Şimdi Ara

bildiginiz en iyi klima markası ve tavsiyeleriniz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
61.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar klima konusunda bir türlü randıman alamıyorum sizin kullandıgınız ve iyi bir marka ürün varsa tavsiyelerinizi bekliyorum..

• daikin- mutsubishi elekktrik -toshiba- mutsubishi heavy-
  • daikin'lara baktım çok pahalılar bazı modelleri 5bin civari duvar tipi olanlar bu paraya değer mi gerçekten?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dogstr8

daikin'lara baktım çok pahalılar bazı modelleri 5bin civari duvar tipi olanlar bu paraya değer mi gerçekten?

daikin işin cılgını çıkardı. toshiba-mitsubishi iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

daikin'lara baktım çok pahalılar bazı modelleri 5bin civari duvar tipi olanlar bu paraya değer mi gerçekten?

Niyetlendik almaya Daikin önerdiler fiyatları görünce vazgeçtim.

Mitsubishilere bakıcaz artık kriterlere uygun. Oldu mu iyisi olsun diyoruz ama o fiyatlar yüksek kalıyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

Niyetlendik almaya Daikin önerdiler fiyatları görünce vazgeçtim.

Mitsubishilere bakıcaz artık kriterlere uygun. Oldu mu iyisi olsun diyoruz ama o fiyatlar yüksek kalıyor.

daikin gereğinden fazla fiyatlı bence
  • sayın arkadaşlar daikinin ucuz olduğunu fiyatlar belli iken iddia edemem ancak haksızlık edilmesin keza;
    mitsubishi heavy olsun veya mitsubishi electrik olsun daikin ile benzer segmentleri karşılaştırırsanız daikin şu anda pahalı değil ucuz kalır MHİ hyper inverter dizayn serisi 18000 kw cihazın şu anda iklimsada satış fiyatı 5260 tl. hyper 24000 btu cihaz (SRK71ZE-S1 - ki bu klima eski model airfelde biteli 1,5 sene oldmasına rağmen) 7068 tl. demem o ki MHİ ninde ME ninde DAIKIN ninde benzer segmentleri benzer fiyatlardır ama URURUSARARA yı kastediyorsanız zaten onun hiç bir markada benzeri bile yok evet o çook pahalı katılıyorum ''made in japan'' olan bu ürün için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aganta7

sayın arkadaşlar daikinin ucuz olduğunu fiyatlar belli iken iddia edemem ancak haksızlık edilmesin keza;
    mitsubishi heavy olsun veya mitsubishi electrik olsun daikin ile benzer segmentleri karşılaştırırsanız daikin şu anda pahalı değil ucuz kalır MHİ hyper inverter dizayn serisi 18000 kw cihazın şu anda iklimsada satış fiyatı 5260 tl. hyper 24000 btu cihaz (SRK71ZE-S1 - ki bu klima eski model airfelde biteli 1,5 sene oldmasına rağmen) 7068 tl. demem o ki MHİ ninde ME ninde DAIKIN ninde benzer segmentleri benzer fiyatlardır ama URURUSARARA yı kastediyorsanız zaten onun hiç bir markada benzeri bile yok evet o çook pahalı katılıyorum ''made in japan'' olan bu ürün için.

segmente göre karışıklıklar var hocam. adım daikin düşmanına çıktı ama asla değilim. tartısamda en sonunda uygun bulsaydım kendim bile hiç beğenmesemde paçam sıkışınca enjoy alacaktım başta Allah şahit bir arkadaşınızda çok iyi biliyor bunu.

kızdığım nokta hocam geçen yıldan buyana nekadar arttıkı dövizde. 1800-1900 e alına bilen v serisi 12000 likler 3000 küsur oldu. bizler delux serisinden sonra bunlar geldi diye kızarken. peşinden birde enjoy çıktı. enjoyları V serisi eski fiayatlarına satmaya başladırlar. V serisini arar olduk. Allah için bir V seris ve enjoy serisi klima ME ge serisi ile bir olurmu? ben her ikisinde pam unitesi olduğuna bile inanmıyorum.

