Şimdi Ara

Beynimin sol tarafını nasıl geliştirebilirim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
1
Favori
3.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yukarıda satranç matematiği geliştiriyor diyorlar ama alakası yok, iyi satranç oynarım, matematiğim berbat.
  • geliştirmem bı yolu yokmu yanı nzt mı gerek :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: entrik4

doğuştan zayıfsa hiç kasma annene babana sor bakalım onların iyimiymiş
    bide matematiği zayıf olanların yüzünde sempatik saf bir ifade olur

Gerçekten ibretlik bir paylaşım olmuş.
  • müzik dinle zikir çek diyen olmuş ya
  • bıldırcın yumurtası iç:D
  • "sürekli ders tekrarı yapmak ve işlenen konularla ilgili sürekli soru çözmeye devam etmek" yani hafızadaki bilgileri sürekli canlı tutacaksın. başka yolu yok. bilgiler kullanılmayınca, unutkanlık başlar. unutkanlığı önlemek için de yani bildiklerini tekrar etmek bilmediklerin için de çalışmaya devam etmen gerekir. yani çok çalışacaksın. kimi az zamanda az çalışarak çok işler, kimi de çok zamanda çok çalışarak az işler yapabilir. hiç belli olmaz yani.

çatır çatır diyorsun yani.. (beyninin sağ tarafını kullanabiliyorsan tatile çıkar.. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 12 Ocak 2012; 23:55:53 >

• internette dolanan bir yöntem vardı 7günün 1 günü gözü kapalı banyo yapmak , 1 günü yeni 10 tane kelime öğrenmek gibisinden basit işlemleri günlere bölmüşler sıra ile yapın diyorlardı...

İşin teorisi mantığına yönelirsen çok etkili olur , yıllar önce laboratuvarda 2 sayfalık bir basit bir konuyu defalarca okumama rağmen quiz için bir türlü ezberleyememiştim , sonra bıraktım açtım pc yi oyun oynarken dedimki bir bakayım youtube a dışarda nasıl yapıyolarmış diye , 9dkk lık video da adamlar anlatmış , görsel uygulamasını görünce 9 dk içinde tamamen öğrenip laboratuvarda hocanın hesapta hata çıkarabilecek yerlerini eleştirmiştim. Bayağı etkili oluyor
    Mantık, görsel uygulaması nı görmek , kafanda mümkün olduğunca canlandır neyi nasıl etkiler ne nerden gelir gibi öğrenceğin her bilgiyi etraflıca düşün
  • quote:

Orijinalden alıntı: C2H5OH

internette dolanan bir yöntem vardı 7günün 1 günü gözü kapalı banyo yapmak , 1 günü yeni 10 tane kelime öğrenmek gibisinden basit işlemleri günlere bölmüşler sıra ile yapın diyorlardı...

İşin teorisi mantığına yönelirsen çok etkili olur , yıllar önce laboratuvarda 2 sayfalık bir basit bir konuyu defalarca okumama rağmen quiz için bir türlü ezberleyememiştim , sonra bıraktım açtım pc yi oyun oynarken dedimki bir bakayım youtube a dışarda nasıl yapıyolarmış diye , 9dkk lık video da adamlar anlatmış , görsel uygulamasını görünce 9 dk içinde tamamen öğrenip laboratuvarda hocanın hesapta hata çıkarabilecek yerlerini eleştirmiştim. Bayağı etkili oluyor
    Mantık, görsel uygulaması nı görmek , kafanda mümkün olduğunca canlandır neyi nasıl etkiler ne nerden gelir gibi öğrenceğin her bilgiyi etraflıca düşün

