Şimdi Ara

Beyler YAŞINIZ ve ne kadar PARA birikiminiz var?(EDİT 2017 )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
244
Cevap
5
Favori
6.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • edıt 2024 ocak EV aldım kredi borcum yok EV 2 milyon değerinde . Borsada 5 milyon parça parça 7 milyon param var. 2023 enflasyondan dolayı tüm eşyaları sıfırdan aldım :) 2025 görüşmek üzere ben bile eksilerden başlayıp 33 yaşımda bu kadar yapa bildiysem umudunuzu kayıp etmeyin

Beyler YAŞINIZ ve ne kadar PARA birikiminiz var?(EDİT 2017 )

EDİT 2018 diyelim yine 1 yıl geçmiş vakit gerçekten hızlı geçiyor....

2018 Nakit 43,000 tl ulaştım ..EXTRA harcamaları mümkün olduğu kadar kıstım 11,000 tl ile seneyi kapattım.

2018 için XRP VE IOTA ADINDA 2 SANAL PARAYA 2 BİN USD civarı yatırım yaptım .3 5 yıl sonra ikisinde biri 100 dolar seviyesine gelse mükemmel olur.

geriye kalan para ile ONS gümüşe yatırım yaptım yeni yılda gümüş fiyatlarında yükseliş bekliyorum..

2017 yılı içerisinde çalıştığım sektör haricinde. borsada kendimi biraz daha geliştirdim . borsa forex viop derken bu 2018 için crypto coin sektörünede girdim :) xrp yada iota beklediğim gibi 100 usd kadar yükselirse hedefime ulaşırım . Olmayacak iş de değil ....
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-

Önce ben başlıyorum 25 yaşındayım ve daha 21K biriktire bildim. Düzenli gelirim yok...

Ev kirası vs çok masrafım var para biriktirmek zor iş :(

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Edit 2017 1 OCAK konuyu her yıl güncellemeyi düşünüyorum ...

Konuyu açalı neredeyse 1 yıl olmuş :) Düzenli olarak excelde gelir giderlerin kaydını tutmaya çalıştım . 2016 extra harcamalar yaptım 15,500 civarı masrafım olmuş.

Paramı değerlendirmek için forexi öğrendim bankadan döviz al sat yaptım GRAM ALTIN GÜMÜŞ ve tüm dünya paritelerinde işlem yapmayı öğrendim. 2017 için hedefim borsaya giriş yapmak hafta içi yatırım hesabı açıp bist100 işlem yapmaya başlayacağım. yaklaşık 3 aydır borsa konusunda çok sayıda eğitim aldım.2017 SONUNDA borsa konusunda profesyonel olmayı planlıyorum :)

Normalde inşaat işleriyle uğraşıyorum.NET maaş yok turizm sektörü gibi biraz ama ortalama aylık 2K kazanıyorum diyelim en az ...

Parayı değerlendirmek için FOREX öğrendim atın gümüş petrol al sat yaptım usd jpy ons gümüşte çok sayıda işlem yaptım . ortalama 2,850 TL zarar ettim (2016 içinde tam bir yıl) bazı konularda acemilikler yaptım. Ancak Döviz al sat ve forex ile totalde 12,000 civarı para kazandım 2016 yılı içinde...(en çok gram gümüş kazandırdı )Forexte para kazanmak çok zor alacağınız emtia tam dibi görmeli orta ve uzun vade için sağlam bir tecrübe ve stratejiniz olmalı yoksa batarsınız...

SONUÇ

ŞUAN TÜM HARCAMALARIM DIŞINDA 1 LİRA BORCUM YOK

TOPLAMDA 29,000 BİN birikimim var 15,500 extra harcama yaptığım halde fakat daha önemlisi 1 ocak 2016'dan bugüne kadar yeni bir sektör öğrendim.(temel harcamaları yazmadım mutfak vs )

-forex piyasasını ve sistemin işleyişini tüm fx kurumları hakkında detayları öğrendim...
    -döviz al sat aklınıza gelecek tüm bankalar kapalı çarşı vs konusunda hatırı sayılır bilgiler edindim.
    -Bu sektörde para kazanan çok sayıda insanla tanıştım 12 milyon ile yatırım yapan arkadaşımda var şuan .
    - Emtia sınıfında petrol altın gümüş nasıl yatırım yapılır öğrendim .
    -yerli borsa bist nasıl çalışır hangi olaylara ne tepkiler verir tam bir yıl erinmeden notlar aldım.
    -uluslar arası borsalarda nasıl yatırım yapılır google facebook yada microsoft gibi tüm yabancı şirketlerde işlem yapmak için gerekli detayları ve prosedürleri öğrendim.Kısaca tüm dünya borsalarında işlem yapabilirim artık .

