Bilgisayarımda Vista yüklü iken Format atarak Windows 7 kurdum. Fakat kurulumdan sonra harddisc'te fazladan kaplanan yer olduğunu farkedince dosyalara baktim windows. old adli bir klasör var. Sanırım eskisi bu. Bu klasörü silsem sorunla karşılaşırmıyım?
Not: "C:\Windows.old" tam olarak bu..
Şimdiden teşekkürler.
Merhaba,
Format atmış olsan, Windows.Old klasörü oluşmazdı.. Sen direk üzerine kurmuş olmalısın sistemin. Windows.old sistem, üzerine kurulduğu zaman meydana çıkan dosyadır..
Gönül rahatlığı ile silebilirsin.
Yada, içerisin de işinize lazım olan belgeler varsa alabilirsiniz. Bir önceki işletim sisteminin yedeğini orada tutulur.
Windows kurulumu eski Windows üzerine yaparken eski Windows'un bütün dosyalarını bu klasör altına yedekliyor. Kullanıcı verilerinizde bu klasör içindedir. Bilgilerinizi alıp silebilirsiniz. Ayrıca Windows kurulumu sırasında böyle bir klasör oluşturulacağını söylüyor.
peki birşey soracağım...bu windows old klasöründe sistem geri yükleme noktaları da bulunuyor mu?yani şöyle diyim..yeni windows kurulduğu için önceki tarihlerdeki sistem geri yükleme noktaları silindi...bu windows old klasörünü yeniden canlandırsak silinen sistem geri yükleme dosyaları da geri gelir mi?