Link var mi hocam

• İnsanlar ikiye ayrılır. Bütünsel zekayasahip olanlar ile analitik zekaya sahip olanlar. Analitik zekada olanlar beyinin bir lobuna odaklanır.Diğer lobu zayıf kalır. Bütünsel zekaya sahip olanlar iki tarafıda kullanabilme yeteneğine sahiptir.
    Önce kendinizi keşfedip bunlardan hangisine sahip olduğunuzu bulun. Ben bunla ilgili bir testte bütünsel zeka ağırlıklı olduğumu öğrendim. Gerçi belirtileri de vardı. Örneğin iki elle de yazı yazabiliyorum ya da iki elle eşit oranda yemek yiyebiliyorum.Küçük yaşta satranca başladım çok yararı oldu. İlkokul 3-4 gibi başlamıştım madalyalarım durur hala bu aralar uzaklaştım biraz üniversite sebebiyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rsy10

quote:

Orijinalden alıntı: C2H5OH

internette dolanan bir yöntem vardı 7günün 1 günü gözü kapalı banyo yapmak , 1 günü yeni 10 tane kelime öğrenmek gibisinden basit işlemleri günlere bölmüşler sıra ile yapın diyorlardı...

Link var mi hocam

quote:

İşte bir haftalık program

Cumartesi: Dişinizi her zaman kullandığını elinizle değil, diğeriyle fırçalayın. Ve gözünüzü kaparatak duş alın.

Pazar: Sabah saatlerinde bulmaca çözün. Ve kısa yürüyüşe çıkın.

Pazartesi: Akşam yemeğinde yağlı balık yiyin. İşe ya yürüyerek ya bisikletle ya da daha önce kullanmadığınız bir araçla gidin.

Salı: Sözlükten bilmediğiniz sözcükleri öğrenin. Ve bunları günlük konuşmanızda kullanmaya çalışın.

Çarşamba: Yoga, Pilates ya da meditasyon derslerine katılın. Daha önce tanımadığınız bir insanla konuşun.

Perşembe: İşe daha önce kullanmadığınız bir yoldan gidin. Televizyondaki ciddi bilgi programlarını izleyin.

Cuma: Alkol ve kafein tüketmekten kaçının. Alışverişe çıkarken listeyi ezberlemeye çalışın.

birkaç blogda falan aynı copy/paste bu yazı var , günler önemli değil

• Hocam kahve zararlı mi beyin için kafeındn dolayı ?
  • özel ders hocası tut
    iyi bir fizik hocası mantık konusunda sana çağ atlattırabilir
    aynı şey tahminimce matematik içinde geçerlidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: rsy10

Hocam kahve zararlı mi beyin için kafeındn dolayı ?

yok aslında zararlı değil
    kalp atış hızını artırır , kan dolaşım hızı artar , tetiklencek herhangi bir sağlık problemi yoksa zararı yok. Fakat genelde zeka ile ilgili bir konu geçerse alkol ve kafein tavsiye edilmez , sebebi sadece kafein in bağımlılık yapmasından dolayıdır.
    ayrıca alkolde zararlı değil hatta beyinde ölü noktaların , alkol alanlarda daha az olduğunu duymuştum. fakat alkol genelde 1-2 viski içip gezilmediği hemen hemen her sofrada sarhoş olunup sarhoşluğa yaklaşıldığı için beyindeki suyu çekip , beyinin büzüşmesine sebep olur. bu tahmin edeceğiniz gibi zararlıdır.
  • arkadaşım yanlış anlamadıysam solak değilsin.

ve solak olmayanlar beyinlerinin sağ kısmını; solak olanlar da sol kısmını kullanır.

yani senin, beyninin sağ kısmını geliştirmen lazım.
    benim beynimin sol kısmı (muhtemelen) gelişmemiş ama matematik sınavlarımdan testlerimden ÖSS de dahil %95 - %100 başarı sağladım hep. (solak birisiyim).

