Şimdi Ara

Bıktım Seasonic'in bu önleminden(Çözüldü) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SeSonikin mi var derdin var arkadas. Sonra alsan varligi bir dert, yoksa yoklugu yara... Röle elektro-mekanik bir olay darbe ile devreye girmemesi gerekirdi. Öyle bir koruma önlemi olmaz. Focusu yapan adamin bile haberi yoktur. Bence ya senin modele özgü bi kusur ya da sade sana denk gelmis, garantisine nasil anlatilacak ki bu durum... bugün yumruk tekme ile yarin hafif titresimle olmayacagi ne malum. Ey yüce psu üredeni SSonik oldu mu biz kullanicilari a yapdigin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

bu dediğini bu işlerden anlamayan insanlara söyledim aerocool mu ahahaha yaptılar.bence sen haklısın strike x serisi efsane.sonra niye abuk subuk ışıklı şeylere girdiler anlamadım sırf o seriyi kaliteyi hafif üzerine katarak devam ettirseler hem onlar kazanırdı hem biz.
    Şiddete hayır

Şimdi birçok kişi bulsa totosuna LED takacak. O aşamaya geldik.

Işıklı mışıklı, alengirli, cafcaflı bilgisayar parçaları genelde sade olanlarından daha kötü ve daha dayanıksızdır. (35+ yıllık tecrübe)

Ama daha iyi para getirirler. Çünkü daha kötü (düşük maliyetli) malı allayıp pullayıp daha yüksek fiyata satar, daha fazla kar edersiniz. Üstelik bu tür ürünleri alanlar genelde fiyat/perf/özellik vb karşılaştırması da pek yapmazlar. Çoğu özentidir, zarfa mazruftan daha fazla değer verir. Paraları da nispeten daha kolay harcarlar, kaliteyi/verimi değil cafcafı seçerler.

Kasa filan niye ışıklandırılır ki anlamıyorum zaten. Tablo-biblo gibi sürekli kasa mı seyrediyorlar nedir ? Yahu genelde atıyoruz masanın gözüne-yanına orada tozlanıyor. Monitör yanına koysan ışıkları bir süre sonra (özellikle loş ortamda) gözü rahatsız ediyor. Ben bunu yapanı bilgisayarı performans-iş için değil süs-gösteriş için almış derim. Kadınların ayda-yılda bir kullanacakları kristal takımları vitrine dizmelerinden farkı yok pek. (Ayrıca kasaları pavyon gibi ışıklandırmak mekruhtur zaar. )

Geçmişte sağlamlık-kalite ve F/P ile bilinen birçok iyi firma da bu LED ve garip şekilli tasarım zirzopluğuna uydu maalesef. Zira 1 göz boyama ile 5 fiyat ekleme yapabiliyorsun. Üstelik buna kanacak kişi de çok. Olan bizim gibi sade-sağlam-işlevsel ürünleri F/P olarak almak isteyenlere oldu. Ortalıkta böyle pek ürün kalmayınca bunların da fiyatları arttı.

PSU konusunu iyi bilsem de tam bir tavsiye veremem. Zira en son 7-8 sene önce PSU almıştım.

İmzamdaki Thermaltake Toughpower 750 Qfan 80+Bronze model PSU 10 yılı geçti sanırım. (2009-2010 olması lazım). Hala taş gibi. Diğeri de 7-8 yıllık Highpower Bilmemne 600 watt 80+B. O da taş gibi.
    Bu yüzden son modeller hakkında şu ürün diyemem, ama genel olarak marka durumları hakkında iyi kötü fikir sahibiyim.

700-750 watt gibi 80+ Silver (en kötüsü bronze) cafcaflı olmayan sade-sağlam bir model olabilir. (135-140 mm fanlı olsun, soğutma-ses fark etmese de düşük devir sayesinde çok daha uzun süre sessiz kalır) Kasada kablo saklama varsa modüler olması da pek önemli değil, arkaya atarsın olur biter. Aradaki farka daha iyi model alırsın. Sistemin max güç tüketimi PSU'nun %80 oranını geçmesin. PSU en iyi verime %40-80 (pik %60) arsında sahiptir.

Şu an en için her ne kadar eski kalitesi kalmasa da Enermax ve BeQuiet bir adım önde.
    Bunun ardından Seasonic-silverstone-DeepCool-FractalDesign vb gibi markalar geliyor.

