Şimdi Ara

Komşular ile Atık Su Tesistı Sorunu (Bilenler Lütfen)...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
23.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu eskidi, bilginiz olsun. Kaç yıllık komşuluğu bir çırpıda hiç etti haysiyetsiz insan müsvetteleri. Ama tekrarında iş mahkemeye gidecek, hiç üşenmeden uğraşırım.

Merhaba arkadaşlar. Üst kattaki komşuların atık su boruları geçmişte 2 kez aktı (komple duvarların içinden aşağı kata kadar indi). Bu aralar yine akmaya başladı.

Ayrıca bina o kadar saçma inşa edilmişki; komuların tuvaletinin altında bizim "yatak odası" var. Ve bu borular taammen içeride, görünmesin diye 70x70cm şeklinde küp gibi duvar örülerek kapatılmış.

Herneyse gittik böyle böyle akıyor diye yine o küp duvarı kıralım öyle bakalım nerden sorun varmış. Halbuki aynı tesisat onların tuvalet taşı kalktığında da görünüyor ama yok illa bizim o küp şeklindeki duvar delinecek, o kırılacak ki tesisat halledilecek. Yani illa pisliği biz çekecez. Bu yüzden bu akşam tartıştık.

Asıl sorularım;

1) "Tam olarak" bu sıkıntının şikayeti için nereye başvurmak gerekiyor? İski? Beyaz masa? Komşular yapmayacağız diyip çekiliyorlar, bir şekilde hallettirmemiz gerek.

2) Bahsi geçen küp duvarın tamamen dışarı çıkmasını ağlayabilir miyiz? Komşular tuvaleti balkona uzatırlarsa tesisat tamamen dışarı çıkmış oluyor. Ama tabi onlar için masraf. Kısacası bu işide hallettirebilir miyiz şikayet ile?

Not: Ev kendimizin, onların da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurorAbeam -- 12 Aralık 2012; 16:48:29 >

• 1.Bina kaç yıllık? Eviniz kaçıncı katta?

2.Bana öyle geliyor ki; komşunuz ebeveyn yatak odasına sonradan tesisat çektirip küçük bir wc ve duş yaptırmışlar. Aşağı inen borulara da etrafına duvar ördürüp giydirme yaptırmışlar. küp dediğiniz şey, kolon gibi görünüyor galiba.

3. Tahminim zemin kattasınız, yoksa altınızdaki kat/katlara da su sızıntısı etki ederdi. Sizin yatak odanızın altında ne var? (zemin kat değilse)

Eğer üst kat komşunuz bu borulama işini kendi yaptırmışsa zamanında, binanın orijinalinde yoksa, her türlü masrafı kendisi çeker. Bina eski ve bu borulama müteahhitin işi ise, ortak giderlerden karşılanmak kaydı ile yönetici tarafından yaptırılır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

1.Bina kaç yıllık? Eviniz kaçıncı katta?

2.Bana öyle geliyor ki; komşunuz ebeveyn yatak odasına sonradan tesisat çektirip küçük bir wc ve duş yaptırmışlar. Aşağı inen borulara da etrafına duvar ördürüp giydirme yaptırmışlar. küp dediğiniz şey, kolon gibi görünüyor galiba.

3. Tahminim zemin kattasınız, yoksa altınızdaki kat/katlara da su sızıntısı etki ederdi. Sizin yatak odanızın altında ne var? (zemin kat değilse)

Eğer üst kat komşunuz bu borulama işini kendi yaptırmışsa zamanında, binanın orijinalinde yoksa, her türlü masrafı kendisi çeker. Bina eski ve bu borulama müteahhitin işi ise, ortak giderlerden karşılanmak kaydı ile yönetici tarafından yaptırılır...
    kat mülkiyeti kanunu bir araştırın kendisinden kaynaklanan her işlemi kendisinin karşılaması gerekiyor he yapmadı diyelim noterden avukata gdin sonra ihtarname çektirin. baktınız gene ihtarnameye cevap vermiyor mahkemeye gidin mahkeme expert yollıyarak masraf çıkarıcak şu kadara yaptırırsın burayı die siz gidin yaptırın faturayı avukata verin . ondan sonra avukat parası dehil yaptırdığınız işin parasını faiziyle geri alın .

• quote:

1) Bina 20 yıldan daha faz la olması gerek.