ama hesap edersek hep ME klimaya pahalı derdik bazı gerçekleri bilmediğimizden. neymiş poüler serisi klimalar tam invertermişte ME den ucuzmuş me kazıkçıymış. affedin hocam inanın size karşı kırıcı olmak için yazmak değil kastım. ama popüler inverterlerdede pam yoktu bazı gerçekleri kurcaladıkça insan zorda olsa bir şeyleri öğreniyor. ben şahsen daikin inde aynı iklimsa gibi kazıkçı olduğuna net inandım. hemde vatandaşın alabileceği ürünlerde daha kazıkçı hale geldiler.

daha geçen gün birol arkadaş yazmış iklimsa popüler inverter 12000 btu ları 1700-1800 e satarken iklimsa bunları millete 2200 e sattı kampanyada kalsada dedi çok doğru. am adaikinde aynı enjoylara çektiği fiyat buydu bence bu paralar etmezdi hocam. tabi benim dediğimi kabul edin demiyorum size.

ama hesap edersek kliamaplusta benim 2007 de aldığım 12000 btu 1800-200 aralığındaki klima doları bugünle çarptığımızda aynı para. kalitede ise sadece tüm klimalar gibi ısıtma nominal 14 binden 13648 e düşmüş.

bana bazıları mitsubishici bazıları toshibacı diyor ama hiç birici değilim inanın. daikinide kötüleme cahilliğine düşmem bendeki daikin acson ftyn gx tipi bile çok güzel..

ama enjoy a isterlerse 20 tane eurovent belgesi alsınlar. o dış kasayı gördümü insanın midesi dönüyor. iç kasada çok matah değil. birde düz serileri var bunların odahada çirkin gibime geldi.

demiş olduğunuz srk71szes1 klima ise evet iklimsa yazık günah evet klima süper baba klima. ama o para verilmez ben bir arkadşınızdan bu klimayı sizler satarken 2500 rakam almıştım sizlerde bitmeden. dolar sanırım 1300-1400 aralığındayken. şuansa dolar 1850 olsa bu klimanın hakkı 3500 felan. evet zjx lerede bastı zammı iklimsa. ama aynı olmasada benzer politikayı son zamanlarda airfelde izlemeye başlamıştı. şimdi ise daha beterini yürtüyorlar daikinde affınıza sığınarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: hsyncnk

arkadaslar klima konusunda bir türlü randıman alamıyorum sizin kullandıgınız ve iyi bir marka ürün varsa tavsiyelerinizi bekliyorum..

Arkadaşım bundan yaklaşık 1.5 yıl önce babam Vestel Marka 9.000 btü lük klima aldı. Abi bak ne daha bakım yapıldı, ne gaz dolumu yapıldı tam 1.5 yıldır kullanıyoruz ve banamısın demiyor. Sadece o üst kapağı açıp süngerleri yıkıyorum 1 kez de dışa komporosürü açıp pervaneyi falan sildim sadece bu.

ve klima geçen yaz bayağı kullanıldı. Bu yazda annemin ameliyatı dolayısı ile devamlı serin olması için saatlerce çalıştı. Yani yeri geldi 14 15 saat klima açık kaldı. Abartısız yazıyorum bunları..

Mesela bir tanıdığımız gelmişti bayan Klima Fan 1 de 22 derecede falan çalışıyordu ''aaa çok sessiz çalışıyor bunu yeni mi aldınız '' falan dedi..

Vestel'i tavsiye ederim tabiii diğer markalarıda araştırınız. Kendim kullandığım için yorum yapmak istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

sayın arkadaşlar daikinin ucuz olduğunu fiyatlar belli iken iddia edemem ancak haksızlık edilmesin keza;

segmente göre karışıklıklar var hocam. adım daikin düşmanına çıktı ama asla değilim. tartısamda en sonunda uygun bulsaydım kendim bile hiç beğenmesemde paçam sıkışınca enjoy alacaktım başta Allah şahit bir arkadaşınızda çok iyi biliyor bunu.

kızdığım nokta hocam geçen yıldan buyana nekadar arttıkı dövizde. 1800-1900 e alına bilen v serisi 12000 likler 3000 küsur oldu. bizler delux serisinden sonra bunlar geldi diye kızarken. peşinden birde enjoy çıktı. enjoyları V serisi eski fiayatlarına satmaya başladırlar. V serisini arar olduk. Allah için bir V seris ve enjoy serisi klima ME ge serisi ile bir olurmu? ben her ikisinde pam unitesi olduğuna bile inanmıyorum.