Bu sene paradan çok bilgi birikimi edindiğimi düşünüyorum ....
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazate48 -- 30 Ocak 2024; 18:39:2 >

• 32 yaşındayım, birikimi bırak, borçlarım var
  • 11 yaşındaım 13tele biriktirdim ayleme yuk olmak istemiyom duyarlılıımı seven abileyim aytılasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğukan Özkan kullanıcısına yanıt
    Kardeş milet nasıl ev alıyor ben hayret ediyorum. EV araba vs aldığın için mi borcun var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yazate48

Kardeş milet nasıl ev alıyor ben hayret ediyorum. EV araba vs aldığın için mi borcun var?

öyle de denilebilir benim durum ... ama şöyle bir şey var; para biriktirmek için gelirinin ve giderinin kağıt üzerinde iyi muhasebesini tutumak lazım...

parasını yöneten hayatını yönetir, gibi bir söz vardı hatta..
  • Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama zeka yaşın 4 gibi konuşuyorsun eskiden konu dışında adam akıllı yorumlar olurdu ...
  • Doğukan Özkan kullanıcısına yanıt
    parasını yöneten hayatını yönetir laf doğru ona sözüm yok ama gelir belli gider belli büyük parası olan için doğru laf...

100 dolar 304 tl civarı para yapıyor tl nin eski değeri ne yazık ki kalmadı
    100K bankadan kredi çeksen 10 yılda 170K olarak geri ödüyorsun enflasyon çok sıkıntılı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazate48 -- 20 Ocak 2016; 1:25:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mt2 mi la bu

• FührerHitler kullanıcısına yanıt
    K 000 temsil eder twiter bile artık bu şekilde kullanıyor evrensel bir nitelik kazandı.

Ömrümde hiç online oyun oynamadım ama K latin rakamında 000 Bini temsil eder

K oyuncuların uydurması ya da ne biliyim saçma sapan havadan gelen bir terim değil aslında bilimsel temeli olan latince bir terim olan "kilo" nun kısaltılmış halidir .

Kilogram = 1000 gram , kilometre = 1000 metre

Kilo terimi latincede 1000 "bin" anlamına geliyor kısacası ve bunuda kısaltmak isteyenler farkında olarak ya da olmayarak "k" olarak kullanıyorlar bu terimi .
    Kısacası ortada hatalı bir kullanım söz konusu değil .

1 000 000 M MİLYON oluyor işte....
    1000K BİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazate48 -- 20 Ocak 2016; 11:45:26 >
  • 20 olcam 1 ay sonra 120 liram var. Hem part time çalışıyom hem üni xd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil Chuck -- 20 Ocak 2016; 1:48:25 >
  • Yaş 18 cüzdanda 170 lira var
    Zenginlik başka şey

• yazate48 kullanıcısına yanıt
    aydınlandım

• 19 yaşındayım 2.700 var

Üni okuyorum,çok para harcamayı sevmediğim için evden gelen paradan her ay bi çeyrek alıyorum (altın almak cidden çok zevkli ) yurt dışı yada dil eğitimi için harcamayı düşünüyorum.

Not : Hayatım boyunca inşallah hiç bir zaman ev yada araba için para biriktirmem ben yav. O nedir öyle ev alacam diye 65 yaşına kadar sefilce gezmek nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Doğukan Özkan

32 yaşındayım, birikimi bırak, borçlarım var

Senin işlettiğin bir yer vardı ne oldu reis?

Survivor'a kapak atsan parayı kapıp halledecen her şeyi de
  • Ne birikimi anasını satim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 yasindayim hala babamdan aldigim haftalik 30-40 lirayla yasiyom

• 23 yaşındayım üniversitesi öğrencisiyim
    17000 birikimim var her ay ey az 500 atıyorum üstüne gezip tozmasam 1000 atarım herhalde 3. Yılım evden para istemişligim yok çok şükür

• para birikimi degilde cok tecrube birikimim var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deli_Yaban -- 20 Ocak 2016; 22:04:47 >
  • 22 yaşındayım Aldığım maaşı eve veriyorum birikim yapamıyorum nasıl olacak bu işler bilmiyorum
  • 17 yasindayim 2000 liraya yakin birikimim var.Hem harcliklardan hem de al sat yaparak biriktirdigim para bu.Bu yil hic birikmiyor gerci

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.