Şimdi Ara

Bıktım Bu Tozdan! Toz Filtreli Kasa Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
2.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Zalman Z11 Plus Midt Atx Siyah Kasa fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/z11-plus-midt-atx-siyah-kasa.html

İlacın bu :)
  • 400r üstten alıyor üstü kapasan kasadaki ufak deliklerden(arka fan sıvı soğutma delikleri vs..) illaki toz girer bunun kaçarı yok 1-2 ayda bir açıp tozunu alacaksan....Kapalı kasa arıyorsan CoolerMaster-Silencio'ya bakabilirsin...
  • Çok takma ara ara temizle keyfine bak derim.
  • 750D de üstte ve önde toz filtresi var.Alt taraftaki HDD leri çıkarıp Fan takmadığın sürece kasa kesinlikle tertemiz kalıyor.Arada sırada ön taraftaki toz filtresini temizlersin olur biter.Toz konusunda 1 numara gerçekten.Bu arada hangi kasayı kullanıyorsun şuan?
  • Coolermaster Silencio 650 pure almanı tavsiye ederim. Kasanın içinde 1 tane bile toz yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaddazam

Merhabalar,

Toz olayından çok şikayetçiyim bu aralar. Benim için şuan en önemli faktör kasanın her yerinde toz filtresinin olması. Böyle bir kasa varmıdır?

Sadece kasa istiyorum PSU var elimde. Ekran kartım Zotac GTX670, uzunluğu 27cm buna göre geniş bir kasa olmalı.

Vakit ayıranlara şimdiden teşekkürler

Her kasaya toz girer.
    Ama havalandırma hatalıysa daha fazla girer.

Şöyleki, içeri üfleyen fanların (ön-alt-yan vb) yarattığı hava akımı (CFM) dışarı üfleyen fanlardan (eksoz, üst, ekran kartı vb) fazla olmalıdır. Yani kasa içindeki hava basıncı dışardan yüksek olmalıdır.

Tersi olursa, yani çıkan CFM değeri giren CFM değerinden fazla olursa kasa içi basıncı dışarıdan düşük olur. Bu nedenle bütün deliklerden kasa içine hava girmeye başlar. Bu da kasaya giren toz miktarını çok artırır.

Üstte fan yuvaları varsa ya dışarı üfleyen fan takılı olsun (CFM oranına dikkat) yada kapat bir şeyle. Fansız açık üst fan yuvaları tozu çok artırır.

Birde fanların önünü filtre takabilirsin. 10-20 TL fiyatlara bulunuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaddazam

Merhabalar,

Toz olayından çok şikayetçiyim bu aralar. Benim için şuan en önemli faktör kasanın her yerinde toz filtresinin olması. Böyle bir kasa varmıdır?

Sadece kasa istiyorum PSU var elimde. Ekran kartım Zotac GTX670, uzunluğu 27cm buna göre geniş bir kasa olmalı.

Vakit ayıranlara şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Toz olayına ben de taktım da, filre alıp kasaya taktım ama tozun önüne geçilmiyor. Mikron küçüklüğündeki tozlar yine giriyor yine giriyor. Filtrenin karı, tozların fanlara dolaşmasını engellemesi bence. Biraz idare ediyor ama sonuçta yine hissettiriyor kendini toz. Bu yüzden arada bir üfletmek, arkadaşların da deiği gibi, en iyisi
  • en iyisi vatanda kendi gözlerinle görmen,silencio ve obsidian bence en az toz alan kasalardır
  • 0netw0 0 kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

450D'nin ön kapağında da bütünleşik şekilde toz filtresi mevcut. Çıkarılabiliyor ve su altında yıkanabiliyor. Yani arka fan dışındaki tüm fanlar kapsanıyor, arka için de zaten gerek yok :).

Aynı ön fan filtresi 400R için de geçerli.
  • Teşekkürler ilgili cevaplarınız için arkadaşlar, bugün kargodan alıcam 400R'ı bakalım beğenecekmiyim görücez
  • Kaddazam kullanıcısına yanıt
    Cardbide 400R ye toz tutmaz diyenleri Allah'a havale ediyorum.
    Izgara delikli her makine tozlanır. Hele ön full mesh panel.
    Yazık ya adama ne aldırmışsınız.
  • hava giren her yerden tozda girer belirli peiryotlarla temizlemek dışında başka bir çare yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd
    690-III'de de vardır sanıyorum.

Var,, Kullanıyorum ...
  • Peki bu Cooler Master Silencio 650 Pure gibi heryeri kapalı kasalarda içeriye toz girmiyor, ses de çıkmıyor ama havalandırma olayı nasıl sizce? Tatmin edici seviyede midir? Ben de kasa alacağım da. Bir de Corsair 330R var sessizlik ve tozsuzluk için.
  • 400R'ı bugün aldım montajını kendim yaptım. Öncelikli yorumum kasa gerçekten fiyatını hakediyor. Kasa içi yerleşim çok rahat. Ayrıca Sağ kapaktaki kablo saklamak için verilen ekstra boşluk çok iyi düşünülmüş. Yeni sipariş verdiğim harddisk ile Dvdrw yarın gelicek inşallah, yarında onları takıcam.(şuan ssd ile harici hdd'ler bağlı)

Toz konusuna gelince önde ve altta filtre var şuan. Fakat yan kapaktaki içeri üfleyen 2 tane 12mm'lik fana ekstra ben filtre almam lazım yakın zamanda. Elbette tozlanacak gibi ama en azından süresini biraz daha uzattım diye düşünüyorum.

Bıktım Bu Tozdan! Toz Filtreli Kasa Tavsiyesi

Kasa odanın içinden daha aydınlık gibi duruyor. Üstünde gelen fanların sessizliği nasıl?
  • Hardcore_Eater H kullanıcısına yanıt
    Ses yok demek yanlış olur sesli çalışıyorlar ama şuan ben stok fanların seslerini anlayamam çünkü 7 fan çalışıyor kasada :) Lakin ses seviyesi beklediğimden düşük çıktı. Tabi bunlar tozlandıkça desibel artıcaktır.
    400R, 500R da kullanılan fanların devir ve CFM değerleri düşüktür bu sebeple de çok sessizdirler. Şeffaf kanatçık ve gövde yapısı yapısı ve güçlü ışığı ile gerçekten fener gibi oluyor. Ancak ışıklar kasa üzerindeki kabloya takmazsan çalışmıyor. Fan 3 kablolu ikisi fanın çalışması birisi ışığın çalışması için. Devir gösteren kablo mevcut değil o fanı anakarta takarsan hem fan devrini göremiyorsun hemde ışığı yanmıyor.
  • Teşekkürler bilgi için, fan devir işlemlerini daha önce hiç kurcalamadım ilerde lazım olursa bakarız onlara da
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.