Merhabalar Öncelikle Okumaya Zaman Ayırdığınız İçin Çok Teşekkür Ederim...
Sorunum Söle Basladı Arkadaslar...
İnternet Cafeme 3 adet yeni bilgisayar aldım ve onlarıda aga bağladım. Bu bilgisayarları aga bağladıktan sonra ağda bir yavaslama ve internet bağlantısında anlamsız kesilmeler, gitmeler gelmeler basladı bende bunun üzerine bilgisayarları formatladım. Sıra dosya ve yazıcı paylasımı yapmaya geldi anladığım kadarıyla yapmaya calıstım ama olmadı bilgisayarların bazıları görüyor birbirlerini bazıları görmüyor. Ana makina hiç birini görmiyor yazıcıyı paylasıma acmam gerekiyor ama acamıyorum ana makina diğer bilgisayarların hiç birini görmüyor. Yeni almıs olduğum bilgisyarlarda ne ana makinayı nede diğerleri hiç birini görmüyor. Baglıntıyı en kısa sürede kurmalıyım bunun için yardımlarınıza ihtiyacım var. Bu sırada bu bölümde okuduğum bazı yazılara göre önemli olacağını düşündüğüm birşey daha söleyim hub ımda hiç boş yer yok kalmadı full cakılı onunda bir etkisi olabilirmi..
Sorunum Bundan İbaret Arkadaslar. Bu konuda neler yapabilirim, neler yapmalıyım sorunumu nasıl cözebilirim bana bir yol gösterip bir yardımedebilirseniz çok sevinirim...
ağ bağlantısında , windows sürümlerinde farklı sınırlamalar var diye biliyorum , tam rakam aklımda değil netten bulunabilir , atıyorum home için 5 PC ,pro için 10 PC , server için 100 PC falan gibi ,
peki böle bişey varsa bunu nasıl öğrenebiliriz ve öle bir sınır varsa bu sınırı nasıl yükseltebiliriz?? bilgisai olan arkadaslar paylasabilirlerse cok sevinirim...
azimkar kardeş senin dediğin olay sanırım şöleymiş bir bilgisayara ag üzerinden en fazla 10 bilgisayar bağlanıyor onuda söle anladım ağ üzerinden bilgisayarlara oyun yüklüyordum oynu bir bilgisyaara attım ag üzerinden de o bilgisayara bağlanıyordum ve 11. bilgisayarla bağlanmaya kalktığımda bu bilgisaya izin verilen sayıda bağlantı kuruldu suan bağlanmak için izininiz yok gibi bir uyarı verdi. Benim istediğim olay tam olarak söle. masa üstünden ağ bağlantılarımı actığımda misal olarak söliyim bilgisayar 1, bilgisayar 3, .......... bilgisayar 12 gibi kısayol tarzında klasör gibi gözüken simgelerin gelmesi tıkladığın da ise o bilgisayarda paylasılan belgeler cıkıyor normalde ve paylasım acarsan o paylasımlar gözüküyor veya misal bilgisayar 1 isimli bilgisayardan baska bir pc ye dosya aktarmak istiyorsun direk ağ bağlantılarıma girip server isimli ana makinaya atmak istiyorsam oradan server e tıklayıp direk makina yapıstırmak gibi yani calıstıra ip adresini girip yapmak değilde daha pratik olarak ağ bağlantılarım a tıklayıp oradan makinanın kısa yoluna atmak tarzında bişey bana bunu nasıl yapacağımı anlatırsanız cok sevinirim yani ağ daki bilgisayarlar arasında dosya paylasımı filan ben bunu daha cok yazıcı paylasımı olarak kullanmak istiyorum umarım derdimi anlatabilmisimdir saygılar .... şimdiden yardımlarınız için cok teşekkürlerimi sunarım...
Kardeşler bukadarmı cok zor bi soru sordum ya vallaha allah rızası için bi cevap sadece aynı ağ üzerinde bir bilgisayara bağlı yazıcıyı ağ üzerindeki diğer bilgisayarlara paylastırmak iztiyorum yokmu bu işin cözümü bi bileni yol gösterebilecek biri ????
bence yeni aldığın makinaları bir bir dene tek tek intenete bağla hangisi kitlerse o makinanin ethernet kartı arzılalı anlamına gelir benim başıma gelmişşşşşştiii
sağolasın kardeş deniyecem inşallah öle bir sorun vardır sağolasın teşekkürler...
windows firewall ı kaldır .....baska hiç bi seceneği yok:p
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme