerlerini ise C ye at ve windows ve gereksiz yazılımlar olsun ve her format atışında C ye at D ye dokunma olsun bitsin böylelikle format korkunda kalmaz.

Bunu zaten ilk cümlemde yazmıştım, gözden kaçmış sanırım:
    quote:

120 GB lık harddiskimi 40+80 olarak 2 ye bölmüştüm. Amacım 40 lık kısmı işletim sistemi (Windows XP) ve birkaç yazılım tutmak, 80 GB lık yeri de kendi dosyalarımı (oyun/program/MP3/resim/video vs) atmak için kullanıyordum.

quote:

Orjinalden alıntı: ozan19881argom içinde özür dilerim

Anlayışın için ayrıca teşekkür ederim.

quote:

niye satın aldınki sen

Arkadaşım dediğini yaptım (kaldırdım, sildim, elimdeki CD sinden yeniden kurdum) sorun düzeldi.
    Yardımcı olan tüm değerli arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.
    Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muRTah -- 20 Kasım 2007; 2:43:59 >

• quote:

niye satın aldınki sen

benimkinin 131 günü kalmış 131 günede kim öle kim kala :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: egomanyak.

quote:

niye satın aldınki sen

benimkinin 131 günü kalmış 131 günede kim öle kim kala :)

boşver biterse pm salla bana

• Ne programı olursa olsun hard diskimin 20GB'ını işgal eden programı bilgisayarımda asla tutmam. Sil gitsin programıda kullandığı klasörleride.
  • güvenli modda aç kasperi çalıştır raporları temizleye bas yada normal modda korumayı etkinleştirdeki işareti kaldır tamam de sonra raporları temizle kasper üzerinden bende 5 mb boyutu Report klasörünün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bardok -- 20 Kasım 2007; 23:37:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.