Şimdi Ara

Yerel Disk:c ,50 GB oldu.şişmiş.silinmesi gerekliler neler olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar,işletim sisteminin kurulu olduğu yere baktım.50 GB olmuş.oysa burada pek birşey yedeklemem.sadece kurulu olan programlar mevcut.işl.sistemi Vista home premium . ancak sistemin nerede ise çoğu özelliklerini kısıtlayarak kullanmaktayım.hızda ise farkediyor elbette.ancak toplam disk boyutu 60 GB iken boş yer 10GB kalmış durumda.
    ilk kurulumda normalde 11-12 gb yer kaplayan işl.sisteminin tekrar o boyutlara indirmek klasör dosya silerek mümkün mü? ben programların silinmesi gereken şeylerini silmekteyim.acaba başka nerelerde hangi dosyaları silmeliyim. c altında windows 15 GB,program files 23 GB.yer kaplamakta.yardımlarınızı bekliyorum.ancak format önermeyiniz.gerçi yaklaşık bir yıl olacak format atmayalı.selamlar.

• öncelikle ccleaner programı ile bi temizlik yapın gereksiz programları kaldırın daha sonra windows altında prefect ve temp dosyalarını temizleyin.
    Gizli dosyaları açarak c users klasöründe kullanıcı adınızın olduğu klasöre girin app data/local/temp içini silin üst tarafta değişik sayılarda çok klasör varsa onlarıda silin.
    En sonda ise c sürücüsüne sağ tık özellikler ve disk temizleme seçin orada birşey kalmışsa hepsini seçin temizleyin ve solda bir buton daha var sistem dosyalarını temizle diye orada eski service pack dosyalarının atıklarını fln temizleyebilirsiniz eğer varsa büyük yer açılacaktır.
    Son olarak sistem geri yükleme noktalarınıda temizlerseniz sanırım 10gb yer açmış olursunuz diye tahmin ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

öncelikle ccleaner programı ile bi temizlik yapın gereksiz programları kaldırın daha sonra windows altında prefect ve temp dosyalarını temizleyin.
    Gizli dosyaları açarak c users klasöründe kullanıcı adınızın olduğu klasöre girin app data/local/temp içini silin üst tarafta değişik sayılarda çok klasör varsa onlarıda silin.
    En sonda ise c sürücüsüne sağ tık özellikler ve disk temizleme seçin orada birşey kalmışsa hepsini seçin temizleyin ve solda bir buton daha var sistem dosyalarını temizle diye orada eski service pack dosyalarının atıklarını fln temizleyebilirsiniz eğer varsa büyük yer açılacaktır.
    Son olarak sistem geri yükleme noktalarınıda temizlerseniz sanırım 10gb yer açmış olursunuz diye tahmin ediyorum

teşekkürler,ilk yazdıklarınızı her daim yapıyorum.oralar temiz.hazırda bekletme hizmeti 1 gb yer alıyormuş.bir iki oyun vardı onlarıda sildim .ancak,sistem dosyalarını temizle ile sp lerin eski kalıntılarını nasıl bulacağıma bakıyorum.sistem geri yüklemesi zaten kapalı idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp ER can -- 15 Ekim 2011; 1:30:03 >

•  Yerel Disk:c ,50 GB oldu.şişmiş.silinmesi gerekliler neler olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Yerel Disk:c ,50 GB oldu.şişmiş.silinmesi gerekliler neler olabilir?

çok teşekkürler.aynısı yapmışım bile.ancak şu iki parça oyunu kaldırınca daha şimdiden 24 GB YER AÇILDI.çok teşekkür ederim.sağolasın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.