Hem sağlam hem F/P arar isen bunca yıldır bu konuda Highpower ve FSP üstüne marka görmedim. (zaman zaman farklı markaların bazı ürünleri oldu)

Arkasından Thermaltake, Corsair, Zalman, Coolermaster, Aerocool vb markalar gelir.
    Ne Thermaltake ne de Corsair eski kalitesinde değil. Diğerleri de değil ama bunlar kadar düşmediler.

Eski Tagan, Elan-Vital vb gibi efsaneler zaten kayboldu gitti.

Antec, Huntkey vb gibi gösterişsiz. sağlam ve F/P modeller de pek bulunmuyor.

Enermax, BeQuiet, FractalDesign, Silverstone, Seasonic, Deepcool hattından bir model seçebilirsin özelliklerine bakarak.

Olmazsa benim Qfan'ı göndereyim. 10 yılı devirdi ama hala 0 ses, mükemmel voltajlar. Tık mık da yok. (Yanlışlıkla üretilmiş)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 11 Nisan 2020; 22:56:41 >

• melikulupinar kullanıcısına yanıt
    Bitfenix formula

• quote:

Orijinalden alıntı: kunGFu

Bitfenix formula
    Büyük yerli sitelerde-mağazalarda bulunması pek kolay olmayan ürünlere pek bakmıyorum.

15 yıl önce çıkmış %87 verimli Qfan Bronze (88 olsa Silver olacak) üzerine %92 ile pek fark yaratamamış.
    Cazip olması için çok cazip fiyat lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 11 Nisan 2020; 22:54:57 >
  • melikulupinar kullanıcısına yanıt
    hocam sizde haklisiniz tedarik noktasinda ama fiyati cazipti 650w gold 80 eu civariydi lakin suan tedarik sikintisi var. amazon.de den bakmistim suan yok görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

kcas falan diye süslü şeyler yaptılar falan pek iyi imajları yok halbuki strike serisi ilk çıktığında baba respect yapmıştı herkes kimse de ahahaha dememişti.p7 diye bir serisi var fena değilmiş ama heba ettiler bence o kadar zamanı imaj yapabilirlerdi.

Alıntıları Göster
    Hocam, imajı kötü dediğin KCAS serisi ile efsane dediğin STRIKE-X serisi, iç yapı olarak tamamen aynı.

KCAS'ın ambalajı, kasası, kabloları falan mı beğenilmedi acaba? STRIKE-X serisi biraz daha gösterişli duruyordu sanırım.

• ehhalil kullanıcısına yanıt
    Strike x de japon kapasitor var miydi? Bildigim kadari ile kcas japon kapasitor degil birde korumasi eksik

• quote:

Orijinalden alıntı: kunGFu

SeSonikin mi var derdin var arkadas. Sonra alsan varligi bir dert, yoksa yoklugu yara... Röle elektro-mekanik bir olay darbe ile devreye girmemesi gerekirdi. Öyle bir koruma önlemi olmaz. Focusu yapan adamin bile haberi yoktur. Bence ya senin modele özgü bi kusur ya da sade sana denk gelmis, garantisine nasil anlatilacak ki bu durum... bugün yumruk tekme ile yarin hafif titresimle olmayacagi ne malum. Ey yüce psu üredeni SSonik oldu mu biz kullanicilari a yapdigin
    mail alınca alıntı yapmayıp genel durumu yazacaktım çünkü konuda baya bir arkadaş var sağolsunlar birine yaz birine yazma olmasın demiştim ama dün wp'dan bir arkadaş daha benzer şeyler söyledi röle kesmez elektriği diye.dedi ki sensör olabilir onu bi sor.

sabah erken amazon'a yazdım adamlar he bildik bu şikayeti demedi dediler üreticisi ile bi konuş.sea'ya yazdım ama bugün pazar olduğundan mıdır dönmediler henüz.kasaya şiddet uygulamayacağız bu kadarını anladık ama masa yüzünden bütün güç titreşim kasaya gidiyordu yeni masa aldım dün gece.