2) Bu tesisat bina yapım aşamasında yapılmış. Küp (kolon gibi duran) de dahil.

3) 3. kattayız. Yazımda da demiştim alt katlara da su sızdı diye. Alt katlara bizim duvarlardan inen su(onların patlayan borularından sızan) tamamen duvarların sıvaların altından gitti. Komple duvarlar yeniden boyandı vs. zamanında. Binada yönetici vs. yok zaten varoşa yakın sayılır :) Site falan değil yani. Böyle dandik iş sitede yapılmaz zaten.

İşin ilginci bizim kattan itibaren aşağı katların tuvaletleri hep sol tarafta iken bizden yukarısıda dahil olmak üzere kalanları hep sağda. Yani tuvaletlerin aynı hizada olması gerek ama öyle değil. Dandik yapım.

@MwaM; iş oraya kadar gitmese keşke ama :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurorAbeam -- 5 Ekim 2010; 0:12:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

quote:

1) Bina 20 yıldan daha faz la olması gerek.

2) Bu tesisat bina yapım aşamasında yapılmış. Küp (kolon gibi duran) de dahil.

3) 3. kattayız. Yazımda da demiştim alt katlara da su sızdı diye. Alt katlara bizim duvarlardan inen su(onların patlayan borularından sızan) tamamen duvarların sıvaların altından gitti. Komple duvarlar yeniden boyandı vs. zamanında. Binada yönetici vs. yok zaten varoşa yakın sayılır :) Site falan değil yani. Böyle dandik iş sitede yapılmaz zaten.

İşin ilginci bizim kattan itibaren aşağı katların tuvaletleri hep sol tarafta iken bizden yukarısıda dahil olmak üzere kalanları hep sağda. Yani tuvaletlerin aynı hizada olması gerek ama öyle değil. Dandik yapım.

@MwaM; iş oraya kadar gitmese keşke ama :S

Alıntıları Göster
    Sonradan yapılma bir tesisat değil anlaşılan. 20 yıl önce bina yapılırken bu şekilde yapılmış. Biraz sakat bir sistem tabii. İnşallah, sifonu çektiklerinde, siz yatarken akan suyun sesini duymuyorsunuzdur o küp dediğiniz kolon görünümlü kaplamadan...

Ben de 12 katlı, 36 daireli bir apartmanda oturuyorum ve yöneticiyim. Bizim bina da 20 yaşında. Bana göre; mesela benim dairemde bulunan temiz ve pis su borularında benim sorumluluk bölgem; boruların daireme giriş çıkış yaptığı yere kadardır. Yani, benim daireme (7. kattayım) zemin kattan gelen temiz su borusu 4. katta çürüyüp delinirse ve akıntı yaparsa bunun tamiratı masrafı toplanan aidatlardan ödenir. Ama, bu boru daireye girdikten sonra evin herhangi bir yerinde sıva altında delinir ve kaçak yaparsa ben tamir ettiririm.

Sizin binanızda da bu arızanın tamiratı için bir ustadan fiyat alıp ve tüm dairelerden eşit miktarda para toplayıp yaptırmanız bence doğru olanı.

O suni kolon içinden birkaç boru mu geçiyor yoksa bir tane geniş çaplımı? Birden fazla ise hangi dairenin borusu olduğu tespit edilebilir ve o daire sahibi ile görüşülebilir. Tek bir boru varsa kimseyi suçlayamazsınız veya sıkıştıramazsınız. Müştereken tamir ettirmek en iyisi ve ucuzu...

• quote:

Sonradan yapılma bir tesisat değil anlaşılan. 20 yıl önce bina yapılırken bu şekilde yapılmış. Biraz sakat bir sistem tabii. İnşallah, sifonu çektiklerinde, siz yatarken akan suyun sesini duymuyorsunuzdur o küp dediğiniz kolon görünümlü kaplamadan...

Ben de 12 katlı, 36 daireli bir apartmanda oturuyorum ve yöneticiyim. Bizim bina da 20 yaşında. Bana göre; mesela benim dairemde bulunan temiz ve pis su borularında benim sorumluluk bölgem; boruların daireme giriş çıkış yaptığı yere kadardır. Yani, benim daireme (7. kattayım) zemin kattan gelen temiz su borusu 4. katta çürüyüp delinirse ve akıntı yaparsa bunun tamiratı masrafı toplanan aidatlardan ödenir. Ama, bu boru daireye girdikten sonra evin herhangi bir yerinde sıva altında delinir ve kaçak yaparsa ben tamir ettiririm.

