xp kurarken diski ntfs ile biçimlendir . . Diski ntfs ile biçimlendir[çabuk] var bu çabuk daha hizli yapiyor ama arasindaki fark ne hiç fark yoksa neden yavaşini koyuyolar ?
yavaş olan sadece bilgileri siler hızlı olan diskteki hataları inceleyerek hatalı kısımlara veri yazılmaması için kapatır sorunsuz kurulum için her zaman yavaş formatı tercih ederim
harddiskimi hiç hızlı biçimlendirmedim
hizli bicimlendirmede, tum sektorlerin ustune bos veri blogu konur, bilgiler geri getirilebilir.recovery programlariyla.orn /easy recovery, recovery my files.
fakat yavas bicimlendirmede, once tum sektorler bosaltiliyor, sonra ustlerine bos veri blogu konuyor.Bilgiler ancak fabrikada, laboratuar ortaminda, buyuk paralarada geri getirilebilir.bunu da herkes yapamaz tabikide.
yani, ntfs bicimlendirmesi, fdisk gibi biseydir bi bakima, fiziksel bi formattir bir bakima, bilgiler geri getirilemez, fakat hizli bicimlendirme oyle degil, bilgiler recovery programlariyla geri getirilebilir.
iyisi kotusu yok, ikisininde kullanim alanlari var.
hicbisey gereksiz deil windowsta.
umarim yardimci olmushtur, ben genelde cabuk bicimlendir kullanirim, usb disklerde ozellikle, cunku bazen yanlis biseyi sildiysem geri getiriyorum.
"format atımda bilgisayarım yine şunu bunu yapıyor" kazazedelerinin bir çoğu çabuk biçimlendirme kurbanı
Yavaş formatda sektör testi yapılır böylece diskte hatalı kısımlar varsa bulunur hızlıda bu test yapılmaz bütün disk hatasız kabul edilir.
çok sagolun beyelr artık bende yavasını kullancam ne demisler hizli giden cabuk geberir veya acele ise seytan karısır
biçimlendirme(formatlama) bilgidign gibi var olan tüm verileri silerek yeni verilerin yazılması için uygun sektör ve tackleri oluşturur. Hızlı ve yavaş formata gelince bunu çocuklara şöyle anlatıyorum Bir kitabı harddik olarak düşünün : -hızlı format kitabın içindekiler kısmını silmektir. -tam format kitabın hem içindekiler kısmını hemde bütünsayfalarını silip tertemiz yapmaktır
Hızlı formatta aslında disk üzerinden veriler silinmez sadece verinin kayıtlı oldugu adres boş olara gösterilir. adres silinince zaten veriye ulaşılamaz bu alan boş kabul edilir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme