Şimdi Ara

bildiginiz en iyi klima markası ve tavsiyeleriniz... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
61.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

http://www.daikinmcquay.com/mcquay/Home/homepage

http://www.daikin.com/press/2009/090218/index.html

Daikin Gree ile RAC üretimi için birleşiyor.

http://www.airtradecentre.com/TR/TR/index.php?slink=text&sid=485153b3d0535649763932

Daikin ve Gree firmaları arasındaki üretim ortaklığı

http://www.nilhvac.com/tur/haberler_/daikin-ve-gree-firmalari-arasindaki-uretim-ortakligi__.aspx?c=3460&m=800

evet goodmanıda mcquay listesine koymuş uyanıklar. demek goodmanda acson oldu

ama bu gree olayı okadar büyütülecek durum değil daikin kendi satın almadığı fabrikayı. fasoncu gibi bile kullanmaz.

zaten başka bir topikte yabancı olan gee linkinde sadece bir bant kirladığına dair bilgiler vardı.

diğer air trade linki zaten gazete asparagası gibi algılanıyor. daikin gree birleşiyormuş. halbuki açıkça yazılmış sınırlı sayıda üretim var. ondan sonrda burda bazı cahiller gree daikini satın aldı diyorlar halbuki yabancı link dikkatlice okunursa gree hem daikinden knowhow almayı kabul etti hemde denetimi kabul etti yazıyor.

birde karışık olan japon iç piyasası için diyor.

sona bizim birolda hemen diyor 65 serileri daikin vay uyanık vayy. birolcum çok sakinsin bu aralar. nası gidiyor şişe elindemi hıck.. belki birol iyi, niyetine binaen diyor ama ben bu daikinden iyice korktum aga bunlar suyunu çıkarmadığı eşeğe ot vermezler

Ulen köylü ben Allah tan başka kimseden korkmam,kaldıki yalan yanlış bir şey yazmıyoruz da ,zaten biz yazmıyoruz yazılanlara yorum yapıyoruz.

Bu arada bende yalancıyım ya. Ulen Gree Çin'linin dediğde yalan,bende yalancının yalancısıyım.Adam birebir kendi söylüyor Daikin na Japon iç pazarı klima üretiyoruz diye. Pardon bize çeviri yapanda yanlış çevirmiş.

bu arada Daikin Dünyada 1 numara olamanın yolunu bulmuş,paran var satın al. Ülen klima markası kalmayacak bu gidişle dünyada . Çok meşhur bir laf var Savaşma ,Seviş. Adamların felsefesi savaşmak yerine sevişip sahip oluyorlar.Doğan çocuğun soyadı da Daikin oluyor.İşte kapitalizmin gücü.Piyasanın kuralları bu ve oyunu kurallarına göre oynayıp kazanıyorlar,helal olsun ne diyelim.

Bu arada bu yaşananlar son 5 sene içinde Çin dede oldu.10 sene önce Çinli klima üreticisi 400 adetken şu an 10 tane değil .Nasıl mı oldu,satın al kapat.1,5 milyon klima üreten Hualing (eski Diamond,Sunny,Hailife vs gibi markaları üreten) gibi oldukça kaliteli bir üreticiyi Midea satın alıp,markayı tamamen yok ettiler klima piyasasından.

Vs.Vs . Yormayalım kendimizi ,adamlar işi biliyor malıda götürüyor....Helal olsun yapabilene...