ama hesap edersek hep ME klimaya pahalı derdik bazı gerçekleri bilmediğimizden. neymiş poüler serisi klimalar tam invertermişte ME den ucuzmuş me kazıkçıymış. affedin hocam inanın size karşı kırıcı olmak için yazmak değil kastım. ama popüler inverterlerdede pam yoktu bazı gerçekleri kurcaladıkça insan zorda olsa bir şeyleri öğreniyor. ben şahsen daikin inde aynı iklimsa gibi kazıkçı olduğuna net inandım. hemde vatandaşın alabileceği ürünlerde daha kazıkçı hale geldiler.

daha geçen gün birol arkadaş yazmış iklimsa popüler inverter 12000 btu ları 1700-1800 e satarken iklimsa bunları millete 2200 e sattı kampanyada kalsada dedi çok doğru. am adaikinde aynı enjoylara çektiği fiyat buydu bence bu paralar etmezdi hocam. tabi benim dediğimi kabul edin demiyorum size.

ama hesap edersek kliamaplusta benim 2007 de aldığım 12000 btu 1800-200 aralığındaki klima doları bugünle çarptığımızda aynı para. kalitede ise sadece tüm klimalar gibi ısıtma nominal 14 binden 13648 e düşmüş.

bana bazıları mitsubishici bazıları toshibacı diyor ama hiç birici değilim inanın. daikinide kötüleme cahilliğine düşmem bendeki daikin acson ftyn gx tipi bile çok güzel..

ama enjoy a isterlerse 20 tane eurovent belgesi alsınlar. o dış kasayı gördümü insanın midesi dönüyor. iç kasada çok matah değil. birde düz serileri var bunların odahada çirkin gibime geldi.

demiş olduğunuz srk71szes1 klima ise evet iklimsa yazık günah evet klima süper baba klima. ama o para verilmez ben bir arkadşınızdan bu klimayı sizler satarken 2500 rakam almıştım sizlerde bitmeden. dolar sanırım 1300-1400 aralığındayken. şuansa dolar 1850 olsa bu klimanın hakkı 3500 felan. evet zjx lerede bastı zammı iklimsa. ama aynı olmasada benzer politikayı son zamanlarda airfelde izlemeye başlamıştı. şimdi ise daha beterini yürtüyorlar daikinde affınıza sığınarak.

sevgili kardeşim yazdıklarına katılıyorum aslında yanlışı yada doğru olmadığını bildiğimi savunmam bencede enjoyun hakkı o değil araçtırın ingilterede bile bizden ucuza satılıyor o klimalar o zaman bize neden böyle, yerinde ve doğru tespitleriniz için teşekkürler.

• Sizde bizde hepimiz biliyoruz ki bu malın orjinal adı Acson ve bu ürün gamının tamamına Daikin yazılıp,daha yüksek fiyata pazarlanıyor.Bu işte sermayenin gücü,kapitalizimin gerçek yüzü.

Konu sadece duvar tipi için değil tüm segment için geçerli.

www.contek.com.tr
    Contek Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş.
    http://www.contek.com.tr/?urunler&MarkaAdi=acson&sayfa=2

• fiyat performans yönünde bende mutsubishi derim
  • fiyat performans yönünden toshiba da çok iyi bi seçenek görünüyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

sevgili kardeşim yazdıklarına katılıyorum aslında yanlışı yada doğru olmadığını bildiğimi savunmam bencede enjoyun hakkı o değil araçtırın ingilterede bile bizden ucuza satılıyor o klimalar o zaman bize neden böyle, yerinde ve doğru tespitleriniz için teşekkürler.

aganta7 kardeşim. samimiyetiniz için teşekkür ederim.

sanırım bizde böyle olmasının sebebi zihniyet meselesi. günahtan korkmayan bir yönetim olduğundandır bana göre.

bu arada daikin amerikalı goodman'ıda satın almış. acaba orda bize uyguladığı politikaları uygularmı bilemem. ama bizdeki politika çok kötü. Allah vicdanlarını sızlatırda biraz düzelirler umarım. bu politikayı zamanın en kazıkçı elit firması ısısan bile uygulamamıştı. nediyelim hayırlısı olsun. selamlarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Sizde bizde hepimiz biliyoruz ki bu malın orjinal adı Acson ve bu ürün gamının tamamına Daikin yazılıp,daha yüksek fiyata pazarlanıyor.Bu işte sermayenin gücü,kapitalizimin gerçek yüzü.