Sizin binanızda da bu arızanın tamiratı için bir ustadan fiyat alıp ve tüm dairelerden eşit miktarda para toplayıp yaptırmanız bence doğru olanı.

O suni kolon içinden birkaç boru mu geçiyor yoksa bir tane geniş çaplımı? Birden fazla ise hangi dairenin borusu olduğu tespit edilebilir ve o daire sahibi ile görüşülebilir. Tek bir boru varsa kimseyi suçlayamazsınız veya sıkıştıramazsınız. Müştereken tamir ettirmek en iyisi ve ucuzu...

Alıntıları Göster
    Çok fazla ses duyulmuyor.

Üst kattaki o komşunun tuvalet taşı kalktığında bütün tesisat açıkça meydanda. Yani onun dairesine giriyor olmalı. Annemin şahit olduğu şöyle bir durum var; geçen sene onların tuvalet yenilenirken annem bakmış ve eski S şeklindeki borunun "aynısından bulamadık" bahanesiyle içindeki pislik vs. kazınarak yeniden takıldığını görmüş. Büyük ihtimal sorun buradan.

Dediğim gibi resmi bir yönetici yok, uyduruktan vardı sağolsun binadaki "hırto" vatandaşlar düzenin içine ettiler. Ama şöyle bir şey de var ki bizi ve üst katı ilgilendiren bir tesisatı diğer dairelerdekiler niçin karşılasın?

Bu arada başka bir gelişme var. Anneme söylediğim gibi gitmiş beyaz masa ile konuşmuş. Bir kaç gün içinde zabıtalar gelip uyarı yapacak. Biz kaç yıllık komşumuzla düzgünce konuşmaya gittik. Adam ne haliniz varsa görün diye tersledi. Pısırık yok karşısında onun. Görsün bakalım ne oluyor şimdi.

Aslında konuyu asıl açma amacım o küp şeklindeki yeri sormaktı ama sanırım bunun için bizzat savcılığa başvurmak gerekiyor. Onun içinde kat mülkiyeti almamız gerek diye düşünüyorum çünkü hala müşterek arsa tapusu var. Yasa bir an önce çıksada onu da halletsek, 1 tane komşumuz kalmasa... Biz insanca konuşmaya gidip tersleniyoruz, 60 yaşında adam olunca bir şey de diyemedim. Sürpriz olsun. Sonucu buraya yazarım.

• quote:

Çok fazla ses duyulmuyor.

Üst kattaki o komşunun tuvalet taşı kalktığında bütün tesisat açıkça meydanda. Yani onun dairesine giriyor olmalı. Annemin şahit olduğu şöyle bir durum var; geçen sene onların tuvalet yenilenirken annem bakmış ve eski S şeklindeki borunun "aynısından bulamadık" bahanesiyle içindeki pislik vs. kazınarak yeniden takıldığını görmüş. Büyük ihtimal sorun buradan.

Dediğim gibi resmi bir yönetici yok, uyduruktan vardı sağolsun binadaki "hırto" vatandaşlar düzenin içine ettiler. Ama şöyle bir şey de var ki bizi ve üst katı ilgilendiren bir tesisatı diğer dairelerdekiler niçin karşılasın?

Bu arada başka bir gelişme var. Anneme söylediğim gibi gitmiş beyaz masa ile konuşmuş. Bir kaç gün içinde zabıtalar gelip uyarı yapacak. Biz kaç yıllık komşumuzla düzgünce konuşmaya gittik. Adam ne haliniz varsa görün diye tersledi. Pısırık yok karşısında onun. Görsün bakalım ne oluyor şimdi.

Aslında konuyu asıl açma amacım o küp şeklindeki yeri sormaktı ama sanırım bunun için bizzat savcılığa başvurmak gerekiyor. Onun içinde kat mülkiyeti almamız gerek diye düşünüyorum çünkü hala müşterek arsa tapusu var. Yasa bir an önce çıksada onu da halletsek, 1 tane komşumuz kalmasa... Biz insanca konuşmaya gidip tersleniyoruz, 60 yaşında adam olunca bir şey de diyemedim. Sürpriz olsun. Sonucu buraya yazarım.

Alıntıları Göster
    Zabıtalar ben evde yokken gelmişler. Annem diyor şok oldular Hiç beklemiyorlarmış.

