Şimdi Ara

Beyler YAŞINIZ ve ne kadar PARA birikiminiz var?(EDİT 2017 ) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
5
Favori
6.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bankada 127 bin + araba

55 bin lira sermayem vardi oto - ev- arsa alim satim, dolar euro altin dusukten alip yuksekten satma falan derken 127 bine ( + 23 bin tl'lik araba 150 bin) cikti param. Hedefim 2016 sonuna kadar 200.000 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 23 Ocak 2016; 1:28:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    maas: 4 bine yakın, düzenli
    Borc: 10 bin civarı
    Medeni durum: bekar, evlilik çok zor.
    Ev-araba: dikili ağacım bile yok.
    Birikim: 0, yazıyla "sıfır"

Babanızın parası yoksa birikimi, yatırımı unutun. Becerebilenler yok mudur? Vardır tabi o da bir elin parmağını geçmez. Garibansanız durum değişmiyor yani. Ben memurum. Benden sonra işe başlayan adamlarda 50-60 bin tllik arabalar var. Adamın yükü yok. Babası destekliyor. Evini veriyor, arabasını veriyor, taksitlerineyardımcı oluyor. Eleştiriyormuşum gibi anlaşılmasın tabi. İmkanı olan yaşayacak tabi :)

• Yaş 15

Birikim 3000 tl

Hesap açtık 3 yıldır her ay biriktirdiğimi yatıyoruz bu kadar oldu

Maaş bordosu denen saçmalık yüzünden burs alamadığım için bu yolu düşündüm

İlerde gôzüm dönüp o paraya dokunmassam baya işime yarayacak gibi duruyor

Neyse

• Kerem5466 K kullanıcısına yanıt
    Yaşına göre güzel birikim yapmışsın sana bir kaç tavsiyem olacak

Paranı çok lazım olmadıkça kullanma bu yaşlarda ps4 yada son teknoloji pc alayım diye harcama çünkü oyunlar bağımlık yapar ve pc başında aşırı derecede vakit geçer.
    Vaktini dil öğrenmeye yada okuduğun bölümde kendini geliştirmeye çalış ...

Parayı harçamadığın sürece sürekli birikim yapmak istersin 10K limitini geçtiğin zamanda ufakda olsa yatırım yapmaya başlaya bilirsin.Dolar altın vs diye...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğukan Özkan

quote:

Orijinalden alıntı: yazate48

Kardeş milet nasıl ev alıyor ben hayret ediyorum. EV araba vs aldığın için mi borcun var?

öyle de denilebilir benim durum ... ama şöyle bir şey var; para biriktirmek için gelirinin ve giderinin kağıt üzerinde iyi muhasebesini tutumak lazım...

parasını yöneten hayatını yönetir, gibi bir söz vardı hatta..

Beyler YAŞINIZ ve ne kadar PARA birikiminiz var?(EDİT 2017 )

Bizim ekonomi için quiz kitabıydı güzel şeyler var yatırım yapmak isteyenler için öğretici bir kitap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bremen Bv-244 -- 24 Ocak 2016; 1:01:19 >

• vukuatname V kullanıcısına yanıt
    Hocam en azından memurluk işiniz olmuş maaşınız da güzel umarım en kısa sürede borçlarınızdan kurtula bilirsiniz.

Baba tarafından destek görmeden bir şeyler yapmak gerçekten zor bunun örneğini etrafımda çokça gördüm.Mücadeleye devam diyelim...
  • 18 yasindayim okuyorum yazlari calisiyorum suanlik bankada 3000 lira birikmisim var fena sayilmaz

• Yaş 18 Doldu 19'a girildi
    Birikim: 0
    Borç: 0
    Kısmetse seneye üniversitedeyim fakat üniversitede %90 Kredi çıkıcak ve o krediyi almak zorunda olucam 23 24 yaşında mezun olucam ve 20bin lira borçla. İşe başlıcamda askere gidicemde derken birikim yapamam 30'dan sonra evlenirim artık. Bu zamanda çevremden edindiğim tecrübelerle birikim yapmadan evlenmek akıl karı değil.
  • Kitaptaki yatırım örneklerinden kısaca bahsedebilir misin en azında başlıklar halinde quiz için yeteri kadar incelediğini düşünüyorum.İçindekiler kısmının resimlerini de atabilirsin.

İster memur ol ister milyoner demiş başlıkta...

Fon hesapları vb likit fonları mı anlatıyor kitap ?
  • yazate48 kullanıcısına yanıt
    Aslında bi pc hayalim var ama ordan para çekersem ailem anlar o yüzden kalkışamam öyle bir işe

Dil demişken önce bi ingilizcemi adwanced yapma planım var fajat daha çok var o işe b1 im şuan çalışmam gerek

10k olunca bakarız o işe

Sağolun bu arada

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CandyFlea C kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki dediğin gibi oluyor. Fakat krediyi keyfiyen alıp sonra da ödüyemiyen çok insan tanıyorum.Yazları ben hep çalıştım. Yoksa o borç gerçekten kapanmazdı.
    Fırsatın olursa yazları çalışmanı tavsiye ederim .Belki 3 ay çalışıp bir miktar birikim yapa bilirsin.Kendimden örnek vereyim. Yazın 3 ay çalışırdım. Bu sayede 4 aylık ilk dönem
    kendi ihtiyaçlarımı karşılardım.Yoksa devletin verdiği krediyi almak zorunda kalırdım.