www.contek.com.tr

size göre hendekten çıkacak ürünlerin orjinal adıda airfel olacak bu mantıkla ama yanılıyorsunuz öyle değil şimdi sonuç olarak şunu demek istiyorum
    her marka bellli sınıflarda üretim yapmak zorundadır,her sınıftan tüketiciyi görmek zorundadır bu ayakta kalmanın kuralıdır daikin firmasının satın aldığı markalar vardır o marka artık daikin'indir ister aynı isimle devam eder isterse fabrikanın mevcut durumunda düzenlemeler değişimler yaparak kendi ürününü üretebilir,plastiği görseli kumandası kasası aynı diye enjoy serisine sadece görünüşüne bakarak acsonun aynısı demek yanlıştır yani daikin hiçmi bu ürüne arge katmadı kartlarını yazılımını değiştirmedi fanını fan motorunu güç faktör modülünü kondenserini evoparatörünü 4 yollu vanasını değiştirmedi veya üretimde kullandığı parçaları iyileştirmedi bunları biliyormusunuz yada eminmisinizde aynı ürün sadece üzerine daikin yazıldı diyebiliyorsunuz? biliyorda yazıyorsanız sözüm yok elbette,sonra sevgili dostum daikinin v serisi g serisi emurası ve ururu sararası var enjoyu beğenmeyen bunlara bakar haa pahalı diyeceksiniz pahalı olabilir ama MHİ dende ME dende daha pahalı olmadığını iddia ediyorum bende(benzer segmentlerini yan yana yazarsak),ama sizede katılıyorum sermayede kapitalizm vahşidir bizleride sömürür durur,saygılarımla.

• quote:

quote:

Sizde bizde hepimiz biliyoruz ki bu malın orjinal adı Acson ve bu ürün gamının tamamına Daikin yazılıp,daha yüksek fiyata pazarlanıyor.Bu işte sermayenin gücü,kapitalizimin gerçek yüzü.

www.contek.com.tr

size göre hendekten çıkacak ürünlerin orjinal adıda airfel olacak bu mantıkla ama yanılıyorsunuz öyle değil şimdi sonuç olarak şunu demek istiyorum
    her marka bellli sınıflarda üretim yapmak zorundadır,her sınıftan tüketiciyi görmek zorundadır bu ayakta kalmanın kuralıdır daikin firmasının satın aldığı markalar vardır o marka artık daikin'indir ister aynı isimle devam eder isterse fabrikanın mevcut durumunda düzenlemeler değişimler yaparak kendi ürününü üretebilir,plastiği görseli kumandası kasası aynı diye enjoy serisine sadece görünüşüne bakarak acsonun aynısı demek yanlıştır yani daikin hiçmi bu ürüne arge katmadı kartlarını yazılımını değiştirmedi fanını fan motorunu güç faktör modülünü kondenserini evoparatörünü 4 yollu vanasını değiştirmedi veya üretimde kullandığı parçaları iyileştirmedi bunları biliyormusunuz yada eminmisinizde aynı ürün sadece üzerine daikin yazıldı diyebiliyorsunuz? biliyorda yazıyorsanız sözüm yok elbette,sonra sevgili dostum daikinin v serisi g serisi emurası ve ururu sararası var enjoyu beğenmeyen bunlara bakar haa pahalı diyeceksiniz pahalı olabilir ama MHİ dende ME dende daha pahalı olmadığını iddia ediyorum bende(benzer segmentlerini yan yana yazarsak),ama sizede katılıyorum sermayede kapitalizm vahşidir bizleride sömürür durur,saygılarımla.

Arkadaşım ben kimseyi kötülemiyorum ve gayet objektif bakıyorum.Aslında aynı şeyi söylüyoruz,malesef bir çok süper dediğimiz markalarda artık piyasaya uydu.Bununda en başında Daikin geliyor.Eğer var olma savaşı vereceksen yapacak bir şey yok.Benim dediğim de bir tek şeyi kaçırıyorsunuz,Acson vs. mallar şu an aynı fabrikadan çıkıyor,eğer ki Daikin fabrikayı satın aldıktan sonra bir arge yaptıysa Acson da aynı argeden nasibini almıştır.Ama Acson vs. Daikin dan çok daha aşağı bir fiyat.Bu da markanın fiyatı.Ben bu tarz büyük markalardan şunu beklerdim Daikin mağzasında o ürün olsun ama adı Keşke ilk zaman ki gibi Siesta olsa idi.Derlerdiki Daikin güvencesinde ,bence yine satardı.