Süre verildi, bakalım halletsinler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Zabıtalar ben evde yokken gelmişler. Annem diyor şok oldular Hiç beklemiyorlarmış.

Süre verildi, bakalım halletsinler.

Alıntıları Göster
    5-10 Liralık bir S boru için olanlara bak
  • quote:

5-10 Liralık bir S boru için olanlara bak

Şikayet etmek aklımızdan dahi geçmiyordu. Sonuçta yüzyüze baktığımız, selam verdiğimiz yardımlaştığımız komşumuz. Adam bizi resmen tersledi ne haliniz varsa görün dedi. Özellikle o lafı yedirmek için şikayeti yaptırdım. Bu kadar çabuk beklemiyorlardı şok oldular.
  • Arkadaşlar bugün süre doldu zabıtaların verdikleri. Ve hiç bir şey halledilmedi. Hatta evden kaçtılar mı yoksa işlerimi çıktı bilmiyorum ama evden de gittiler.

Bakalım yarın zabıtalar gelip ceza kesecek mi?

Öteki gün tekrar şikayete gidicez.

Yazıklar olsun ya. Kaç senedir komşu komşu. Yazıkalr olsun böyle insancıklara
  • quote:

Arkadaşlar bugün süre doldu zabıtaların verdikleri. Ve hiç bir şey halledilmedi. Hatta evden kaçtılar mı yoksa işlerimi çıktı bilmiyorum ama evden de gittiler.

Bakalım yarın zabıtalar gelip ceza kesecek mi?

Öteki gün tekrar şikayete gidicez.

Yazıklar olsun ya. Kaç senedir komşu komşu. Yazıkalr olsun böyle insancıklara
    AurorAbeam arkadaşım,
    mesajı yazdığın süre içinde bugüne kadar ne oldu gelişme oldu? aynı sorundan ben de şuan muzdaripim. üst kattaki bırak yaptırmam diye itiraz etmeyi evde olduğu halde kapıyı açmıyor. kimi arayacağım şaşırdım, iyi niyetle yaklaşayım dedim ama anlayan nerde...

• quote:

Orijinalden alıntı: elmyrdc

AurorAbeam arkadaşım,
    mesajı yazdığın süre içinde bugüne kadar ne oldu gelişme oldu? aynı sorundan ben de şuan muzdaripim. üst kattaki bırak yaptırmam diye itiraz etmeyi evde olduğu halde kapıyı açmıyor. kimi arayacağım şaşırdım, iyi niyetle yaklaşayım dedim ama anlayan nerde...

Sonuç: bizden kırıldı hocam, sadece bizden. Ve kırılınca ortaya çıktı ki; onların tuvalet taşının kenarları tam olarak kapatılmamış. Yani çok basit bir sorun aslında ama...

Zabıtalarda ayrı bir ilgisiz zaten, sanki zorla yapıyorlar işlerini Ulan madem uğraşmayacan ne diye benim vergilerimden o hayvan gibi göbeğini büyütüyorsun? İşçi babamın maaşından kesilen %30 gelir vergisi nereye gidiyor belli. Haram zıkkım olsun

*Orası açılınca çok detaylı fotoğrafları çektim, bilgisayarda ve CD'de duruyor. Tekrar sorun çıkarsa zabıtaların gözüne sokarım veya iş mahkemeye kadar gider ama bina arsa tapusu diye geçiyor, kat mülkiyeti olsa daha iyi olur.

Öküz oğlu öküzler bulup bulabilecekleri en iyi komşularını kaybettiler.

• quote:

quote:

AurorAbeam arkadaşım,

Sonuç: bizden kırıldı hocam, sadece bizden. Ve kırılınca ortaya çıktı ki; onların tuvalet taşının kenarları tam olarak kapatılmamış. Yani çok basit bir sorun aslında ama...

Zabıtalarda ayrı bir ilgisiz zaten, sanki zorla yapıyorlar işlerini Ulan madem uğraşmayacan ne diye benim vergilerimden o hayvan gibi göbeğini büyütüyorsun? İşçi babamın maaşından kesilen %30 gelir vergisi nereye gidiyor belli. Haram zıkkım olsun

*Orası açılınca çok detaylı fotoğrafları çektim, bilgisayarda ve CD'de duruyor. Tekrar sorun çıkarsa zabıtaların gözüne sokarım veya iş mahkemeye kadar gider ama bina arsa tapusu diye geçiyor, kat mülkiyeti olsa daha iyi olur.

