Şimdi Ara

Big Typhoon ve 1155/1156 pin uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gereksiz bir konu gibi ama bazı arkadaşların işine yarayabilir. intel Lga 775 ve Amd Am2+ da sorunsuz kullanıp memnun kaldığım Thermaltake Big Typhoon VX' i, 1156 pine geçtiğimde hem ek masraf yapmamak için, hem de memnun olmamdan değiştirmek istemedim.

Her ne kadar günümüzdeki soğutucular Big Typhoon çok rahat ezseler de, benim için kule tipi olmasından, bu tipte olması işime geliyordu... Kule tipi olanlar Kasamda kapağı kapatmama engel olurlardı (her ne kadar kapak açık kullansam da).

Neyse Çok Yazdık biraz da icraat gösterlim

Gerekli Malzeler:

M3 X 50 mm civata ve somun ==> 4 er adet alınız (2 adet fazla olsun, kaybedersiniz felan)
    M3 için Pul(Rondela) ==> 8 şar adet alınız (2 adet fazla olsun, kaybedersiniz felan)
    Musluklar için siyah Conta ==> 6 şar adet (en az)

Dediğim malzemeleri alırsanız, sağa sola zarar vermezseniz 5 liranın altına bir maliyet ile işi bitirirsiniz.

Tornavida, kargo-burunu(veya küçük pense) veya uygun ağzı açık anahtar... dikkat etmeniz lazım, tornavida, pense ile anakarta zarar vermeyin.

NOT: BU YAPTIĞIM YÖNTEMİ, ELİNE HAKİM OLAMAYAN VEYA ELİ BU TİP İŞLERE HAKİM OLMAYANLARA TAVSİYE ETMEM. KENDİ RİSKİNİZDİR, SORUMLULUK KABUL ETMEM.

ilk önce aldığımız Musluk Contalarının 2 tanesini Maket bıçağı veya keskin bir bıçak ile radyal olarak ikiye ayırın

Sonrasında ise 2 adet yarısı kesilmiş, 4 yarım contanız ve 4 adet tam contanız elinizde olsun.

Bu yarım Contalar, anakartın altına gelecek. Büyük kesilmemişler ise, soğutucu ayağına denk gelecek yükseklite olmalı... bu bende yaklaşık olarak tam conta boyu idi. Başka soğutucuları bilemem. Nihai amacımız şunu elde etmek:

Önemli bir Husus ise, Vida ve contaları Sıkma kuvveti, sıkma sırası. Öncelikle tavsiyem, Somunu elinizle tutup, arkadan vidayı tornavida ile çevirerek boşluğunu alın. Sakın sıkmaya başlamayın az boşluğunu alın. Soğutucuyu tabanda sürtünecek şekilde az oynatın ki termal macun yayılsın, yüzeyler birbirine tam otursun. Sonra ise çapraz şekilde, hafif hafif sıkmaya başlayın. Yani öncelikle kendinize bir "1." civatayı belirleyin, sonra 2. ye, sonra 3. sonra 4. yü sıkın (az az), sonra yine 1, 2, 3 ve 4 yapın... HER SEFERİNDE AZ AZ çok önemli. Az dan kasıtım çeyrek tur veya en fazla yarım tur.

Şimdi Fotoğraflarla baş başa bırakayım sizi

Burada Tam boy Contalarımı koydum:

Soğutucu Braketinden sonra, Pulları koydum:

Civatalar diş tutacak kadar sokulur:

Anakart arkadan görünüş:

Somunları sıktıktan sonra, çaprazlama olacak şekilde contra-somun attım. Ne olur ne olmaz...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.