Şimdi Ara

PEGASUS BİLET İPTALİ!!! SAÇMALIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
67.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aldığım tarihte yolculuk yapamayacağımdan dolayı iade istedim , verilen cevap biletim tamamı yanmıştır.böyle olurmu ya

• bir hata ederek pegasusla istanbula gittim. keşke otobüsle gitseydim. dolmuştan beter uçakları. ayrıca bir su için 5 lira istenir mi? insaf!!
  • Çoğu havayolu şirketi aynı. Promosyonlu/İndirimli bilet ise ücret iadesi olmuyor. Bazılarında sadece vergiler iade ediliyor. Pegasus'a has bir şey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

Çoğu havayolu şirketi aynı. Promosyonlu/İndirimli bilet ise ücret iadesi olmuyor. Bazılarında sadece vergiler iade ediliyor. Pegasus'a has bir şey değil.

nasıl yani... ucus iptal olunca bilet parası güme mi gidiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

quote:

Çoğu havayolu şirketi aynı. Promosyonlu/İndirimli bilet ise ücret iadesi olmuyor. Bazılarında sadece vergiler iade ediliyor. Pegasus'a has bir şey değil.

Uçuş iptalinde firma telafi ediyor zaten. Yolcu iptal ettirirse genelde yukarıda yazdığım gibi prosedür işliyor. Misal vermek gerekirse; 50 TL'lik bileti iade etmek istesen bilet bedeli yanar ama vergileri falan iade edebiliyorlar. 150 TL'lik bilet alırsan istediğin tarihteki bilet fiyatlarında aradaki farkı vererek tarih değiştirebiliyorsun.
    Bilet alırken şartlarda belirtiyorlar zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 9 Şubat 2012; 16:49:08 >

• quote:

quote:

quote:

Uçuş iptalinde firma telafi ediyor zaten. Yolcu iptal ettirirse genelde yukarıda yazdığım gibi prosedür işliyor. Misal vermek gerekirse; 50 TL'lik bileti iade etmek istesen bilet bedeli yanar ama vergileri falan iade edebiliyorlar. 150 TL'lik bilet alırsan istediğin tarihteki bilet fiyatlarında aradaki farkı vererek tarih değiştirebiliyorsun.

anlaşıldı

• quote:

quote:

quote:

Bi hata var verdiğin bilgide. Vergi iade olayı doğrudur. 138 TL e aldığım bileti ters yöne almışım. Değişim olmadı, herhangi bir tarihe de sarkıtma mümkün olmuyor bilet farkını ödeseniz bile. Yanıyor bilet. Anadolu Jet 138 TL lik biletten 50 küsür TL iade etti vergi olarak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • THY'de bile var iadeli / iadesi diye ?
    Sadece vergiyi iade ediyorlar
  • Kusura bakmayın ama adam haklı.

Bazı biletler iade edilemez, uçuş saati değiştirilemez. Bazılarında ise fark vererek değiştirebilirsiniz. Bileti alırken orada belirtiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC DC

quote:

quote:

quote:

Bi hata var verdiğin bilgide. Vergi iade olayı doğrudur. 138 TL e aldığım bileti ters yöne almışım. Değişim olmadı, herhangi bir tarihe de sarkıtma mümkün olmuyor bilet farkını ödeseniz bile. Yanıyor bilet. Anadolu Jet 138 TL lik biletten 50 küsür TL iade etti vergi olarak.

Biletin kategorisine göre değişiyor. Fiyatına göre yorumlamadım yani.
    Tarih erteleme mümkün olan biletler genelde pahalı olduğu için örneklemede o fiyatları kullandım.
    Yinede bilet alırken şartlara bakın. Fiyatlandırma sırasında uyarı yazıyor zaten.
    Mesela THY'de Ekonomi sınıfında 2 bilet var. Promosyon-İade edilemez ve Esnek-iade edilebilir. Bunlar dışında Business-İade edilebilir seçeneğide var.
    Firmaya göre muamele değişiyor ama ertelemeli bilet hepsinde illa var.

Ayrıca sizin iade etmeniz demek o koltuğun boş kalacağı anlamınada gelebilir. Uçak dolduğu için o tarihteki seferleri dolu gösterecektir. Bu durumda firma zarar eder (karından zarar tabi ki). Haksızsın demiyorum ama şartlar önceden belirlenmiştir zaten. Hiç bir şekilde esneklik sağlamazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 9 Şubat 2012; 17:13:28 >

