Şimdi Ara

Bi Soru Da Benden..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hep Cevap yazıp duruyorum. Bugün aklımı kurcalayan bir sorunu size açayım dedim. Bende iki işletim sistemi yüklü. Biri XP Pro diğeri XP 64 bit. Kablo ile Pikatel Quartet ADSL Modeme bağlıyım. 2 aydır beni çileden çıkaran bir sorunum var. Modemin ayarlarına girmek için IE explorer'da 192.168.7.1 (Modem IP'si) adresine girdiğimde XP pro'da sunucu bulunamıyor diyor fakat 64 bit işletim sisteminde sorun yok...

Ama komiklik burda bitmiyor. Hadi Firefox ile bağlanabiliyormuyum diye baktım sorun yok 32 bit versiyonda.
    Tamam dedim ie ayarlarında sorun olabilir diye ie'nin ayarlarını varsayılan yaptım sorun devam ediyor. Sonunda XP Pro 32 bit kurulu partition'u formatlayıp bir daha kurdum. Ne beğenirsiniz: Yine sunucu bulunamıyor hatası....

Tamam dedim XP kurulumum sorunlu. Bir başka bilgisayarı ağa dahil ettim, formatlayıp elimdeki sorunlu olduğundan şüphelendiğim XP PRO'yu kurdum Ta taaaa orda çalışıyor. IE'den rahatlıkla Modemin ayarlarına giriyorum.

Sorunum ne acil ne de hayat, ama çıldırtıcı bir problem ve ben 2-3 aydır bu konuda kafa yoruyorum ama çözemedim... Bakalım çözebilen çıkacak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galadduin -- 8 Haziran 2006; 0:16:45 >

• Bu arada Sistem:

Anakart: EPOX EP-9NPA+ NForce4 Ultra
    İşlemci: Athlon X2 3800+ Dual Core
    Ekran Kartı: Leadtek Geforce 6600 (maalesef)
    IDE: 80 GB Quantum
    SATA2: 160 GB Quantum
    Ağ kartı: Onboard Nforce
    Ram: Dual 512 MB X 2 Kingston
    Optik: LG DVD combo

Overclock yok....
  • ne alaka deme eternet kartını bir değiştirsene cevabını bekliyorum.
  • quote:

dragonball Tarih 8 Haziran 2006; 8:28:09
    ne alaka deme eternet kartını bir değiştirsene cevabını bekliyorum.

Tamam Bu akşam iş dönüşü bi deneyeceğim.. Pek ihtimal vermiyorum ama hiç denemediğim bir o kaldı, haklısın...
  • Yok olmadı. Ethernet kartı da diil sorun. Bi açıklaması olmalı, bilimsel bir açıklamasaı. İlk problemi yaşadığımdan beri yapmadığım bişey kalmadı... Her neyse, sanırım paranormal bir PC sorunuyla karşı karşıyayız.
  • bilgisayar modemden ip alıyodur büyük ihtimalle, ip'yi elle verdin mi?
  • İP elle verilmiş durumdayken de otomatik iken de maalesef bu problemi yaşıyorum. İşin ilginç yanı bu XP CD'sini başka bilgisayarda yüklediğimde orada çalışıyor. Problem donanımsal olsa XP 64'te ve XP 32'de firefoxta neden sorun yaşamıyorum bunu da anlayabilmiş değilim.

Acaba mevcut sistemde bir donanımın sürücüsü mü yapıyor. Düşündüm de, tek ihtimal bu kaldı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Garip bir soru :)
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @galadduin

bende de aynı sorun var
    windows açılınca CTRL+ALT+DEL e bas sonra yukarıdan işlemlere gel yani arkada çalışan programların listesinin olduğu yere
    sonra bak bakalım Büyük harflerle IEXPLORE.EXE var mı eğer varsa görevini sonlandır de o zaman ağlanacaktır!!!

kolay gelsin!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.