Şimdi Ara

Bilet İptal Hakkında!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • P...s adlı uçak firmasından uçak bileti aldım ama iptal etmek istediğimi söylediğimde böyle bir şeyin olamayacağını söylediler. Arkadaşlar ne yapabilirim? Bileti açığa almak mümkün mü ya da?

• quote:

Orijinalden alıntı: sarıyele

P...s adlı uçak firmasından uçak bileti aldım ama iptal etmek istediğimi söylediğimde böyle bir şeyin olamayacağını söylediler. Arkadaşlar ne yapabilirim? Bileti açığa almak mümkün mü ya da?

Pegasusta ki yönetmeliği bilmiyorum da genelde bu bileti alım tarihine göre değişebilir. Genellikle belli bir süre içinde iptal ettiriliyordu galiba bende tam emin değilim bilet satış politikasını bilmek lazım pegasusun. Bileti ne zaman hangi tarihe aldınız ve hangi tarihte iptal ettirdiniz ki acaba ? Birde belirtmek isterim konu farklı yere taşınması lazım havacılık dışında kalıyor tüketici şikayeti oluyor bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeromaster -- 19 Ekim 2014; 18:34:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0TT0MAN23

quote:

P...s adlı uçak firmasından uçak bileti aldım ama iptal etmek istediğimi söylediğimde böyle bir şeyin olamayacağını söylediler. Arkadaşlar ne yapabilirim? Bileti açığa almak mümkün mü ya da?

Pegasusta ki yönetmeliği bilmiyorum da genelde bu bileti alım tarihine göre değişebilir. Genellikle belli bir süre içinde iptal ettiriliyordu galiba bende tam emin değilim bilet satış politikasını bilmek lazım pegasusun. Bileti ne zaman hangi tarihe aldınız ve hangi tarihte iptal ettirdiniz ki acaba ? Birde belirtmek isterim konu farklı yere taşınması lazım havacılık dışında kalıyor tüketici şikayeti oluyor bu.

16 aralık tarihine almıştım daha sonra iptal etmek istediğimi söyledim 136 tl lik biletin iade fiyatı 45 tl dediler

• quote:

quote:

quote:

16 aralık tarihine almıştım daha sonra iptal etmek istediğimi söyledim 136 tl lik biletin iade fiyatı 45 tl dediler

Ben biletimi tam uçuş öncesi iptal ettirmiştim baya oldu onada para almışlardı THY de. Ama 16 aralığa daha var demekki pegasusun politikası böyle yada kandırıyorlar. FOrum dışında hakkınızı arayacağınız bir yere başvurun bence. Pegasus rezervasyon iptali hakkında bilgi edinin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeromaster -- 19 Ekim 2014; 21:44:45 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben biletimi tam uçuş öncesi iptal ettirmiştim baya oldu onada para almışlardı THY de. Ama 16 aralığa daha var demekki pegasusun politikası böyle yada kandırıyorlar. FOrum dışında hakkınızı arayacağınız bir yere başvurun bence. Pegasus rezervasyon iptali hakkında bilgi edinin.

Pegasus'un bilet satış politikasında biletin ileri bir tarihe ertelenmesi yada iptal edilmesi gibi bir durumun söz konusu olabileceğini söylüyor ama para kesintisi gibi bişey okuduğumu hatırlamıyorum.

• Arkadaşlar burada saf ayağına yatmanın anlamı yok. Pegasus'dan Eko veya Avantaj paket alıp sonra gelip burada biletimi iptal edemiyorum demek kabul edilir bir davranış değil. Eğer siz bu foruma üye iseniz bu tarz şeylerde sorun yaşayabileceğinizi daha Pegasus'un sayfasına girmeden yaşayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Hiç düşündünüz mü bu uçak biletlerini erken sürede alındığı zaman neden bu kadar uygun oluyor diye? Sanmayın ki uçağa bilet satışı gerçekleşmediği için bunun tek bir sebebi var günlerce hatta haftalarca hazırlanan o şeytanın bile aklına gelmeyece satış prosedürleri. Siz biletinizi ne kadar erken alırsanız alın, biletin ödemesi kredi kartınızdan çekildikten sonra geri dönüşü olmayan bir yola girmişsiniz demektir. Bu belirttiğim tabirlerin tümü şu etapta sadece Pegasus için geçerlidir. Diğer firmalarda tabiki bu kadar katı kurallar veya acımasız prosedürler yoktur.

Şimdi gelelim sizin sorununuza;

www.flypgs.com
    Genel Kurallar | Pegasus
    http://www.flypgs.com/bilgilendirme/genel-kurallar.aspx
    isimli sayfada gayet açık ve net şöyle bir ibare bulunmaktadır;

İç Hat & KKTC Uçuşları
    Eko ve Avantaj Paket için Rezervasyon Değişikliği ve İptal durumunda ücret iade kuralları
    Kampanya
    Super
    Flex

Ücret Kodu ve Sınıfları
    1/2/3/G
    P/U/T/Z/V
    X/S/N/K/H/M/
    L/B/Q/R/D/Y

Rezervasyon Değişikliği
    2 saatten fazla zaman
    Ücretin 20 TL'si kesilir
    Ücretin 50TL'si kesilir
    Ücretin 50TL'si kesilir.

2 saatten az zaman
    Ücret iadesi yapılmaz
    Ücret iadesi yapılmaz
    Ücret iadesi yapılmaz

İptal - İade
    6 saatten fazla zaman
    Ücret iadesi yapılmaz
    Ücret iadesi yapılmaz
    Ücretin 55TL'si kesilir

6 saatten az zaman
    Ücret iadesi yapılmaz
    Ücret iadesi yapılmaz
    Ücret iadesi yapılmaz

bununla beraber adeta sizi cezalandırmak istermişcesine birde oraya "Eko Paket ve Avantaj Paketlerde Yakıt Harcı, rezervasyon iptallerinde iade edilmemektedir. Rezervasyon değişikliklerinde ise; uçuşa 2 saatten daha fazla zaman varsa yakıt harcında herhangi bir kesinti uygulanmamaktadır. 2 saatten daha az zaman var ise yakıt harcı iade edilmemektedir" ibaresini eklemişler.

Son olarak özet geçmek gerekirse sen keyfi iptal işlemi uygulamak istiyorsun ama adamlar bu prosedürlerinde şunu belirtmek istiyorlar; "SEN ÖLSEN DE, KIYAMET BİLE KOPSA BİZDEN ALMIŞ OLDUĞUN BİLETİN İADESİ ASLA AMA ASLA YOKTUR"

• Doğrudur evet tarih değişikliği olabilirdi belki ama bilet iptal olucağını sanmıyorum arkadaş yukarda belirtmiş zaten. Biletler artık sınıflara göre satılmaya başlandı bilet iptal etme hakkı sınıfa göre ayrılıyor mesela ekonomi vardır birde ekonomi esnek vardır haklar değişir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bileti ileri bir tarihe alarak kullanmayı tercih ettim. Para kesilmesinde iyidir. Teşekkürler dostlar tavsiye ve yardımlarınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.