önceki seride sadece prime serisinde bu durup dururken kapanma olayı vardı dizayn hatası yüzünden bu seride düzelttik demişler ama ben yine de güvenemedim prime siparişini iptal edip bunu aldım zaten ön sipariş olunca pek bir şey değişmedi aynı sürede geldi.öncekin seride darbe marbe değil boşta dururken bile kapanıyormuş bende iki kere kapandı ekim başından beri ikisinde de darbe var hani o yüzden arıza değil de sensör(kesin ip var) olayı mıdır başka biri bu seride aynı şikayetle gelir mi dedim bir örneği olsun dedim.
    https://forum.donanimhaber.com/tr-de-ilk-seasonic-focus-gx-750w-on-incelemesi-guncel--140266077#140266077

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 12 Nisan 2020; 11:47:28 >

• Strike-X serisinde de Japon kapasitör yoktu.

Bunlar aynı yapıya sahip olduğu için, aynı sertifikayı iki model için de tescillemişler:
    Bıktım Seasonic'in bu önleminden(Çözüldü)
  • Adamlar ne yapıyor be, dayak yediğini bile anlıyorSonucunda sigortası gevşemiş olmasın.
  • beetle king kullanıcısına yanıt
    ben de senin gibi düşünüyorum çünkü bugün 16 gibi gene kapandı oyun oynarken ama tam menüye çıkıp geriye çekildiğimde yani darbeden değil.seasonic cevap yazmış hafta sonları iyi bakamıyoruz kusura bakmayın falan diye ve bi darbe sensörü yokmuş ama kasaya öyle vurursanız kısa devre koruması var aletin herıld kapanır demişler.amazon.com ise 30 gün bakar avrupa ise 2 sene bakar com ise bizimle muhattab olacaksınız demişler nan madem böyle bu kazma amazon.com sabah 7'den beri niye biz bakmıyoruz kardeşim başka kapıya demiyor da üretici ile görüşün de gelin diyip duruyor?bilsem bu kadar sövmezdim adamlara. ama ilk aldığımda garanti olayınız iyiymiş hem size hem amerikaya gönderebiliyorum dediğimde taiwan tr kargo ücretlerini araştırın girebilir gibi bir şey demişlerdi.400'den aşağı gitmez.kesinlikle yollamam yenisini alırım daha ucuza gelir.bir de dönüşte gümrüğe girerse seyret manzarayı.

bugünkünün olayı neydi acaba 6 aydır sorun vermeyen cihaz bir kere şiddet uyguladık diye kapanmaya başladı?darbe yüzünden bir şey oynatmışız o kesin dediğin gibi ama öyle olsa böyle günlerce çalışıp 45 dk 1 saat oyun oynatıp kapanmaz.kabloları sökün geri takın demişler ama kablolarda bişi yok ve tekrar açtım makineyi 2.5 saat sonra.şimdi şunlardan hangisi 2.5 saatte alet soğudu çünkü kapandığında yeniden açmaya çalıştığımda açılmamıştı keşke prizden gücü kesip geri verip açmayı deneseydim çünkü az önce o şekilde açtım.bunun bi fan tuşu var ben bunu yanlış mı kullandım acaba dedim öteki konuma aldım ya sıcaktan ya da kısa devre ısınınca olan.kablolardan değil içinden bir kısa devre oluyorsa bu tay ölmüş şiddet kurbanı.

yeni psu almak da sıkıntı fiyatlar uçmuş ve dünyanın parasına psu buluyorum incelemelerine bakıyorum güzel değil diyorlar ucuz psu buluyorum ona da güzel değil diyorlar.corsair rmx 750 mi buna güzel demişler ama ryzen2'nin sıkıntısı 8+4 pin güç girişini göremedim ben bu alette.

ya bunu sökecem iş yerindeki makineye takacam orada oyun oynamıyorum kapansa da sıkıntı olmaz ve oradaki 5 senelik cougar 850w'ı getirip gelecem ya da şunu alacam da bir de siz bakın cpu girişlerine.

https://www.itopya.com/corsair-rm750x-750w-80-plus-gold-full-moduler-beyaz-psu/

özet geçiyorum kısa devre koruması kapatıyormuş nan ne vurmuşum bea.