Öküz oğlu öküzler bulup bulabilecekleri en iyi komşularını kaybettiler.

Alıntıları Göster
    teşekkür ederim..ama üzüldüm sizin durumunuza..ben en son çare şansımı deneyeceğim artık zabıta ile...

• quote:

teşekkür ederim..ama üzüldüm sizin durumunuza..ben en son çare şansımı deneyeceğim artık zabıta ile...

Alıntıları Göster
    çok üzüldüm, yasalar seni korumadığı zaman orman yasalarına kalıyor iş !!!...
  • Aga anladigim kadariyla s borunun bi kismi tavsndan alcakta. Ve sizin evden gorulebiliyor. Genelde eski yapilarda olur dedigin gib. Şahit olmuslugum var.

Ne yaparsin bilmem ama pislik yapmak istersen ki ben olsam düşunurdum; sizdeki küpu kırin. S boruyu vs parcalayin. Tavani duz yalitim yapip sivayla kapatin. Tavan dümdüz olsun onlardda s borusuz tuvalette ne halleri carsa gorsunler. Mecburen tuvaletlerini yukseltecekler. Ve artik sızmalarda kendi evleri batacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeroTech

Aga anladigim kadariyla s borunun bi kismi tavsndan alcakta. Ve sizin evden gorulebiliyor. Genelde eski yapilarda olur dedigin gib. Şahit olmuslugum var.

Ne yaparsin bilmem ama pislik yapmak istersen ki ben olsam düşunurdum; sizdeki küpu kırin. S boruyu vs parcalayin. Tavani duz yalitim yapip sivayla kapatin. Tavan dümdüz olsun onlardda s borusuz tuvalette ne halleri carsa gorsunler. Mecburen tuvaletlerini yukseltecekler. Ve artik sızmalarda kendi evleri batacak.
    Konu eski ama uplandığı iyi oldu, hatırlamış oldum Resimleri koymayı unutmuşum kusura bakmayın.

Genel odanın görüntüsü:http://b1204.hizliresim.com/w/y/53rwg.jpg

Küpün içi (biraz pislik gözüküyor, ona göre açın):http://b1204.hizliresim.com/w/y/53rw3.jpg

• quote:

Konu eski ama uplandığı iyi oldu, hatırlamış oldum Resimleri koymayı unutmuşum kusura bakmayın.

Genel odanın görüntüsü:http://b1204.hizliresim.com/w/y/53rwg.jpg

Küpün içi (biraz pislik gözüküyor, ona göre açın):http://b1204.hizliresim.com/w/y/53rw3.jpg

Alıntıları Göster
    Bina oldukça eskiymiş. Bence onların karşılaması gerekir apartmanın değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbulsutesisat

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bunu kesinlikle onlar halledecekler. Tüm masrafları ile onların sorunu. Anlattığın sorunla ilgili tadilat işlemi içinse şunu söyleyebilirim; Kırılma işlemi yukardan bile yapılsa size ördükleri sanırım kartonpier olan kaplama yine zarar görür. Hertürlü aşağıdan işlem yapılması gerekir. Fakat evinizi en az 3-4 gün kullanamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bir Sevdadır Türkiye

Bunu kesinlikle onlar halledecekler. Tüm masrafları ile onların sorunu. Anlattığın sorunla ilgili tadilat işlemi içinse şunu söyleyebilirim; Kırılma işlemi yukardan bile yapılsa size ördükleri sanırım kartonpier olan kaplama yine zarar görür. Hertürlü aşağıdan işlem yapılması gerekir. Fakat evinizi en az 3-4 gün kullanamazsınız.

Alıntıları Göster
    1-2 yıldır sorun yok. O kısmı tamir ettirip kapatmadan önce borunun altına pet şişeleri yarım boru şeklinde kesip telle birleştirerek dışarı verdim. Bundan sonra aksada dışarı akacak.

Tekrar akar, kirlenir bir şey olursa ve gene mırın kırın ederlerse arabalarının kapısını camını aşağı indiricem sopayla çıkacam karşılarına. 3 kuruştan kaçarken 5 kuruştan olacaklar haysiyetsiz insan müsvetteleri.

• Sezer154 S kullanıcısına yanıt
    Yarıldım aSD:WASDFAWSFASZD
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.