Şimdi Ara

Bıktım Bu Tozdan! Toz Filtreli Kasa Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
2.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Toz olayından çok şikayetçiyim bu aralar. Benim için şuan en önemli faktör kasanın her yerinde toz filtresinin olması. Böyle bir kasa varmıdır?

Sadece kasa istiyorum PSU var elimde. Ekran kartım Zotac GTX670, uzunluğu 27cm buna göre geniş bir kasa olmalı.

Vakit ayıranlara şimdiden teşekkürler

• Corsair 400R
  • Toz basınç farkından kasa içinde toplanır. Kasanın içine soğuk hava üfleyen fanların, kasadan sıcak hava üfleyen arka ve üst fanlardan eksik gelmesi sebebiyle olması durumunda, istersen filtre kullan: kasan tozu çeker; çünkü giren havanın basıncı düşünce(genleşince), tozlar serpilmeye başlar. Suyun kaldırma kuvveti gibi, hacmen yerine geçtiği şeyden ağırsa, dibe çöker.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Tamamda en azından filtre kullanınca o tozlar filtre de toplanıcak cpu ve vga'nın soğutularının üstünde birikmeyecek. Ne kadar temizlik yaparsan yap tozun önüne geçemiyorsun eğer camı balkonu açıyorsan evde
  • TheRewenge kullanıcısına yanıt
    400R baktım ama sadece alt psu fanlarında filtre gördüm sanki, peki ön fanlardan çekilen toz ne olacak? Benmi yanlış inceledim bilginiz varmıdır?
  • Kaddazam kullanıcısına yanıt
    Aynen çok sorun bir durum. Bu sıcakta kapı, pencere açmamakta çok zor. Ama çok mühim bir durum değil. Ayda 1 kez açıp temizlesem yetiyor. 2-3 saatimi alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaddazam

Tamamda en azından filtre kullanınca o tozlar filtre de toplanıcak cpu ve vga'nın soğutularının üstünde birikmeyecek. Ne kadar temizlik yaparsan yap tozun önüne geçemiyorsun eğer camı balkonu açıyorsan evde

Evin içinde ister istemez ısı üretimin oluyor. Kapı pencereyi ne zaman açıyorsun? Sıcak hava çıksın diye...
    Filtre taksan, elektrik süpürgesine yeni filtre takmış gibi olacaksın. Eğer kasa içindeki düşük basıncın neden olduğunu sana anlatabilmişsem, filtre olmayan tüm girinti ve çıkıntılardan da kasa içine hava sızacağını farkedebilirsin. 2 filtre ile çözülecek iş değil, fan ve filtre olmayan tüm girişleri de sızdırmaz yapman, kasa içindeki hava sıcaklığının artmamasını güvence altına alman gerekiyor tam çözüm tarif edersem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende biktim tozlardan gecen kasayi actim ici les gibi olmus butun parcalari cikardim ve suyla yikadim kasayi
    Dokulen pislikleri bi gorseniz sasardiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasayı almadan önce baya araştırdım toz filtresi konusunda türkiyedeki en iyi kasalar corsair obsidian serisidir. Bütün hava girişlerinde toz filtresi vardır ve kullanışlıdır. Diğer çoğu kasadaki gibi toz filtresine ulaşman için önünü komple sökmen gerekmez. Bütçene göre 350d, 450d veya 750d alabilirsin.
  • Valla Gigabyte Sumo y kullanıyorum bütün fonlarında filtre var çok memnunum. .benim aldığımda PSU var içinde PSU suz satılan varmı bilmiyorum varsa tercihini Sumo dan yana kullanmalisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tablet, telefonlarda düşük basınçlı çalışan aktif bir fan bulunmadığı için böyle saçma dertler kalmadı nihayet.
    Aktif fanlar, sessiz çalışmak için düşük basınçlı çalışmak zorunda. Sorunun çözümü ikileme düşüyor o sebeple. Santrifüj fanlardan bile ekran kartlarında insanlar gürültüsü yüzünden nefret ediyor, ama gel de basıncı yükselten ancak basınç farkıyla gürültü yaratmayan bir çözüm üretebil - Trink fizik nobelli zenginsin dakikasında. Mesele ısının üretilmesinde zaten. Aktif basıncı, araba egzozu gibi sönümlendirmek gerekirdi ki; kasa tasarımları iyice uçardı artık.
    Bir başka yöntem var ki; kasayı dıştan filtre ile çepeçevre sarıp, evin bir köşesinde sunucu gibi el değdirmeden sallamak. Zaten günümüz masaüstülerinin kullanılabilirlik ekseninde akıllı telefonlar ve tabletler tarafından iyice kapı dışarı itildiğini düşünmekteyim.

400r'de on fanlarda on panelin icinde hocam toz filtresi

• Coolermaster 690-II'nin her yerinde filtre var (üst egzozlar dahil). 690-III'de de vardır sanıyorum.
  • thermaltake chaser mk-1 bütçen varsa tavsiye ederim
  • Xigmtek asasin her yeri filtre vatana git bak kullaniyorum bende 0 toz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: testerenecmi

hocam senin derdinin dermanı bu aslında.

http://www.n11.com/s-link-slx-bl600-600w-kompresor-kargo-bedava-P16637813

+1 bende bunun 800w kullanıyorum temizleyince 2 hafta kafam rahatlıyor tabi mümkünse balkon hatta dışarıda yapılması daha iyi

Öneririm bende

http://www.vatanbilgisayar.com/slx-bl800-kompresor-800w.html#genel-bakis

• ReSpAwN_22 kullanıcısına yanıt
    Ön fanlarda da filtre varsa fiyatlarına bakarak corsair 400r sipariş vermek en mantıklısı, ekstra olarak 4 tane de 12mm beyaz led fan alıcam.

2 tane yandan içeri - 2 tane üst egzos olarak takıcam. Bana rahat yeteceğini düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaddazam -- 7 Eylül 2014; 20:25:14 >
    Hocam linkteki 4. fotografta da göreceğiniz şekilde toz filtresi mevcut ancak üst ve yan tarafta filtre yok. Bir çok kasaya baktım 400r'den önce 400r hem fiyat hem özellik olarak ağır bastı bana göre pc'ye yaptığım en mantıklı yatırım diyebilirim. Üzerindeki fanların haricinde tepeye tahliye amaçlı 2x14 lük fan taktım soğutma performansı da baya bir tatmin edici oldu. Ayda bir blower ile temizlerim kasayı eski teneke kasama kıyasla muazzam fark var arada. Tavsiyem bir teknoloji mağazasına gidip tavsiye edilen kasaları detaylıca inceleyip ona göre karar vermeniz.
    Saygılarımla...

http://www.guru3d.com/articles-pages/corsair-carbide-400r-review,5.html

• Bütçe dostu değil ama Corsair 450D alt ve üst panelde manyetik toz filtresi var. Ön taraf için ilerde birşeyler alırsan sorunsuz gider. Sıcaklık vs sorun değilse Cooler Master'ın silienco gibi bir serisi var. Etrafı felan kapalı dışarıses çıkmasın diye. O tarz birşeyde alabilirsin ama Kasaya giren tozların çoğu Güç kaynağından girer ve orda kalır. Güç kaynağı filtersi ve emiş yapan fanlara birer filtre takılırsa tozun önüne geçebilirsin. ( 400r da psu filtresi mevcut ama ön fana birşeyler ayarlarsan pişmaniye gibi toz öbekleri pc içinde oluşmaz. )
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.