Şimdi Ara

Bilene Helal Olsun (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bence adams. hangi adam bağırtı çağırtı duyunca kitabın arasına ayraç koyup gider.o anda onu düşünmezsin bence.
  • mantiksiz konuşmayin

sağdan sola yaziliyo diye kitabin ilk sayfasi olmicakmi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arapça sağdan sola tamam da, onlar da kitabın başladığı yere kitabın başı diyorlardır değil mi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence hizmetçi ölü adam nası zile basar

• quote:

Orijinalden alıntı: Egemert B.

quote:

Orijinalden alıntı: Abinos41

Tamam arapça sağdan sola okunurda son sayfadan başlanmaz bence misafir değil

Sondan başlıyor.

Cevap:
    Sanırım hizmetçinin sesleri duymamasının nedeni farklı bir binada kalmasından kaynaklanıyor. Genel olarak zengin kişiler hizmetçiler için farklı bir yapı inşaa ettirirler.
    Bence katil evin hanımıdır. Abdul Jalil'in nerede öldürüldüğü bilinmemektedir, öldürülüp farklı bir yere taşınmış olabilir ama o kesin ve net olarak çalışma odasında öldürüldüğünü söylüyor yani katil Fayruz Hanım.

Edit: Kitabın soldan sağa olan sayfaları Suudi Arabistan'da ilk sayfa olarak görülmez. Her daim başlanılan yer ilk sayfadır. Yani sağdan sola olan sayfalar ilktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Exocoetidae

Kanıtlar eksik.

Ama şöyle bir tahminde bulunayım;

Evin hanımı, Misafire aşıktır. Beraber tezgahladıkları bu olay sayesinde bütün para kadına ve misafire kalacak.

Olay şöyle olmuştur;
    Evin hanımı, kocasını öldürtmek için hizmetçiye para vermiştir.
    Ev sahibi de hizmetçiye aşıktır. Bu yüzden odadaki düğmeye basıp hizmetçinin işini bitirmek istemiş.
    Ölen adam, düğmeye basarak hizmetçiyi odaya çağırdığında cinayet işlenir.

Bence de bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Abinos41

Yağmur yağarken çiçekler sulanmıyacağı için bahçıvan.

Aklima geldi oldum gulmekten

• mesajlar kopartto
  • Dugemeye basti ve gittim demis hizmetçi. Ve gittiğinde bicaklanmis..o arada bicaklanma olasılığı dusuk gibi. Hizmetcidir kesin.

• hizmetçidir öldükten sonra düğmeye basması anlamsız düğmeye basmış gitmiş ve öldürmüş
  • Adam gaymiş vurdururken kafayı düğmeye gömmüş. O sırada kafası yarılıp ölmüş adam. Katil vuran yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • katil karısı ve misafir bunların ikisi birbirlerine aşık amcayı ortadan kaldırıp paranın üstüne konma planları var ve sadece hizmetçi yerde yatıyordu dedi bu ikisi direk öldüğünü söyledi tabi buda bi ihtimal

• Olay mahallini incelemek lazım.

Sherlock mod: off.
  • Arapça sağdan sola yazılıp/okunur ancak sondan başlanmaz. Bildiğim kadarıyla yani. İlk sayfa yine en baştadır.

Benim düşüncem karısının yaptığı yönünde. Şöyle ki evde misafir olmasını bekleyip tamamen olasılıkları artırıp bir numaralı hedef olarak onun görülmesini sağlamış, bu tamamiyle psikolojik. Hizmetçi olamaz, neden olamaz, çünkü makul bir sebep yok. Para falan alamayacak, hadi diyelim adam hizmetçiyle beraber oluyor, bunun için öldürdün, psikolojik olarak baktığında işi bırakmak daha makul, nedene geldiğimde ise ne kadar kusursuz bir plan hazırlamış olursa olsun bir yakalanma ve hapis riskin var. Basit bir hizmetçi bunu riske edemez, parasına bakar. Kaldı ki katil zaten yakalanmış. Gelelim neden karısı sorusuna, tersten gideceğim, karısı neden öldürmez bunu düşüneceğim. Tek ihtimal var, her şey yolundadır. Yani bir terslik aramamız lazım ve benim aklıma gelen 2 şey var, birincisi başka birisine aşık, ikincisi tamamen hırs ile bütün varlığa sahip olmak. Bu kadar psikolojik yorumdan sonra kadında bir psikolojik bozukluk görerek hırs seçeneğini doğru görüyorum ve bu yüzden kadının yaptığına inanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Cluster -- 2 Nisan 2014; 22:50:44 >

• sorunun cevabı birçok arkadaşın da dediği gibi Arapça kitapların sondan başa doğru gitmesinden dolayı, Bay Adams ın batılı düşünce ile acele ederek kitabın başındaki birkaç sayfanın arasına ayraç koymasıyla yakayı ele vermesi şeklindedir.
  • Otopsi yokmu gardaş?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.