Şimdi Ara

Bf3 vs Bf4( keyif+gercekcilik karsilastirmasi)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar 3-4 gündür bf4 oynuyorum.Bana göre oyun bf4 değil de bf2.5 gibi birşey olmuş ..savaş atmosferi hic yok oyun grafik olarak da gerçekçi değil..sesler bf3 de muazzamdi ama bf4 de tıp tıp tıp diye vuruluyorsunuz.. Tank topu geliyor yine ayni ses.. Taktiksel olarak da bana çok daha zayıf bir oyun gibi geldi..Açıkçası beni Bf3 ün havasından sonra hic mi hic sarmadi.. Bildiğin düz bir oyun olmuş bf4..vurma ve vurulma hhissiyatı çok zayıf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zalimahmet -- 29 Nisan 2015; 1:17:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İncelemen için teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı şeyleri düşünüyorum.

Bana çok yavan ve aşırı arcade geldi BF4
  • İkiside birbirinden beter.En iyisi bad company 2dir.
    Bf3te Bf4te çatışma hissi,vuruş hissi,sesler,denge her açıdan bc2ye göre vasat oyunlardır.
    Aksini iddi eden multi fps oynamayı bıraksın.
    Buda bc2yle ilgili attığım son mesaj olsun foruma.

• Kafam çoo güzel K kullanıcısına yanıt
    Hocam bugün bad company 2 ediniyorum bir arkadaştan ..baktım serverler iyi durumda..1000 den fazla oyuncu var şuanda..yeterli oynamak için..keşke bf4 de bfbc2 gibi olsaydı

• zalimahmet kullanıcısına yanıt
    En doğrusunu yapmışsın.
    Bad company ve ghost recon.Bu oyunlar en mükemmel multi oyunlar serisidir.
    Diğer tüm multiler beş para etmez gözümde hepsi zaten ergenlerin ilahlaştırdığı oyunlar.

Deneyince anlarsın ne demek istediğimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kafam çoo güzel -- 1 Mayıs 2015; 17:13:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kafam çoo güzel

En doğrusunu yapmışsın.
    Bad company ve ghost recon.Bu oyunlar en mükemmel multi oyunlar serisidir.
    Diğer tüm multiler beş para etmez gözümde hepsi zaten ergenlerin ilahlaştırdığı oyunlar.

Deneyince anlarsın ne demek istediğimi.

Başka kaliteli mp oyunlar da bakiniyorum hocam..bf project reality de var da..o değişik baya..team fortress 2 de baya oyuncusu olan bi oyun siz denediniz mi?

Tf2 denemedim.Ben gerçekçi oyunları seviyorum.
    Sen şu an xbox veya ps3teysen ghost recon future soldier inanılmaz taktik ve takım oyunu içeren bir multisi var.
    Bak inanılmaz diyorum.Böylesi yok.
    Ama pcde sorunluymuş oyun.Bağlantı ve optimize problemi var.Eğer aşarsan hayatının oyunu olur.

Ghost recon phantomsun betasını oynamıştım pcde oda muhteşemdi ve taktik takım oyunun ,çatışma hissinin hissedildiği oyunlardan.Ama uzun süre geri dönemedim.Şu an herkes ptw sistemine geçtiğinden bahsediyor.
    Ama bence çoğu kişi beceremediğinden uyduruyorda olabilir o oyunada bak.Zaten free oyun.

Biçok mp oynadım cod,moh,.halo,crysis ,bf hiçbir oyunda bu oyunlardan ve bad company 2den aldığım zevki alamadım.Tavsiyem bu oyunları bir dene.

