Şimdi Ara

BIÇAK YAPTIM [ssli][videolu]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet bıçak yapmaya merak saldım son zamanlarda, bu da bu yolda ilk çalışmam ufak bir "cüzdan bıçağı"

eski demir testeresinin çeliğinden yaptım bunu, başta daha büyük tanto tipi bir bıçak planladım ama kullandığım çelik çok inceydi boşa uğraşırım diye önce böyle ufak bir şeyle deneyeyim dedim.

Bu tarz çalışmalar paylaştığım küçük bir youtube kanalım var bilenler vardır belki onun için de bu bıçakla ilgili bir açıklama videosu hazırladım...

•  BIÇAK YAPTIM [ssli][videolu]
  • Eritip mi yaptın nasıl yaptın anlatsana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cardsharp varken tutmaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cüzdan taşımadığıma göre konudan defolabilirim
  • özürlü bıçak
  • quote:

Orijinalden alıntı: xectuoner

Eritip mi yaptın nasıl yaptın anlatsana

yok eritme değil, önce istediğin bıçak tasarımını bir kağıda birebir ölçekte çiziyorsun sonra bu çizimi maket bıçağı ya da makasla kağıttan kesip çelik levhanın üstüne, bu durumda testere bıçağının üstüne yapıştırıyorsun sonra avuç taşlama denilen alete metal kesim diski takıp şekli çelik levhadan kabaca kesiyorsun.

sonra aynı alete flap zımpara diski takıp, ince detay şekillendirmeyi yapıyorsun. şekilden memnun kalınca, bu zımpara diskle bıçağın ağzını açıyorsun daha sonra zımpara kağıdıyla parlatma, bileme falan yapıp sapı yapmaya geçiyorsun.

bu değil ama buna çok benzer ninja yıldızı yaparken videom var kanalımda yöntem aynı sayılır ilgilenirsen izle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Erittin mi yonttun mu bilader napalım yapılmış bıçağı nasıl yaptığını söyle ki kalitesini anlayalım
  • + kaç acaba?
  • abone oldum
  • quote:

Orijinalden alıntı: butidontcare

Erittin mi yonttun mu bilader napalım yapılmış bıçağı nasıl yaptığını söyle ki kalitesini anlayalım

talaşlı imalat denebilir. çeliğin türünü tam bilmediğim için ısıl işlem yapmadım. mesajınızın bir üstünde yapım aşamasını anlattım.

@A.T.O.M. ilgilenmenize sevindim. yukarılarda bir mesajda nasıl yaptığımı detaylı anlattım

@bladeGny çok teşekkürler. aboneler arttıkça daha da bir şeyler yapma hevesi geliyor.
  • Kanalın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Im Insane kullanıcısına yanıt
    Hayırlı mı

• karambit yapaydin bari

• Bi ara karambit yapıp Yapılışı nda video ya çekermisin.Böyle ÅŸeylere merakım var ama rehber yok Bıçak yapılışı hakkında video çekersebiz çok iyi bir rehber olır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zengin Dük

karambit yapaydin bari

O da olacak, iyi bi celik parca bulursam eger

@Falkee27 karambit nasil yapilir videosu da iyi fikir uygun zaman ve malzeme olursa yapabilirim

• Organize sanayiye gidip galvano teknik sitesinde o bıçağın ucuna karbon emdirme işlemi yap.Kayayı kessen genede ucunu köreltemezsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: BMW M3 POWER

Organize sanayiye gidip galvano teknik sitesinde o bıçağın ucuna karbon emdirme işlemi yap.Kayayı kessen genede ucunu köreltemezsin

Buna degil de ilerde daha ciddi parcalar yaparsam onlara yaptirmayi dusunurum iyi fikirmis

• quote:

Orijinalden alıntı: Ghonzoos

neden özürlü buldun anlatırsan bir sonraki tasarımda o hataları düzeltmeye çalışayım
  • up2/3
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.