Şimdi Ara

BIÇAK YAPTIM [ssli][videolu] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Ghonzoos

BIÇAK YAPTIM [ssli][videolu]

Olm şunu atmayın ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bıçak güzel olmuş bana göre. İyi kesiyor sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tsuda -- 3 Şubat 2016; 14:20:38 >
  • Vay kardesim benim. Bende tam demir testeresine kabza yapiyordum temperleme veya dovme yapmamana ragmen keskinligini gayet iyi korumus. Demir testeresi pek dayanikli degil ama temper olmadiginsan zimparalanabiliyor ve rahat bukulebiliyor.

Bende bayagidir bicak yapmayla ugrasiyorum. Elimde avuc taslama veya belt grinder olmadigindan celik lamaya girismeyi gozum yemedi. Yazin saglam bir bicak yapacagim temperleyerek.

edit : ahsap karartma vs evde yapilan yontemler hosuma gitti. Senden rica etsem bildigin evde yapilabilecek kuvvetli epoxy turu yapistirici var mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S,W,A,T -- 3 Şubat 2016; 14:56:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: S,W,A,T

Vay kardesim benim. Bende tam demir testeresine kabza yapiyordum temperleme veya dovme yapmamana ragmen keskinligini gayet iyi korumus. Demir testeresi pek dayanikli degil ama temper olmadiginsan zimparalanabiliyor ve rahat bukulebiliyor.

Bende bayagidir bicak yapmayla ugrasiyorum. Elimde avuc taslama veya belt grinder olmadigindan celik lamaya girismeyi gozum yemedi. Yazin saglam bir bicak yapacagim temperleyerek.

edit : ahsap karartma vs evde yapilan yontemler hosuma gitti. Senden rica etsem bildigin evde yapilabilecek kuvvetli epoxy turu yapistirici var mi

bu işlerle ilgilenen birini bulmak çok güzel.
    buna çelik ararken, demir testeresi sonuçta demiri kesiyor ağzına bişey olmuyor ince ama bıçak olur bundan dedim denedim oldu gibi işte ısıl işlemini de bilsem süper olacak, adamların fabrikasına mail attım ne tür çelik kullanıyonuz diye cevap gelmedi spama düştü herhalde

bende de tüm sermaye bir avuç taşlama bir de matkap ama avuç taşlama süper bişey ya her işi yapacam nerdeyse, bir de buna suntadan stand gibi birşey yaptım varoş belt grinder oldu

diğer videolara da göz atmışın çok sağol. valla epoksi bizim ülkede çok pahalı anca profesyonel olacan 4lt liklerden toptan fiyatına alacan yurt dışından. bunun sapını derbyle yapıştırdım mesela. derby epoksi vb. kadar güçlü bi şey evde yapılamaz gibi geliyor bana

bıçak falan birşeyler yaparsan burada ssli konusunu da aç görmüş olalım

• quote:

Orijinalden alıntı: Tsuda

Bıçak güzel olmuş bana göre. İyi kesiyor sonuçta.

çok sağol tsuda reis
  • quote:

Orijinalden alıntı: APOTHEON

quote:

Orijinalden alıntı: Tsuda

Bıçak güzel olmuş bana göre. İyi kesiyor sonuçta.

çok sağol tsuda reis

• APOTHEON kullanıcısına yanıt
    İsil islem icin celigi cok yuksek sicakliklarda ( kirmizilasincaya kadar) isitmak gerekiyor. Ara ara miknatisa yapisiyor mu diye kontrolu de yapiliyor. Yapismadigi an bicak nirvanaya ulasiyor sogutmak icin bicak yagina batiriliyor. Su da kullanilabilir fakat korozyona sebep verebilir.

Bende yakinda avuc taslama veya tas motoru almayi dusunuyorum fakat kafama takilan yapi marketlerde vs dereceli zimpara bulunmuyor. Bilincsizce 60-80 derece kumlar satiliyor genelde. Bu makineleri 60 la calistirmak mecbur.

Parlatma yapmak icin 400 ustu numaralarla zimpara yapmak lazim. Ustunede temiz bir sunger - kece falan cekmek lazim.

Su onumdeki sinavlari atlatirsam ilk is bulabilirsem 1095 bulamazsam 440c celik lama alip saglam bir av bicagi yapmak.

Kabza icin simdilik paracord siparis ettim hem uygulamasi kolay hemde bicaga pin icin delik acmaya gerek kalmaz epoxy bulmaylada ugrasmam

• süper olmuş hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: S,W,A,T

İsil islem icin celigi cok yuksek sicakliklarda ( kirmizilasincaya kadar) isitmak gerekiyor. Ara ara miknatisa yapisiyor mu diye kontrolu de yapiliyor. Yapismadigi an bicak nirvanaya ulasiyor sogutmak icin bicak yagina batiriliyor. Su da kullanilabilir fakat korozyona sebep verebilir.

Bende yakinda avuc taslama veya tas motoru almayi dusunuyorum fakat kafama takilan yapi marketlerde vs dereceli zimpara bulunmuyor. Bilincsizce 60-80 derece kumlar satiliyor genelde. Bu makineleri 60 la calistirmak mecbur.

Parlatma yapmak icin 400 ustu numaralarla zimpara yapmak lazim. Ustunede temiz bir sunger - kece falan cekmek lazim.

Su onumdeki sinavlari atlatirsam ilk is bulabilirsem 1095 bulamazsam 440c celik lama alip saglam bir av bicagi yapmak.

Kabza icin simdilik paracord siparis ettim hem uygulamasi kolay hemde bicaga pin icin delik acmaya gerek kalmaz epoxy bulmaylada ugrasmam

aynen ama bu demir testeresini suda soğutmayı denedim acayip çarpıldı görmen lazım 3 cm parçaydı cips gibi oldu o yüzden caydım ısıl işlemden

240 lık diskler var avuç taşlama için onlar parlatma yapıyor devamını da elle yaparsın. 60 80 o hızda direkt yiyor metali

ah işte çelik bulmak en büyük sorun bu bıçaksanatıcom dakilere göre 1095 türkiyede bulmak çok çok zormuş anca tonla alırsan ilgileniyorlarmış o yüzden forumdakiler bazen para birleştirip çeliğe giriyorlarmış tabiri caizse

• quote:

Orijinalden alıntı: William J. Sidis

süper olmuş hocam

çok teşekkürler
  • abone oldum. güzel paylaşımlar var. beğenip, yorum yapıyorum. böyle yeni videolar koymaya devam et. inşallah hakettiğin abone sayısına ulaşırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aeronautical Engineering

abone oldum. güzel paylaşımlar var. beğenip, yorum yapıyorum. böyle yeni videolar koymaya devam et. inşallah hakettiğin abone sayısına ulaşırsın

çok teşekkürler hocam aboneler beğeniler ciddi teşvik oluyor bana
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.