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

quote:

http://www.airtradecentre.com/TR/TR/index.php?slink=text&sid=485153b3d0535649763932

http://www.nilhvac.com/tur/haberler_/daikin-ve-gree-firmalari-arasindaki-uretim-ortakligi__.aspx?c=3460&m=800

evet goodmanıda mcquay listesine koymuş uyanıklar. demek goodmanda acson oldu

ama bu gree olayı okadar büyütülecek durum değil daikin kendi satın almadığı fabrikayı. fasoncu gibi bile kullanmaz.

zaten başka bir topikte yabancı olan gee linkinde sadece bir bant kirladığına dair bilgiler vardı.

diğer air trade linki zaten gazete asparagası gibi algılanıyor. daikin gree birleşiyormuş. halbuki açıkça yazılmış sınırlı sayıda üretim var. ondan sonrda burda bazı cahiller gree daikini satın aldı diyorlar halbuki yabancı link dikkatlice okunursa gree hem daikinden knowhow almayı kabul etti hemde denetimi kabul etti yazıyor.

birde karışık olan japon iç piyasası için diyor.

sona bizim birolda hemen diyor 65 serileri daikin vay uyanık vayy. birolcum çok sakinsin bu aralar. nası gidiyor şişe elindemi hıck.. belki birol iyi, niyetine binaen diyor ama ben bu daikinden iyice korktum aga bunlar suyunu çıkarmadığı eşeğe ot vermezler

Ulen köylü ben Allah tan başka kimseden korkmam,kaldıki yalan yanlış bir şey yazmıyoruz da ,zaten biz yazmıyoruz yazılanlara yorum yapıyoruz.

Bu arada bende yalancıyım ya. Ulen Gree Çin'linin dediğde yalan,bende yalancının yalancısıyım.Adam birebir kendi söylüyor Daikin na Japon iç pazarı klima üretiyoruz diye. Pardon bize çeviri yapanda yanlış çevirmiş.

bu arada Daikin Dünyada 1 numara olamanın yolunu bulmuş,paran var satın al. Ülen klima markası kalmayacak bu gidişle dünyada . Çok meşhur bir laf var Savaşma ,Seviş. Adamların felsefesi savaşmak yerine sevişip sahip oluyorlar.Doğan çocuğun soyadı da Daikin oluyor.İşte kapitalizmin gücü.Piyasanın kuralları bu ve oyunu kurallarına göre oynayıp kazanıyorlar,helal olsun ne diyelim.

Bu arada bu yaşananlar son 5 sene içinde Çin dede oldu.10 sene önce Çinli klima üreticisi 400 adetken şu an 10 tane değil .Nasıl mı oldu,satın al kapat.1,5 milyon klima üreten Hualing (eski Diamond,Sunny,Hailife vs gibi markaları üreten) gibi oldukça kaliteli bir üreticiyi Midea satın alıp,markayı tamamen yok ettiler klima piyasasından.

Vs.Vs . Yormayalım kendimizi ,adamlar işi biliyor malıda götürüyor....Helal olsun yapabilene...

kızma len farklı bişe demedimki. nasıl kızdırdım ama e heralde doğacak çocuğun adı beko arçelik olmayacak yani.

ama şu hualing i eritti ya midea onun teknolojisinden hiç yararlanmamışmıdır sence?

seninde dediğin gibi daha önce o fabrika me teknolojisi kullanıyormuş. banada ısısancı şöyle söylemişti me çinde fabrika kurmuş daha sonra komple fabrikayı hualinge satıp çıkmış me çinden. bizim highlifeler oyüzden çok iyiydi demişti.

• Aynen öyle MELCO nun ortaklığı ile kurulmuş bir fabrika idi.Hala Mit.Elec. klimanın ana tabanı aynıdır.Kart yapısı vs. Malesef o teknolojiyi hiç mi,hiç kullanmadı Midea,nedendir bilmem.Belkide Türkiye'ye gelmiyor.Kaliteli maldır ,hele 2005 lere kadar gelenler daha başkadır.Ben 1999 dan beri inv. kullanıyorum tepe tepe.Bak 1999 da inverter diyorum dikkat et.
  • quote:

Aynen öyle MELCO nun ortaklığı ile kurulmuş bir fabrika idi.Hala Mit.Elec. klimanın ana tabanı aynıdır.Kart yapısı vs. Malesef o teknolojiyi hiç mi,hiç kullanmadı Midea,nedendir bilmem.Belkide Türkiye'ye gelmiyor.Kaliteli maldır ,hele 2005 lere kadar gelenler daha başkadır.Ben 1999 dan beri inv. kullanıyorum tepe tepe.Bak 1999 da inverter diyorum dikkat et.