Bu an çok basit bir örnek otomotivde çok büyük bir çıkış yapan Dacia var mesela.Bu ülkede daha öncede satıldı ama tutmadı,ama şimdi Renault güvencesinde olunca ve Renault Daicia aynı showrom da sergilenince Dacia çokta güzel sattı.Ha şunu da söyleyelim bunu örnek verdim ama yersen meselesi var aslında bu markadada,Türkiye de yemez diye böyle yaptılar ama Brezilya da Tüm Dacia modelleri Renault olarak satılıyor.Oda ayrı mesele.Zaten Enjoy da bazı ülkelerde hala Siesta diye satılıyor.

Bizim 2. 3. katagori cihaza itirazımız yok.Rekabet için şarttır da(mesela Nokia,Sony,Sanyo gibi dünya devi markaların sonları hiçte iyi değil)ama bence birazda milleti aptal yerine koymamak lazım.Bence de Türk milleti aptal değil,bu kalitelerin bu markaya yakışmayacağını anlayacak,yada bu markalarda gözlerinde 2. sınıfa düşecek.

Geçmişin Arç. ile şimdinin arasında imaj olarak dağlar var..

Ben bu kadar büyük ,sektör lideri saygı duyduğum markanın geldiği noktaya üzülüyorum aslında,ama ilk baştan da söylediğim gibi kapitalizmin sonucu işte bu. Her şey para....

• quote:

quote:

www.contek.com.tr

sn aganta7 kardeşim, cevabınıza girmiş oluyorum affınıza sığınarak. birola yazdığınızdan dolayı. birol gene 4 ayak üstüne düşecek. benim adıma ek yapmış sanki diyecek. ama birol masum değilsin onu bil heh heh.

mesajlarımda değiştirme yapmayı sevmesemde daha sonra buraya resim biraz ek yapmak isteyebilirim tam açıklama yapmazsam.

aganta7 kardeşim, gerçekten G - V serisi ME lere göre tam segment olarak karşılaştırısak pahalı affınıza sığınarak. kendi me faturamı buldummu ekliycem buraya. 2007 ağustos gibi almıştım.

ozamanlar daikinde ftxscavmb serisi vardı. oda gözlü bir modeldi hatta değerler olarakta şuanki G serisinden biraz daha iyi idi.

size yemin ederim forumda cumhur isimli eski fujitsucu arkadaş tam ozamanlar daikinciydi. özellikle söylüyorumki forumdaş olarak şahit tutuyorum. o arkadaştan 1650-1700 arası fiyat aldım. aynı rakamları istanbuldanda aldım. sanırm dolar 1300 felandı. cumhur bey bu rakamı nakit verirken arada genede obsiyon bırakmıştı taksit açısından karar ver kolay demişti.

istanbuldansa direkt 12 taksitle rakam aldım. bir dostum vasıtasıyla direkt ısısandan bir bayiye yönlendirildim. fakat çok sıkışık olduklarını makine için 15-20 gün beklemem istendi. fiyat içinse merak etmeyin beklerseni dahada kıyak yapar karsız veririz dendi inanın.

birde kafa karışıklığı oluştu o arada. bu makinelerin bir A birde B sınıfı vardı. bu benim için bir fırsat oldu. çok iyi birine denk geldim daha evvel forumda yazdım bunu. mistsubishi electic msz gc serisi ile karşılaştırıldığında me daha üstün çıktı. daikinin marka olarak daha güzel gözükse ve tanıtılsada. avantajı sadece gözlü olmasıydı.

ama teknik olarak me üstteydi.. ve ta ozaman pam şüphesi vardı. bunu forumdada okudum. ısısanı aradım çıkmadı başka bir numara aradım avrupa yakasında. ısısanla değilmiş orası daikin türkiye imiş. yani daikin türkiye bürosu ozamanda vardı. bunu rat gele öğrenmiş oldum. sordum pam meselesini. bana ne soruyorsun sorduğun klima daikin... gibilerden davranıldı.

bende düşündüm net cevap alamıyorum. tamamen tarafsız birisi tarafından elime net bilgiler verildi adam hususi benim için bir kaç yeri aradı tanımam etmem adam zaten ne satıyordu nede servisliğini veriyordu 2 markanında.