• bende yarın ki trabzon yolculuğunu iptal etmeyi düşünüyordum. dursun boşverin uğraşmıyım
  • 1 ay sonraki uçuşun iptali ile 2 gün önce iptalin arasında fark olmalı , bırakın iadeyi vergisini bile geri alamadık.tek bilet olsa neyse deyip geçicem ama dönüşüde almış bulunduk , yaklaşık 600 lira havadan para ödedik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rap_üstad -- 10 Şubat 2012; 9:38:29 >
  • herşey iyi hoşta kimse demiyo ki pegasusun çaktırmadan yaptığı sigorta ne işe yarıyor o zaman diye ?? birde az bir ücret karşılığı açık bilet yapma şansımız varmış o nasıl oluyor bilen biri var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dölavua -- 2 Mart 2013; 23:00:26 >
  • arkadaşlar ben de az önce bilet iptalimi yapayım dedim, müşteri hizmetlerini aradım. 122 liralık biletin 9 lirasını geri veririr dedi. neden dedim, uçak biletiniz yanar biz size sadece devlete verdiğimiz vergiyi ger öderiz dedi. bilet bedeli 60 lira, vergisi 40 lira yazıyor bilette dedim. 40 liranın içinde vs. vs.var diyor. o zaman dedim pegasus bidaha benden bilet alma diyor yani dedim. adamın ister al ister alma der gibi bir hali vardı. o zaman dedim göndermesin 9 lirayı geri. bozdursun bozdursun harcasın pegasus dedim napayım.
  • Bileti alırken yazıyor iade şartları.
    Okuma zahmetine neden katlanmıyorsunuz.

Promosyon biletleri hiçbir havayolu iade etmez .

Geçen ay yanlış aldığımız bilet yandı.Biraz dikkatli olmakta fayda var
  • pegasus'da biraz önce rastgele buldum, bileti kullanamayacaksanız (promosyonlu-iade edileme biletler için yazıyorum) web sayfasından rezervasyonlarım sekmesinden girip daha ileri tarihe farklı havalimanına vs şeklinde biletinizi önümüzdeki 1 yıl içinde kullanacak şekilde 15 tl fark odeyerek başka biletle degiştirebiliyorsunuz.

Ben biletin komple yanmasına razı olmustum neredeyse, bu secenek daha iyi geldi. 74 tl bilet yerine 54 tl 'bilet alıp artı 15tl de degişim ucreti odedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_turkm

pegasus'da biraz önce rastgele buldum, bileti kullanamayacaksanız (promosyonlu-iade edileme biletler için yazıyorum) web sayfasından rezervasyonlarım sekmesinden girip daha ileri tarihe farklı havalimanına vs şeklinde biletinizi önümüzdeki 1 yıl içinde kullanacak şekilde 15 tl fark odeyerek başka biletle degiştirebiliyorsunuz.

Ben biletin komple yanmasına razı olmustum neredeyse, bu secenek daha iyi geldi. 74 tl bilet yerine 54 tl 'bilet alıp artı 15tl de degişim ucreti odedim.

ben aradım ve bulamadım senin dediğini. sen bileti önümüzdeki 1 sene boyunca kullanabilmek için açığa mı aldın yoksa ileride bir tarih belirttinmi? ben 80 liraya gidiş dönüs promosyon bilet aldım 1 hafta sonraya ertelemek istiyorum hem gidişe hem dönüşe 57 şer liradan 114 lira değişim ücreti istiyor iyimi? :) biletimi ilerde kullanmak için açığa alabilseydim iyi olucak ama o seçeneği bulamadım

• hayırlısı
  • quote:

ben aradım ve bulamadım senin dediğini. sen bileti önümüzdeki 1 sene boyunca kullanabilmek için açığa mı aldın yoksa ileride bir tarih belirttinmi? ben 80 liraya gidiş dönüs promosyon bilet aldım 1 hafta sonraya ertelemek istiyorum hem gidişe hem dönüşe 57 şer liradan 114 lira değişim ücreti istiyor iyimi? :) biletimi ilerde kullanmak için açığa alabilseydim iyi olucak ama o seçeneği bulamadım

açığa almak yok promosyonlarda galiba. ileri tarhi belirttim ben.
    değişim ücretinin bu kadar yüksek olmasının sebebini anlamadım.

Ekte ekran görüntusu koydum. Pegasus sayfası sol'da uçuşunuz için hizmetler yazısı altında rezervasyonlarım linki var, tıklayın acılan yere PNR no ve soyadı istiyor girince bilgileri açılır pencere geliyor, oradan 1 yıl içinde bir tarihe değiştirebiliyorsunuz.ben daha önce bilmiyordum, rastgele buldum bunu.THY sitesinde bulamadım benzer bir şeyi.

PEGASUS BİLET İPTALİ!!! SAÇMALIK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_turkm -- 22 Mayıs 2013; 12:08:28 >

• http://www.trucakbileti.com/ucak-bileti-iadesi-ve-ucus-degisikligi-nasil-yapilir
    bu sayfada detaylı bir açıklama var.
    Yeterli değilse 444 2 302 nolu hattı arayabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.