hayret. neden kullanmadıysa. ama sanırım vardır bir biten anlaşma. fakat bunca zaman o teknolojiye hualing sahip olmadıysa oda ayıp yani diycem. arçelik bile çoktan aşırmıştı yani. zaten belli bir zaman sonra o teknolıojiyi kullnma haklarıda oluyor.

bilyom canım sende diamond inverteri var. peki sen o slim tipi me yi neden söktün evden zamanında çok iyi demiştin foruma işlemiştin ya resmini. artık bu kalitede gelmiyor dünyada üretilsede demiştin.

• quote:

quote:

Aynen öyle MELCO nun ortaklığı ile kurulmuş bir fabrika idi.Hala Mit.Elec. klimanın ana tabanı aynıdır.Kart yapısı vs. Malesef o teknolojiyi hiç mi,hiç kullanmadı Midea,nedendir bilmem.Belkide Türkiye'ye gelmiyor.Kaliteli maldır ,hele 2005 lere kadar gelenler daha başkadır.Ben 1999 dan beri inv. kullanıyorum tepe tepe.Bak 1999 da inverter diyorum dikkat et.

hayret. neden kullanmadıysa. ama sanırım vardır bir biten anlaşma. fakat bunca zaman o teknolojiye hualing sahip olmadıysa oda ayıp yani diycem. arçelik bile çoktan aşırmıştı yani. zaten belli bir zaman sonra o teknolıojiyi kullnma haklarıda oluyor.

bilyom canım sende diamond inverteri var. peki sen o slim tipi me yi neden söktün evden zamanında çok iyi demiştin foruma işlemiştin ya resmini. artık bu kalitede gelmiyor dünyada üretilsede demiştin.

O MR.Slim serisindeki kalite ve teknoloji hiç bir modelde yok.Onun kartına balyoz vursan kırılmaz.Teraziye koysan şu anki klimaların 3 katı ağırlıkta çıkar.Tek sıkıntı tabi gelişen teknoloji tüketim yönünde,birde ses unsuru.Tabi birde inverter konforu. Ama hala saklıyorum o makineyi,müzelik şerefsizim. Split klimanın Atası kralı...Yanlız bendeki Diamond İnv. da Müzelik olmaya başladı,patlamadı gitti takalım yerine şu 7526 COP 5,23 den..

• quote:

quote:

quote:

O MR.Slim serisindeki kalite ve teknoloji hiç bir modelde yok.Onun kartına balyoz vursan kırılmaz.Teraziye koysan şu anki klimaların 3 katı ağırlıkta çıkar.Tek sıkıntı tabi gelişen teknoloji tüketim yönünde,birde ses unsuru.Tabi birde inverter konforu. Ama hala saklıyorum o makineyi,müzelik şerefsizim. Split klimanın Atası kralı...Yanlız bendeki Diamond İnv. da Müzelik olmaya başladı,patlamadı gitti takalım yerine şu 7526 COP 5,23 den..

ses ve konfor doğrudur. bende olsam saklarım harbiden. diamondu neden patlatıyonki bırak gistin gittiğği yere kadar paran çoksa ver bir garibana ozaman. ne zevk adamısın ya. tak tak sen 7526 en net sonuçları senden alırız

• quote:

quote:

quote:

quote:

ses ve konfor doğrudur. bende olsam saklarım harbiden. diamondu neden patlatıyonki bırak gistin gittiğği yere kadar paran çoksa ver bir garibana ozaman. ne zevk adamısın ya. tak tak sen 7526 en net sonuçları senden alırız

O işi @ rotasız 45 e devrettim ,7526 taktım ona ,yanınada elektrik sayacı daha objektif olur gari.Biliyon biz satıcılar abartıyoruk bazennnnn

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

O işi @ rotasız 45 e devrettim ,7526 taktım ona ,yanınada elektrik sayacı daha objektif olur gari.Biliyon biz satıcılar abartıyoruk bazennnnn

rotasız45 yeter artık gönder şu resimleri. aa kızcam ama artık.

dur sana yeni bir köylülüğümü anlatim. daha geçen gün farkına vardım. rotasız45 te gülsün sende gül.