dedim kendime, daikin gözlü seri me den üstün değil ve fiyat daha ucuz geçekten me yi 1900 e felan aldım daikinden daha pahalıydı. birde ozaman fa serisi vardı göz varmıydı yokmuydu hatırlamıyorum ama kendi aldığım modelle arasında 300-400 gibi bir fark vardı.

daikin 1270 dolara felan geliyordu 1.270x1300 desek= 1650 tl eder.

me ise 1450 gibi rakam ediyordu 1450x1300= 1885 yuvarladıkmı1900

şuan bakarsak dolar 1850 desek bu rakamları çarptıkmı herşey ortaya çıkar.

daikin g serisi yazın 3650 tl felandı şuan 3750 olmuş halbuki yazın bir arkadaş beklemede kal demişti bana.

me ise 3000 felan. yani segment olarak inceledikmi bu makineler aynı..

kesinlikle v serisinin me ge serisi ile aynı segmentte olmadığını biliyorum 3050 tl daikin sitesinde.

lafı uzatıyorum ama daikin türkiye maalesef bunları yapıyor.

resim ekleme işlemini dediğim gibi daha sonra yaparım.

linklere bakarsak daiikn v serisi 12000 lik

http://www.daikinturkiye.com/category/urunler-eviniz-icin-isitma-ve-sogutma-duvar-tipi-uniteler-tek-oda-icin-v-serisi-ftx-jv

buda me ge serisi

http://www.klimaplus.com.tr/urunler/ev-ofis-klimalari/split-klimalar/msz-ge-deluxe-power-inverter-duvar-tipi-split-klim.aspx

değerlerden belli aynı olmadığı.

birde daikin g serisi 12000 liklere bakarsak linkine

http://www.daikinturkiye.com/category/urunler-eviniz-icin-isitma-ve-sogutma-duvar-tipi-klimalar-tek-oda-icin-g-serisi-ftxs-j

hemen birkez daha me g serisini eklersek:

http://www.klimaplus.com.tr/urunler/ev-ofis-klimalari/split-klimalar/msz-ge-deluxe-power-inverter-duvar-tipi-split-klim.aspx

12000 liklere baktıkmı değerler hemen hemen aynı me biraz önde gözükmekle birlikte.

birde me gözlü mszfd35va krigamine 12 modeline bakarsak.

http://www.klimaplus.com.tr/urunler/ev-ofis-klimalari/split-klimalar/msz-fd-kirigamine-duvar-tipi-split-klima-serisi.aspx

değerlere bakarsak daikin g serisinden gerek kısma gerek max btu oranları baya yüksek.

bu klimada 3600 felan.

yani demek istediğim daikin aynı segment olanların fiyatını hep yüksek tutuyor. en kızdığımsa ekonomik seri olark piyasaya V serisini veriyorsun ve onun segmentini m.e ge serisi ile eş tutmaya çalıyorsun fiyatı yüksek tutuyorsun. artık papağan gibi hep diyorum ya birde hala doymayıp enjoy çıkartıyorsun.

diğer durumlara zaten bende karşıyım hemde kaç yıl evvelinden karşı çıktım birol v serisi ile gree gwhn serileri aynı dediğinde. ille birşeyler katmıştır dedim hep. sonuçta oyl mcquay kendi fabrikası değilmi dedim.

ama inanın şimdi bu şekilde kapitale tapmaya başladıktan sonra artık daikinin birebir mcquayları acsonları göndereceğinden bile korkmuyor değilim. en son birola gazı vericem gidip satın alıp parçalayacak. birkez 65 zibro serilerine V serisiyle aynı dediğinde itiraz edince en son bana satın aldıracaksın demişti heheh omu yapıcak bu işi yaralı barnağa işemez kerata:)) yani burda bana kötülüyor diyenlere binkez zamanında sundum o yazıları daikini nasıl savunduğumu.

