Şimdi Ara

Su tesisat işlerinden anlayanlar yardımcı olabilirler mi ?(Güneş E + Termosifon)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
18.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.Evim 3 katlı binanın en alt katında ve çatıda rezistanslı güneş enerjisi kurulu.malum kışın g.e ile yıkanmak dert oluyor güneşli gün sayısının az ve kısa olmasından dolayı,rezistansı çalıştırınca da hem elekt fazla yakıyor hem 5dk.lık duş için koca tankı 1saatten fazla süre ısıtmak zorunda kalıyorum...Bu sebeple banyoma elektrikli termosifon taktım dün.Çeşmenin sıcak kısmını açtığım zaman hör hör hava ile karışık su geliyor,soğuk kısmı normal..ne yapmam gerekiyor sistemin iyi çalışması için,,aslında g.e tamamen iptal etsek bile olur.yani g.e den gelen suyu termosifon içine almasak da olur,direkt şebeke suyunu termosifonda ısıtabilirim ,farketmez..en kolay kestirme yolunu paylaşırsanız bilgi olarak çok makbule geçer..

teşekkürler şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmarishakan -- 13 Ocak 2010; 16:20:46 >

• Ben kullanıcı görüşümü paylaşmak isterim;

Güneş Enerjisi olan evlerde Termosifon, altına takılan minik vana ile kullanılıyor biliyorsunuz. Tabiki şebeke suyuna bağlanıyor bu, nitekim Güneş Enerjisinden gelen suyun debisi düşük...

Güneş Enerjisi kullanımında bu vana kapalı, duvardaki asıl sıcak su vananız ise açık konumda tutuluyor.

Termosifon kullanımında ise minik vanası açık, duvardaki sucak su vananız kapalı konumda tutuluyor...

Termosifon vanası açık olduğunda, sıcak su vanasıda açık olursa Güneş Enerjisinde su taşması olduğunu biliyorum birde...

Belki işinize yarar kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 13 Ocak 2010; 16:34:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T-una

Ben kullanıcı görüşümü paylaşmak isterim;

Güneş Enerjisi olan evlerde Termosifon, altına takılan minik vana ile kullanılıyor biliyorsunuz. Tabiki şebeke suyuna bağlanıyor bu, nitekim Güneş Enerjisinden gelen suyun debisi düşük...

Güneş Enerjisi kullanımında bu vana kapalı, duvardaki asıl sıcak su vananız ise açık konumda tutuluyor.

Termosifon kullanımında ise minik vanası açık, duvardaki sucak su vananız kapalı konumda tutuluyor...

Termosifon vanası açık olduğunda, sıcak su vanasıda açık olursa Güneş Enerjisinde su taşması olduğunu biliyorum birde...

Belki işinize yarar kolay gelsin...

tşşk ederim tuna...

şu an termosifon düzeldi..çatıdaki g.e nin bir vanası vrmış,onu kapatınca sorun çözüldü...çeşmenin sıcak suyunu 5 dk kadar açık tutunca havası da alınmış oldu..ohh be dünya varmış,g.e ile üşüyordum hep,kaynar kaynar yıkancam şimdi :)) bu arada bu süsler termosifon fena çıkmadı arkadaşlar,60 dereceye ayarladım termostatı tam 1buçuk saatte ısıttı suyu..sabit 60da bırakıp bir ay bu şekilde kullanıcam bakalım faturaya ne yansıcak ortalama...

kalın sağlıcakla

• MOD arkadaşlar konuyu silebilirler mi.?! Sorun uzamadan çözüldü,gereksiz kalabalıkk etmesin.

iyi akşamlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.