şimdi hep diyorum ya mailimi kapatamıyorum diye forumdan ayarlıyorum gene tonlarca mail geliyor. pmden kurtulsamda. en son gelenlerede artık sormaya başladım nickiniz ne diyerek.

rotasız bana mail atmış 7526yı soruyor birol abiden alıcam diyor.. ama ben eskisi gibi baştan isim sormadan cevap yazıyorum diyorumki ona. makine yeni ok bir me tosh daikin üst serileri gibi olmaz diye sana bu şekilde lansede edilebilir. ama bu makinenin özellikleri o markalarda olsa dünyanın parasına satılır.. makineden korkma diyorum. çünkü mideanın en alt serisi var bende takılırken içine edilse bile öyleyken gayet başarılı. sense yaklaşık en üst segmentlerine yakın olan serisini alıyorsun mideanın korkma hiç dip fiyatları öğren birolun kafasına vur al diyorum:))

yazıyı gönderdikten sonra bir mail daha gönderiyorum sizi tanıyamadım isim sormayıda unuttum diyorum. rotasızda şimdiki gibi dalgın olduğundan cevap vermiyor.

taki bir zaman sonra general 7000 leri forumdan soruyorum rotasıza forumda görnce cevap gelmiyor sonra seni aradım sordumya güldük hatırlarsan dedim ya. yahu şu 7000 btu generale taktım. forumda seni severler rotasız diye bir arkadaşta var send bir pm yapsan sanırım beni satıcı sandı çekinde cevap vermedi dedim.

e bilmiyorumki bu adam daha önce ban yazmış:))

senle konuştum felan ertsi gün bir sms geldi abi geç olduğu için mail attım aramadım rahatsız etmemek için yazmış aradım tanıştık. sonr maile baktım güzel ce açıklamış sağolsun. sonra öyle kadlı havada serinledi bizimkiler gene vazgeçti klimadan.

hemen bir kaç gün önce dedim ya şu cocuğun mailine birkez daha bakim 45 aklımdaydı bir girdim 2 farklı mail çıktı karşıma 2side o. ya dedim gene köylülüğüm ortaya çıktı. şimdi dedim biroal sordum o anlamıştır e bu adam daha önce sana sormadımı bana ne söylüyorsun. sona düşündüm birol aradıysa çekiniyormuşsun felan dediyse. bu kezde rotasız yanlış anlayacak bak birola yönlendirme yapıyor bu adam anlaşmalı gibisinden.

yani öyle ince bir çizgi san demiştim ya daha önceden forumda çok yanlış anlam aoluyor o yüzdende girmiyorum biraz diye. e birde köylü oldummu iyice yanlış anlaşılırmıyıom anlaşılmazmıyım.

halbuki ben hiç çekinmeden yönlendşreceğim adama yönlendirirm derim mesela kimden alırsanız alın piyasayı iyice için sonr forumdan şu kişileler konuşun.. ama hep eklerim birol kazıkçıdır:))

ulen yeter şu köylü lafıda köylülük kötü değilde. saf neyetine sokup günaha giryoruz. benim nickim doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar. önceden öyleydi köylü diye diye değiştirtiniz ban hepten saf köylü olduk.

değiştircem bu nicki özhakiki gerçek gürcan veya gerçek albani yapıcam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aganta7

quote:

Sizde bizde hepimiz biliyoruz ki bu malın orjinal adı Acson ve bu ürün gamının tamamına Daikin yazılıp,daha yüksek fiyata pazarlanıyor.Bu işte sermayenin gücü,kapitalizimin gerçek yüzü.