• kabloları tekrar takmak için açtım kasayı sonra yan yatırdım klasik DH önerisi bi baktım anakartın üzerinde pil yatıyor.nan dedim nasıl vurdun pili sökmüşsün baktım pil takılı.dedim sen nereden çıktın?biz kasaya vurdukça pil oynayıp anakarttan kısa devre yaptırıyormuş gibi geldi bana da bu saatte oyun oynayacak halim kalmadı yarın bi maraton yapayım.bu konumuzda sizin için seasonic kısa devre korumasını inceledik.
  • 8+4 pin cpu güç girişi olan anakartlarda 4 pini boş bırakmak yeterli olmuyormu zaten?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mxsr

8+4 pin cpu güç girişi olan anakartlarda 4 pini boş bırakmak yeterli olmuyormu zaten?
    böyle bir inanış var ama ikisini de takmanın bir zararı yok faydası var.mesela atıyorum 4 ghz 1.22v stabil değil dediğin ayar iki kablo takılıyken stabil olabiliyor.
  • Anladım çok önemli o zaman

• Benim psu ya vursan kasaya da vursa no problem adamlar kaya gibi psu yapmış

8 + 4 pin testlerini yapıp yayınlamıştım görmeyen varsa bakabilir, üst seviye sistem kullanıyorsanız ve voltaj ayarlaması yapacaksanız fark net, stok kullanıyorsanız önemi yok.

• bolluk böyle bi şey..

o sesler psu + anakart=işlemcinin geçtiği test süreçleriyle alınan uyumluluğun göstergesi.

asıl çıkarmazsa şüphelen..

çoğu zaman kaliteli psu alıp 3 5 anakart işlemci kombinasyonu kullansakta teknik anlamda çok doğru yapıyor olmuyoruz.

zamanında hp psu kullanıp anakart değişince kapanma sonrası fanının artık dönmediğine tanık olan olmuştur..

psu anakartan artık istediği sinyali alamaz.ve aptallık moduna geçer.ben kapanıyorum sen ne halt yersen ye gibi..

sormayı unutmuşum..

kasayı yan yatırmıştın dimi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 18 Nisan 2020; 7:5:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

Benim psu ya vursan kasaya da vursa no problem adamlar kaya gibi psu yapmış

8 + 4 pin testlerini yapıp yayınlamıştım görmeyen varsa bakabilir, üst seviye sistem kullanıyorsanız ve voltaj ayarlaması yapacaksanız fark net, stok kullanıyorsanız önemi yok.
    hocam konuyu tam okumadınız galiba kasa psu sağlamlığı ile ilgili bir mesele yok anakart pili varmış anakartın üzerinde.dırıltıyı da o yapıyormuş vurdukça susan da oymuş ve vurdukça kısa devre yaptırıp makineyi kapatan da oymuş.ben diyorum ki övgü krediyi seasonic'e mi vereceğiz yoksa asus'a mı çünkü birinden biri kapatıyordu makineyi.o pilin orada ne işi varmış selahattin'in dediği gibi bolluk işte al sana kasa pili diye attık mı bir gün düşürdük mü ne yaptıysak iki tane pil varmış kısacası.iyi yakmadık bir şeyi.

• sething kullanıcısına yanıt
    ayıpsın 2001 dh taktiği.sea'daki adamlar abi bi aç kablolara bak diyince direkt yatırdım aşağı baktım bişi şıngırdıyor.Türk işi test hdd atacam bir daha içine fazladan.kaç para kardeşim bi 2tb firecuda..
  • yıl bilmem kaç

bi müşterimiz p1 p2 mi nedir

kasasından gelen uçak gürültüsü için başımızın etini yer durur..

baş yediği kadar da para cimrisi olup psu değiştirmez..

tüm elemanlardan sonra ihale bana kaldığı için gidip gördüğüm gibi bak şimdi deyip

kasayı yatırıp hafifçe tekmeyi bastım

derin bi sessizlik ve rahatlama sonrası herif nerdeyse çocuğu yaşındaki benim ayaüıma kapanacak..

sonra mı

ben çekip gittim

hefi ardımdan arayıp patrona

-senin eleman kasama tekme atıp 5 para etmez.değişmesi lazım.eskimiş.bana yeni pc satmaya çalıştı

demişti..

iyi aile evladı..

sonra ingiliz saraylarında eğitim almış selahattin neden küfürbaz oldu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 18 Nisan 2020; 21:12:37 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.