Bide ilerde the division çıkcak oda bu oyınların yapımcısının oda muhteşem olacak bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: zalimahmet

Dostlar 3-4 gündür bf4 oynuyorum.Bana göre oyun bf4 değil de bf2.5 gibi birşey olmuş ..savaş atmosferi hic yok oyun grafik olarak da gerçekçi değil..sesler bf3 de muazzamdi ama bf4 de tıp tıp tıp diye vuruluyorsunuz.. Tank topu geliyor yine ayni ses.. Taktiksel olarak da bana çok daha zayıf bir oyun gibi geldi..Açıkçası beni Bf3 ün havasından sonra hic mi hic sarmadi.. Bildiğin düz bir oyun olmuş bf4..vurma ve vurulma hhissiyatı çok zayıf

Aynı konuyu açacaktım benden önce açmışsın.Battlefield 4 aldım birkaç gün önce.Çok yavaş bir oyun geldi.Oyun daha karanlık sanki ? Haritalar desen o kadar kötü ki... Yeniler eskisini geride bırakır genelde ama bu oyunda tam tersi oldu.BC2 oynamadım bilemem.BF3 şuan benim için en iyisi.Tekrar indireceğim birazdan.Yemişim bf4ü.Hiç keyif alamadım.

• Bad Company 2 iyi oyundu fakat Pc'ye konsoldan port edildiği için oynanış mekaniği bakımından benim çok fazla hoşuma giden bir oyun olmadı. Koşma tuşuna basarken sağa sola gidememek gibi komik problemlerin olduğu o oyun frostbite'ın yıkım nimetlerinden oldukça faydalanmıştı ki evi parçalaya parçalaya yıkmanın keyfi başka hiç bir şeyde yoktu.

Hardline yerine BC2 gelmeliydi.

Konuyu dağıtmakta istemiyorum.

Bf4 oynamadım, Bf3'ü aylarca oynadım. Bf3'te keyif aldığın nokta tamamen squad ile ortak hareket etmen. Bf4 bana biraz daha bireyselliğin ön planda olduğu bir oyun gibi geldi.. Ayrıca Bf3'te silah kullanımı daha zor. Bu yüzden gerçeklikte Bf3 dersek, güncellik bakımından keyif için bf4 derim.
    Kardeşim saygı duyarım ama iyi bir bilgisayar ile yüksek ayarlarda oynarsan, hangisinin daha gerçekçi olduğunu görebilirsin.

8 yaşımdan beri türlü türlü fps oyunu oynamışımdır. Sana rahatlıkla şunu söyleyebilirim ki BF4, BF3 ü 2 ye hatta bazı özel durumlarda 3 e katlar. Nasıl olur da BF3 ün daha iyi olduğunu söylersin akıl sır erdirebilmiş değilim malesef.

BF4 alacak olan arkadaşlara yanlış bilgiler verdiğini düşündüğüm için bu yazıyı yazma gereği duydum.
  • cashr00t kullanıcısına yanıt
    Bende cevap vereyim dedim.Gerçekçilik sadece grafikle olacak şeyler değil.
    Bf4 grafik olarak çok gerçekçi ve güzel bir oyun.Ama iş oyun mekaniklerine gelince call of duty oyunundan hiçbir farkı yok.Yani arcade tabanlı bir oyun.

Gerçekçilik kavramına denge,vuruş hissi,atmosfer vb. Birçok faktör girer.

Gerçekçi oyunda bf4 veya bf3teki hareketleri yapamazsın,gerçekçi bir oyunda bu oyunlardaki kaos ortamı olmaz.
    Gerçekçi bir oyunda çatışmalar inanılmaz bir gerçekçilikte geçer.
    Bf4 falan oyayanlar hiç simulasyon ,yada taktik oyunkarı oynamamışlardır.

Mesela arma serisi ve bf2 pr simulasyondur ve gerçekçidir.Ben fazla simulasyon sevmem taktik oyunları daha severim.

Mesela Cs;go bir taktik fpsdir.Ve bf4 ve3ten gerçekçilik olarak 2-3 gömlek üstündür.
    Mesela bc2 ki benim en sevdiğim multidir,buda takım oyununa dayalı ve gerçekçi çatışma hissine sahip taktik bir oyundur.
    Mesela ghost recon phantoms tam takım ıyununa dayalı gerçekçi çatışma oyunlarıdır ve bf3ten çok daha zevkli ve müthiş bir oyundur.(Son güncelle eyle pay to wib sistemşbe geçtiğini söylüyolar benin oynadığım zaman mükemmeldi.Şimdi denemek lazım.)