Konu sadece duvar tipi için değil tüm segment için geçerli.

http://www.contek.com.tr/?urunler&MarkaAdi=acson&sayfa=2

size göre hendekten çıkacak ürünlerin orjinal adıda airfel olacak bu mantıkla ama yanılıyorsunuz öyle değil şimdi sonuç olarak şunu demek istiyorum
    her marka bellli sınıflarda üretim yapmak zorundadır,her sınıftan tüketiciyi görmek zorundadır bu ayakta kalmanın kuralıdır daikin firmasının satın aldığı markalar vardır o marka artık daikin'indir ister aynı isimle devam eder isterse fabrikanın mevcut durumunda düzenlemeler değişimler yaparak kendi ürününü üretebilir,plastiği görseli kumandası kasası aynı diye enjoy serisine sadece görünüşüne bakarak acsonun aynısı demek yanlıştır yani daikin hiçmi bu ürüne arge katmadı kartlarını yazılımını değiştirmedi fanını fan motorunu güç faktör modülünü kondenserini evoparatörünü 4 yollu vanasını değiştirmedi veya üretimde kullandığı parçaları iyileştirmedi bunları biliyormusunuz yada eminmisinizde aynı ürün sadece üzerine daikin yazıldı diyebiliyorsunuz? biliyorda yazıyorsanız sözüm yok elbette,sonra sevgili dostum daikinin v serisi g serisi emurası ve ururu sararası var enjoyu beğenmeyen bunlara bakar haa pahalı diyeceksiniz pahalı olabilir ama MHİ dende ME dende daha pahalı olmadığını iddia ediyorum bende(benzer segmentlerini yan yana yazarsak),ama sizede katılıyorum sermayede kapitalizm vahşidir bizleride sömürür durur,saygılarımla.

Arkadaşım ben kimseyi kötülemiyorum ve gayet objektif bakıyorum.Aslında aynı şeyi söylüyoruz,malesef bir çok süper dediğimiz markalarda artık piyasaya uydu.Bununda en başında Daikin geliyor.Eğer var olma savaşı vereceksen yapacak bir şey yok.Benim dediğim de bir tek şeyi kaçırıyorsunuz,Acson vs. mallar şu an aynı fabrikadan çıkıyor,eğer ki Daikin fabrikayı satın aldıktan sonra bir arge yaptıysa Acson da aynı argeden nasibini almıştır.Ama Acson vs. Daikin dan çok daha aşağı bir fiyat.Bu da markanın fiyatı.Ben bu tarz büyük markalardan şunu beklerdim Daikin mağzasında o ürün olsun ama adı Keşke ilk zaman ki gibi Siesta olsa idi.Derlerdiki Daikin güvencesinde ,bence yine satardı.

Bu an çok basit bir örnek otomotivde çok büyük bir çıkış yapan Dacia var mesela.Bu ülkede daha öncede satıldı ama tutmadı,ama şimdi Renault güvencesinde olunca ve Renault Daicia aynı showrom da sergilenince Dacia çokta güzel sattı.Ha şunu da söyleyelim bunu örnek verdim ama yersen meselesi var aslında bu markadada,Türkiye de yemez diye böyle yaptılar ama Brezilya da Tüm Dacia modelleri Renault olarak satılıyor.Oda ayrı mesele.Zaten Enjoy da bazı ülkelerde hala Siesta diye satılıyor.

Bizim 2. 3. katagori cihaza itirazımız yok.Rekabet için şarttır da(mesela Nokia,Sony,Sanyo gibi dünya devi markaların sonları hiçte iyi değil)ama bence birazda milleti aptal yerine koymamak lazım.Bence de Türk milleti aptal değil,bu kalitelerin bu markaya yakışmayacağını anlayacak,yada bu markalarda gözlerinde 2. sınıfa düşecek.

Geçmişin Arç. ile şimdinin arasında imaj olarak dağlar var..

Ben bu kadar büyük ,sektör lideri saygı duyduğum markanın geldiği noktaya üzülüyorum aslında,ama ilk baştan da söylediğim gibi kapitalizmin sonucu işte bu. Her şey para....

itiraz edebileceğim bir şey yok.