Evlilik olayı günümüzde gerçekten çok abartıldı.Düğünler aşırı gösteriş içinde yapılıyor. Evlenip 10 yıl banka kredisi ödeyen insanlar biliyorum...
    Keşke keyiften alsam aile durumumuz malesef iyi değil. Hayatım boyunca çalıştım zaten yazları hep çalışırım. Lisede okurken düğün salonlarına giderdim haftasonları ordan gelen parayla haftamı idare ederdim. Dediğin gibi gene yazları çalışıcam fakat o parayla gene birikim veyahut kredi parasını çıkaramam malesef evde bende gittiğimde ünide 2 çocuk olucak, ailem zorlanacak haliyle hem kredi çekicem hemde yazları çalışıcam yani malesef.

Evlilik gerçekten abartı geçen sene abim evlendi hiç bir şey planladığın gibi gitmiyor. Sen 20 milyar masraf olur dersin hesaplarsın herşeyi düğünden sonra 40 milyar gitmiştir ve o para nereye gitti haberin olmaz saçma sapan para saçmak zorunda kalıyorsun.
    Bu yaşlar da iyi kötü çalışıyorsan zaten bir şekilde ödersin borçlarını kafana çok takma yazları da çalışırsan iyi kötü cebinde para olur.

Sana verdiğim örnekte keyfiyen kredi alan insanların birçoğu yazın dahi çalışmayan insanlardı. O yüzden borçları bitmek bilmedi. İhtiyacın varsa tabi ki krediyi alırsın.

Üniversite 2 kişi olacağız demişsin sana burs çıkma imkanı yüksek aynı evde 2 çocuk üniversite okuyorsa burs alma imkanı yüzde 80 oluyor. Umarım burs çıkar...
    Umarım fakat üniversitesi uzadı alttan 3 dersi var bu sene 5. senesi olucak bu durumlarda 2 kişi okuyor sayılıyormu burs olayında ?
    Anladığım kadarıyla abin kredi alıyor.Bildiğim kadarıyla okulu uzatsa dahi devlet üniversitede 2 kişi olduğunuz için sana burs verebilir. Bu oran yüzde 80 'dir.

Abin burs alsa sana burs çıkma olasılığı düşük ama kredi aldığı için sana burs verme oranı yüzde 80 bunun örneğini çokça gördüm.

Ayrıca burs için yaşadığın şehirdeki belediyeler ve valiliklere de başvuru yapa bilirsin. Bu şekilde aylık 150 tl civarı burs almanda mümkün yeteri kadar ısrarcı olursan
    dilekçe vs yazma konsun da bu kurumlardan da burs alabilirsin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazate48 -- 24 Ocak 2016; 1:55:29 >
  • Yaşım 18. Bu ay memlekette olduğum için bursun büyük kısmı yaklaşık 1200tl duruyor. Ayrıca yeni çıkan burs geriye dönük ödeme ile 1000 lira verecek. Toplam 400 krediyi çıkarınca 1800 net param var. Zenginlique

• 10 ay çalıştım memur olarak. Yaklaşık 30 bin tl biriktirdim. Ama istifa ettim uzmanlığa çalışmak için

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yazate48

Kitaptaki yatırım örneklerinden kısaca bahsedebilir misin en azında başlıklar halinde quiz için yeteri kadar incelediğini düşünüyorum.İçindekiler kısmının resimlerini de atabilirsin.

İster memur ol ister milyoner demiş başlıkta...

Fon hesapları vb likit fonları mı anlatıyor kitap ?

Kişisel gelişim kitabı gibi genel olarak tüm konularda sana tavsiyeler veriyor mesela yatırım araçlarından bahsediyor hisse senedi tahvil filan yatırım bankacılığı denen bir şey varmış parayı veriyorsun banka sana istediğin evi alıyormuş filan aklımda kalanlar içindekiler bölümünü 1 saat'e atarım o zaman karar verirsin kitapta en çok hoşuma giden bunları biliyor musunuz bölümleri ve tanınmış insanların sözleri filan var, örnek olarak kitabın ilk sözü Bir yere ulaşmanın ilk adımı , olduğunuz yerde kalmayacağınıza karar vermektir.John morgan. İlk başta dediğim gibi kişisel gelişim kitabı gibi böyle gaza getiriyor adamı

• yaş 17 60 lira birikimim var + 10 grivne
  • Orijinalden alıntı: yazate48

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.