|
Big bang bir şekilde simüle edilse??
-
-
Eğer laplace şeytanı denilen olay gerçek ise evet şu an yine aynı şeyleri yapıyor olurdum ama bunun gerçek olması demek özgür iradenin var olmaması, her şeyin kimyasal tepkimeler sonucu gerçekleşmesi demek. Bu da tartışılır bir konu. Onun haricinde birebir simüle edilebilir mi, edilirse gelişim süreci birebir aynı olur mu bilemeyiz zaten evrinin sırrı da burada saklı. Eğer gerçekten aynı şekilde kendini tekrar ederse bu laplace şeytanını doğrular, eğer etmez ise de bana göre sicim teorisinde doğruluk payı varsa içiçe geçmiş sayısız paralel evren içinde yaşadığımızı doğrular.
-
Hocam özgür irade dediğimiz şey de koşullara göre şekillenen bir şey olduğu için ve evrenin oluşumu yeniden simüle edilince koşullar aynı olacağı için Özgür iradenin olmasının veya olmamasının bir etkisinin olacağını sanmıyorum. -
Konuyla fazla ilgili değilim.
Fakat şu özgür irade ve kader kavramıyla ilgili bir ağabeyim yanıt vermişti. Kendisi epey bilgili ve enteresan birisiydi.
Eğer basit dille söylemem gerekirse %1 özgürsün demişti. Geriye kalan %99 Tanrı demişti.
O %1 ise senin kalbinden geçenler demişti. İşte biz buna gerçeklik diyoruz demişti.
-
Evreni simule edebilmek için tüm evrendeki enerjiye eşit miktarda enerji gerekir ve kuantum modelinin belirsizlik ilkesini çözmek gerekir. Fakat bu olanaksızdır çünkü determinist kaos karmaşık bir sistemin geleceğini tümüyle bilemeyeceğimizi çünkü bunu bilmek için gereken enformasyonu sistemden sonlu ve makul zamanda çekemeyeceğimizi söylüyor. Buna belirlenemezlik ilkesi deniyor. Belirsizlik ilkesi RASLANTISALLIĞIN, doğanın TEMEL ve AYRILMAZ bir özelliği olduğunu gösteriyor. Öyle ki karmaşık bir sistem hakkındaki bütün bilgiye sahip olsak bile, atomlar (elektronlar) bir ölçekte her daim RASTGELE ve ÖNGÖRÜLEMEZ olarak hareket edecektir. Kuantum fiziği bize doğayla ilgili bütün olasılıkları veriyor ancak, olasılık dağılımını %100 kesin olarak, yani determinist olarak belirliyor. Sonuç olarak öznel gerçeklik ile nesnel gerçeklik arasında çok önemli bağ kurmaktadır.
Maddenin temel yapısındaki kararsızlık ise (kuantum alan), zamansızlık (mesafesizlik) çok-boyutlu ortam ile ilgilidir. Yani 4. boyuttaki klasik fizik kuralları orada geçersizdir, makro 4 boyutlu ortam için kurallar bellidir, sabittir. Madde-enerjideki kararlılığın degişken şekli ise gözlemlenen ölçek ortamıyla alakalı (mikro ve makro ortam). Kuantum alanda kurallar, boyutlar (çoklu boyut) ve zaman dilimleri birbirine geçmiş durumdadır.
Evrenin TEMELİNDE hiç bir düzen yoktur !
Bknz: Kuantum SÜPERPOZİSYON
4 boyutlu bir ortamda ise zaman-mekan bükülemez. Bunu yapmak için maddenin sonsuz bir kütleye ulaşması gerekir ve bu sonsuz ölçüde enerji gerektirir (yani tüm evrendeki enerjiye eşit miktarda yakıt). Fiziksel nesneler için bu asla mümkün değil o yüzden zamanda yolculuk ancak kuantum boyutta gerçekleşebilir.
Özetle, kuantum alandaki fizik kuralları, standart 4 boyutlu ortama UYARLANAMAZ ve bilinen evrendeki fizik kuralları değiştirilemez. Bunu belirleyen şey enerji-maddenin makro ve mikro ortamdaki işleyiş şeklidir. Enerji-madde olmasa zaman da OLMAZDI, zaman soyut bir kavramdır. Temelde her şey enerji türleriyle ilişkilidir ve enerji-maddenin belirli "zaman" diliminde, ileri aktığı fizik tarafından doğrulanmıştır.
Bilim araştırmaları ve deneyler bu yöndedir ve tutarlıdır. Evren simule edilemez.
Evreni simule etmeyi geçin insanlık başka bir yıldız sistemine dahi göç edemeyecektir. Bilim bunu kanıtladı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 12 Kasım 2020; 23:33:39 >
-
Bilimde inanca yer yoktur, bir olgu ya kabul görür ya da red. -
quote:
Orijinalden alıntı: Quantum Limit
Bilimde inanca yer yoktur, bir olgu ya kabul görür ya da red.Zaten bilim o yüzden saçma gelir.
Bu bilime karşı olduğumdan değil. Ben günümüz bilimini sevmiyorum.
Çok katı ve anlamsız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göz- -- 12 Kasım 2020; 23:42:0 > -
Belirsizlik İlkesi
https://tr.wikipedia.org/wiki/Belirsizlik_ilkesi
kısacası aynı şekilde simule edilemez(şuan ki matematiksel veriler böyle söylüyor).
bu ilkeye göre gelecek zamanda matematiksel olarak öngörülemez.
Belirsizlik ilkesi direkt Laplace'ın şeytanını geçersiz kılıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X