• quote:

quote:

quote:

Şimdi arkadaş bunu yalanlayan varmı? yok.Zaten bunlar doğrular ve herkes biliyor,gayette normal.

Peki ÇİN de Japon iç pazarı için klima üretilecek,ama Türkiye'deki pazarın müşterisi daha özel olduğu için bize ÇİN malını mı laik görecekler .Yok olmaz öyle biz Thailand ,Malezya kullanırız.Ya bunlar hikaye,bizde Çin malına andidanping vergisi uygulanıyor,onun için Thailand,Malezya vs de fabrikası olan üretici Çin de üretimi olsada getirmez.Zaten Çin de olsa Thial. Malz. da olasa aynı fiyata gelecek neden ANTİ bir şekilde anılan made in China yazsınlar.
    Ben bu arada şunu da sormak isterim yılda 40 000 000 klima üreten bir firma 500 000kaliteli klimayı ürettikten sonra,gerisini dandik Çin malı klima mı üretecek,hiç mi nasiplenmeyecek. Zaten bu Çinli nin kafası da çalışmaz , hiç bir şeyin farkında değil. Sadece kendini kullandırır. Daikin da kandırmış zaten onları,teknolojisini Klimalar Japonya yolculuğuna çıkarken içine enjekte ediyor. Hatta Gree de kendine ait birde bant kurmuş,mühendisler de Japonmuş, dahasıda var Japon çalışanlar pahalı ya Japonyadan robot getirmişler onlar Japonlara özel üretim yapıyorlar.Nasıl hikaye ama.bak yarın reklam yaparlar bu yazıyı da bazı bayiler.Atı alan Üsküdar'ı geçiyor ,biz yok Çinli yok Malezyalı si...k yarıştırmaca yapıyoruz..

Hadi hayırlı işler..

bak burayı kaçırmışım. 2 adet mesajı peş peşe yazmışsın. ben sonuncuyu gördüm.

yok aga ben inanmam. japon iç pazarına kullanılan malzeme ister istemez kaliteli olur. buraya girmesi mümkün değil. (şu forumda senden daha japoncu varmı. arabana kadar orijinal japon diye tutturan adamsın. hastalık var bende diyorsun yani hani. evet kabul ediyorum bu hastalığı. senin kadar olmasa bendede var.) hem sonra gree markası adında aynı malı satmaz bu daikin. ki aynı kasayı sanyoya şuan buna kadar yapmış. bu adamlar kerizmi ya önüe gelen klimanın her parçası daikin olacak üstelik japon iç piyasasına sürülecek kalitede. aynı kazandan sütmü dolduryorki çeşitli market markalrına yoksa kolamı. benim mantığım buna yatmıyor. adam kendi fabrikasında ürettiği acsonla enjoy u bile ayırmışken. aynı kalite parçayı ne çin piyasasına sunar nede buralara ve başka ülkelere gönderir. gönderisede farkını ille alır. evet açıkça yazılımış ayrıca yabancı linkte ayrı bant oluşturulduğu.

ama şu doğru mesela türkiyede vergi kaçırmak açısından orijinal japon malı ort segmente bile çin malı yazıp sokarlar türkiyeye. bunu zamanında birebir ariwell dinledim kaç yıl evvel broşürlere bile basmadıkları özellikler makinede yüklüydü sadece vergi açısından baskıya bilinçli verilmedi demişlerdi.

sen adamı kızdırma o enjekteyi kafana yap. kaçak güreşmede şu panasonic sorununu diğer topikte çöz. durum ilginç çünkü. hadi sanada hayrılı işler. çav mı deniyordu

• Selam arkadaşlar Zass 18000 btu r410a klima kaç derece soğuk havada sıcak üfler bilgisi olan varsa nette baya bi dolandım herkez abuk subuk şeyler yazmış bunun gerçek kullanıcılar tarafından testi yapılmıştır umarım şimdiden tşk.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.