daha yazın ururu sararar dışarıdan taze hava almıyor diyenler karşı 2 saat konuştum daikile ve durumu ispat ettim. temiz hava alıyor klima. hatta zamanında daikin merkezde bile bu konuyu red eden adına eğitimci denen adamlar vardı bir arkadşımız çok iyi bilir durumu söylemeyeim şimdi. o kendi okudumu güler ama tekel alkole çok zam yaptı be değilimi kardeşim. ona mesaj o anlar:))

başka bir topikte tartışma çıkmasın diye yazmadım adamcağızın bir sormuş acson fabrikasında V serisi ile enjoy serisi yanyana duruyor videosunu izledim deyince sinirim bozuldu demiş, yazmadım hiç. o topiğe yazınca çünkü küfredeceğim geliyor çok affedin. geçen gün burdaki olan küfür gibi insanı zorlayanlar var. bende nekadar foruma sükün tavsiye etsemde yeri gelince çok kolay küfredebildiğim için girmiyorum oraya. yönetime bile bunaldığımı yazdım. çünkü ordaki tartışma bilgi durumundan çıktı. geçen yazan adamın dediği gibi ağzıyla bilmem ne yapma durumuyla dalga geçme durumuna geldi. girince ikide birde şikayet etmekte istemiyorum.

yani burda demek istediğim örnek verecek olursam bendeki klasik daikinde üretim yeri belli değil diğer topikte soran arkadaş thailand yazmış V serisini. ama haklı olarakta sormuş. burdan ona demiş olayım doğrudur kasa aynıdır. şüphe etmekle beraber. aynı klimayı malezyadada üretebilir tahailand dada üretebilriler.. yarın baktıkmı türkiyedede üretebilirler normaldir. ama zamanında birçok klimasına menşei yazmaması hiç normal değildi. insan bunları gördükçe hertürlü şüpheyi duyuyor arkadaş gibi haklı olarak işte.

birol usta, dünyada siesta diye bir klima satıldığını hiç görmedim. şuan bir link versen. çünkü benim gördüğüm, daikin siestalar var.. ama daikin siesta diye satılıyor üstündede yazıyor mesela V serisi dış kasa yıllar öncesinden beri siesta diye satılıyor. türkiyede ise siesta sadece ayrı bir marka olarak satıldı hiç daikin denmedi.

enjoy konusunda katılıyorum. dünyadada var fakat dediğin siesta yı görmesemde tuhaf bir biçimde satıyorlar enjoyu. baktınmı yada hiç satmıyorlar görüntüsü var. aganta7 arkadaş ingilterede var diyor doğrudur tabi işin içinde olduğu için bilir. ama ben bulamadım. zamanında bir bulgar sitesinde avrupaya hiç giremeycek bir ürün şeklinde yazı yayınlamıştım. bence çok doğru tezgaha bile çıkarmaktan utanıyor olabilirler.

adamlar sitelerine koymamışlar. sadece ürün değerleri şıkkından çıkıyor. alman ingiliz fransız vs ülkelerin sitelerinde sadece model aramada çıkıyor karşımıza.

bak bu şekilde arattırdımmı hep dandik ülkeler çıkıyor.

http://i.imgur.com/Uk81S.png

şuanda eurovent onayını almışlar. alsınlar ne yazar diyorum. 2 gün önce acsonunda vardı onayı çıkmıştı. şimdi tekrar girmiş. diyordum ya acsona kurban olsun enjoy. keşke şu modeli getirseler. 9 luklarda A5LCY10ER/A5WMY10KR. bakın bu modele nominaller aynı. dersinizki acson giydirmesi ama acsonda değerler eer 3,42 cop 4.06.... ama enjoy daha basit giydirmeleri getiriyorlar gibi.

dediğim gibi eurovent olsa ne yazar. zamanında mhi seninde beğenmediğin modellerdede eurovent onayı vardı. ki enjoya 5 basar. sen diyorsun eurovent kimsenin gözünün yaşına bakmaz. artık ben euroventede alptuğ komutan gibi albani hoca gibi inanmamaya başladım gerçekten.

ayrıca büyük markalarda piyasaya uyma konusu yazmışsınız ben kabul etmiyorum. ozaman neden me de yok birol hoca. me şirketi salakmı? zamanında sen onlardada var dedin ama belge sun dedim sunamadın. me nin tek kötü yanı hc serisini pahalı satıyor derdim artık onuda demiyorum. ben olsam o modeli rekabete sokarım nasıl olsa değerleri düşük alt segment ürünlerin hepsindende iyidir gene. hele enjoyu binkez katlar. ama diğer modellerine pahalı diye çamur atılsada fiyatlar gayet normal. diğer topikte dediğin gibi panasonicde 2 gün sona basar kazığı.

unutmadan mhi konusundada keşke o stratejiyle devam etseydi daikin. tamam son zamanda biraz azıtmışlardı ama genede çok iyilerdi. şimdiyse oranın yöneticisi beler yapıyor daikinde. kendi vatandaşını düşünmeden. evet herşey para olmuş maalesef.

