Şimdi Ara

Yeni bina tıkalı banyo gideri (Lütfen Yardım!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni sıfır bir daireye taşındım. Duşakabin banyo gideri suyu çok geç çekiyor. Doğru dürüst banyo yapamıyorum. Hemen su dolu veriyor. Müteahhit e söyledim usta gönderdi geldi bir kimyasal döktüler ama Giderde bir değişiklik olmadı. Yine aynı su gitmiyor bir türlü.
    Ve bir sürü hava kabarcığı çıkıyor neden olabilir?

Bilen arkadaşlar dan yardım bekliyorum. Evde yaşlı da var bilmiyorlar kaç kere su bastı ortalığı Çok sıkıntıdayım. Yardım edin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emurat -- 13 Temmuz 2019; 23:17:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yeni Binalarda Tıkalı Banyo Gideri Sorunu ve Çözümleri

Yeni bir binaya taşındıysanız ve banyonun giderinin tıkandığını fark ettiyseniz, bu yaygın bir sorundur ve birkaç olası nedeni olabilir.

Banyonun Gideri Neden Tıkanır?

• Saç ve Sabun Artıkları: Saç ve sabun kalıntıları zamanla giderde birikerek tıkanmaya neden olabilir.
    • Yağ ve Gres: Duştan ve mutfaktan akan yağ ve gres, gider borularına yapışarak tıkanıklıklara yol açabilir.
    • Yabancı Cisimler: Küçük oyuncaklar, saç tokaları ve diğer yabancı cisimler gideri tıkayabilir.
    • Kırık Borular: Nadiren de olsa, kırık veya çatlak borular gider tıkanıklığına neden olabilir.

Tıkalı Gideri Açma Yolları

1. Piston Kullanma: Gider tıkanıklığı için ilk başvurabileceğiniz yöntem piston kullanmaktır. Pistonu gider ağzına yerleştirin ve yukarı aşağı hareket ettirin. Bu, tıkanıklığı giderebilir veya gevşetebilir.

2. Kimyasal Gider Açıcılar: Piyasada bulunan kimyasal gider açıcılar, gider tıkanıklığını gidermek için kullanılabilir. Ancak bu ürünleri kullanırken dikkatli olun ve talimatları dikkatlice izleyin.

3. Kabartma Tozu ve Sirke: Kabartma tozunu gider ağzına dökün ve ardından üzerine sirke ekleyin. Kabartma tozu ve sirke reaksiyona girerek tıkanıklığı giderebilir.

4. Profesyonel Tesisatçı Çağırma: Yukarıdaki yöntemler işe yaramadıysa, tıkanıklığı gidermek için bir tesisatçı çağırmanız gerekebilir. Tesisatçı, tıkanıklığı gidermek için bir yılan veya başka özel ekipmanlar kullanabilir.

Banyo Gideri Tıkanıklığı Nasıl Önlenir?

Gider tıkanıklığı sorununu önlemek için şu adımları uygulayabilirsin:

• Saçlarınızı düzenli olarak temizleyin ve gider deliğinin üzerine bir saç toplayıcı takın.
    • Duştan ve mutfaktan akan yağ ve gresi gidermeyin.
    • Yabancı cisimleri gidere atmayın.
    • Giderleri düzenli olarak sıcak su ve sirke ile temizleyin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • inşaat artıkları yüzünden tıkalı müteaahite söyle makineyle lağım gider lavabo açan kişiler var onları çağırsın anca onlar açar .

kostikle açılmaz o
  • Hocam hava kabarcıkları neden çıkıyor olabilir?

• Arkadaşlar Duşakabinin altındaki aradaki bağlantı borularını söktüm. Direkt gidere su akıttım. Sorun yok su gidiyor gibi. Üstelik aynı banyoda Duşakabinle birlikte Lavabo ve Klozet var onların su gitmesinde hiçbir sıkıntı yok. Bunlar aynı yere bağlı değil mi sonuçta?

Bu aradaki borulara baktım bir sıkıntı tıkanıklık yok. Sonra Duşakabinin altında borulara bağlantı sağlayan aparata baktım. Hafif çatlak var ama su sızıntısı yok. Bundan olabilir mi? Hava kabarcıklarının sebebide bu çatlak mıdır?

Bu parçanın aynı büyüklükte olanını bir türlü bulamadım. Bende yakın bir boyunu aldım montajını yaptım. Araya lastik conta koyup sıkarak su sızdırmasını da engelledim. Ama su çok geç gidiyor yine. Bu su gitmemesinin sebebi bu parça olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emurat -- 14 Temmuz 2019; 13:41:57 >

• Hocam yerinde görmeden yine birşey demek zor eğer aparatı söküp gidere su döktüysen ve normal bir şekilde du gidiyorsa tesisata sıkıntı yok demektir aparatın meyil mi pei

• quote:

Orijinalden alıntı: salzburg11

Hocam yerinde görmeden yine birşey demek zor eğer aparatı söküp gidere su döktüysen ve normal bir şekilde du gidiyorsa tesisata sıkıntı yok demektir aparatın meyil mi pei
    Hocam yazının sonunu anlamadım. Aparatın meyili var mı demek istedin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emurat -- 14 Temmuz 2019; 14:20:4 >
  • emurat E kullanıcısına yanıt
    tıkalı o su yavaş yavaş geçtikçe kabarcık çıkar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    elektrik kabloların ince plastik boruları oluyor 1-2 cm çapında onlarda 6-7 metre alıp ileri geri yapa yapa açabilirsin belki

lavabo açan kişilerde tırtıklı boru var makineye bağlıyorlar benzer işlem oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocky_balbao

tıkalı o su yavaş yavaş geçtikçe kabarcık çıkar
    Hocam aynı banyoda Duşakabinle birlikte Lavabo ve Klozet var onların su gitmesinde hiçbir sıkıntı yok. Bunlar aynı yere bağlı değil mi sonuçta?

Klozet farklı yere bağlı sanırım

zaten hepsi birbirine bağlı değil hepsi ayrı borulardan gelip birleşiyor

giderin borusu tıkalı

bu borulardan alıp gider borusuna sok çıkar sonunda boşalır

şaka bir yana aynısı başıma geldi 6-7 metre bu hortumdan alıp açtım inşaat atıklarından tıkanmış

• quote:

Orijinalden alıntı: rocky_balbao

Klozet farklı yere bağlı sanırım

zaten hepsi birbirine bağlı değil hepsi ayrı borulardan gelip birleşiyor

giderin borusu tıkalı

bu borulardan alıp gider borusuna sok çıkar sonunda boşalır

şaka bir yana aynısı başıma geldi 6-7 metre bu hortumdan alıp açtım inşaat atıklarından tıkanmış
    Haklısın hocam şimdi denedim. Tazyikli su açınca gider kaldırmıyor geri veriyor suyu.

halletinmi hocam bu sorunu yaşayanlar çözüm önerisi olur
  • Çözdüm hocam yeni evlerde asma tavan dan gidiyormuş. Boru ile açmaya gerek yokmuş. Bir alt kaltan rica ettik. Oradaki asma tavan dan 2 dakikada hallettiler.

boruyu söküpmü temizlediler
  • Hocam alt katta olduğu için ben tam göremedim sadece usta girdi içeri ama boruyu söküp temizlediler büyük ihtimal.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.