buraya kadar sadece boş bilgiydi.
    -------

satranç türünden pratiklerin matematiğe ve zekaya zerre faydası olmadığına dair bilimsel ispatlar dolaşıyordu ortalıkta yakın zamana kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AyranDayi -- 8 Nisan 2012; 0:06:56 >
  • sağ tarafına yatarsan, beyninin sol tarafında en azından kan birikimi olmaz. belki de sol tarafına yatmayı tercih edip bu bölgeye daha fazla kan ve haliyle oksijen taşınmasını da deneyebilirsin. yüz üstü yat, sıradışı bir tercih bu da..
  • ibretlik bir rivayetle başlayalım
    quote:

Ali Dede Bosnevi Hazretlerine uykuda nasıl yatılacağı hakkında sordular. Buyurdu ki: "Evlatlarım! Dört çeşit uyku şekli vardır. Birincisi kafa üzere uyumak yani sırt üstü yatmak. Bu peygamberlerin uyumasıdır. Böyle yatarken göklerin ve yerlerin yaratılışı ve dolayısıyla Allahü Teala' nın büyüklüğünü düşünürler. İkincisi, sağ taraf üzerine yatmak. Bu, alimlerin ve abidlerin, çok ibadet edenlerin uykusudur. Üçüncüsü sol tarafa yatmak. Bu, meliklerin ve hükümdarların uyuma şeklidir. Bunların mideleri dolu olduğu için daha kolay hazmedilmesi maksadıyla böyle uyurlar. Dördüncüsü ise yüzükoyun uyumak. Bu da şeytanların uyuma şeklidir. Siz her zaman birinci ve ikinci şekli tercih ediniz."

bu yazıda bahsedilen sağ veya sol taraf üzerine uyumanın bilimsel olarak açıklanıyordu ama net olarak hatırlayamadım, bulduğum anda yazıyı tekrar düzenlerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

sağ tarafına yatarsan, beyninin sol tarafında en azından kan birikimi olmaz. belki de sol tarafına yatmayı tercih edip bu bölgeye daha fazla kan ve haliyle oksijen taşınmasını da deneyebilirsin. yüz üstü yat, sıradışı bir tercih bu da..

• quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

sağ tarafına yatarsan, beyninin sol tarafında en azından kan birikimi olmaz. belki de sol tarafına yatmayı tercih edip bu bölgeye daha fazla kan ve haliyle oksijen taşınmasını da deneyebilirsin. yüz üstü yat, sıradışı bir tercih bu da..

bu yorumu okuduktan sonra , google da sağ veya sol yatmak diye aratınca
    sağ yatmanın kalp hızı kan basıncını düşürdüğü uykuya daha kolay dalınabileceğinden söz edilmiş , ayrıca mide ve bağırsaklar içinde hafif bacaklar kendimize çekersek ideal uyku düzeni buymuş sağ tarafa bacaklar birazcık çekilerek yatmak (birde sünnet miş bunu duymuştum daha önce)
    sol tarafa dönerek yatıldığında uykuya zor dalındığı sempatik yada para sempatik falan onlardan bahsetmişler
    sırtüstü ciğer gibi organlara baskı hissedilebilirmiş

böyle bilgilerle karşılaştım , doğrumu yanlışmı bilemem kaynak gösterilcek yerlerdeğil blog ve forumda yazmışlar bunları. Ben uykuya dalmakta zorlanan birisiyim hepte sola yatarım yatağın odanın sap duvara yaslı olmasından dolayı ... bundan gayrı buldum uyku düzenimi :)

yakın zamanda tıpçı bir arkadaşa sorayım

• quote:

Orijinalden alıntı: entrik4

doğuştan zayıfsa hiç kasma annene babana sor bakalım onların iyimiymiş
    bide matematiği zayıf olanların yüzünde sempatik saf bir ifade olur

Bu adam matematikçi ama saf ve sempatik bir yüzü var

• kardeş matematiği iyi olanların kafası gerçekten farklı çalışıyor zayıfsa boşa kasma :(
    senin sadece hafızan var onların çalışan beyni var :(
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.