• www.daikinmcquay.com
    Daikin Applied | Commercial HVAC | Solutions for Indoor Air Quality
    http://www.daikinmcquay.com/mcquay/Home/homepage

www.daikin.com
    Daikin Industries and Gree Electric Appliances Agree to Establish Joint Venture | News Release | Daikin Industries, Ltd.
    http://www.daikin.com/press/2009/090218/index.html

Daikin Gree ile RAC üretimi için birleşiyor.

http://www.airtradecentre.com/TR/TR/index.php?slink=text&sid=485153b3d0535649763932

Daikin ve Gree firmaları arasındaki üretim ortaklığı

http://www.nilhvac.com/tur/haberler_/daikin-ve-gree-firmalari-arasindaki-uretim-ortakligi__.aspx?c=3460&m=800

• quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

www.daikinmcquay.com

http://www.airtradecentre.com/TR/TR/index.php?slink=text&sid=485153b3d0535649763932

http://www.nilhvac.com/tur/haberler_/daikin-ve-gree-firmalari-arasindaki-uretim-ortakligi__.aspx?c=3460&m=800

evet goodmanıda mcquay listesine koymuş uyanıklar. demek goodmanda acson oldu

ama bu gree olayı okadar büyütülecek durum değil daikin kendi satın almadığı fabrikayı. fasoncu gibi bile kullanmaz.

zaten başka bir topikte yabancı olan gee linkinde sadece bir bant kirladığına dair bilgiler vardı.

diğer air trade linki zaten gazete asparagası gibi algılanıyor. daikin gree birleşiyormuş. halbuki açıkça yazılmış sınırlı sayıda üretim var. ondan sonrda burda bazı cahiller gree daikini satın aldı diyorlar halbuki yabancı link dikkatlice okunursa gree hem daikinden knowhow almayı kabul etti hemde denetimi kabul etti yazıyor.

birde karışık olan japon iç piyasası için diyor.

sona bizim birolda hemen diyor 65 serileri daikin vay uyanık vayy. birolcum çok sakinsin bu aralar. nası gidiyor şişe elindemi hıck.. belki birol iyi, niyetine binaen diyor ama ben bu daikinden iyice korktum aga bunlar suyunu çıkarmadığı eşeğe ot vermezler

• quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

www.daikinmcquay.com

www.daikin.com
    Daikin Industries and Gree Electric Appliances Agree to Establish Joint Venture | News Release | Daikin Industries, Ltd.

quote:

Şimdi arkadaş bunu yalanlayan varmı? yok.Zaten bunlar doğrular ve herkes biliyor,gayette normal.

Peki ÇİN de Japon iç pazarı için klima üretilecek,ama Türkiye'deki pazarın müşterisi daha özel olduğu için bize ÇİN malını mı laik görecekler .Yok olmaz öyle biz Thailand ,Malezya kullanırız.Ya bunlar hikaye,bizde Çin malına andidanping vergisi uygulanıyor,onun için Thailand,Malezya vs de fabrikası olan üretici Çin de üretimi olsada getirmez.Zaten Çin de olsa Thial. Malz. da olasa aynı fiyata gelecek neden ANTİ bir şekilde anılan made in China yazsınlar.
    Ben bu arada şunu da sormak isterim yılda 40 000 000 klima üreten bir firma 500 000kaliteli klimayı ürettikten sonra,gerisini dandik Çin malı klima mı üretecek,hiç mi nasiplenmeyecek. Zaten bu Çinli nin kafası da çalışmaz , hiç bir şeyin farkında değil. Sadece kendini kullandırır. Daikin da kandırmış zaten onları,teknolojisini Klimalar Japonya yolculuğuna çıkarken içine enjekte ediyor. Hatta Gree de kendine ait birde bant kurmuş,mühendisler de Japonmuş, dahasıda var Japon çalışanlar pahalı ya Japonyadan robot getirmişler onlar Japonlara özel üretim yapıyorlar.Nasıl hikaye ama.bak yarın reklam yaparlar bu yazıyı da bazı bayiler.Atı alan Üsküdar'ı geçiyor ,biz yok Çinli yok Malezyalı si...k yarıştırmaca yapıyoruz..

Hadi hayırlı işler..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.