Sadece paylaşmak istedim.Yukarda saydığım oyunları oynamadan bence bf4e gerçekçi deme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kafam çoo güzel -- 2 Mayıs 2015; 11:18:08 >

• Kafam çoo güzel K kullanıcısına yanıt
    yorum için teşekkürler ama ben burada sadece bf3 ile bf4 arasındaki kıyaslamaya cevap verdim.
    işin içine diğer oyunlarda girecekse, hepsinin birbirine göre eksi veya artı yönleri tabiki vardır.

bf4 ü gerçekçi yapan en büyük özelliklerinin başında grafikleri geliyor. ama ben detaycı bir insan olduğum için dikkat ettiğim hususlar çok daha ince olabiliyor.. İstersen sana sadece görüş sistemleri ile ilgili düşüncelerimi paylaşayım...

Mesela gece görüş sistemi
    Gece görüş sistemi dediğimiz, dürbün ile bakıldığında çevreyi yeşil gösteren sistemdir. bu sistem, çevredeki küçük ışıkları büyülterek, karanlık cisimleri görmemizi sağlar. ışık kaynağının çok aşırı olduğu bölgelerde görüntüde bozukluklar olması gerekir. gece görüş sisteminin az da olsa çalışabilmesi için, bakılan çevrede az da olsa bi ışık kaynağı olması gerekir.. bu sebeple şimdiye kadar gördüğüm en gerçekçi gece görüş sistemi bf4 te mevcut.

Termal görüş sistemi
    Termal ( Diğer Adıyla FLIR ) temel prensip olarak cisimlerden yayılan ısı enerjisinin hassas sensörlerce ölçülüp bilgisayar aracılığıyla yapay olarak renklendirilerek eşzamanda görüntüye dönüştürülmesi işlevini görür. Makine ilk açıldığında, kendine gelmesi en az 3-5 saniye alır. Isı kaynağı olan bögeleri bize beyaz olarak gösterir. Isı kaynağı çoğaldıkça beyazlıkta artar. Yani demem o ki, önünde bir havai fişek patlarsa, bu makinenin aptallaşmasını sağlar. Güneşli günlerde de kullanılması mümkün değildir. Ayrıca termal ile uzun bakışlarda, 2-3 dakika süre ile etrafın bulanık gözükmesi gerekiyor. Bf4 ün termal görüş sistemlerindeki tek eksiği de bu olsa gerek.

Bu gibi bir ton şey sayabilirim lakin vaktim yok. Ama dediğim gibi ben sadece bf3 ve bf4 kıyaslaması yapıyorum. Diğer hususlarda haklı olabilirsin.

Ayrıca 2 sene boyunca oyun inceleme sitesi işletmişliğim var.

Doğrusun görüntü olarak gerçekçi duruyor.Ama bu oyunun mekanik olarak arcade olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
    Seven vardır zaten genel kesim seviyorda.Ben gram sevmiyorum böyle oyunları.Bana saçma sapan geliyor ve denge olmadığı için oyunu kazansamda kaybetsemde farketmiyor benim için çünkü şans eseri birinci veya sonuncu oluyorum.

Sen zevk alıyosan ve güzel geliyorsa tabii istediğin kadar oyna buna bişey demiyorum ama bf4 gerçekçidir dersen kimseyi kendine inandıramazsın.

Görüşmek üzere,iyi oyunlar...

Hocam konuyu açış amacım bi inceleme yapmak değildi. Başka kullanıcıların bu konu hakkında ne düşündüğünü onların nasıl yorumladigini merak ettiğim için açtım bu konuyu..Direk bi inceleme seklinde değil..Konu da amacına ulaşıyor farklı farklı görüşler de geliyor

• BF3'te bir heli süreyim dedim, oyuncak gibi geldi. Heliden çok sadece bir nişangah yönetiyormuşum hissi verdi. Kamera açıları vs. çok kötü. BF4 araç kullanımında her yönden üstün.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.